Dodaj do ulubionych

Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!!!!!!!

IP: *.pu.kielce.pl / 192.168.192.* 03.04.03, 14:56
Czytając prase dowiedziałem sie że Wydział Zarzadzania i Administracji AŚ
bedzie organizował Szkołę Letnią Zarzadzania w 2003 roku. Nic dodać nic ująć
suuper!!!!!. Dla kogoś kto sie interesuje tymi sprawami oznacza jedno,
wielkie wyróznienie i prestiż. Już dosyc na tym forum opluwano AS i ten
wydział a Politechnika Świetokrzyska powinna sie wstydzic że pozbyla sie
zresztą dla własnej szkody powtarzam szkody jej organizatora i promotora
prof. A. Szplita.
Sprawdza sie maksyma lubiana przez prof. A. Szplita "Wygrywa ten kto zawiera
pakt z przyszłością"
Brawo!!
Obserwuj wątek
    • Gość: wiedzący Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 17:36
      No cóż, pozazdrościć! Kiedy wreszcie kieleckie uczelnie prywatne zauważą rolę
      badań naukowych?
      • olds_reader Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! 05.04.04, 21:43
        Gość portalu: wiedzący napisał(a):

> No cóż, pozazdrościć! Kiedy wreszcie kieleckie uczelnie prywatne zauważą rolę
        > badań naukowych?

Gość: Albi 25.03.2003 21:28 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Wszystkie kieleckie drogi, chodniki, przystanki, parki, skwery i trawniki - od
        kurzu łzawią oczy, a alergicy przeklinają jak się da.

Tak było rok temu. Dzis jest tak samo.
    • Gość: Mikołaj Kopernik Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.mancafe2.mancomplex.pl 11.04.03, 10:44
      Kwestie przyłączenia się kieleckich "elit" do propagandy proeuropejskiej już
      poruszałem na tym forum. Ale skoro podniesiono osiagnięcia pewnego Pana
      chciałbym się co do pewnej rzeczy upewnić. Otóż, w chwili gdy powstał w
      Kielcach pod egidą wojewody zespół wspierający idee wspólnej Europy bodaj dwa
      dni później w Radio Kielce wypowiadali się przedstawiciele różnych instytucji.
      Wśród nich był niejaki prof. Andrzej Szplit. Zdziwiłem się jednak bardzo jego
      zachowaniem. Konferansjerka spytała go bowiem o jego doświadczenia z pracy za
      granicą, bowiem ponoć wiedziała iż tam przebywał. Ten Pan zignorował zupełnie
      to pytanie. Dalej konytynuował swój wykład nie bardzo klejący się do tego o
      czym była mowa, zupełnie jakby miał nakazane przeczytanie coś z kartki.
      Prowadząca rozmowę dwukrotnie jeszcze ponowiła swoje pytanie. Rezultat był taki
      sam jak opisałem uprzednio.
      Prawdę mówiąc troche byłem zażenowany, że tacy reprezentanci mają nas godnie
      reprezentować. Choć w duchu się cieszyłem, bo idea dalszego rozdawania majątku
      narodu wcale mi się nie podoba.
      Czy jest w Kielcach jeszcze inny prof. Szplit?
      • Gość: wiedzący Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 23:33
        Chyba nie jest tak żle z tym prof. Szplitem. Z tego co o nim słyszałem to
        biegle włada angielskim i niemieckim. Zdaję się, że za poprzedniego wojewody
        kierował zespołem wdrażającym strategię rozwoju dla województwa
        świętokrzyskiego. Nie są to umiejętności wśród kieleckich elit szczególnie
        częstę. Mam wrażenie, że poradzi sobie w rozwijaniu kontaktów z Unia Europejską.
        • Gość: BBB Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 00:08
          Ale nam strategię zafundowali :)
          Pozdrawiam
          • Gość: wiedzący Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 21:13
            A co ty wiesz o strategii? Strategia jest całkiem niezła. Zmienił sie wojewoda
            to nie jest realizowana. Nowy wojewoda to nowa strategia. poczekamy teraz na
            efekty realizacji.
            • Gość: BBB Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 21:39
              > A co ty wiesz o strategii? Strategia jest całkiem niezła. Zmienił sie
              wojewoda
              > to nie jest realizowana. Nowy wojewoda to nowa strategia. poczekamy teraz na
              > efekty realizacji.
              Rzeczywiście nie widać owoców realizacji jakiejkolwiek strategii. Raczej
              taktyki i to partyjno-personalnej.
              Czy dobrze rozumiem, że była opracowana dla Pana Wojewody Lubawskiego?
              Chętnie bym się zapoznał. Na stronach UW (chyba? a może sejmiku) czytałem
              kiedyś materiał dotyczący strategii rozwoju turystyki w Regionie (pewnie zaraz
              odezwie się Gość „rz” :)). Opracowanie sporządzone bodajże przez WSEiA. Ciekawe
              ile kosztowało? Czytałem to dość szybko i pobieżnie ale mówiąc delikatnie był
              to materiał żenujący jak na strategię. Jest na tych stronach jeszcze kilka
              dokumentów. Może to jeden z nich? Będę wdzięczny za informację. Na czekanie nas
              chyba nie stać.
              Pozdrawiam
        • Gość: Jakub Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 00:36
          O Matko Boska! Ufff...!
    • truten5 Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! 12.04.03, 15:50
      Chyba faktycznie nie doceniają pana profesora. Wiedzący - czy byłbyś w stanie
      napisać co konkretnie zrobił w ramach wspomnianych przez ciebie prac u
      wojewody? My chcieliśmy sprawdzić co takiego stworzył ten pan "naukowego".
      Zdołaliśmy znaleźć tylko kilka redakcji kieleckich uczelnianych zeszytów i ze 3
      książki o zasięgu lokalnym wypuszczone całkiem niedawno, w tym wydaną na WSEiA
      gdzie był rektorem. No, ale to chyba będziesz w stanie szybko uzupełnić i
      poinformować nas o naszych brakach. Nie bardzo rozumiem jak pracownicy
      Politechniki mogli narzekać na profesora, który na Akademii jest reprezentantem
      posiadaczy wszystkich cnót. Dlaczego Politechnika nie chciała docenić jego
      zajęć ze studentami z niemieckiego? Czy nie wystarczy że nasz profesor zrobił
      habilitację w NRD?
      • Gość: cvs Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.proxy.aol.com 12.04.03, 17:05
        Im wiecej szkol zarzadzania tym lepsze zarzadzanie, co golym okiem widac w
        Kielcach.
      • Gość: wiedzący Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 21:22
        Materiały z prac rady konsultacyjnej są jawne i dostepne pewnie w Urzedzie
        Wojewódzkim. Odsyłam tam. Co do publikacji prof. Szplita to niestety nie mogę
        pomóc bo znam przelotnie tylko kilka. Macie jak sądzę dostęp do materiałów,
        które co prawda pierwotnie miały trafić do KBN ale dziwnym trafem zamiast tego
        zawędrowały na forum gazety. Jest tam jak sądzę wszystko co chcecie wiedzieć. Z
        tego co ja wiem to habilitacji nigdzie za darmo nie dawali. Nawet w NRD. I
        nawet w Moskwie. Mimo, że niektórzy próbowali przez wiele lat. A poza tym
        obrona habilitacji po niemiecku wskazuje moim zdaniem na niezłą znajomość
        języka. Podtrzymuje swoje wcześniejsze tweirdzenie: ten człowiek nie będzie
        regionu kompromitował przed przedstawicielami UE.
        • Gość: Jakub Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 12.04.03, 23:42
          Matko Boska! Co ci ludzie mają w tych czerepach rubasznych...
          I z jakim namaszczeniem mówią, tffuu..., piszą?
          • sowizdzal6 Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! 13.04.03, 11:31
            No właśnie. Gadka była o szkole zarządzania i nagle sugestie jakiegos dostepu
            do tajnych chyba materiałow dla KBN. Wiedzący, powiedz o jakie materiały
            chodzi. Gdzie są te publikacje, bo na stronach AŚ nie znalazłem. Na innych
            uczelniach są na stronach wydziałów albo instytutów. W AŚ nie ma. A kto
            powiedział, że profesor Szplit ma nas gdziekolwiek reprezentować. Skąd Ty to
            wiesz? napisz kto podjął taka decyzję. A z czego profesor szpli ma ta
            habikitacje? Szukałem wśród germanistów i nie ma takiego. Czy jest też anglistą?
            I dlaczego organizuje szkłe z zarzadzania? napisz wiecej, bo temat jest ważny.
            Jeśli profesor Szplt ma nas rzeczywiscie reprezentować w UE, to chcielibysmy
            wiedzieć kim jest. i czy nie będzie regionu kompromitował przed
            przedstawicielami UE. Pozdrowienia

• Gość: wiedzący Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.04.03, 00:15
              A co to ja jestem adwokat prof. Szplita? Jeśli masz sprawę do niego to idź i go
              zapytaj. A poza tym polecam informator nauki polskiej. Są tam sylwetki
              wszystkich samodzielnych pracowników nauki w Polsce. Można się wielu ciekawych
              rzeczy dowiedzieć. Moim zdaniem ( to jest moja prywatna opinia) ten człowiek na
              pewno nie będzie nas kompromitował. A materiały dla KBN jakiś kretyn zamiast
              wysłać do Warszawy do Komitetu Badań Naukowych wysłał tutaj na forum. Czemu to
              miało służyć to niewiadomo. W rezultacie tych działań wydział stracił kategorię
              KBN a co za tym idzie możliwość ubiegania się o środki na badania. Sprawę znam
              od ludzi, którzy teraz muszą to wszystko odkręcać.
              • sowizdzal6 Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! 14.04.03, 09:53
                To rzeczywiscie jakas szokująca sprawa. O jakie chodzi materiały? Dlaczego
                zamiast do KNB ktos to przesłał na Forum? Napisz o co chodzi, bo to wyglada
                bardzo ciekawie. Jesli Wydział naprawde stracił przez to badania to trzeba
                winnych ukarać.
              • Gość: ciekawski Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 14.04.03, 12:52
                Przeczytałem, że hab w NRD nie dawali za darmo. Mozna wiedzieć za ile dawali?
                Dziś Polacy po hab jeżdżą do Minska czy Kijowa. Musza płacić. Jedni mają szmal
                inni dyplom. Interes się opłaca.
                Co to za sprawa z KBN ? Jakiś przekręt ? Niedokręcony, że można jeszcze
                odkręcić ?
                To wygląda na skandal bo niczego tajnego na Forum nie powinno sie ujawniać, a
                juz na pewno nie wyniki prac naukowych. Gdzie to mozna znaleźć ?
                • Gość: wiedzący Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.04.03, 16:24
                  Napisałem, że habilitację otrzymuje sie wtedy, gdy praca stanowi znaczny wkład
                  w rozwój nauki. Tak było zawsze i wszędzie. "Nie za darmo" oznacza, że trzeba
                  się wykazać znaczącym dorobkiem naukowym. Pamiętaj o tym, że wszystkie prace
                  habilitacyjne są dodatkowo anonimowo recenzowane. Po dalsze informacje odsyłam
                  do biblioteki. Szukaj wytycznych Centralnej Komisji Kwalilifikacyjnej d/s
                  Tytułów i Stopni Naukowych. Taki sposób weryfikacji powoduje, że habilitacji
                  nie otrzymują osoby przypadkowe, których dorobek naukowy budzi jakieś
                  wątpliwości.
                  Co do tej afery z KBN to nie znam szczegółów ale znajomy opowiadał mi, że ktoś
                  kto był odpowiedzialny za wysyłkę materiałów do KBN nic nie zrobił w tej
                  sprawie przez 2 lata. Zamiast wysłać to do KBN to dopisał jakieś głupoty i
                  opublikował to w wątku: "Kadra Akademii" Pewnie chciał komuś zrobić na złość.
                  Szkody, które wyrządził wydziałowi są niestety nie do naprawienia
                  ("odkręcenia"). Materiały nie były tajne. Problemem było jedynie sabotowanie
                  współpracy z Komitetem Badań Naukowych. Z tego co się orientuje to ta osoba
                  została za to dyscyplinarnie usunięta z pracy.
              • wako3 Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! 14.04.03, 14:46

> A co to ja jestem adwokat prof. Szplita? Jeśli masz sprawę do niego to idź i
                go
                >
                > zapytaj. A poza tym polecam informator nauki polskiej. Są tam sylwetki
                > wszystkich samodzielnych pracowników nauki w Polsce. Można się wielu
                ciekawych
                > rzeczy dowiedzieć. Moim zdaniem ( to jest moja prywatna opinia) ten człowiek
                na
                >
                > pewno nie będzie nas kompromitował. A materiały dla KBN jakiś kretyn zamiast
                > wysłać do Warszawy do Komitetu Badań Naukowych wysłał tutaj na forum. Czemu
                to
                > miało służyć to niewiadomo. W rezultacie tych działań wydział stracił
                kategorię
                >
                > KBN a co za tym idzie możliwość ubiegania się o środki na badania. Sprawę
                znam
                > od ludzi, którzy teraz muszą to wszystko odkręcać.

Jestem trochę zaskoczony. KBN ocenia jednostki na podtawie danych z
                tzw. "ankiety jednostki". Głównie idzie o publikacje. Oceniane są, z tego co
                wiem, tylko te w pismach "punktowanych" przez KBN własnie; materiały
                konferencyjne i wiekszośc wydawnictw uczelnianych nie są oceniane lub mają 0
                (zero) punktów. Dane w ankiecie, to dane zbiorcze; nie zawierają ani nazwisk
                autorów, ani tytułów prac. W Wydziale Zarządzania dysponuje tym Dziekan. Nie
                jest na pewno ideałem, ale nazywanie go publicznie kretynem wydaje mi sie
                przesadą. Nawiasem mówiąc, danych z tych ankiet nie ma na tym forum,
                przynajmniej ja nie potrafiłem ich znaleźć. "Wiedzący" napisał nieprawdę.
                • Gość: wiedzący Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.04.03, 16:25
                  Uderz w stół nożyce się odezwą.
                  • Gość: wiedzący Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.04.03, 16:26
                    Dla pełnej jasności: "Nożyce" = "kretyn"
                    • wako3 Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! 14.04.03, 17:49

> Dla pełnej jasności: "Nożyce" = "kretyn"

Byłoby lepiej gdybys napisał "kłamca" i oczywiscie udowodnił to. Niestety
                      jedyne na co Cie stać to anonimowe inwektywy. Ja stwierdzam nieanonimowo, że
                      kłamiesz. Za wysyłkę wszelakich dokumentów do KBN, jak i za inne wystąpienia
                      Wydziału na zewnątrz, odpowiada wszedzie Dziekan. Mnie nikt nigdy niczego
                      takiego nie zlecał. Ja tego nawet nie mialem w rece, bo w Wydziale takie rzeczy
                      były zawsze tajne. Kategorie Wydziału obniżono z powodu braku stosownej ilości,
                      a głównie jakosci publikacji. Nie chciałem pisac tego na Forum, bo nie jest to
                      ładnie, ale nie dajesz mi szans aby tego uniknąć. Na tym forum nikt żadnych
                      tajnych wiadomości nie ujawniał. Nie rozumiem Twego zacietrzewienia; ja nikogo
                      nie obrazam, nie wyzywam, a juz na pewno nie robie tego anonimowo. Nie wiem jak
                      odbierasz swoje tu wystąpienia po kilku godzinach od ich napisania, gdy emocje
                      juz opadną. Jak na reprezentanta Wydziału (tak tu jestes odbierany, choć pewnie
                      znów okaze się, żeś jakis absolwent) robisz mu raczej złą reklamę. Chowanie sie
                      za pseudonim w sytuacji gdy oskarżasz mnie bez żadnych dowodów (jeśli masz
                      jakieś zlecenie mi sporzadzenia tej ankiety dla KBN, to je okaż) kompromituje
                      nie tylko Ciebie (ja jak widzisz piszę Cię z dużej litery), ale głownie Wydział
                      właśnie. Jeszcze jedno; jak pewnie zauważyłeś wykaz w wątku "Kadra Akademii"
                      sporzadzony jest być może duzym nakładem pracy, ale jest w wielu miejscach
                      ewidentnie nieprawdziwy. Nieprawdziwy na korzyść Wydziału. Podejrzewam, ze
                      zrobiono go na podstawie wydziałowych rozkładów zajęć i informacji z Internetu.
                      Jak na takie źródła informacji jest zrobiony nieźle. Wiesz jak sądzę doskonale,
                      że ja zrobiłbym to zupełnie inaczej. Nie chciałbym prostowac tu informacji z
                      tego watku, by nie zaogniać i tak juz złej sytuacji i szkodzić ludziom, którzy
                      kiedys poszli po linii mniejszego oporu. Nie pochwalam tego, ale nie czuje do
                      nikogo tak zoologicznej wręcz nienawiści. Nie wiem o co Ci chodzi, skąd tyle
                      jadu; mam czasem wrażenie, ze nienawiść spala Cie bardziej niż mnie. Ja patrze
                      już na to ze spokojem, niekiedy z ironią, a bardzo rzadko, tak jak teraz, z
                      obrzydzeniem. Pozdrowienia.
                      • Gość: wiedzący Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.04.03, 20:34
                        Cóż, powtarzam tylko to co usłyszałem od osób obecnie zajmujących się
                        współpracą wydziału z KBN. Nie jestem z stanie zweryfikować prawdziwości tego
                        co usłyszałem ale osoby te są dla mnie wiarygodne. Nie czuję do nikogo
                        niewawiści, nie mam najmniejszego powodu. Po prostu uważam, że niewysyłanie
                        materiałów do KBN po to aby zrobic na złość swoim kolegom z wydziału to
                        kretynizm. Nic więcej, nic mniej. Wysyłanie tych informacji anonimowo na forum
                        to druga głupota. Co chciałeś przez to osiągnąć? Zwłaszcza, że sporo dodałeś!
                        Nie stawia cię to w najlepszym świetle jeśli chodzi o wiarygodność.
                        • wako3 Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! 14.04.03, 21:49
                          To paranoja. Ja niczego nigdzie nie mogłem wysyłać, bo nie miałem takich
                          uprawnień. Wydziałem kieruje Dziekan i TYLKO ON MOŻE WYSYŁAĆ NA ZEWNĄTRZ
                          OFICJALNE DOKUMENTY DOTYCZACE WYDZIAŁU. Wysłane przeze mnie nie miałyby zadnego
                          znaczenia. Równie dobrze mozesz mnie oskarżać, o to, ze nie podpisałem w
                          imieniu III RP np. innej postaci Konstytucji. Żadnych, powtarzam, żadnych,
                          informacji podobnych do tych z wątku "Kadra Akademii" nie umieszczałem na
                          Forum. Tam rzeczywiscie sporo dodano, ale gdyby to odjąć, byłoby jeszcze
                          gorzej. Ja wypowiadałem się, i dalej bede to robił, nie o osobach, ale o
                          KONKRETNEJ RZECZYWISTOŚCI, "stanie faktycznym" jak mówią prawnicy, a większośc
                          moich (zauważ, podpisanych) wypowiedzi o Wydziale została sprowokowana przez
                          moich adwersarzy. Pomyśl zresztą; czy osobnik pracujący 10 lat w tym Wydziale,
                          nawet tak mało spostrzegawczy jak ja, nie napisałby tego inaczej, znacznie dla
                          Wydziału gorzej? Zejdź wreszcie na ziemię. Jesteśmy kim jesteśmy i nie zmienisz
                          tego przez najbliższe kilkadziesiat lat choćbys sie podpisał całą listą
                          klasyków teorii zarządzania. Czy należy oczekiwać, że pojawi sie tu Frederick
                          Taylor? A może Henry Gantt? Człowieku, opamietaj się. Tymi podpisami i
                          napuszonym, nieszczególnie poprawnym językowo, tonem bardziej skompromitujesz
                          Wydział, niz ja wszystkimi moimi wypowiedziami. Tylko patrzeć jak jakiś Twój
                          antagonista podpisze się Albert Einstein.Tego stanu nie zmieni żadna szkoła
                          letnia czy zimowa. Ludzie kompetentni przyjadą, wygłoszą referaty, podyskutują
                          i WYJADĄ. Wartość Wydziału zmienic można stosowną polityką; kadrową, naukową
                          (np. różnicowaniem płac, zapewnieniem stosownej literatury), a głównie DYSKUSJĄ
                          o tym, co się wykłada. Jeśli nie wytworzysz środowiska LUDZI MOGACYCH I
                          CHCĄCYCH GADAC TYM SAMYM JĘZYKIEM O TYM CO SIE W ICH DZIEDZINIE DZIEJE, to nic
                          z tego nie będzie. Ja nie wiedziałem nawet o tej szkole i ani mi było w głowie
                          wypowiadac sie na jej temat. Uważam też, że KAŻDY kontakt naszego
                          trochę "zapyziałego" środowiska z ludźmi z zewnatrz jest korzystny. Pisałem o
                          tym wielokrotnie w różnych miejscach i zbierałem za to właśnie w łeb.
                          Posądzanie akurat mnie, który od wielu lat gadam o potrzebie otwartosci i
                          jawnosci tego co sie zrobiło to obłęd. Ja tylko nie lubię robić z tego
                          wielkiego "Halloooooooooo", bo w ogóle pozerstwa nie lubię. Zarzucasz mi brak
                          wiarygodności. Podaj choć jeden przykład mojego kłamstwa, bo sam staniesz sie
                          niewiarygodnym. Przypuszczam, że Ty mozesz sobie pozwolić na bezkarne
                          pomówienia zza zasłony pseudomimu, ale jesteś rozpoznawalny po stylu i stosunku
                          do omawianych spraw i osób. Pomyśl jednak, czy nie lepiej byłoby spróbować cos
                          NAPRAWDĘ w tym nieszczęsnym Wydziale zmienic. Biciem piany nie zmienisz niczego.

• Gość: wiedzący Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.04.03, 19:07
                            Właśnie skończyłem rozmowę z człowiekiem, który przejął od ciebie obowiązki w
                            sprawie kontaktów wydziału z KBN. Zapewniał mnie, że tylko ty miałeś dostęp do
                            tych danych. Dowodem na to jest również fakt, że dane o publikacjach nie są
                            starsze niż z 1989 roku. Po prostu podawano ci dane w 1999 roku obejmujące
                            ostatnie 10 lat. Faktycznie było tak, że ówczesny dziekan Kuleszyński nie
                            zlecił ci tego na piśmie. Sądził zapewne, że rozmawia z przyjacielem i
                            gromadzenie kwitów nie żadnego uzasadnienia. Ciekawy jest też dla mie fakt
                            dlaczego tak gwałtownie zaprzeczasz? To chyba wystarczy żeby nazwać
                            cię "kłamcą"?Osobiście nic do ciebie nie mam. Nie znam cię nawet. Po prostu
                            udało mni się złapać cię na ewidentnym kłamstwie.
                            PS. Nie jestem pracownikiem wydziału. Powody dla których wypowiadam się
                            posługując się pseudonimem wyjaśniłem wcześniej. Na tym forum używam wyłącznie
                            jednego pseudonimu. Nie podpisuje się Albert Einstein.
                            • wako3 Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! 17.04.03, 12:28

> Właśnie skończyłem rozmowę z człowiekiem, który przejął od ciebie obowiązki w
                              > sprawie kontaktów wydziału z KBN. Zapewniał mnie, że tylko ty miałeś dostęp
                              do
                              > tych danych.

Czy poza agencją "Jedna pani powiedziała .." masz jeszcze inne źródła
                              informacji? Nikt tych obowiązków ode mnie nie przejmował, bo ich nigdy nie
                              miałem. Do danych, do których ja miałem dostęp (publikacje pracowników
                              Wydziału) mieli dostęp wszyscy korzystający z komputerów w pokoju Zakładu
                              (przejął je w październiku prof. Szplit), sekretarki i dyrekcja instytutów,
                              pracownicy Dziekanatu, którym przekazywamo dyskietki, sekretarki Dziekana i
                              kupę innych osób. Bazy nie robiłem ja, ale panie, które sporzadziły ją w ramach
                              umowy o dzieło. Była to katorżnicza praca, bo dane spływały bardzo opornie i
                              były niekompletne. Interweniowaliśmy kilkakrotnie w tej sprawie u Dziekana (są
                              pisma), bo dziewczyny zamiast zająć sie swoja pracą musiały ciagle uzupełniac
                              tę bazę. Ja nigdy zadnej bazy danych, ani ankiety Wydziału nie sporzadzałem.

Dowodem na to jest również fakt, że dane o publikacjach nie są
                              > starsze niż z 1989 roku. Po prostu podawano ci dane w 1999 roku obejmujące
                              > ostatnie 10 lat.

A gdzie na Forum są te dane o publikacjach? W wątku "kadra Akademii", o którym
                              pewnie myslisz ich nie ma, a inne dane sa jak najbardziej aktualne, np.
                              nazwiska pracowników, którzy podjeli prace 1 października 2002 roku.

Faktycznie było tak, że ówczesny dziekan Kuleszyński nie
                              > zlecił ci tego na piśmie. Sądził zapewne, że rozmawia z przyjacielem i
                              > gromadzenie kwitów nie żadnego uzasadnienia.

Jedyne, co pisalem przez kilka lat dla Dziekana, to wnioski o finansowanie
                              badań statutowych, które on podpisywał. Nie ma to nic wspólnego z oceną
                              Wydziału, która rzutuje na kategorię jednostki. Żadnych "kwitów" nie mógł
                              choćby chciał sporzadzic, bo nikt by tego nie podpisał. Nie miał po prostu
                              prawa niczego takiego nikomu zlecać, bo to sa niezbywalne obowiazki Dziekana
                              własnie (lub prodziekana ds. Nauki). To po prostu brednie. Ja rzeczywiscie
                              sporo takich dokumentów sporzadzałem, jednak podpisywał je zawsze ktos inny, ja
                              nie miałem takiego prawa. Nie mogłem tez niczego przez dwa lata zawalać; widac
                              by to było juz po pierwszym roku.

Ciekawy jest też dla mie fakt
                              > dlaczego tak gwałtownie zaprzeczasz? To chyba wystarczy żeby nazwać
                              > cię "kłamcą"?

Najlepiej byłoby pewnie, gdybym ułatwił ci zadanie i przyznał sie do czynów
                              (win) niepopełnionych. Do nazwania "kłamcą" trzeba wykazać, że powiedziałem
                              nieprawdę. Formalnie rzecz biorąc trzeba chyba nawet wykazać, że zrobiło sie to
                              swiadomie, ale to chyba nie twój poziom. Jak dotąd nie wykazałeś mi żadnego,
                              nawet nieumyślnego, kłamstwa.

Osobiście nic do ciebie nie mam. Nie znam cię nawet. Po prostu
                              > udało mni się złapać cię na ewidentnym kłamstwie.

No to na jakim w końcu? Co to za kłamstwo?

> PS. Nie jestem pracownikiem wydziału. Powody dla których wypowiadam się
                              > posługując się pseudonimem wyjaśniłem wcześniej.

Dośc oryginalne powody. Ja jestem w takiej samej sytuacji i podpisuję swoje
                              wypowiedzi. Ty sie ukrywasz, bo chowając sie za pseudonim łatwiej, a co
                              ważniejsze, w twoim przypadku bezkarnie, można innych oskarżać własciwie o
                              wszystko. Nie ma chyba sensu komentować tego sposobu "dyskusji".

Na tym forum używam wyłącznie
                              > jednego pseudonimu. Nie podpisuje się Albert Einstein.

Myślałem raczej o tym, ze ktos tak sie podpisze "dla zgrywy", po to by
                              osmieszyć tych "klasyków zarządzania". Nawiasem, wygląda na to, ze przy okazji
                              tej naszej "rozmowy" idea Szkoły Letniej Zarzadzania trochę się ??, jakby tu
                              powiedzieć, "przybrudziła".

Pozdrowienia
                              • Gość: wiedzący Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.04.03, 18:39
                                Zdaje się, że nasza dyskusja odbiegła strasznie daleko od tematu wątku. Zdaje
                                się, że potężnie nudzimy czytelników tego forum. Krótkie podsumowanie:
                                1. Kłamiesz jeżeli twierdzisz, że nie zajmowałeś się na Wydziale Zarządzania i
                                Administracji sprawami KBN.
                                2. Kłamiesz jeżeli twierdzisz, że to nie ty umieściłeś te dane na tym forum.
                                Jedynie ty miałeś do nich nieprzerwany dostęp. Dane po 1999 roku dopisałeś sam.
                                Z danymi sprzed 1989 roku miałeś poważny problem i szukałeś w tym względzie
                                nawet pomocy na tym forum. Są na to dowody w wielu wątkach.
                                3. Kłamiesz jeżeli twierdzisz, że robiłeś wszystko co ciebie nalażało w sprawie
                                kontaków z KBN. Sprawy zostały zaniedbane przez ciebie.
                                Takie są fakty. To nie jest relacja "jednej pani do drugiej pani" ale poparte
                                dowodami twierdzenie mojego kolegi z Instytutu Ekonomii, który zajmuje się tym
                                samym czego ty nie robiłeś w ostatnich latach.
                                A wracając do tematu: organizacja takiej konferencji jest dużym sukcesem
                                wydziału a prof. Szplita w szczególności. Nic paskudnego, co możesz jeszcze
                                tutaj napisać, nie zmieni tego faktu.
                                Pozdr.
                                PS. Nie będę się przedstawiał i każda twoja wypowiedź tylko utwierdza mnie w
                                przekonaniu, że słusznie postępuję.
                                • wako3 Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! 17.04.03, 21:40

> Zdaje się, że nasza dyskusja odbiegła strasznie daleko od tematu wątku. Zdaje
                                  > się, że potężnie nudzimy czytelników tego forum. Krótkie podsumowanie:
                                  > 1. Kłamiesz jeżeli twierdzisz, że nie zajmowałeś się na Wydziale Zarządzania
                                  i
                                  > Administracji sprawami KBN.

Człowieku. Gdyby tak było, to dziekan powinien odpowiadać za przekazanie mnie
                                  takich spraw, bo należą one do jego niezbywalnych obowiązków. Jeśli, jak
                                  piszesz trwało to przez dwa lata, to nie może to być przypadek i dziekana nie
                                  da sie uspawiedliwić. To byłaby sprawa na komisje dyscyplinarna o karygodne
                                  zaniedbanie. z tego co ja wiem, to dziekan dostał nagrode pieniężną, a nie
                                  wniosek na komisję.

> 2. Kłamiesz jeżeli twierdzisz, że to nie ty umieściłeś te dane na tym forum.
                                  > Jedynie ty miałeś do nich nieprzerwany dostęp. Dane po 1999 roku dopisałeś
                                  sam.
                                  >
                                  > Z danymi sprzed 1989 roku miałeś poważny problem i szukałeś w tym względzie
                                  > nawet pomocy na tym forum. Są na to dowody w wielu wątkach.

Ale gdzie te "dane" są?! W którym wątku? W tym o kadrze Akademii sa ogólnie
                                  dostepne dane z rozkładów zajęć. Kto i co tam "ujawnił"? Jakie to "dowody"?

> 3. Kłamiesz jeżeli twierdzisz, że robiłeś wszystko co ciebie nalażało w
                                  sprawie
                                  >
                                  > kontaków z KBN. Sprawy zostały zaniedbane przez ciebie.

Które konkretnie. Jeśli twierdzisz, że dziekan zlecił mi coś, czego zlecać mi
                                  nie mial prawa, to ON ZA TO ODPOWIADA, NIE JA! Ja nie miałem nigdy uprawnień do
                                  wystepowania na zewnatrz w sprawach Wydziału. Sprawdx Statut, zobacz tez w
                                  innych uczelniach. Takie zlecenie byłoby ewidentnym naruszeniem prawa.

> Takie są fakty. To nie jest relacja "jednej pani do drugiej pani" ale poparte
                                  > dowodami twierdzenie mojego kolegi

To własnie ta "Jedna pani .. " chyba, że podasz nazwisko.

z Instytutu Ekonomii, który zajmuje się tym
                                  > samym czego ty nie robiłeś w ostatnich latach.
                                  > A wracając do tematu: organizacja takiej konferencji jest dużym sukcesem
                                  > wydziału a prof. Szplita w szczególności. Nic paskudnego, co możesz jeszcze
                                  > tutaj napisać, nie zmieni tego faktu.

A co paskudnego napisałem?

> Pozdr.
                                  > PS. Nie będę się przedstawiał i każda twoja wypowiedź tylko utwierdza mnie w
                                  > przekonaniu, że słusznie postępuję.

Nie mam na to rady. Zdaje sie jednak, ze jestes jeszcze lepszy, niz to nasza
                                  wydziałowa norma przewiduje.

• Gość: wiedzący Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.04.03, 23:03
                                    Naprawdę wako3, zanudzamy czytelników wdając się w szczegóły. Nie podam na
                                    forum nazwiska osoby, która poinformowała o całej sprawie bo nie mam do tego
                                    żadnego upoważnienia. Jest to osoba, która przejęła twoje obowiązki w zakresie
                                    kontaktów z KBN. Jeszcze raz napiszę to co już pisałem: Dziekan nie zlecał ci
                                    tego na piśmie bo traktował cię jak przyjaciela. Okazałeś się świnią. Zdarza
                                    się. A jesli dalej twierdzisz, że to nie ty umieściłeś te dane na forum i nie
                                    ty zajmowałeś się KBN to czemu zareagowałeś na "kretyna"? Pamiętaj o
                                    podstawowej zasadzie prawniczej "qui bono".
                                    Pozdr.
                                    wiedzący
                              • Gość: wiedzący Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.04.03, 19:41
                                Mam dla ciebie jeszcze jedną radę. Jeśli naprawdę uważasz moje wypowiedzi za
                                płaskie, głupie i pisane nieporadnym językiem, ignoruj je po prostu. Ja nigdzie
                                i nigdy nie atakowałem twojej osoby. Gdy napisałem o "jakimś kretynie" nie
                                wiedziałem nawet, że rzecz dotyczy ciebie. Twoja reakcja świadczy o tym, że
                                wypowiedź odebrałeś bardzo osobiście mimo, że kategorycznie zaprzeczasz, że
                                miałeś jakikolwiek związek z przygotowaniem materiałow dla KBN na wydziale.
                                Przejrzałem nieco twoją twórczość na tym forum i powiem ci szczerze, że wyglada
                                to, jak prymitywne odgrywanie się na swoim byłym pracodawcy, za jakieś
                                rzeczywiste czy też urojone krzywdy.
                                Pozdr.
                                wiedzący
                • Gość: Karol Adamiecki Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: 80.51.251.* 14.04.03, 17:17
                  Drodzy Czytelnicy forum.

Widze że dyskusja na temat tak poważny przerodziła sie w małą wojenke.
                  Jedna rzecz jest jednak niezaprzeczalnym faktem. Letnia Szkoła Zarządzania
                  (trutniu)odbędzie się w Kielcach czy się komuś to podoba czy też nie(Wako3).
                  Każdy powinien wiedziec że jest to ogólnopolskie forum specjalistów od
                  zarządzania pod egidą PAN.No cóż Panie Wako3, Panie Trutniu, może zaczniecie
                  rozliczac członków PAN(Polskiej Akademii Nauk).Tylko czy oni potraktują was
                  poważnie. Szalec to sobie możecie ale??.
                  Panie Wako3 zaczął pan sie gubic.Troszke zachwiała sie u Pana oś poznawcza
                  podmiot przedmiot poznania. Coś szwankuje u pana poznanie doksalne a o
                  zreflektowanym to w tym przypadku chyba nie ma mowy.

• Gość: Henri Fayol Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.pu.kielce.pl / 192.168.192.* 13.04.03, 13:30
            Gość portalu: Jakub napisał(a):

> Matko Boska! Co ci ludzie mają w tych czerepach rubasznych...
            > I z jakim namaszczeniem mówią, tffuu..., piszą?
            Słuchaj dzisiaj niedziela, piękny dzień więc trochę pozytywnego myslenia: Jak
            ci się nie podoba ta konferencja to zorganizuj własną, lepszą. W końcu to nie
            powinno być problemem dla takich poszukiwaczy "prawdy" jak ty i Waldek.
            Zaproście jakąś szacowną instytucję do współpracy, autorytety z waszej
            dziedziny i będziemy mogli zrobić porównanie kto i co ma "w tych czerepach
            rubasznych". Podejmujesz Kubuś wyzwanie? Ja chętnie opublikuje nawet jakis
            artykuł jeśli tylko przejdzie przez sito recenzji.
        • Gość: Nocny Marek Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.04.03, 02:25
          Widzisz chłopie, młody pewnie jesteś to gówno o życiu wiesz i tamtych czasów
          nie pamiętasz. Ja pamietam dobrze. Do NRD czy do ruskich to wysyłali takich
          niepiewnych. Ale jak ktoś był zasłużony towarzysz to świat stał przed nim
          otworem! Staże w Zachdnich Niemczech, paszport na wszystkie kraje świata w
          szufladzie! Ale to musiał być naprawdę ktoś. Najlepiej z resortu. Nie jakaś
          popierdułka co doniosła na sąsiada bo trzymał w domu powielacz. Tu na grupę
          pisze taki mój stary znajomy Jakub. On to zaraz potwierdzi. Też ma dobrą pamięc.
          • Gość: Jakub Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 13.04.03, 08:33
            Tylko wypada mi potwierdzić, bo przecież jest to rzecz powszechnie znana, tak
            się działo zupełnie niedawno. Miło mi, że jestem starym znajomym (jeśli to o
            mnie chodzi). Pozdrawiam.
      • Gość: wiedzący Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 18.04.03, 09:41
        Kolego Terlecki! Ten prof. Szplit to w końcu twój przełożony (z tego co wiem
        jest zastępcą dyrektora instytutu). Nie łatwiej pójść do niego i zapytać niż
        pisać tu na forum?
        • truten5 Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! 23.04.03, 12:15
          No właśnie! Obywatele wykładowcy, asystenci, adiunkci, profesorowie BIEGIEM do
          prof. Szplita. Nasyćcie jego żądność wiedzy. Nie da się tak szybko wykorzenić
          zwyczajów SB-ka!
          • Gość: wiedzący Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.04.03, 20:44
            Myśle drogi Olku, że masz całkowitą rację. Jak trudno wykorzenić esbeckie
            zwyczaje najlepiej pokazuje twoja wypowiedź. Zdecydowanie za długo przebywałeś
            z wako3. Jak widać tak długi kontakt strasznie szkodzi na głowę.
          • Gość: Der Wisende Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: 80.51.251.* 24.04.03, 13:03
            truten5 napisał:

> No właśnie! Obywatele wykładowcy, asystenci, adiunkci, profesorowie BIEGIEM
            do
            > prof. Szplita. Nasyćcie jego żądność wiedzy. Nie da się tak szybko wykorzenić
            > zwyczajów SB-ka!
            no wlasnie wolalbym zdobywac wiedze nawet u esbeka(choc to co piszesz to
            wierutna bzdura) niz u niedouczonego matematyka , ktory udaje ze cos kuma z
            przedmiotu ktory wyklada (inforamtyka) Panie Trutniu naprawde wysylanie kartek
            swiatecznych do przyjaciol nie ma nic wspolnego z tematyka zajec.
            Panie TRutniu czy moze pretenduje Pan do miana drugiego Pana Banacha? (on chyba
            by sie obrazil)
    • Gość: Tadeusz Kościuszko Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.03, 17:13
      Wiedzący, jestem pełen podziwu - wiadomości masz dobrawdy niesamowite. Czy
      mógłbyś nas poinformować co się stało z dyplomami skradzionymi podczas włamania
      dwa lata temu?
      • Gość: wiedzący Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 22:49
        Jasne, że wiem! Handlują nimi teraz na bazarach. A resztę, jeszcze nie
        przehandlowaną, trzymają na Silnicznej 23 mieszkania 5 I piętro pukac 3 razy.
        Masz problem Tadziu z odpisem?
        • Gość: Filip Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.look.ca 22.04.03, 16:31
          Re: WSP zmienia nazwę
          Przeczytaj komentowany artykuł »
          Autor: Gość: Filip IP: *.look.ca
          Data: 22-04-2003 16:25 + odpowiedz na list
          -------------------------------------------------------------------------------
          Jak to wspaniale brzmi: miasto dwóch akademii! I tak już
          zostanie! Politechnika nigdy nie połączy się ani z WSP, ani z
          przyszłą Akademią. Kto sądzi inaczej jest bardzo naiwny...
          ________________________________________________________________________________
          I bardzo dobrze !
          Co ma piernik do wiatraka !
          Nigdy z humanisty nie zrobicie inzyniera, a z inzyniera humanisty.
          Sa to dwa odlegle sobie swiaty.
          Laczenia ich w jeden musi dokonac sie kosztem obu.
          To inne programy, inne systemy ksztalcenia i finansowego wspomagania.

Ale jestem za Akademia im. Dlugosza i wzmocnieniem jej o dodatkowe kierunki
          artystyczne. Po takiej posusze minionego okresu i obecnego post-komuny byla by
          jakas szansa kruszyc betonowe shematy pseldo wartosci funkcjonujacych w
          spolecznej swiadomosci.
          Ale ja wiem ze nic z tgo nie wyjdzie bo to jest tylko realizacja
          programu "ETATY DLA MLODYCH DOKTRYNEROW".
          I te etaty trzeba koniecznie dzis przygotowac poniewaz dzieci tatusiow pseldo
          naukowcow przybywa.

"...Oj syneczku kim ty w zyciu zostaniesz ? ....Naukowcem ! ..takim naukowcem
          jak ty tatusiu !...co powiesz ze zle ci bylo zaczerniac papier tymi bzdurami
          jakie wymyslales i ktore nigdy nie zostaly zrealizowane ?

...Wam powinni placic od papieru zuzytego w kilogramach. Poprostu ustalic
          stawke KILOGRAM NAUKOWEGO PAPIERU = 1.000 zl.
          Albo stawke od ilosci godzin przesiedzianych na kurso konferencjach,
          sympozjach, itd. z ktorych nic nie wynika...bo kazdy czyje na swym grzbiecie
          dyscypline ministra edukacji i jego program " PRZETRZYMANIA POKOLEN"

Juz to widze ktos wybuchnie; ALE pieprzysz facet !.....TAK ?
          A czy widziales statystyki ? - ilu z was konczacych Politechnike Cz. pracuje w
          swej dziedzinie. Jeden z roku, gora dwoch ! I to tylko ci ktorzy potrafili
          zrezygnowac dla zasady.
    • Gość: sojusznik Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.imgroup.ids.pl 23.04.03, 12:50
      Wako, jakbyś nie wiedział, to ten „wiedzący” to Szplit z synem, Kuleszyński i
      Zbroińska. Całymi dniami siedzą przy komputerze i baczą czy kto coś o nich nie
      napisał. Stary Szplit napisał strategie dla województwa, a jego syn ma
      pojechać reprezentować województwo w Unii. Ten stary cwaniak myslał ze cie
      zniszczy i nie moze przeżyć, że go olałes, a zawsze chciał być najwazniejszy
      we wsi. Kuleszyński podpuszcza Szplita, bo boi sie o własną dupę, bo dobrałes
      się do przekretów z godzinami i filiami w Staszowie i Pinczowie. Tam zdaje się
      smierdzi na kilka milionów. Nie daj się i nie popuszczaj tym złodziejom bo oni
      cię zniszcza. Pomów z ludzmi z innych wydzialów albo z administracji. Ludzie
      się wkurzaja, wszyscy smieja się z Akademii. Mówią, że to pseudonaukowcy, a
      oni nie mają co powiedzieć. To wstyd pracować w takim gównie.
      • Gość: wiedzący Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 23.04.03, 16:03
        Swięta prawda! Jestem smokiem czterogłowym: stary i młody Szplit, Zbroińską i
        Kuleszyński w jednej osobie! A w środy i piątki zionę ogniem!
        A tak na poważnie to nie jestem pracownikiem wydział. Zresztą z tego co wiem to
        pracownicy mają oficjalny zakaz pisania na to forum. To, że dużo wiem to inna
        sprawa. Taki już jestem.
        Nie pisałem nic na twojego idola wako3. Napisałem jedynie, że jakiś kretyn
        udostępnił tutaj wewnętrzne materiały wydziału, które miały iść gdzie indziej.
        Nie wiedziałem, że to zrobił wako3, zresztą on zaprzecza (nawet nie pytany).
        Myslę, że takie wypowiedzi jak twoja świadczą o tym, że na wydziale faktycznie
        jest niezłe bagno i dziwni ludzie tam pracują.
        Trzymaj się Sojusznik!
        PS. A z oskarżeniami kogoś o złodziejstwo byłbym ostrożny. Albo masz dowody i
        je ukrywasz co z ciebie również czyni przestępcę albo nie masz dowodów i jest
        to zwykłe pomówienie. Pamiętaj, że w Internecie nie jesteś tak anonimowy jak ci
        się wydaje i ja na przykład wiem kim jesteś.
      • Gość: Quo properas? Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: 80.51.251.* 24.04.03, 14:36
        Gość portalu: sojusznik napisał(a):

> Wako, jakbyś nie wiedział, to ten „wiedzący” to Szplit z synem, Kul
        > eszyński i
        > Zbroińska. Całymi dniami siedzą przy komputerze i baczą czy kto coś o nich
        nie
        > napisał. Stary Szplit napisał strategie dla województwa, a jego syn ma
        > pojechać reprezentować województwo w Unii. Ten stary cwaniak myslał ze cie
        > zniszczy i nie moze przeżyć, że go olałes, a zawsze chciał być najwazniejszy
        > we wsi. Kuleszyński podpuszcza Szplita, bo boi sie o własną dupę, bo
        dobrałes
        > się do przekretów z godzinami i filiami w Staszowie i Pinczowie. Tam zdaje
        się
        > smierdzi na kilka milionów. Nie daj się i nie popuszczaj tym złodziejom bo
        oni
        > cię zniszcza. Pomów z ludzmi z innych wydzialów albo z administracji. Ludzie
        > się wkurzaja, wszyscy smieja się z Akademii. Mówią, że to pseudonaukowcy, a
        > oni nie mają co powiedzieć. To wstyd pracować w takim gównie.

Oj OJ!
        Ale Pan sie rozzloscil?
        Ladnie tak rzucac inwektywami i slowami z rynsztoku?
        Chyba tam sie wychowales skoro tak piszesz.
        Podaj argumenty.
        Zreszta kogos kto pisze w tym tonie mozna nazwac tylko w jeden sposob.
        MISERABILIS.
    • Gość: cvs Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.proxy.aol.com 24.04.03, 14:43
      ... i zarzadzajacych bylo wielu jeno nikogo do roboty.cvs.
    • Gość: ble Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: 194.228.201.* 12.10.03, 16:47
      ble
      • kandyd11 Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! 23.07.04, 13:36
        Gość portalu: ble napisał(a):

> ble

To chyba nie o Szkole? Zaczyna sie we wrześniu.
        • Gość: Ania Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 20:26
          Chyba nie o szkole... ale i tak zrobilo mi sie smutno po przeczytaniu tych
          postow. A ja, glupia, myslalam do dzisiaj, ze naukowcy pracuja glownie
          rozumem...
          • sowizdzal6 Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! 20.08.04, 20:12
            To kiedy dokładnie to się zaczyna?
            • Gość: miko2 Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 23:54
              A co Waldek wybierasz się? Sam czy z Asią? W każdym razie wszelkie informacje
              pod: www.pu.kielce.pl/wzia Nie czuj się zaproszony do udziału.
    • witka00 Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! 04.09.04, 11:58
      mówi prof. Andrzej Szplit z Wydziału Zarządzania i Administracji AŚ, jeden z
      organizatorów. O jej organizację ubiegały się m.in. Uniwersytet Szczeciński
      oraz Akademia Ekonomiczna w Krakowie.

Fajnie, na Zarządzaniu jest ze dwóch pracowników z wpisaną dyscypliną
      zarządzanie w dyplomie, zdecydowana większość to historycy, sporo socjologów i
      z 5 ekonomistów. Dlaczego to właśnie Akademii PAN powierzył takie zadanie?
      Własciwie mógłby to zlecic hotelowi w Kozłowej Wólce, czy dyskotece Kubusia
      Puchatka.
      Czyżby towarzyszka Kizińska i towarzysz Jerzy Jaskiernia wzięli się do ostrej
      pracy?
    • kandyd11 Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! 04.12.04, 08:07
      Dobra nowa strona o patologiach w nauce.

varia.p4u.pl/test/index.php
      • kandyd11 Re: Letnia Szkoła Zarzadzania w Kielcach brawo!!! 21.02.05, 19:11
        Czy AŚ-ka do tej szkoły dopłaciła?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka