kotek100 05.03.07, 12:33 Witam, proszę o poradę jakie kafle lepiej sprawdzą się w kuchni na podłodze. Podobają mi się takie błyszczące-gres polerowany, ale nie wiem, czy są praktyczne. Czy lepiej dać matowe? Jakie są WAsze doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koziol Re: Kafle na podłogę do kuchni: matowe czy błyszc IP: 212.160.172.* 05.03.07, 16:27 zdecydowanie matowe i nie jednolite (najlepsze jakies drobne kropeczki, marmur, etc), blyszczace rzeczy niestety nie maja nic wspolnego z praktycznym rozwiazaniem, choc fakt, wyglada swietnie. osobiscie mam opoczno.com/index2.php?id=45 wanilia i cappucino i nie widać brudu. Odpowiedz Link Zgłoś
zeliczka Re: Kafle na podłogę do kuchni: matowe czy błyszc 05.03.07, 19:25 A ja mam błyszczący gres i jest świetny. Ma lekkie mazaje i jest stałe wrażenie czystości fotoforum.gazeta.pl/3,0,453988,2,54.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Kafle na podłogę do kuchni: matowe czy błyszc IP: *.marketing-house.pl 07.03.07, 12:26 Błyszczące jest zdecydowanie łatwiej utrzymać w czystości - mam porównanie z poprzedniego i obecnego mieszkania. Obecnie buduję dom i na pewno kafle będą błyszczący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Kafle na podłogę do kuchni: matowe czy błyszc IP: *.org 09.03.07, 01:36 Mam gres polerowany, bardzo łatwo utrzymać jego czystość. Zdecydowanie polecam. Uważam, że usunięcie brudu z gresu matowego jest zdecydowanie trudniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Kafle na podłogę do kuchni: matowe czy błyszc IP: *.smstv.pl 12.03.07, 11:08 Zdecydowanie odradzam płytki nieszkliwione / np. www.polcolorit.pl/ kolekcja Nepal/, mam je w kuchni wyglądają ładnie ale bardzo trudne do utrzymania w czystości. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek100 Re: Kafle na podłogę do kuchni: matowe czy błyszc 12.03.07, 12:49 Bardzo dziękuję za Wasze rady, z pewnością skorzystam przy kupowaniu kafli. Ewa, proszę powiedz mi co to sa płytki nieszkliwione, bo jestem w tym temacie "zielona". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Kafle na podłogę do kuchni: matowe czy błyszc IP: *.smstv.pl 13.03.07, 10:59 Też byłam "zielona" kiedy kupowałam. Bardzo spodobały mi się płytki o których pisałam wcześniej. W sklepie pięknie oświetlona ekspozycja zachęcała do kupna. Część płytek matowych, część z delikatnym połyskiem, gładkie /te same/naprawdę bardzo ładne. Zdałam się na poradę fachowca w sklepie, który wyjaśnił mi, że taki efekt /chodzi o gładkość i delikatny połysk/ uzyskuje się dzięki pokryciu płytak ALTASEM-Delfinem. Owszem, po położeniu płytek i zaimpregnowaniu uzyskałam taki efekt jak w sklepie ale bardzo krótko cieszyłam się pięknym wyglądem płytek. Po kilku miesiącach stały się szorstkie, bardzo trudno urzymać czystość, nie mówiąc o kroplach tłuszczu które czasem na nią spadną ,praktycznie cały czas chodzenia ze sciereczką jak się chce mieć czystą podłogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Kafle na podłogę do kuchni: matowe czy błyszc IP: *.smstv.pl 21.03.07, 20:28 no to jakie Odpowiedz Link Zgłoś
emma71 Re: Kafle na podłogę do kuchni: matowe czy błyszc 04.04.07, 08:56 Ja mam na podłodze w kuchni matowe i jestem zadowolona.Nie widać brudu a mycie jest ok.Teściowa ma błyszczące i na dodatek jasne.Cholernie widać brud ale fakt,że myje się łatwo.Tyle tylko,że trzeba non stop latać ze ścierką. Ja mam matowe kafelki a nie gres więc mogę tylko mówić jak jest z kafelkami.Zgadzam się z przedmówcami,że najlepiej jak będą mieć jakiś wzorek (np.przecierki,kropki itp.)tak żeby ewentualny brudek nie rzucał się w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś