Dodaj do ulubionych

Kafle na podłogę do kuchni: matowe czy błyszczące?

05.03.07, 12:33
Witam,
proszę o poradę jakie kafle lepiej sprawdzą się w kuchni na podłodze.
Podobają mi się takie błyszczące-gres polerowany, ale nie wiem, czy są
praktyczne. Czy lepiej dać matowe? Jakie są WAsze doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: koziol Re: Kafle na podłogę do kuchni: matowe czy błyszc IP: 212.160.172.* 05.03.07, 16:27
      zdecydowanie matowe i nie jednolite (najlepsze jakies drobne kropeczki, marmur,
      etc), blyszczace rzeczy niestety nie maja nic wspolnego z praktycznym
      rozwiazaniem, choc fakt, wyglada swietnie. osobiscie mam
      opoczno.com/index2.php?id=45 wanilia i cappucino i nie widać brudu.
    • zeliczka Re: Kafle na podłogę do kuchni: matowe czy błyszc 05.03.07, 19:25
      A ja mam błyszczący gres i jest świetny. Ma lekkie mazaje i jest stałe wrażenie
      czystości
      fotoforum.gazeta.pl/3,0,453988,2,54.html
    • Gość: anna Re: Kafle na podłogę do kuchni: matowe czy błyszc IP: *.marketing-house.pl 07.03.07, 12:26
      Błyszczące jest zdecydowanie łatwiej utrzymać w czystości - mam porównanie z
      poprzedniego i obecnego mieszkania. Obecnie buduję dom i na pewno kafle będą
      błyszczący.
    • Gość: MM Re: Kafle na podłogę do kuchni: matowe czy błyszc IP: *.org 09.03.07, 01:36
      Mam gres polerowany, bardzo łatwo utrzymać jego czystość. Zdecydowanie polecam.
      Uważam, że usunięcie brudu z gresu matowego jest zdecydowanie trudniejsze.
    • Gość: Ewa Re: Kafle na podłogę do kuchni: matowe czy błyszc IP: *.smstv.pl 12.03.07, 11:08
      Zdecydowanie odradzam płytki nieszkliwione / np. www.polcolorit.pl/ kolekcja
      Nepal/, mam je w kuchni wyglądają ładnie ale bardzo trudne do utrzymania w
      czystości.
      • kotek100 Re: Kafle na podłogę do kuchni: matowe czy błyszc 12.03.07, 12:49
        Bardzo dziękuję za Wasze rady, z pewnością skorzystam przy kupowaniu kafli.
        Ewa, proszę powiedz mi co to sa płytki nieszkliwione, bo jestem w tym
        temacie "zielona". Pozdrawiam.
        • Gość: Ewa Re: Kafle na podłogę do kuchni: matowe czy błyszc IP: *.smstv.pl 13.03.07, 10:59
          Też byłam "zielona" kiedy kupowałam. Bardzo spodobały mi się płytki o których
          pisałam wcześniej. W sklepie pięknie oświetlona ekspozycja zachęcała do kupna.
          Część płytek matowych, część z delikatnym połyskiem, gładkie /te same/naprawdę
          bardzo ładne. Zdałam się na poradę fachowca w sklepie, który wyjaśnił mi, że
          taki efekt /chodzi o gładkość i delikatny połysk/ uzyskuje się dzięki pokryciu
          płytak ALTASEM-Delfinem. Owszem, po położeniu płytek i zaimpregnowaniu uzyskałam
          taki efekt jak w sklepie ale bardzo krótko cieszyłam się pięknym wyglądem
          płytek. Po kilku miesiącach stały się szorstkie, bardzo trudno urzymać czystość,
          nie mówiąc o kroplach tłuszczu które czasem na nią spadną ,praktycznie cały czas
          chodzenia ze sciereczką jak się chce mieć czystą podłogę.
    • Gość: Ela Re: Kafle na podłogę do kuchni: matowe czy błyszc IP: *.smstv.pl 21.03.07, 20:28
      no to jakie
    • emma71 Re: Kafle na podłogę do kuchni: matowe czy błyszc 04.04.07, 08:56
      Ja mam na podłodze w kuchni matowe i jestem zadowolona.Nie widać brudu a mycie
      jest ok.Teściowa ma błyszczące i na dodatek jasne.Cholernie widać brud ale
      fakt,że myje się łatwo.Tyle tylko,że trzeba non stop latać ze ścierką.
      Ja mam matowe kafelki a nie gres więc mogę tylko mówić jak jest z
      kafelkami.Zgadzam się z przedmówcami,że najlepiej jak będą mieć jakiś wzorek
      (np.przecierki,kropki itp.)tak żeby ewentualny brudek nie rzucał się w oczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka