Dodaj do ulubionych

Jak Geo “wyrąbał ludzi w powietrze”

IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 01.04.07, 05:50
Chciałabym przedstawić moją historie, a dokłądnie móiąc doświadczenie z
firma „ pseudo deweloperską Geo”.
Kupiłam od nich mieszkanie w lutym 2006 za cene 5.500zl/m2( z dokładnie
mówiąc zarezerwowałam, chodzi o inwestycję na Cyctersów) a w sierpniu po
otrzymaniu „prawomocnego pozwolenia na budowę” wpłaciłam 20%,
Byłam przekonana, że teraz już pójdzie wszystko po „maśle”, ale niestety
byłam w ogromnym błędzie, gdyz w pażdzierniku okazało się , że jest decyzja
Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego o wstrzymaniu budowy(początek
pażdziernika). Po dej decyzji Geo natychmist poinformowało bank w, ktorym
mialam załatwiony kredyt, ze budowa będzie wstrzymana ( Geo wysłało fax i
list polecony do wszytkich banków, aby poblokować ludziom kredyty.) Następnie
Geo wysłało listy do wszystkich klientów informując, że będzie odwołanie do
NSA , na które trzeba czekać 3 miesiące. Geo poinformowało mnie,że mogę
zrezygnowac z mieszkania bez żadnych konsekwencji i tak niestety zrobiłam.
Ale Geo nie informowało mnie, że jest zlożone zażalenie na tą decyzje WSA i
28.11 sąd cofną swoją decyzje o wstrzymaniu pozwolena na budowę)decyzja ta
sie uprawomocniła się 19.12.
A 4.01.07 geo poinformowało mnie,że już nie ma żadnego problemu i budowa
będzie kontynuowana.
Otrzymawszy list inforumjący o tym, że WSA zmieniło swoją decyzj, wynajełam
najlepszę kancelaria prawną w Krakowie i w tym momencie jest przygotowywany
pozewe do sądu, z racji tego że Geo wprowdzio mnie w błąd, ukrywając pewnie
fakty przede mną(chodzi o zażalenie na decyzje WSA)Kancelaria prawna uzyskała
z WSA prawomocną decyzje z WSA i co ciewake Sąd zmieniło swoją decyzje gdyż
nagle pojawiły się nowe okoliczności tzn Geo ujawnilo,że jest
współwłaścicielem sąsiadującej działki( drugim wspówłaścicielem jest ZREM).
Dochodznie kancelarii wykazało, że GEO i Zrem są powiązane finansowo(KRS-y,)
Można z tego wnioskować,ze razem planują drugi etap budowy i te całe
zamiesznie było celowe aby ludzie rezygnowali z mieszkań za które zaplacili
po 3.500-5.500zl/m2.
Ale nie ujdzie im to na „sucho”. W tym momecie jest przygotowywane przez
kancelarie prawną , doniesienie o przestępstwie do prokuratury.

Obserwuj wątek
    • Gość: iwo Re: Jak Geo “wyrąbał ludzi w powietrze̶ IP: *.76.classcom.pl 01.04.07, 09:40
      a przepraszam jaka kancelaria Pani to bedzie prowadzic ?
    • Gość: była klientka Re: Jak Geo “wyrąbał ludzi w powietrze̶ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.07, 18:37
      Piotrowski&Gasiorowska
      • Gość: juko Re: Jak Geo “wyrąbał ludzi w powietrze̶ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 19:46
      • Gość: juko Re: Jak Geo “wyrąbał ludzi w powietrze̶ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 19:50
        Zastanawia mnie tylko jedno. Jesli pierwsza wplata wynosila 20%, dlaczego nie
        zdecydowalas sie na forme platnosci 20/80? Pod warunkiem, ze taka opcja byla
        wtedy dostepna?? Moj kumpel kupil od nich na Cystersow i nie chcac ryzykowac
        zdecydowal sie na wplate 20% na pocztaku a reszta przed oddaniem mieszkania.
        Podobno wychodzi tyle co kredyt. Poza tym jesli proponuja taka forme platnosci,
        to znak, ze ich kondycja finansowa wcale nie jest taka zla.
        • Gość: byla klientka Re: Jak Geo “wyrąbał ludzi w powietrze̶ IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 01.04.07, 21:46
          Nie podważam ich kondycji finansowej. Przedstawiłam tylko sposób w jaki Geo
          chciało doprowadzic do zerwania umów. W czasie kiedy ja kupowałam mieszkanie
          Geo proponowało oprocentowanie 6 % a ja miałam kretyt we frankach 2.8%, dlateog
          zdecydowałam sie na płatność rat kwartalnych.

Aha jakis idiota użył mojego nika i podal jaką nazwe kancelarii prawnej.
          Ja narazie nie ujawnie nazwy gdyz pozew do sądu i prokuratury nie jest jescze
          gotowy
          • Gość: iwo Re: Jak Geo “wyrąbał ludzi w powietrze̶ IP: *.76.classcom.pl 01.04.07, 22:39
            daj prosze znac w sprawie kancelarii jak juz bedziesz mogla
          • Gość: juko Re: Jak Geo “wyrąbał ludzi w powietrze̶ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 22:52
            Tak tylko zapomnialas o ryzyku kursowym do tego 2,8% Ale nie wazne. Zmierzalem
            tylko do tego, ze byc moze chcieli wcisnac Ci ta forme platnosci, albo
            faktycznie zalezalo im tylko na zrobieniu ludzi w bambuko... Zreszta watkow na
            ten temat bylo duzo i postronnej osobie ciezko zorientowac sie w temacie. Co
            nie swiadczy o tym, ze nie warto walczyc o swoje. Gdybym byl w twojej sytuacji
            zrobilbym podobnie, bo takie zjawiska nalezy zwalczac.
          • Gość: zielony stok Re: Jak Geo “wyrąbał ludzi w powietrze̶ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 23:09
            A czy napisała Pani skargę do PZFD - tam Geo jest członkiem i ma przestrzegać
            kodeks dobrych praktyk, to co zrobili z Panią, na pewno nie jest dobrą
            praktyką - wczześniej wypowiedzieli umowy na Górce Narodowej a działki
            sprzedali innemu deweloperowi. Trzeba żądać wykluczenia ich z związku
            www.pzfd.pl i kopię pism w tej sprawie wysyłać do mediów rzepa, GW, dziennik
            polski i gazeta krakowska. Życzę powodzenia!
    • Gość: ZieL Re: Jak Geo “wyrąbał ludzi w powietrze̶ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 09:07
      "...Dochodznie kancelarii wykazało, że GEO i Zrem są powiązane finansowo(KRS-
      y)..."

jakieś szczegóły??????????????
    • oszukany_w_geo Re: Jak Geo “wyrąbał ludzi w powietrze̶ 25.04.07, 22:22
      to nie firma tylko grupa panieka
    • Gość: ~aga Re: Jak Geo “wyrąbał ludzi w powietrze̶ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 07:43
      Ja też poważnie bym sie zastanowiła kupując mieszkanie od tego developera,bo
      też mnie "wykiwał" w styczniu 2005 r. podpisałam umowę rezerwacyjną na budowę
      mieszkania na osiedlu "zielony stok" w rejonie Kużnicy Kołłątajowskiej. Cena
      metra miała kosztować 2800 zł. W ciągu roku 3 razy powiadamiali mnie o tym że
      nie mają jeszcze prawomocnego pozwolenia na budowę bloku, pod koniec roku
      ucieszyłam sie bo dostali prawomocne pozwolenie na budowę, tak że powiadomili
      mnie że będą podpisywać umowy i żebym załatwiała sobie kredyt, nagle znowu
      wszystko odwołali. A w lutym 2006 roku dowiedziałam sie że budowy wogóle nie
      będzie. W tym czasie ceny za metr wzrosłu do 5000-6000 tys. Tak że stratna
      przez tą BARDZO LOJALNĄ FiRME która ma dobro na Uwadze klienta 60 tys. Super
      • Gość: jaś koleś Re: Jak Geo “wyrąbał ludzi w powietrze̶ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 09:07
        Nie pisz koleżanko dwa razy tych samych postów w różnych wątkach. To że masz
        rację nie upoważnia cię do zaśmiecania forum
        • Gość: antygeo Re: Jak Geo “wyrąbał ludzi w powietrze̶ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 23:51
          Jasiu, załóż sobie portal to będzies dyktował warunki, a póki co to mamy
          wolność słowa. Mnie geo też wyrąbało na zielonym stoku i wolno mi o tym pisać
          ile chcę. Teraz nie stać mnie na zakup mieszkania, a w tym czasie były inne
          oferty, które były w zasiegu moich możliwości i czuję się zobowiązany uprzedzic
          innych przed tymi oszustami. W końcu dostali pozwolenie na budowę ale woleli
          sprzedać działki innej firmie zamiast zbudować to co obiecali. Dlaczego?
          Zarobili na wzroście wartości działek, a dziesiątki klientów dla nic nich nie
          znaczą - tylko kasa!
          • Gość: Marek Re: Jak Geo “wyrąbał ludzi w powietrze̶ IP: *.mynet.com.pl 30.08.07, 19:16
            Ale czy GEO zmusiło Cię do czekania??? Może wiecej rozsądku przy
            wyborze inwestycji a dopiero później pretensje. Straciłem przez
            nich.... Ryzyko przy podpisywaniu umów bez pozwolenia jest takie że
            może go nie być lub się przeciągać. Na pewno nie ma co lizyć na to
            że oni Ci powiedzą "licz sie z ryzykiem".
            Wolny rynek jest i nikt nie zmusza nikogo do zawirania umów.
            • Gość: haha trza sie bylo rzucac? IP: *.chello.pl 06.09.07, 13:30
              Moge prosic o ranking kancelerii na podstawie ktorej piszesz ze
              wybrana przez ciebie jest najlepsza?A moze wybralas ja z taki
              rozmyslem jak dewelopera?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka