Dodaj do ulubionych

P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań

28.03.07, 12:15
W najbliższym czasie rozpoczną się nowe inwestycje:

EBB - Ołówkowa - ok. 400 mieszkań
Hirny - Wojska Polskiego (koło Parku Anielin) ok. 150 mieszkań
Hirny - Polna róg AK
Rekord AW - Korczaka
www.janpul.pl - Atrium Pruszków

Ceny m/w od 5K (na początek).
Obserwuj wątek
    • herox Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań 28.03.07, 12:23
      Zaklinanie deszczu nic tutaj nie pomoże,
      Pruszków to na tyle dobra lokalizacja, że spokojnie ceny dojdą do 14 tys/m2.
      Wtedy może jakaś stabilizacja niezbyt długa.
      Czy ludzie nadal wierzą, że wzrosty się zatrzymają?
      Na jakiej podstawie?
      • Gość: kawu Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: 192.193.245.* 28.03.07, 13:34
        Chyba z byka spadles!! 14 tys/m2 to moze pod koniec tego roku. Na koniec 2008
        bedzie okolo 20 tys/m2 minimum. Oczywiscie mowa o nowych inwestycjach.
        Mieszkania na rynku wtornym w tej doskonalej przeciez lokalizacji ustablizuja
        sie na poziomach 13-16 tys/m2.
        • Gość: C Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.belf.cable.ntl.com 14.05.07, 20:33
          Zycze zrdowia szczescia i pomyslnosci wszystkim, ktorzy kupia nowe mieszkanie w
          "standardzie warszawskim" za 20k/m2 w Pruszkowie. Glupota ludzka jednak nie zna
          granic...
    • Gość: DEVU Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: 193.24.24.* 28.03.07, 13:31
      Magister 11 , czy możesz powiedzieć gdzie kupić miesszkanie w cenie 5k / m w
      pruszkowie ?? Szukam i nie ma takich cen , chyba zdrowo zaniżasz aktualne ceny .
      Ja widzę ceny zbliżone do 6 k/m , Nic poniżej nie mogę znaleźć , pomożesz ??
      • magister11 Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań 28.03.07, 13:48
        5k BRUTTO:

www.kastel.com.pl
        www.kkbud.pl
        Hirny
        www.janpul.pl
        chyba też greenhouse Pruszków

jak widać jest tego trochę...

• magister11 Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań 28.03.07, 13:49
          ale to są wszystko początkowe fazy lub projekty, gotowych raczej nie kupisz, bo
          albo wyprzedane, albo wyższe ceny (rekord)
          • magister11 Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań 28.03.07, 13:51
            myślę-podejrzewam, że ebb na początku będzie tanie, bo to spora inwestycja na
            terenie poprzemysłowym i z reguły pierwszy etap jest promocyjny (tak jak w
            Longbridge) to otoczenie bardzo się zmieni równiez w wyniku tej inwestycji i
            wówczas pewnie pójdzie ostro w górę, bo lokalizacja ma potencjał (blisko skm/km)
            • Gość: DEVU Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: 193.24.24.* 28.03.07, 15:57
              Magister 11 niestety w żadnej z nich nie kupisz za 5k/m mieszkania . Albo będą
              budować i nie mają jeszcze nawet pozwolenia , albo wykopią dziurę w ziemi i
              mówiąc że kiedyś to będzie mieszkanie chcą 6k/m . Nie ma nic do kupienia żeby
              choć wyglądało ciut jak mieszkanie . To wszystko to wizja która kiedyś za dwa ,
              trzy lata świetlne będzie realna .Nie ma nic w cenie 5k/m
              • Gość: ! Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.sd.sd.cox.net 11.05.07, 11:49
                Nie sadze zebys mogl cos kupic w tym rejonie za taka cene.

--
                video aktywne mapy nieruchomosci, firm, sklepow, restauracji, gabinetow
                lekarskich ... stuFFLiX.com
        • Gość: aga Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 14:49
          www.greenhouse.pruszkow.pl/
          ale Hirny??? nie słyszałam o tej inwestycji. Jakaś strona www?
          • Gość: kikir74 Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: 212.75.114.* 28.03.07, 15:00
            magister ty przestań ciągle z tym pruszkowem ludziom w głowach mieszać. Jeszcze
            parę lat temu ludzie za bezcen wyprzedawali mieszkania w pruszkowie bo tak
            fajnie tam jest.
            • Gość: Joł Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: 195.117.230.* 28.03.07, 16:52
              za 5-6k to kupujesz tzw. przyżeczenie wybudowania mieszkania ;) Prawdziwą
              nieruchomość kupujesz jak już stoi, ale cena inna. Oby tylko z drogami
              dojazdowymi coś porobili ... bo ten wysyp mieszkań w najbliższych kilku latach
              w Pruszkowie i okolicach zatka same miasto, a nie wspominając o dojeździe do
              samej Warszawy. Poranny i powrotny sajgon ;(
              • Gość: gosc Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 18:44
                Za 6tys. mozna kupic mieszkanie przy Chroscickiego we Wlochach
                • magister11 Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań 28.03.07, 22:33
                  SKM jedzie z Pruszkowa do Włoch ok. 8 minut. Korki w Alejach zaczynają się we
                  Włochach. W Pruszkowie samoloty nie latają nad głową. Jaką przewagę mają wg
                  Ciebie Włochy nad Pruszkowem?
                  • Gość: ojezu Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.acn.waw.pl 28.03.07, 23:20
                    minimum te 8 minut
                    • zoofka Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań 12.05.07, 15:51
                      tia... i miliony takich samych budynków blokowiska, no ale to przecież WARSZAWA
                      a nie jakaś tam wieś Pruszków ;)

magister11 - popieram opinię
            • zoofka Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań 12.05.07, 15:49

> bo tak fajnie tam jest...
              Co masz ma myśli? No tak... ta mafia, te strzelaniny na ulicy, ehhhh. Żeby
              dorośli ludzie wierzyli w bajki
      • Gość: Bartek Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 22:37
        A ja sprzedam mieszkanie u Agromana - szcegoly www.profais.pl/parzniew
        • Gość: Waldek Ziomek zTP Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.chello.pl 28.03.07, 23:30
          W Pruszkowie to mafia Panie rządzi ...
          • Gość: ja Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 29.03.07, 18:37
            Niby gdzie? Poza tym - nikt nie smieci na "wlasnym podworku" wiec w Pruszkowie
            jest naprawde spokojnie i fajnie.
          • zoofka Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań 12.05.07, 15:53
            :)))) dobre
            taki duży jesteś a w bajki wierzysz jeszcze? Cała ta mafia siedzi lub wącha
            kwiatki od spodu. Pozostały po niej tylko wypasione budynki mieszkalne i taka
            chora jak Twoja opinia o mieście
        • Gość: tesc Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 23:58
          cena?
          • Gość: kwiatostan Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: 80.50.243.* 29.03.07, 14:46
            Załamałem się. Zadzwoniłem do Longbridge. Mieszkanie 107 m2 = 701 tys + vat, 30
            tys 1 miejsce postojowe w garażu, 2 tys. komórka lokatorska.

Razem około 782 tys brutto.
            Cena za m2 7300 brutto. W Pruszkowie. Jak jest ktoś chętny to trzeba się
            spieszyć. Okazja.

• Gość: !!! Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.sd.sd.cox.net 11.05.07, 11:52
          Mozesz podac troche wiecej detali odn tego mieszkania?

--
    • Gość: rezydent Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 14:56
      wystarczy pojechać 8 kilometrów dalej i już można przebierać w ofertkach po
      9,10, 12 , 15tysi...ale inaczej się nazywa...Mokotów.
      • Gość: szczesliwy Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 15:20
        a ja wlasnie kupilem 44 metry na muranowie do lekkiego remontu. 8700 za metr :-
        ) wysokie, rozkladowe, ciche, 1pietro. tuz obok parku krasinskich i palacu
        mostowskich. ale szukalem ciekawego lokum ponad rok :-(
        • Gość: kiks Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: 213.199.195.* 06.04.07, 17:57
          i na h.. ci to, klitka, nie rozwojowa. ty to gołowąs musisz byc, singiel
          jakiś...zachełstujesz sie -o kupilem sobie, moje, moje...nie pasujesz do
          okolicy, tam sami emeryci. ceny nie mogą nie rosnąć-bo są tacy frajerzy co
          takie coś kupują i to ważna wskazówka dla developerów dopóki mieszkanie nie
          stanie się dobrem bardziej powszechnym jak bardziej na zachodzie europy
          • Gość: tesc Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:37
            jestes debilem
          • Gość: Marek Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.chello.pl 12.05.07, 11:00
            jeżeli już po imieniu to chyba raczej Ch...do szkoły nie chodził ????
    • Gość: Gosia75 Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 16:00
      Podobno rozpoczeła się juz budowa I etapu na Lipowej Ostoi.
      Orientujecie się czy są jeszcze jakieś wolne mieszkania?

Z góry dzięki za info :)
      • Gość: OlekBolek Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 09:14
        Ostatnio dzwoniłem się dowiadywać i zostałęm poinformowany, że mieszkania są.
        Co do budowy to po świętach (o ile dobrze się orientuje) mają już być
        fundamenty, więc nie jest źle, coś się dzieje...
        Pozdrawiam
        • Gość: darek Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: 80.48.178.* 07.04.07, 19:43
          ile chca za metr na lipowej ostoji
          • Gość: lejo Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 22:23
            8 tysiecy chca!
            • Gość: kwiatostan Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.chello.pl 08.04.07, 00:06
              > 8 tysiecy chca!

To niech się walą! Ludzie nie kupujcie pod Warszawa mieszkań za 8-9 tys! Zawsze,
              ale to zawsze ceny za granicami miasta były niższe o 30%. Więc cena w takim
              Pruszkowie, Piasecznie, Łomiankach, Markach, Legionowie itp itd nie może
              przekroczyć 6 tys/m2...
              • magister11 Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań 08.04.07, 00:21
                Zawsze
                > ,
                > ale to zawsze ceny za granicami miasta były niższe o 30%.

Dlaczego kłamiesz?

Po pierwsze nie wierzę, że Lipowa Ostoja kosztuje już teraz 8K.

2/ Przed czasami szaleństwa ceny w P. były o 300 PLN niższe niż np na Bemowie,
                a te z Ursusa czy Tarchomina nawet czasem minimalnie przewyższały.

Zawsze
                > ,
                > ale to zawsze ceny za granicami miasta były niższe o 30%.

3/ Pruszków ma więcej wspólnego z "miastem" niż nowe, peryferyjne blokowiska na
                Białołęce, czy Skoroszach na których jeszcze 5 lat temu rosła brukiew i gdzie
                dojechać można tylko samochodem (terenowym - w czasie pory deszczowej)
                • Gość: fachura Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.07, 03:35
                  Gląbie , to do kwiatostan - jak nie moze przekroczyc 6 tys jak juz dawno
                  przekroczyla. Masz dziwne teorie! Czym to uzasadniasz? Jesli miasto jest
                  perspektywiczne i budowla o wysokim stand. to moze!
                  Konstancin juz dawno kosztuje 7-8 tys za m2.
                  Pruszkow Longbridge 7,5tys/m2 Lipowa Ostoja 8 tys. Inne miasta Piaseczno,
                  Otwock 6tys m2
          • Gość: ryszard Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.chello.pl 08.04.07, 23:58
            ostatnio dzwoniłem i powiedzieli, że od 5800 do 6000 z kawałkiem, więc nie jest
            to na pewno 8 tys za m2
    • Gość: gt Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.chello.pl 06.04.07, 20:30
      ty masz jakiegos swira z tym pruszkowem
      • Gość: Sas Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.chello.pl 09.04.07, 00:10
        Wal się na ryj !
        • magister11 Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań 19.04.07, 23:49
          www.janpul.pl/ wznowił właśnie sprzedaż mieszkań w bezpośrednim
          sąsiedztwie osiedla "Przy Pałacu".
          • Gość: !!! Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.sd.sd.cox.net 11.05.07, 11:53
            Ta lokalizacja jest fajna.

--
        • Gość: GT Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.chello.pl 20.04.07, 06:47
          chetniej walne cie w dupe
          • magister11 Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań 20.04.07, 09:37
            wiesz, że to są groźby karalne? :-)
            • Gość: gosc Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.chello.pl 03.05.07, 17:58
              nie rozumiem, co za glupi ludzie kupuja za takie pieniadze mieszkania w tak
              wstretnej miescinie jaka jest Pruszkow, ja za darmo bym tam nie mieszkal,
              przeciez tam mozna popasc w depresje, a Olowkowa po prostu porazila moich
              zanjomych, ktorzy poraz piewrszy widzieli Pruszkow. Co jak co, ale Wasze
              spekulacyjne ceny rzedu kilkunastu tysiecy za m2 to mrzonki, chyba tylko wariaci
              wydali by na to tyle pieniedzy, skoro ja pol roku temu kupilem apartament w
              wilanowie za 5800/m2/ Oczywiscie o duzej powierzni , dlatego cena jest
              okazjonalna. na Ursynowie mieszkania sprzedaje sie po 8 tys/ za m2 . Tylko
              chorzy ludzie wybiora Pruszkow w takich cenach.
              • magister11 Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań 03.05.07, 20:23
                > wstretnej miescinie jaka jest Pruszkow

Wstrętne to jest pole kapusty upstrzone "apartamentowcami" powtykanymi pomiędzy
                autostrady i kilkupasmowe drogi szybkiego ruchu.

skoro ja pol roku temu kupilem apartament w
                > wilanowie za 5800/m2/

W Pruszkowie był wtedy po 2500/m2 więc można było kupić 2x większe. Poza tym ja
                np dojeżdżam do pracy w centrum więc ważne był dla mnie, że tutaj są aż 3
                niezależne linie pociągów: WKD/ SKM/KM które zapewniają niezależnie od pory
                roku i dnia szybki i sprawny transport prosto do centrum bez martwienia się o
                korki i nieodśnieżone , śliskie drogi.

<na Ursynowie mieszkania sprzedaje sie po 8 tys/ za m2 ...w otoczniu wielkiej
                płyty , która za parę lat będzie monstrualnym, poprzecinanym autostradami
                slumsem (gdy bogatsi wyprowadzą się na przedmieścia)

Tylko
                > chorzy ludzie wybiora Pruszkow w takich cenach.
                Tak się składa, że Pruszków wraz z okolicznymi gminami typu: Nadarzyn, Komorów,
                Michałowice, Podkowa Leśna to miejsca, gdzie osiedlają się najbogatsi ludzie w
                Polsce. W sumie to właśnie obraziłeś jakieś 70 tyś rodaków.. Poza tym to
                zobacz jak dużo się tu buduje biorąc pod uwagę fakt, że to w sumie niewielki
                kawałek ziemii..

a Olowkowa po prostu porazila moich
                > zanjomych, ktorzy poraz piewrszy widzieli Pruszkow

Na szczęście P. to znacznie więcej niż Ołówkowa. Poza tym mnie porażają obie
                Pragi, czy okropne, brudne i niebezpieczne blokowiska z wielkiej płyty (z
                oknami na autostrady), którymi upstrzone są wszystkie dzielnice W., i gdzie
                cena za metr dochodzi do 10.000/m2

ja za darmo bym tam nie mieszkal,
                > przeciez tam mozna popasc w depresje

Ty popadasz w depresję w mieście oddalonym o 16 km od centrum stolicy, a ja bym
                popadł na polu, które kiedyś może będzie miastem oddalonym o 10 km bez
                alternatywy dla samochodu (no bo autobusem jedzie się w szczycie jakieś 50
                minut) i z myslą, że można było kupić coś w podobnym standardzie lub większym
                metrażu o połowę taniej.

Ps. żeby nie być gołosłownym - renderek nowej inwestycji firmy Hirny bd w
                Pruszkowie: www.parkanielin.pruszkow.pl/forum/viewtopic.php?t=27
                • Gość: kuba_balon A co myślicie o Ruścu? IP: *.chello.pl 04.05.07, 23:09
                  Czy ta oferta pod Nadarzynem jest atrakcyjna (cena i lokalizacja), bo już sam nie wiem...

www.eko-bud.waw.pl/strony/rusiec.htm
                  I czy znacie tego developera?
                  • dziobek3 Re: A co myślicie o Ruścu? 05.05.07, 12:31
                    przeczytaj
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=57163594&a=61821126
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=55313605&v=2&s=0
                    • Gość: kuba_balon Re: A co myślicie o Ruścu? IP: *.chello.pl 05.05.07, 12:50
                      Dzięki za linki i za zainteresowanie moim pytaniem.
                      Widziałem to już wcześniej, ale celowo zarzuciłem temat pod innym wątkiem. Tam są raczej same negatywne opinie, a chciałbym wiedzieć, czy ktoś ma o nich pozytywne zdanie.

czy ktoś widział na żywo te ich domy? Jak szybko powstają? Czy ekipy są solidne, itp.?
                      • Gość: Gość Re: A co myślicie o Ruścu? IP: *.chello.pl 05.05.07, 21:00
                        Napisz proszę, co udało Ci się ustalić.
                      • Gość: ! Re: A co myślicie o Ruścu? IP: *.sd.sd.cox.net 11.05.07, 11:55
                        Moja sasiadka ma bardzo pozytywna opinie o tym miejscu a mieszkala w okolicy w
                        dziecinstwie. jesli chodzi o developera to nie mam pojecia.

--
                • Gość: adam Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.chello.pl 06.05.07, 11:51
                  No pewnie panie magister, jak się mieszka na zadupiu,to się myśli, ze to takie
                  polskie BEVERLY HILLS...i każdemu chce się to udowodnić;-)))))))Kolejka SKM co
                  30 minut???rzeczywiście świetne połączenie z Warszawą, genialna
                  komunikacja....Niektóre dzielnice Pruszkowa leżą w dość dużej odległości od
                  dworców, moja znajoma idzie do pociągu ponad pół godziny i dała by wszystko by
                  się wyprowadzić...Transport bez martwienia się o nieośnieżone drogi???jeśli
                  kojarzę, to pociągi zimą mają niezłe opóźnienia właśnie przez śnieg.
                  Jeśli pamiętam to Pruszków również tworzą osiedla z wielkiej płyty, gdzie diabeł
                  mówi dobranoc.
                  Bogaci zapewne nie wyprowadzą się na takie przedmieścia jakim jest Pruszków i
                  proszę nie porównuj Komora czy Podkowy leśnej do Pruszkowa, bo w Pruszkowie
                  osiedlają się Ci, których nie stać na sąsiednie mieściny, właśnie Komorów i
                  Podkowę. a Ty, jak można sądzić z postów jesteś mieszkańcem miasta Pruszków i
                  jestem pewien, że nie jest to Twoje wymarzone miejsce do życia... Choć przyjąłeś
                  postawę adwokata tego miasta, jak się wzbogacisz pędem opuścisz ten Pruszków.
                  • czarneslonce Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań 06.05.07, 12:48
                    Się Pan myli w stwierdzeniu, że bogaci zapewne nie kupią mieszkania w Pruszkowie...
                    Przede wszystkim - dlaczego używasz sformułowania 'wyprowadzą się'. Uwierz, nie
                    wszyscy bogaci muszą się wyprowadzać do Pruszkowa, żeby tu mieszkać. Niektórzy
                    bogaci już tu mieszkają. I kupują tutaj też nowe mieszkania - co oznacza, że
                    mieszkając w Pruszkowie, i pracując też w Pruszkowie, bogacą się bardziej i
                    jakoś nie wszystkim przychodzi do głowy przeprowadzka do komorowa albo podkowy...
                    A jeśli chodzi o 'nie wyprowadzą się do Pruszkowa'...
                    1. Mieszkanie 170m2, niedawno oddane do użytku; cena - ponad 1 000 000 PLN,
                    kupione jako jedno z pierwszych w inwestycji (celowo nie podaję, jakiej
                    inwestycji, bo podanie tej informacji mogłoby ułatwić zidentyfikowanie tej
                    osoby, a to stanowiłoby naruszenie ustawy o ochronie danych osobowych) i to
                    kupione przez osobę nie z Pruszkowa a z warszawy.
                    2. kilkadziesiąt mieszkań wielkości 45 do 130m2 w tej samej inwestycji przez
                    ludzi z warszawy (zmiana kabat lub żoliborza na pruszków nie była rzadkością). I
                    to nie ludzi, którzy w warszawie wynajmowali kawalerki, tylko mieli swoje własne
                    mieszkania.
                    3. jeszcze nowsze inwestycje w pruszkowie, gdzie zdecydowaną większośc nabywców
                    stanowią dotychczasowi mieszkańcy warszawy...

I jeszcze jedno...
                    W jednej z inwestycji w Pruszkowie najczęstsze zawody, jakie wykonywali nabywcy
                    mieszkań to: lekarz (pediatra lub ginekolog), architekt i prawnik.
                    To nie są ludzie, których 'nie stać'
                    ...
                    Więc bogaci również wyprowadzą się na takie przedmieścia, jak Pruszków.
                    Mówisz SKM co 30 minut. Pamiętaj tylko, że jest jeszcze PKP, WKD, a także autobusy.
                    A w komorowie albo podkowie, to chyba tylko WKD o ile mnie pamięć nie myli...

• Gość: w Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.acn.waw.pl 06.05.07, 15:13
                      buhehehehe
                      ales mnie ubawil:-))

• czarneslonce Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań 06.05.07, 15:58
                        A czymże to?
                        • Gość: w Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.acn.waw.pl 06.05.07, 16:02
                          a k w i z y t o r
                          :-)
                          • czarneslonce Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań 06.05.07, 16:08
                            Nie
                            :)
                  • magister11 Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań 06.05.07, 18:35
                    Gościu adamie - nie interesuje mnie czyim jesteś akwizytorem, ale mam prośbę:
                    nie pisz nieprawdy

> No pewnie panie magister, jak się mieszka na zadupiu,to się myśli, ze to takie
                    > polskie BEVERLY HILLS...i każdemu chce się to udowodnić;-)))))))

Przepraszam bardzo, ale to nie tutaj ceny są po 10.000 pln/m2 więc kto tu chce
                    cokolwiek udowadniać??! Ja po prostu uważam, że fakt iż cena mertra
                    kwardratowego w P. jest znacznie niższa niż średnia W. oznacza dużą okazję dla
                    kupujących, bo standard życia nie odbiega od tego z większości dzielnic W. od
                    niektórych jest niższy, ale też od kilku jest WYŻSZY.

Kolejka SKM co
                    > 30 minut???rzeczywiście świetne połączenie z Warszawą, genialna
                    > komunikacja....
                    Jak ktoś chce częściej, to wespół z KM jeżdżą w szczycie nawet co pięć minut
                    (!). Od czerwca ma być bilet aglomeracyjny na tej trasie i pociągi
                    przyśpieszone z Grodziska, które będą zatrzymywać się tylko w P.

A WKD jeździ też w szczycie co kilka minut. Do tego nocne autobusy , bezpłątne
                    linie do Janek i Tesco...i mają być nowe połączenia.

W tym roku ma być też ogłoszony przetarg na 12 nowoczesnych wukadek.
                    A plus SKM jest taki, że rusza z Pruszkowa i można sobie wygodnie usiąść.

Niektóre dzielnice Pruszkowa leżą w dość dużej odległości od
                    > dworców, moja znajoma idzie do pociągu ponad pół godziny i dała by wszystko by
                    > się wyprowadzić...

ZGADZA SIĘ! Dlatego trzeba wybrać dobrą lokalizację, np taką, gdzie obydwie
                    linie kolejowe są w zasięgu krótkiego spaceru. Wówczas mamy komfort o jakim
                    mogą pomarzyć np mieszkańcy Ursynowa (9tyś/m2), gdzie przecież jest jedna linia
                    metra, ale też czasami w dość znacznej odległości.

Transport bez martwienia się o nieośnieżone drogi???jeśli
                    > kojarzę, to pociągi zimą mają niezłe opóźnienia właśnie przez śnieg.

ŹLE kojarzysz, albo mylisz z pociągami dalekobieżnymi. Jeżdże WKD od 20 lat i
                    jeszcze nigdy nie była opóźniona z powodu śniegu. Tak czy inaczej widać od
                    razu , że nie masz zbyt dużeo pojęcia o tym o czym piszesz.

> Jeśli pamiętam to Pruszków również tworzą osiedla z wielkiej płyty, gdzie
                    diabe
                    > ł
                    > mówi dobranoc.
                    Dokładnie jedno. Ale i tak jest to pikuś w porównaniu do takiego Bemowa (8,5
                    tyś/m2), czy Niedźwiadka (8 tyś/m2). Poza tym jest ono raczej na uboczu a nie w
                    centrum miasta.

> Bogaci zapewne nie wyprowadzą się na takie przedmieścia jakim jest Pruszków i
                    > proszę nie porównuj Komora czy Podkowy leśnej do Pruszkowa, bo w Pruszkowie
                    > osiedlają się Ci, których nie stać na sąsiednie mieściny, właśnie Komorów i
                    > Podkowę.

Hm...miejsca tam już zbyt wiele nie ma, a nie każdy marzy o budowie domu w
                    szczerym polu z zerową infrastrukturą

Komorów to nie jest miasto.

Choć przyjąłe
                    > ś
                    > postawę adwokata tego miasta, jak się wzbogacisz pędem opuścisz ten Pruszków.

Raczej kupię WIĘKSZE w Pruszkowie - chyba że uprzedzą mnie wszyscy ci , którzy
                    kupili 40-metrowe apartamenta w stolycy i w porę zorientują się, że taki metraż
                    to trochę mało "rozwojowy" jest.... :-)
                    • magister11 ..... 07.05.07, 12:42
                      MIESZKANIA POD WARSZAWĄ Im dalej od stolicy, tym tańsze oferty

Piaseczno w modzie

Kto zapłaci 9 tys. zł za 1 mkw. używanego mieszkania w Warszawie? - Choć wielu
                      klientów ogarniętych cenowym szaleństwem skusi się na takie czy nawet droższe
                      oferty, sporo osób z mniej zasobnym portfelem rezygnuje.

W Legionowie większość ofert z drugiej ręki pochodzi budownictwa
                      wielorodzinnego starszego typu
                      DAREK GOLIK
                      Pozostaje im nadzieja na spadek po bogatej ciotce albo wygrana w totolotka,
                      albo... wybór tańszego lokum w miejscowości podwarszawskiej. Na plus, oprócz
                      świeższego powietrza, przemawia sprawnie działająca kolej podmiejska, która
                      szybko przywiezie nas, np. z Pruszkowa, do samego centrum stolicy. Z drugiej
                      strony - zmotoryzowani muszą ćwiczyć swoją cierpliwość oraz, co gorsza,
                      cierpliwość swoich przełożonych w długich korkach...

Popularne południe

Sporo osób szuka dziś mieszkań Józefosławiu, Julianowie, Starej i Nowej
                      Iwicznej czy Mysiadle. Jednak prym, pod względem popularności, wiedzie
                      Piaseczno. - Klienci interesują się kupnem mieszkania w tej miejscowości ze
                      względu na niewielką odległość od centrum Warszawy, względnie dobry dojazd
                      ulicą Puławską, niższe ceny i stosunkowo dużą podaż mieszkań, w tym także
                      nowych. Piaseczno powoli zaczyna być postrzegane niemalże jak południowa
                      dzielnica Warszawy - wyjaśnia Marcin Drogomirecki, dyrektor serwisu oferty.net

Popyt wzrasta także na mieszkania w gminie Konstancin-Jeziorna. - A po drugiej
                      stronie Wisły w Józefowie i Otwocku. Coraz większym zainteresowaniem cieszą się
                      także Stare Babice, Marki, Ząbki, Nieporęt. Na północy zaś królują szybko
                      rozbudowujące się Łomianki - wylicza Marta Kosińska z portalu szybko.pl.

Sporo klientów interesuje się również mieszkaniami w miejscowościach
                      zlokalizowanych na linii grodziskiej, takich jak: Piastów, Pruszków, Grodzisk
                      Mazowiecki. - Wszystkie trzy lokalizacje zapewniają dojazd do Warszawy koleją
                      podmiejską, trzecia przyciąga nowych mieszkańców przede wszystkim nowymi
                      inwestycjami mieszkaniowymi - opowiada Marcin Drogomirecki. Jego zdaniem
                      zdecydowanie mniejszym zainteresowaniem cieszą się oferty z kierunku
                      wołomińskiego. Tam też podaż mieszkań jest znacznie mniejsza.

Podwarszawskie lokale kupują dziś przeważnie ludzie młodzi, których zdolność
                      kredytowa znacznie ogranicza wybór lokalizacji. - Druga liczna grupa to rodziny
                      z dziećmi, chcące zamienić mieszkanie na większe. Posiadając już mieszkanie w
                      Warszawie, po jego sprzedaniu mogą bez dużych dodatkowych nakładów kupić
                      większe lokum, ale poza granicami miasta - opowiada Marta Kosińska.

Stawki rosną

Stawki w podwarszawskich miejscowościach są atrakcyjne, bo nadal niższe niż
                      średnia warszawska. Różnica sięga nawet 40 proc. Jak podaje Marcin
                      Drogomirecki, w zależności od lokalizacji średnie ceny ofertowe mieszkań
                      wynoszą od 4,5 tys. zł za 1 mkw. w Mińsku Mazowieckim i Wołominie do 5 - 6 tys.
                      zł za mkw. w Legionowie i Pruszkowie oraz do ok. 7 tys. zł w Piasecznie.

- Dzięki temu klienci mogą pozwolić sobie na zakup zdecydowanie większych
                      mieszkań niż w stolicy. Za cenę kawalerki w Warszawie można kupić w Piasecznie
                      mieszkanie dwupokojowe, w Legionowie trzypokojowe, a w Mińsku Mazowieckim aż
                      czteropokojowe - opowiada Marcin Drogomirecki.

Jednak, jak pokazują statystyki, cenowe szaleństwo odbija się rykoszetem w
                      miejscowościach podwarszawskich. - Dziś stawki rosną tam w tempie znacznie
                      szybszym niż w samej Warszawie, następuje bowiem swego rodzaju pogoń za cenami
                      warszawskimi. Łatwo Niedaleko od stolicy można kupić stare mieszkanie nawet za
                      mniej niż 170 tys. zł. Jednak i tu warto się spieszyć - stawki bowiem wszędzie
                      idą w górę zauważyć, że cena jest niższa wraz z oddalaniem się od miasta i
                      przeróżnymi trudnościami komunikacyjnymi. Najtańszy jest więc Otwock, Józefów i
                      Marki - mówi Marta Kosińska.

- Niskie ceny mieszkań, sięgające nawet poniżej 3 tys. zł za 1 mkw.,
                      charakteryzują także stosunkowo niedaleki od Warszawy Mińsk Mazowiecki. Jednak
                      na razie nie widać szczególnego wzrostu zainteresowania tą lokalizacją wśród
                      klientów - dodaje Marcin Drogomirecki.

Małe są najdroższe

W ofercie serwisu szybko.pl - w miejscowościach podwarszawskich najłatwiej
                      można znaleźć oferty mieszkań dwu- i trzypokojowych. - Powierzchnia takich
                      lokali jest porównywalna do standardów warszawskich i ceny kształtują się
                      podobnie - najwięcej trzeba zapłacić za metr w kawalerkach i mieszkaniach
                      dwupokojowych - twierdzi Marta Kosińska.

Co i za ile dziś kupimy? W szybko.pl można znaleźć np. ofertę dwupojowego lokum
                      w Jabłonnie, na osiedlu Bukowy Dworek przy ul. Szkolnej.

Mieszkanie ma powierzchnię 48 mkw. i kosztuje ok. 278 tys. zł. Nieco droższe
                      lokum czeka na nowego właściciela w Markach, przy ul. Kosynierów - są to dwa
                      pokoje, o pow. 44 mkw. za 283 tys. zł. A za 325 tys. zł kupimy w Markach, przy
                      ul. Małachowskiego, dwupokojowe mieszkanie o powierzchni 55 mkw. Nie brak i
                      droższych propozycji. Na przykład w Józefosławiu, przy ul. Nefrytowej
                      trzypokojowe lokum o pow. 73 mkw. kosztuje 450 tys. zł. Mieszkanie to znajduje
                      się na wysokim parterze i oferuje możliwość zagospodarowania całkiem sporego
                      ogródka o powierzchni 270 mkw. W Konstancinie-Jeziornie, jak podaje szybko.pl,
                      kupimy dwupokojowe lokum o pow. 46 mkw. za 400 tys. zł. Tymczasem za podobną
                      cenę, czyli 413 tys. zł, można stać się właścicielem 5-pokojowego lokalu o
                      powierzchni 100 mkw. w Józefowie przy ul. Leśnej.

DOROTA KACZYŃSKA
                    • Gość: Gość Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 12:46
                      Czy ktoś wie coś więcej na temat Long Bridge?
                      dają trochę do myślenia, reklamują się jako Long Bridge, a głównym wykonawcą
                      jest jakaś Euro Center co to wogóle za firma?!
                      sprawdzałem w necie i nic nie ma na ten temat.
                      jak cos wiecie to piszcie
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Aga Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: 194.246.124.* 08.05.07, 12:51
                        Inwestor : Eurocentral Asset Sp. z o. o.
                        Longbridge - spółka docelowa powołana do sprzedaży mieszkań w tej inwestycji
                        (marketing, reklama itp.)
                        Główny wykonawca to Strabag.
                        • Gość: buzz Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.devs.futuro.pl 08.05.07, 15:50
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=55676672&a=55676672&wv.x=1
                      • Gość: Marcin Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 13:55
                        Słuszna uwaga! Dzwoniłem i dowiedziałem się, że faktycznie inwestorem jest
                        Eurocentral (nawet nie mają swojej strony www.), dlaczego zatem promuje inną
                        Spółkę Longbridge? Każda uczciwa firma raczej chwali się swoimi osiągnięciami a
                        nie chowa się zaplecami jakiegoś tworu- chyba, że w razie czego nie chce by ją
                        ktoś kojarzył z ewentualnym przekrętem.
                        Dzwoniłem do nich i tylko wkurzyła mnie napastliwa panienka, która wmawiała mi,
                        że to ten sam kapitał-porównała nawet do spodni, które mają 2 nogawki, ale są
                        to te same spodnie. Gratuluję, jeżeli ktoś wmawia mi, że lewa i prawa nogawka
                        tych samych spodni to to samo. Podstawawe pojęcia prawne z kodeksu spółek to
                        dla niej czysta abstrakcja!!! Ludzie tu z daleka widać coś dziwnego!!!
                        Jeżeli coś ustalicie nowego, będę wdzięczny za info, bo moja kochana
                        siostrzyczka niczego nie rozumie i prze do kupienia mieszkania na takich
                        zasadach jak wariat!!!
                        • Gość: Madga Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 09:45
                          Faktycznie, sprawdziłam to jedna wielka ściema!!!
                          • Gość: Aga Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: 194.246.124.* 10.05.07, 10:46
                            Poczytajcie sobie o spółkach celowych - bo widzę nie macie zielonego pojęcia w
                            tym temacie i jest powszechnie stosowane na rynku nieruchomości....są to
                            oczywiście artykłu o szerszym kontekście więc proponuję przeczytać całość aby
                            znaleźc właściwy wątek.

cfo.cxo.pl/artykuly/45314.html
                            www.ey.com/global/content.nsf/WebPrint/BC23F07371DCE50BC125717900468258?openDocument&
                            • Gość: Aga Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: 194.246.124.* 10.05.07, 10:49
                              Spółki celowe zapewniają również przejrzystość przepływów finansowych
                              związanych z daną inwestycją, przez co łatwiejsza staje się analiza projektu.

Spółki celowe w prowadzeniu inwestycji przydają się nie tylko dla
                              bezpieczeństwa przedsięwzięcia, ale także podatkowo

Przy wysokich kwotach kredytu, zazwyczaj powyżej miliona zł, bank wymaga, aby
                              finansowanie projektów odbywało się w formule project finance, tj. przy
                              zastosowaniu spółki celowej (najczęściej w formie spółki z ograniczoną
                              odpowiedzialnością). Pozwala to na zminimalizowanie ryzyka inwestycyjnego.
                              Spółka celowa wynajmuje powierzchnię w nieruchomości najemcom - zewnętrznym lub
                              firmom z własnej grupy kapitałowej, w tym spółce matce.

Jak widać, spółek celowych nie tworzy się jedynie z własnej woli. Czasami
                              firma, chcąc finansować swą inwestycję kredytem, jest zmuszona taki podmiot
                              założyć.

Czy z posiadania spółki celowej, oprócz bezpieczeństwa spółki matki, można mieć
                              też inną korzyść? Otóż można - podatkową efektywność rozliczeń.
                              • Gość: jj Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 19:51
                                Aga nie denerwuj sie!
                                Marcin i ta kobieta to głaby
                                • Gość: Marcin Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:30
                                  Jeżeli jedynym Twoim agrumentem jest bezpodstawne ubliżane innym-to sam jesteś
                                  głąbem.
                                  Matole przeczytaj kodeks spółek handlowych (to nie boli) a sam zobaczysz, że
                                  mylisz pojęcia. Spółka celowa jak sama nazwa wskazuje, służy do określonego
                                  celu i w dobie przekrętów deweloperskich jest to bardzo potrzebna w Polsce
                                  formuła. Zgodził bym się ze stanowiskiem Longbridge, że są spółką celową- gdyby
                                  to oni byli inwestorem-wtedy miałbyś do czynienia z klasyczną deweloperską
                                  spółką celową. Rola Longbridge, zgodnie z tym co sami mówią, sprowadza się
                                  jednak tylko do sprzedaży mieszkań -agencji nieruchomości a nie dewelopera!
                                  Deweloper siedzi cicho i w chwili obecnej może z wpłaconymi przez nabywców
                                  mieszkań, pieniędzmi robić co chce-nie ma żadnych ograniczeń wynikających z
                                  konstrukcji spółki celowej. Gdyby wyczyścił kasę spółki, wówczas nikt nie
                                  bedzie kojarzył go z przekretem, bo wszystkiemu medialnie winny będzie kozioł
                                  ofiarny-Longbridge. I co GŁĄBIE?!!!
                                  • czarneslonce Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań 14.05.07, 19:12
                                    Gdybyś uważnie zapoznał się z inwestycją 'Przy Pałacu' - wiedziałbyś, że się mylisz.
                                    Rola LongBridge nie sprowadza się do sprzedaży mieszkań. A wyłącznie do
                                    organizacji tej sprzedaży. LongBridge niczego nie sprzedaje.
                                    Sprzedaje inwestor, czyli EuroCentral Asset sp. z o. o.
                                    To ta spółka figuruje na wszystkich umowach (jak na razie rezerwacyjnych i
                                    przedwstępnych).
                                    I nie jest tak, że jeżeli w ogłoszeniu prasowym figuruje LongBridge, to
                                    EuroCentral może sobie zrobić z pieniędzmi co chce.
                                    Mówisz - że nie ma żadnych ograniczeń wynikających z konstrukcji spółki celowej.
                                    Ale zauważ, że ma ograniczenia wynikające z konstrukcji spółki z ograniczoną
                                    odpowiedzialnością. A także z konstrukcji umów rezerwacyjnych i przedwstępnych...

Ale masz rację - czytanie kodeksu spółek handlowych, a także umów nie boli...
                                    • Gość: Marcin Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:31
                                      Odpuszczam, "nie chce mi się z Tobą gadać". Rozumię, że jako lojalny pracownik
                                      swojej Firmy wciskasz mi, że białe jest czarne. Pozostańmy przy swoim zdaniu
                                      tym bardziej, że nie przedstawiłaś żadnych argumentów wyjaśniających dlaczego
                                      taki solidny inwestor medialnie chowa się za plecami Long Bridge zajmujacej sie
                                      jak sama piszesz tylko administracją sprzedaży mieszkań (nie jest więc spółką
                                      celową do budowy osiedla!!!).
                                      Dla mnie wystarczające jest to, że siostra zrezygnowała z akupu mieszkania w
                                      proponowanej przez Was formule. Dodatkowo cieszy mnie, że NORMALNIE kupiła
                                      mieszkanie ładniejsze, tańsze i w lepszej okolicy-też w Pruszkowie. Z
                                      oczywistych powodów nie powiem u którego developera, nie chcę abyś myslała, że
                                      go reklamuję.
                                      Powodzenia.
                                      PS. tak jak piszesz czytanie kodeksu i umów nie boli, przyjmij zatem dobrą
                                      radę; ROZUMNE czytanie też nie boli.
                                      • czarneslonce Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań 16.05.07, 15:28
                                        > Rozumię, że jako lojalny pracownik swojej Firmy wciskasz mi, że białe jest
                                        czarne.
                                        Ehhh... rozumne pisanie też nie boli - nie pisze się 'rozumię', tylko rozumiem.
                                        Poza tym, jeszcze w kwestiach organizacyjnych - nie 'ona', tylko 'on'. No,
                                        chyba, że zmieniłem płeć, a jeszcze o tym nie wiem - w sumie wszystko może się
                                        zdarzyć.
                                        Aha, no masz rację. Jestem lojalnym pracownikiem SWOJEJ firmy. Uczciwie
                                        założonej, od której uczciwie prowadzę podatki, i która w żadnym wypadku nie
                                        zajmuje się budową mieszkań, tylko tworzeniem oprogramowania i stron
                                        internetowych dla przedsiębiorstw.

A teraz konkrety - nigdzie nie powiedziałEM, że LongBridge jest spółką celową,
                                        powołaną do przeprowadzenia inwestycji. Powtórzę - jest spółką, której celem
                                        jest ORGANIZOWANIE SPRZEDAżY.
                                        Ale zarówno buduje jak i sprzedaje firma EuroCentral Asset sp. z o. o.
                                        I nigdzie się z tym nie ukrywa - podejdź na plac budowy, przeczytaj (tylko
                                        proszę, ze zrozumieniem) tablicę informacyjną.

I bardzo proszę - powiedz konkretnie, jakie masz zarzuty prawne do tej inwestycji.
                                        Ja tak zrobiłem na innym wątku i pomogło. Pewne kwestie niejasne zostały
                                        rozwiązane. Są jeszcze inne, ale wybacz - ja o nich mówię kawałek dalej bardzo
                                        wyraźnie - a Twoim zarzutem jest...
                                        hmmm...
                                        w zasadzie nic...
                                        zero konkretów...

ale i tak czasem bywa...
                                        • magister11 Subiektywny ranking inwestycji 29.05.07, 15:06
                                          Wiele osób ma ostetnio zagwozdkę nad wyborem najlepszego wariantu dla siebie.
                                          Być może pomoze im w czyms mój SUBIEKTYWNY ranking atrakcyjności największych
                                          inwestycji w Pruszkowie.

1/ Przy Pałacu

Lokalizacja - 9
                                          Standard - 9
                                          Wrażenie artystyczne - 8
                                          Stosunek cena/jakość oferty - 7

2/ Lipowa Ostoja

Lokalizacja - 7
                                          Standard - 8
                                          Wrażenie artystyczne - 7

3/ Osiedle Zdrój

Lokalizacja - 7
                                          Standard - 6,5
                                          Wrażenie artystyczne - 6

4/ Atrium Pruszków

Lokalizacja - 7
                                          Standard - 6
                                          Wrażenie artystyczne - 6

5/ Osiedle Ołówkowa

Lokalizacja - 6
                                          Standard - 6
                                          Wrażenie artystyczne - 6,5
                                          Stosunek cena/jakość oferty - 7,5

6/Rekord - Zakątna

Lokalizacja - 7
                                          Standard - 3
                                          Wrażenie artystyczne - 2
                                          Stosunek cena/jakość oferty - 6

7/ Greenhouse

Lokalizacja - 3
                                          Standard - 6,5
                                          Wrażenie artystyczne - 6
                                          Stosunek cena/jakość oferty - 6

8/ Hirny - b.d.

• Gość: DEVU Re: Subiektywny ranking inwestycji IP: 193.24.24.* 29.05.07, 16:42
                                            Ranking inwestycji ?? to jest ranking marzeń - wszystkie przykłady to najwyżej
                                            dziury w ziemi które za dwa lata pozwolą ewentualnie na odbiór kluczy do
                                            mieszkania . Pokaż mi gotowe , nie wirtualne propozycje nad którymi możesz się
                                            zastanawiać .
                                            • Gość: ala Re: Subiektywny ranking inwestycji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 20:31
                                              Skad Ty sie urwales? Nowe, wybudowane?
                                              Zarty?

Co do rankingu faktycznie Pod Palacem nr 1
                                              Tylko ta cena, ponad 7 tys m2
                                              A co sadzicie o Lipowej Ostoi?
                                              • czarneslonce Re: Subiektywny ranking inwestycji 30.05.07, 21:26
                                                Lipowa? Bardzo fajna inwestycja. I co ciekawsze budowana w tempie - zwłaszcza
                                                porównując z innymi inwestycjami - takim, jakby za chwilę miał być koniec
                                                świata, a oni chcieli zdążyć przed:)
                                                Tylko, że daleko trochę. Od WKD co prawda w kilkanaście minut można dojść
                                                (chyba, że od WKD w Komorowie będzie bliżej), ale PKP to już jest kawałek...
                  • zoofka Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań 12.05.07, 16:05
                    > Kolejka SKM co 30 minut???rzeczywiście świetne połączenie z Warszawą

przejedź się SKMką z Pruszkowa do centrum i zmierz czas, a później przejedź się
                    alejami i porównaj wyniki. Wtedy uświadomisz sobie dobitnie, jakie bzdury
                    wypisujesz

> moja znajoma idzie do pociągu ponad pół godziny i dała by wszystko by się
                    wyprowadzić...

To czemu tego nie zrobi? i kto ponosi winę za to, w jakiej odległości od
                    komunikacji kupiła sobie mieszkanie? to może podprowadzić jej tory kolejowe pod
                    dom, bo biedactwo jest zmuszona mieszkać w Pruszkowie?

> jeśli kojarzę, to pociągi zimą mają niezłe opóźnienia właśnie przez śnieg

No tak! pociągi jeżdżą planowo zimą po całym kraju, gdzie nie ma nigdy śniegu
                    ni zimy, tylko pewnie w tym przeklętym Pruszkowie utykaja w zaspach i przez to
                    te opóźnienia ;///

> jestem pewien, że nie jest to Twoje wymarzone miejsce do życia

to powinno pozostać bez komentarza :) a powiedz mi adam, czy to dla mnie jest
                    wymarzone miejsce? czy nie? Zostaw magistra w spokoju. Broni słusznej sprawy
                    • Gość: miłosz Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.chello.pl 31.05.07, 08:00
                      zoofka, tak się zastanawiam, czy ty w ogóle rozumiesz, co czytasz??
                      Chyba adam w swoim poście nie pisał, ze Alejami jedzie się szybciej niż skm,
                      tylko zwyczajnie twierdził, ze komunikacyjnie macie niezły kocioł, i ma rację,
                      skm jeździ tak rzadko, że ponoć jeździcie jak sardynki w puszce w godzinach
                      szczytu, a jak się ktoś spóźni na pociąg to sobie poczeka z półgodzinki...
                      O co tobie w ogóle chodzi?? chyba każdy może napisać, co myśli o tej mieścince,
                      a ja też stwierdzam, że mieszkanie tam to prawdziwa tragedia ;-)

• magister11 Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań 31.05.07, 10:10
                        > tylko zwyczajnie twierdził, ze komunikacyjnie macie niezły kocioł, i ma rację,
                        > skm jeździ tak rzadko, że ponoć jeździcie jak sardynki w puszce w godzinach
                        > szczytu, a jak się ktoś spóźni na pociąg to sobie poczeka z półgodzinki...

1/ To że SKM jeździ żadko nie znaczy, ze mamy "kocioł komunikacyjny"
                        2/ SKM jeździ od Pruszkowa, więc akurat my mamy miejsca siedzące, a jak
                        sardynki stoją osoby wsiadające w Piastowie, Ursusie i Włochach
                        3/ Są też koleje mazowieckie, którymi tez można jeździć, a na czerwiec jest
                        zapowiadane pilotazowe wprowadzenie biletu aglomeracyjnego na trasie SKM
                        również w KM
                        4/ Mamy też WKD
                        5/ Jak sardynki jeżdżą ludzie po całej Warszawie (metro, autobusy), ale w
                        przypadku pociągów, jest mało przystanków, nie ma świateł i przejazd 15 km trwa
                        15 minut - po Warszawie podobną odległość pokonuje się często w 45 minut - póki
                        co z metra korzysta tylko niewielki procent.

Tak więc z ta tragedią, to możesz sobie pisać co chcesz (piszę jako autor tego
                        wątku), ale z OBIEKTYWNYMI FAKTAMI trudno Ci będzie polemizować.
                      • Gość: kwakwarakwy Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 14:35
                        Gosciu tragedią jest to że się wogóle na tym świecie pojawiłeś , takie banały
                        wypisujesz że aż żąl sciska "gardło" :((((((
                        • magister11 Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań 01.06.07, 15:36
                          np?
                          • Gość: ania Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 21:38
                            Oni maja racje magister! Mamy Cie dosc na forum Pruszkowa a jeszcze tu psujesz
                            ludziom krew!
                            Skad Ty sie wziales? Znam dobrego psychologa jak cos
                            • magister11 Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań 01.06.07, 22:16
                              typowy tekst sfrustrowanego naganiacza - nie chcesz-nie czytaj :-)
                              • Gość: andrew Re: P r u s z k ó w - wysyp nowych mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 08:23
                                do magistra ---> Koles! sfrustrowanym naganiaczem to Ty jestes!
                                Fakt, musisz sie leczyc. Tez mam Cie dosyc!
                                • rowins Sprzedam mieszkanie Parzniew 04.06.07, 17:22
                                  Posiadam do sprzedania 3 pokojowe mieszkanie z I etapu o pow.67 m2.
                                  Osoby zainteresowane kupnem proszę o tel. 502 26 88 66
                                  • Gość: olo Re: Sprzedam mieszkanie Parzniew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 18:07
                                    Parzniew? To kiszka! Nawet za 5tys/m2 nie chcialbym tam kupic
                                    • Gość: rumburak Re: Sprzedam mieszkanie Parzniew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 10:08
                                      jaka stolcowa?
                                      • Gość: h Re: Sprzedam mieszkanie Parzniew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 21:54
                                        Fakt,fatalna lokalizacja i wiocha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka