big_news 16.11.07, 14:06 Dla wszystkich Edmundów, Marii i Gertrud. Wszelkiej pomyślności i samego zdrowia życzę. Z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yavorius Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 16.11.07, 14:08 big_news napisał: > Dla wszystkich Edmundów, Marii i Gertrud. Edgertrud? Edgarów? No Bigi, wiesz co! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 16.11.07, 14:15 Wciąż się nie możesz otrząsnąć? Hm. Jak pomyślę o Ministerstwie Finansów i braku podstawowych, a wymaganych w Polsce numerków, jakich nie ma szef resortu, to też mi się słabo robi... A swoją drogą, to kiedy ten pan obchodzi imieniny? Kiedy jest Vincenta albo innego Anthony'ego? Wiesz coś może na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 16.11.07, 14:37 big_news napisał: > A swoją drogą, to kiedy ten pan obchodzi imieniny? Kiedy jest > Vincenta albo innego Anthony'ego? Wiesz coś może na ten temat? Cholera, a ja myślałem, że on ma na imię Jacek. ## > Wciąż się nie możesz otrząsnąć? To Ty nie możesz się otrząsnąć, skoro stać Cię jedynie na złośliwości wobec człowieka, który nie ma numeru PESEL. No cóż, ale czego ja tam się spodziewałem po Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 16.11.07, 14:45 Żarty sobie stoisz, czy jak? Gość nie ma PESEL-u, nie ma NIP-u, w życiu nie zapłacił grosza do naszego budżetu, a Ty mnie zarzucasz złośliwości?! Wybacz, ale sądziłem żeś ciut poważniejszy. Cóż. By żyło się lepiej. Tylko nie spodziewaj się, że Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 16.11.07, 14:53 big_news napisał: > Żarty sobie stoisz, czy jak? Ta. ## > Gość nie ma PESEL-u, nie ma NIP-u, w życiu nie zapłacił grosza do > naszego budżetu, a Ty mnie zarzucasz złośliwości?! No i co z tego? ## > Wybacz, ale sądziłem żeś ciut poważniejszy. A widzisz. ## > Cóż. By żyło się lepiej. Tylko nie spodziewaj się, że Tobie. Dobrze :( Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 16.11.07, 15:00 No dobra. To jest rząd polski, czy kosmopolityczny? W porządku jest, że jeden z członków rządu, był już kilkanaście lat temu opłacany z kiesy JKM? A robił u nas wtedy za doradcę pewnego Geniusza finansowego... Czyli nic z tego, że gość jest praktycznie obcy? No to gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 16.11.07, 15:05 big_news napisał: > To jest rząd polski, czy kosmopolityczny? Jaki kosmopolityczny, co ty pierdzielisz? Jeszcze może napisz, że Tusk to Niemiec. A jak Rokita była u prezydenta, to pewnie wszystko było ok, nie? Och, ta hipokryzja... ## > Czyli nic z tego, że gość jest praktycznie obcy? > No to gratuluję. Czego mi gratulujesz? Normalności? Nie trzeba. Wiem, że jestem normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 16.11.07, 15:12 Się tak nie denerwuj, bo Ci żyłka pierdząca wysiądzie. I nie wyjeżdżaj znów z Murzynami, tym bardziej, że te Murzyny płacą w Polsce podatki. Jeżeli to jest normalność, że na machera od kasy państwowej bierze się gościa z obcym paszportem, no to ja dziękuję. Wolę nienormalność. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 16.11.07, 15:13 Och Ty, i te Twoje pisoidowskie argumenty. Normalnie leżę plackiem i szukam pierdzącej żyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 16.11.07, 15:17 Gdybyś nie mógł znaleźć, to jest tam, gdzie się często drapiesz. Ach, no i te Twoje pełowskie operanda. POwalające. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 16.11.07, 15:20 Cholera, a ja się nie drapię nigdzie i co? A Ty gdzie się drapiesz? W pupę? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 16.11.07, 15:45 Jak się frasuję czytając Twoje posty, to drapię się po głowie. Ty, oczywiście, nie musisz się drapać wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 16.11.07, 15:48 Swędzi porażka wyborcza, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 16.11.07, 16:05 Jeżeli już, to tylko z żalu takich jak Ty. Kiedyś to zajarzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Bigi 16.11.07, 16:10 Co Ty z tym "kiedyś się dowiedziecie", "kiedyś zajarzycie". Co masz w tych teczkach? Bo wiesz, zachowujesz się jak premier* - wiem, ale nie powiem. * - nie, to nie był komplement. Wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Bigi 16.11.07, 16:36 Nie o teczki idzie. Ale o nowego premiera*, jego ekipę^ i ich kompetencje oraz dobrą# wolę. * - to też nie duser ^ - to nie pochlebstwo # - a to dobre sobie Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Bigi 16.11.07, 16:53 Jak w ogóle możesz mówić o kompetencjach, skoro zostali zaprzysiężeni jakieś 4 godziny temu? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Bigi 16.11.07, 17:02 Faktycznie. Przecież oni dopiero od sześciu lat szykowali się na objęcie rządów. To tak, jakby od wczoraj, co nie? A propos, wiesz coś może o PROGRAMIE tego rządu? Jak tak, to bądź łaskawy w największym skrócie go zarysować. Tylko nie pisz o czyszczeniu sobie resortów siłowych, bo o tym wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Bigi 17.11.07, 12:22 A co? W googlach antycypują? Bo o ile wiem, to raptem wczoraj Cudotwórca pytany o kierunki i program rządu raczył odpowiedzieć, iż te znane będą po jego exposé, które wygłosi dopiero w piątek w przyszłym tygodniu. Chyba, że stękasz coś o tych 10 PObożnych Życzeniach Tuska. Jak tak, to rozumiem. Módl się. Może się spełnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Nie pyskuj IP: *.broadband.pl 17.11.07, 14:00 tylko szoruj kopiować i wynosić dyski. bo jeszcze nie zdążycie i pójdziecie wszyscy siedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Nie pyskuj 17.11.07, 14:30 Puknij się w głowę. A później... jeszcze raz. O ile w ogóle posiadasz coś takiego jak makówka. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 A któż to taki tak strasznie Ci podpadł 16.11.07, 14:53 niepłaceniem podatków w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: A któż to taki tak strasznie Ci podpadł 16.11.07, 14:56 Ministrunio od finansów. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Polski? Ale ma obywatelstwo polskie? 16.11.07, 15:01 No nie wiem. Skoro nie ma praktycznie śladu po nim w naszych urzędach, to sądzę, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 A można być ministrem RP nie mając jej obywatelstw 16.11.07, 15:03 a? Pytam, bo nie wiem, na lekcjach WOSu odrabiałam religię. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Polski? Ale ma obywatelstwo polskie? 16.11.07, 15:06 A co praktycznie przeszukales nasze urzedy i praktycznie nic na niego nie znalazles? Ktos kiedys wspominal, ze trzeba zerknac tu i tak, zeby w sprawie byc dobrze zorientowanym jesli sie juz komus chce dokopac. Otoz ma obywatelstwo polskie i brytyjskie. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 No to jak to jest formalnie z tym podwójnym obywat 16.11.07, 15:10 elstwem? Można być obywatelem RP a nie mieć NIPu i PESELu? Da się tak? Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: No to jak to jest formalnie z tym podwójnym o 16.11.07, 15:13 Pesel jest nadawany Polakom urodzonym w kraju. Jesli ktos sie urodzil za granica moze o ten numer wystapic i mu go przyznaja. A nipu mozna nie miec cale zycie i np. krasc samochody albo sprzedawac marchewke na czarno albo miec wspolne konto z majetna mama albo zyc miloscia. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 O, to mnie uspokoiłeś;) 16.11.07, 15:17 Zwłaszcza argument życia miłością przemówił mi do wyobrazu. Wobec tego wisi mi, gdzie płacił/płaci/będzie płacił podatki polski minister polskich finansów, oby był dobrym ministrem. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Polski? Ale ma obywatelstwo polskie? 16.11.07, 15:18 big_news napisał: > No nie wiem. > Skoro nie ma praktycznie śladu po nim w naszych urzędach, to sądzę, że nie. sądzisz??? to dobra podstawa do dalszej dyskusji?? A pamiętasz o co walczyli polscy emigranci rok temu? żeby się otóż rozliczać tylko w kraju w którym pracują - i jak sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Polski? Ale ma obywatelstwo polskie? 16.11.07, 15:47 Pan minister nie jest polskim emigrantem. I co teraz sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Polski? Ale ma obywatelstwo polskie? 16.11.07, 16:15 No, jest dzieckiem emigrantow, obywatelem polskim zyjacym dotad glownie na obczyznie. To cos zmienia? Unikanie podwojnego opodatkowania dotyczy tylko swiezej emigracji czy wszystkich Polakow? Zapetlasz sie i nic nowego z tego nie wynika. Dzierżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: A któż to taki tak strasznie Ci podpadł 16.11.07, 15:00 Fuj, fuj ten ministrunio. Taki kiepsciuni, z cala pewnoscia zepsuje nam nasz kraj ukochany z tym swoim obcym paszportem. Fuj, fuj, jak mogl?! A taki Beenhakker? Ten to dopiero! Coz to za nazwisko?! Obcy jak sam gwint. Miejmy nadzieje, ze mu sie jutro noga powinie i przegra. W cuglach oczywiscie. Dzierżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: A któż to taki tak strasznie Ci podpadł 16.11.07, 15:02 Dobre by to było, gdyby nie było... głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: A któż to taki tak strasznie Ci podpadł 16.11.07, 15:04 Głupie, z całym szacunkiem do Ciebie, to są Twoje posty. Jak ktoś sprowadza do absurdu Twoje rozumowanie, to już jest głupie, nie? Ach, jak boli ta wyborcza porażka, ach jak kłuje i swędzi... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: A któż to taki tak strasznie Ci podpadł 16.11.07, 15:15 O czym Ty piszesz? Co ma piernik do wiatraka? Co ma wynajęty facet od piłki wspólnego ze strażnikiem naszej wspólnej kasy? Co mnie boli, to ja wiem. Co Ciebie ugodzi, też wiem. Ty się o tym dopiero przekonasz. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius **** Bigusiu kochany **** 16.11.07, 15:18 Powiedz nam, ciemniakom forumowym, jak możemy Cię pocieszyć? Co przyniosłoby Ci ukojenie w pierwszych dniach stanu wojennego, o którym mówiło Twoje słoneczko Żoliborza? Potrzebujesz jakąś maść, płyn, żel, plaster? Chętnie zrobimy zrzutkę, żeby Cię pocieszyć i żeby trochę jadu Ci ubyło z pyszczka. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: A któż to taki tak strasznie Ci podpadł 16.11.07, 15:18 Wynajety facet od pilki ze straznikiem naszej kasy maja tyle wspolnego, ze sa profesjonalistami. Ten pierwszy nie musi byc Polakiem (na szczescie) a ten drugi musi. I jest. Masz jeszcze jakies inne zastrzezenia do niego czy tylko ten blahy pesel? Dzierżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 A gdyby ten strażnik od lat 16.11.07, 15:20 przelewał do tej kasy miesięcznie, dajmy na to - 47 złotych (średnia zaliczka na poczet podatku od gołej pensji pracownika naukowo- dydaktycznego polskiej uczelni), to miałby wyższe, Twoim zdaniem, predyspozycje do strażniczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani zasmucę Cię 16.11.07, 15:14 Vincent w Polsce będzie płacił podatki od uzyskanych w Polsce dochodów. Skoro do tej pory uzyskiwał dochody za granicą to chyba jesteś w stanie objąc wyobraźnią że tam się rozliczał? Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: zasmucę Cię 16.11.07, 15:20 cassani napisał: > Vincent w Polsce będzie płacił podatki od uzyskanych w Polsce > dochodów. Skoro do tej pory uzyskiwał dochody za granicą to chyba > jesteś w stanie objąc wyobraźnią że tam się rozliczał? Ale to nie o to chodzi. Chodzi o wykazanie, ze ministrem bedzie OBCY. Równie obcy jak murzyn, zyd, lesba czy cyklista. Przecież wiadomo, że ministrem może zostać jedynie Polak-genetyczny patriota. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius No i Nelly 16.11.07, 15:21 Która włada sześcioma językami obcymi. Szkoda, że jednocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: zasmucę Cię 16.11.07, 15:25 Idealem bylby taki Polak, ktory ma nadzwyczajne mocowanie genetyczne, ktos taki spokrewniony z dajmy na to Kmicicem, ktos taki jak nasz swietnie nam znany "maly mis, smieszny mis". Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: zasmucę Cię 16.11.07, 21:05 ...jeśli już ma być z kimś swojskim spokrewniony to najlepiej z Longetą, znanym tu czystej krwi Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: zasmucę Cię 16.11.07, 21:51 nakole napisał: > ...jeśli już ma być z kimś swojskim spokrewniony to najlepiej z > Longetą, znanym tu czystej krwi Polakiem. tez cię zasmucę,nie chodzi tylko o pochodzenie i korzenie,ważne są tylko poglądy i praca na Rzecz... i nawet nie próbuj tego zrozumieć:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: zasmucę Cię 16.11.07, 23:00 ...i nawet nie będę próbowac. Wchodzenie w twój horyzont ma niewiele wspólnego z higieną. Pamiętaj o łapówce ! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: zasmucę Cię 16.11.07, 15:44 Jest warunek. A nawet dwa. Musi mieć PESEL i NIP. Ich nadanie może potrwać miesiąc, ale może trwać i dwa lata. Wiesz o tym? A co, jak ten Geniusz doradzający niegdyś innemu Geniuszowi, nie doczeka się tych numerków, bo wcześniej go zdymisjonują albo rozsypie się cały rząd? Gdzie i komu zapłaci należne podatki, hę? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Ach, Bigi 16.11.07, 15:49 Ta Twoja troska o rząd normalnie nas wzrusza. Łzy leją mi się po jajach. Jestem pewien, że rząd przetrwa dłużej niż ten PiSowsko-buraczano- brunatny. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 "Łzy leją mi się po jajach"? 16.11.07, 15:55 Nieładnie tak mówić. 'łzy leją mi się po mosznie' - więcej klasy, panowie, po mosznie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: zasmucę Cię 16.11.07, 15:53 Tak, teoretycznie moze to potrwac wlasnie tyle. Teoretycznie. A co bedzie jak mu sie zejdzie i nie bedzie komu odebrac decyzji o nadaniu numerow? Co wtedy? Masa komplikacji. Nie warto sie pchac w tyle klopotow, lepiej go odpuscic faktycznie. Co za bzdury. Brnij dalej, smialo. Dzierżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 16.11.07, 14:11 big_news napisał: > Dla wszystkich Edmundów, Marii i Gertrud. > Wszelkiej pomyślności i samego zdrowia życzę. > Z całego serca. dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 16.11.07, 14:16 Nie dziękuj. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 16.11.07, 14:18 proszę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 16.11.07, 14:20 Ukłony:) Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 16.11.07, 14:23 przepraszam. :) o kurcze, padło to magiczne słówko. teraz to już na pewno przeniosą Gertrudę na KNR... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 16.11.07, 14:33 Nie za ma co:) Przeniosą? Cóż. Trudno... Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 16.11.07, 15:03 Kolejny nie przemyślany watek. Sprawdz kolego załozycielu watku czy prezydent RP na uchodźctwie Kaczorowski ma polski numer PESEL. Zastanów sie trochę zanim cokolwiek napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius wiesz, Iszkariota 16.11.07, 15:06 Najważniejsze, że premier ma konto w banku! Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 16.11.07, 15:27 Eee tam Kaczorowski, jakiez on ma zaslugi w zwalczaniu komunizmu w porownaniu z naszym forumowym, kombatanckim asem? Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius bo to zły Kryże był! 16.11.07, 15:27 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4679749.html Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: bo to zły Kryże był! 16.11.07, 15:36 Zakładam, że z nim wszytsko w porządku według autora wątku bowiem bezdyskusyjnie posiada PESEL i NIP Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Odpowiadam zainteresowanym. Zbiorczo. 16.11.07, 15:55 Wątek miał być spokojny, życzliwy, przepojony miłością i życzeniami wszystkiego najlepszego. Twórczo rozwinął go Yavorius, za co mu chwała. Popikował w kierunku nowego finansowego Guru tutejszej większości. I wporzo. Zadowoleni jesteście z gościa, który dotąd nie wpłacił do naszego budżetu grosza? Wasze prawo. Cieszy was to, że nie wiadomo czy cokolwiek z jego uposażenia wpłynie na poczet obowiązkowych podatków? OK. Wasz wybór. Ja nie muszę się tym zachłystywać? Nie muszę. Na tym w tym miejscu kończę. Wszystkim ślę należne wyrazy. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Odpowiadam zainteresowanym. Zbiorczo. 16.11.07, 15:57 big_news napisał: > Wątek miał być spokojny, życzliwy, przepojony miłością i > życzeniami wszystkiego najlepszego. To Ci nie wyszło. Jak zwykle zresztą. ## > Twórczo rozwinął go Yavorius, za co mu chwała. Na wieki wieków amen! ## > Zadowoleni jesteście z gościa, który dotąd nie wpłacił do naszego > budżetu grosza? Wasze prawo. Nie no, lepsi są tacy co płacą, a mordują i gwałcą. ## > Na tym w tym miejscu kończę. Jakie to typowe. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Odpowiadam zainteresowanym. Zbiorczo. 16.11.07, 16:00 Co jest typowe? Że nie chce mi się kopać z tabunem koni? A ci mordercy i gwałciciele to super. Aż się nie chce na prawdę gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Odpowiadam zainteresowanym. Zbiorczo. 16.11.07, 16:06 big_news napisał: > Że nie chce mi się kopać z tabunem koni? To po cholerę znowu założyłeś prowokujący wątek? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news I jeszcze jedno 16.11.07, 15:59 Bardzo budująca jest ta wasza wiara w nowy rząd. I ta niezłomna wola bronienia go za wszelką cenę. Przypominacie mi mnie samego sprzed dwóch lat. Co tam przypominacie! Wy już mnie przerośliście! Żeby nie wiem co się będzie działo, zasłonicie własnymi torsami O'Tuska i resztę. I... dobrze wam tak!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: I jeszcze jedno 16.11.07, 16:00 Generalnie nie mamy żadych podstaw, by nie mieć wiary. Szczególnie po cyrkach odwalanych przez rząd Twoich ulubieńców. Po prostu gorzej się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: I jeszcze jedno 16.11.07, 16:02 Twoje przebudzenie będzie naprawdę bolesne. O ile kiedykolwiek nastąpi. O ile jest w ogóle możliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: I jeszcze jedno 16.11.07, 16:02 No, nie dziwie sie, zes strasznie cierpial. Z takimi ludzmi. Dzierżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: I jeszcze jedno 16.11.07, 16:04 Błędne założenie. I konstatacja też mylna. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Czy zainteresowani mają wydelegować rzecznika 16.11.07, 16:00 do zbiorczej odpowiedzi? Dopóki nie wydelegują, powiem w swoim imieniu: niech na stanowisku minfina RP będzie skuteczny fachowiec od finansów. Podatki może sobie płacić choćby w Afganistanie, Malezji, czy innej Australii. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Czy zainteresowani mają wydelegować rzecznika 16.11.07, 16:03 Poszedłbym dalej. Na Twoim miejscu. Niech RP zmieni nazwę np. na UE. I git. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius pewnie, że wiem 16.11.07, 16:07 Twój przyjaciel Longeta wywróżył to z krowiego placka leżącego na jego polu pod Jeżowem. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Czy chodziło Ci o: Rzeszów? 16.11.07, 16:39 Napisz: dupa. Nie zmiękczaj. Możesz też napisać więcej po męsku. Np. coś o mnie. Wiesz, tak jak umiesz. Co się będziesz szczypał. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Czy chodziło Ci o: Rzeszów? 17.11.07, 11:05 big_news napisał: > Napisz: dupa. Jakbtm chciał, to bym napisał. Tymczasem piosenka, może Ci się spodoba: Zaś mieć domek z bali To byłaby bomba Ale nie dla drwali Kiedy każdy rąba Ref.: Wyje bali z bólu Nie je bouli z bali Chyba, że na bali Śnieg się ciut nawali (Huann) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Czy chodziło Ci o: Rzeszów? 17.11.07, 12:24 Coraz bardziej odjazdowy jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Czy zainteresowani mają wydelegować rzecznika 16.11.07, 16:06 Jedna nacja, sluszna nacja! Dzierżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Trochę mnie zamotałeś, nie wiem na przykład 16.11.07, 16:15 czemu miałaby służyć zmiana nazwy i na jakiej podstawie się jej dokonuje. Bo wiesz... jesteśmy we Wspólnocie Europejskiej i zasadniczo Polacy są też Europejczykami. Dodatkowo w każdej chwili, bez paszportu i odprawy będziemy mogli się... powiem, chociaż możesz się wystraszyć... WYPROWADZIĆ i płacić podatki gdzieś indziej! Ojezujezu! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Trochę mnie zamotałeś, nie wiem na przykład 16.11.07, 16:43 Zaproponuj któremuś z europejskich krajów, wiesz, tych nowoczesnych, pozbawionych (rzekomo) górnolotnych wyznań o miłości do własnej ojczyzny, otwartych i spolegliwych, aby ichniejszy resort finansów objął ktoś, kto nie płaci u nich podatków. Zrób to zwłaszcza w stosunku do naszych sąsiadów z zachodu. Już widzę ten ich stoicki spokój na taką ofertę. Powodzenia, obywatelko świata. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 A mogę im też zaproponować na ministra 16.11.07, 16:52 i/lub wicepremiera człowieka z prawomocnymi wyrokami? Posłuchaj, nie znam faceta od finansów, słyszałam tylko, że współpracował z Balcerowiczem. Czy masz wobec niego jakieś merytoryczne zarzuty? Wiesz coś o stylu pracy? Utaplaniu kryminalnym, przestępstwach podatkowych? Wyznawanym nurcie ekonomicznym? Podziel się wiedzą. p.s. Spolegliwy - 'taki, na którym można polegać, na którego można liczyć, godny zaufania" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: A mogę im też zaproponować na ministra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 17:01 aaa202 napisała: > Posłuchaj, nie znam faceta od finansów, słyszałam tylko, że > współpracował z Balcerowiczem. Inflacja go poznała i już rośnie :))) Poznał swój swego ;-D A tak swoją drogą to muszę się przyjrzeć nowej ekipie, bo tyle było pogłosek(co by Rokita i Marcinkiewicz tam byli i wielu innych) że zupełnie nie wiem czego mogę się spodziewać ;) Jakby ktoś mnie szukał to jestem na głównej stronie gazety.pl ;-) Jest tamże jakiś link do Ekipy? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Może Big wie coś o ekipie, 16.11.07, 17:06 nie wiem tylko, czy Ci powie, bo on enigmatycznym postanowił być niczym sfinks jaki. Ja postanowiłam nie sprawdzać, nie interesować się, nie wiercić. Czekam na efekty, a nazwiska, fizjonomie, miejsce uiszczania podatków i inne pierdoły mnie nie obchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Znalazłam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 17:10 Lista ministrów jest tu: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4678279.html Co ciekawe w Wikipedii juś są! pl.wikipedia.org/wiki/Jolanta_Fedak Mam znajomego,który ma tak na nazwisko, muszę go dyskretnie podpytać czy to jakaś rodzina ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu p.s.3/4 nazwisk nic mi nie mówi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 17:11 I to jest zaleta tego rządu :) Nie kojarzy mi się źle :) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Może Big wie coś o ekipie, 16.11.07, 17:11 Na tyle Cię nie obchodzą, że toczysz ze mną spór w obronie nie płacącego podatków w Polsce faceta. Podziwu godna obojętność. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Nie toczę z Tobą sporu o żadnego faceta. 16.11.07, 17:16 Po prostu ustaliliśmy, że Tobie zależy, żeby minister finansów płacił podatki w kraju, w którym jest ministrem, a mnie wcale. Nic ponad to właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Nie toczę z Tobą sporu o żadnego faceta. 16.11.07, 17:31 Ależ! No oczywista oczywistość... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: A mogę im też zaproponować na ministra 16.11.07, 17:09 Tobie może gość od Balcerowicza pasować, mnie nie musi. Tobie może nie przeszkadzać, że szef finansów płaci podatki nie tam, gdzie nimi zarządza. Mnie jak najbardziej. Ty możesz godzić się na kręcenie lodów, sprzedawanie za psi grosz czego się da, a ja nie muszę się tym zachwycać. Mnie nie jest do niczego potrzebna znajomość stylu pracy kogoś, mnie starczy pamiętać o efektach jego roboty. Murzyni. Wieczni Murzyni. Na dodatek straszliwe rzeczy, w postaci złych butów i sznurówek. O tym zapomniałaś. PS Co jest nie tak z tymi spolegliwymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: A mogę im też zaproponować na ministra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 17:14 No wiesz, nie znamy szczegółów. W końcu Kaczyńscy z Tuskiem też byli kiedyś po jednej stronie barykady :) A z tym nie płaceniem podatków... to z 80% Polaków ukrywa swoje prawdziwe dochody przed fiskusem ;-P Czyli jeśli chodzi o unikanie płacenia podatków to jest Polakiem stuprocentowym ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 A co to znowu za lody, Murzyni i sznurówki? 16.11.07, 17:19 No i z czego wnosisz, że mogę się godzić na kręcenie lodów i sprzedawanie za psi grosz czegoś tam? Jakiś nowy wątek w rozmowie? Tylko do czego się odnosi? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: A co to znowu za lody, Murzyni i sznurówki? 16.11.07, 17:30 Gość robił przy Geniuszu, kiedy w Polsce kręcono lody jak ta lala z "prywatyzowanymi" przedsiębiorstwami. I nie tylko. Murzynów Ty wywołałaś, wspominając o "ludziach z prawomocnymi wyrokami" w poprzednim rządzie. Dlatego wrzuciłem sznurówki (słynne) oraz buty, żeby było do kompletu. Nie chce mi się już rozszerzać tego wątku, dlatego tak tylko dla porządku radzę pamiętać o tym, jaką burzę zrobiły "niezależne" media, a za nimi internauci, kiedy się okazało, że były premier ma wspólne z matką konto. Ach, cóż to była za karygodna sensacja! Teraz, kiedy się okazuje, że minfin w ogóle u nas nie płaci podatków, jest to wiadomość normalna, oczywista, nie wzbudzająca nawet zastanowienia. Nowe przyszło. Miłość, zrozumienie i w ogóle to ma być cisza. Po prostu ekstra. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Wiesz co, 16.11.07, 17:34 albo Ty lewitujesz, albo ja utraciłam zdolność wynajdywania utajonych sensów w tekście. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Wiesz co, 16.11.07, 17:37 Niech będzie na mnie. Jestem dżentelmenem. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Wobec mnie nie musisz, bo ja nie jestem damą. 16.11.07, 17:47 Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Wcale nie. 16.11.07, 18:01 Pozwól, że i w tym miejscu się z Tobą nie zgodzę. Choć winę za ten stan rzeczy i tak biorę na siebie. Bez względu na to kim jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Gdybyś kiedyś popróbował 16.11.07, 18:19 być damą, sam byś doszedł do wniosku, że zdrowiej jest z tego dobrowolnie zrezygnować, albo raczej: nigdy do tego nie aspirować. A w Twój dżentelmenizm również pozwalam sobie wątpić. Zbyt rzadko bywasz 'gentle', niestety, chociaż może byś chciał myśleć, że jest inaczej. Mylisz to z protekcjonalnym stosunkiem wobec rozmówcy. A uporczywe nazywanie siebie dżentelmenem jeszcze nikogo nim nie uczyniło. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Gdybyś kiedyś popróbował 16.11.07, 18:32 I tak oto z powodu Twojej pragmatycznej niechęci do bycia damą, zeszliśmy na mój pozorowany dżentelmenizm. Na dodatek - rzekomo uporczywie sobie przypisywany. Rzeczywiście, z sukcesem podtrzymujesz swój wizerunek antydamowy. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta To smutny dzień dla każdego 16.11.07, 18:40 Uczciwego Polaka..........ale to jeszcze nie tragedia,trzeba walczyć z tym POspolitym dziadostwem,codziennie,na podwórku,na ulicach,a nawet w Sejmie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: To smutny dzień dla każdego 16.11.07, 18:46 Ano, trzeba. Trzeba wykrzesać z siebie resztki sił i robić swoje;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: To smutny dzień dla każdego IP: *.broadband.pl 16.11.07, 18:49 To płacz, cieciu. Tylko nie wdepnij w krowią kupę u siebie na podwórku. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: To smutny dzień dla każdego 16.11.07, 18:52 Gość portalu: x napisał(a): > To płacz, cieciu. Tylko nie wdepnij w krowią kupę u siebie na > podwórku. Nie wiesz baranie że chłopaki nie płaczą.....poza tym kretynie wielką kupę gnoju to macie na swoich remontowanych(wiecznie) ulicach:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: To smutny dzień dla każdego 16.11.07, 18:58 Daj spokój. Iksy tak już mają. Przyjadą z Pierdziszewa i rżną wielkomiastowych;) Odpowiedz Link Zgłoś
brite nie wiem jak Wy, 16.11.07, 17:12 ale ja za 50 minut mam weekend. W weekendowej atmosferze, przy drinku owocowo-wódkowym postawionym przez właśnie odchodzącego z pracy kolegę, pozdrawiam Was serdecznie. Kto ma chęć na jakieś spotkanie pogaduchowe w realu? W realu, nie karfurze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Dobrze Ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 17:16 Ja planuję weekend dopiero od wtorku :/ Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 08:53 Czy zostało sprawdzone przed meczem czy Ebi S. Ma PESEL i NIP? Czy w związku z tym jego bramki moga zostać uznane przez genetycznych patriotów? Czy słusznie się cieszymy, czy awans do Euro 2008 nie jest przypadkiem wyjatkowo podstępnym fortelem? Podążając tokiem myślenia autora wątku zwycięstwo polskiej drużyny to tak naprawdę porazka, kwestia czasu jest kiedy naród to dojrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 09:20 iszkariota napisał: > Czy zostało sprawdzone przed meczem czy Ebi S. Ma PESEL i NIP? Aaa,co ma piernik,do wiatraka,wiadomo że typowy Latający Holender po boisku,to czarny,tak samo ja Francuz,czy Angol jakiś. Ps,Ebi,nie jest ministrem........on jest tylko boski,jak Diego:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 09:29 longeta napisał: > Ps,Ebi,nie jest ministrem........on jest tylko boski,jak Diego:-))) A jak kiedyś zaproponuja mu bycie ministrem? Przecież może nim zostać po zakończeniu kariery. Patrz przypadek ministra Lipca, który miał PESEL i NIP, ale był w przeszłości sportowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 09:39 iszkariota napisał:. Patrz przypadek ministra Lipca Jak śmiesz sugerować że Ebi to PrOsty łapówkarz,on jest jak Inzagi;-) Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 09:42 Ja nie sugeruje tego co masz na myśli. Ja sugeruje, że moim zdaniem może zostac w przyszłości ministrem, ale dla pewnych grup genetycznych patriotów istnieja przeszkody formalne. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 09:54 iszkariota napisał: > pewnych grup genetycznych patriotów istnieja przeszkody formalne. I nie tylko,bo z tą genetyką bym nie przesadzał,co do ministra wiadomo że będzie robił dobrze ale sobie,lub krajowi w którym płacił podatki,człowiek który nie zna polskich realiów,nie może być dobrym ministrem. Ps.co innego w piłce,większość europejskich klubów to czarni,zaraza już wstępuje na reprezentacje,dlatego mam szacunek do Niemieckiej,Hiszpańskiej i Włoskiej piłki,oraz oczywiście Polskiej......bo jeden Oli,jaskółką nie był;-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 09:57 Chłopie. Ty ledwie człapiesz, a nie podążasz za czyimś tokiem myślenia. Tak więc daruj sobie te poślednie uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 10:28 big_news napisał: > Chłopie. > Ty ledwie człapiesz, a nie podążasz za czyimś tokiem myślenia. > Tak więc daruj sobie te poślednie uwagi. Problem, że ja nie widze żadnego logicznego toku myślenia. Nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie dlaczego nie posiadający PESEL i NIP prezydent Kaczorowski, czy kandydat na ministra są czyms gorszym od posiadających te numery. W czym gorszy jest nie posiadajacy numerów Ebi od posiadajacego te numery podejrzanego o przestepstwo, koksiarza, ministra rzadu IV RP Lipca? Czy wreszcie uzyskam logiczną odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 10:34 Do tego wszystkiego nie potrzeba żadnego większego wysiłku umysłowego. Ty możesz sobie powierzać zarządzanie własną kasą komu tylko wpadnie ci do głowy. Ja, jeżeli byłoby to tylko możliwe, nie pozwoliłbym, by o moim portfelu decydował gostek, który jednocześnie z tego piterka czerpiąc uposażenie, nie wzbogacał go podatkami. I tyle. Żadna filozofia. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 10:49 Ja wole, aby finanasami zarządzał specjalista w tej dziedzinie, a nie osoba, której jedynym kryterium jest posiadanie numerów: pl.youtube.com/watch?v=GkFOPxworQY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 10:53 Specjalista od czego? "Schładzania"? Wiemy, znamy... A pod kierownictwem Skrzypka coś się zawaliło, wpadliśmy w straszliwe tarapaty czy jak? Rozumiem. Gość miał tremę i jest skreślony. Aha. I jeszcze nie namaścił go Salon. Po prostu klęska. Daj se luzu... Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 10:58 Profesjonalista nie ma tremy bo wie co mówi. Jeśli ktos czuje sie niepewnie bo zdaje sobie sprawę i miałkości swej wiedzy w danej dziedzinie to wpada w panikę i wygaduje androny. Nie nie wpadlismy w tarapaty. Zaczelismy sie miękko osuwac w dół bo nic nie robiono przez ostatnie dwa lata zaprzepaszczajac niespotykana koniunkturę na świecie i dokonania poprzednich rządów. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 11:05 Jasne jasne. Wypisuj te swoje powtarzane za gazetką głupoty. Się dopiero zdziwisz, po tym co nam teraz zafundują. Albo i nie. Bo mam wrażenie, że ty jak Kuczyński dwa lata temu, jak najgorzej życzyłeś Polsce. To tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 11:10 big_news napisał: > Jasne jasne. > Wypisuj te swoje powtarzane za gazetką głupoty. Nie trzeba nic powtarzać, wystarczy umieć odczytywac wskaźniki. Niestety, w naszym kraju łatwiej zostać wyznawcą kultu niż nauczyć się rozumieć. W dużej mierze nie jest to wina ich samych, polecam: www.emetro.pl/emetro/1,85651,4684076.html > To tyle w tym temacie. Ok Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 11:15 No i widzisz. Tylko na tyle cię stać. Imputowanie komuś własnej niegramotności i powielanie gazetkowych wypocin. To już naprawdę finito. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 11:26 Nic nikomu nie imputuje, to sa twarde, obiektywne, porażajace fakty: m.onet.pl/_m/e1f05b62b202921413a55a37f3dee297,9,1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 11:44 To znaleźli się także i tacy bez wykształcenia, którzy głosowali na PO?! Patrz pan. A ja myślałem, że wszyscy, jak jeden mąż, oddali głos na PiS. Hm... Jak już jesteś tak dobry, to podrzuć z łaski swojej jakąś tabelkę obrazującą głosowania więźniów. Dzięki z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 11:53 Wszystkie dane dotyczace wykształcenia zwolenników tych partii zawarte sa w podanej tabelce. Sa tam zarówno ludzie uczciwi, jak i więźniowie. W tym członkowie rzadu i partii politycznych. Zakładam, że ci z rzadu i partii maja wykształcenie co najmniej średnie, ale czy to cos zmienia w kwestii ich miejsca odosobnienia? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 12:16 Ufam, że tak jak w tym momencie sprowadzasz sprawę do absurdum, równie nonsensownie traktujesz swoje wcześniejsze deliberacje o niedostatkach jednych i przewagach innych. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 12:40 Naduzywanie tego argumentu jest tak samo idiotyczne jak pokazywanie jak glosowali chorzy psychicznie. A glosowali na pis. I o czym to swiadczy? Dzierżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 12:42 Dokładnie o tym samym jak nadużywanie argumentu, że ludzie z takim to a takim wykształceniem, głosowali na taką to a taką partię. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 15:22 big_news napisał: > Dokładnie o tym samym jak nadużywanie argumentu, że ludzie z takim to a takim > wykształceniem, głosowali na taką to a taką partię. A czy nie nadużyciem jest odbieranie obywatelom polskim prawa do piastowania urzędu w polskim rządzie? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 15:29 Doskonale wiesz, że idzie o urząd kluczowy, nie jest też tajemnicą kontekst sprawy. Proponowałem to Aaa, oferuję i Tobie: zechciej spojrzeć na sprawę choćby z pozycji Niemców. Wyobrażasz sobie ich reakcję na wiadomość o tym, że ich finansami obraca gość płacący podatki w takiej np. Francji? Już widzę ten huczek... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 15:36 A czemu do cholery miałby płacić podatki w Polsce, skoro mieszkał do tej pory w UK? Zdeklarował się, że teraz będzie płacił w PL? Zdeklarował się. Ale nie, Ty będziesz się pruł jak stare spodnie na forum, że to zły kandydat. Jak Lepper i Giertych zostawali wicepremierami, to było OK, nie? Lepszy Giertych guzik znający się na oświacie, niż ktoś kto się na tym zna, ale nie płacił podatków w Polsce, bo tu nie mieszkał. Bigi, naprawdę, zlituj się nad nami i nie miej nas za idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 15:47 Ten pan nie spadł z Księżyca. Już kilkanaście lat temu był najbliższym doradca Balcerowicza, za którą to robotę płaciła mu... Jej Wysokość Królowa Anglii. Śmieszne, nie? Uprzejmie przypominam, że zarówno Lepper jak i Giertych mają PESEL i polski NIP. Podatki płacą u nas. Nie wiem kto tam na czym się zna, ale mogę przyjąć, że równie dobrze prawnik zna się na szkolnictwie, co psychiatra na wojsku. Mogę tak założyć, chociaż nie muszę. Natomiast bez wątpliwości wiem, że nigdzie na świecie nie ośmielono by się powierzyć całej publicznej kasy komuś, kto w danym kraju nie płaci podatków. I tyle. Mam prawo mieć takie zdanie, czy w tej chwili obowiązuje już tylko jedna wykładnia? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 15:50 big_news napisał: > Ten pan nie spadł z Księżyca. Nie twierdzę, że spadł. ## > Już kilkanaście lat temu był najbliższym doradca Balcerowicza, za > którą to robotę płaciła mu... Jej Wysokość Królowa Anglii. > Śmieszne, nie? Ja wiem, znam śmieszniejsze rzeczy. ## > Uprzejmie przypominam, że zarówno Lepper jak i Giertych mają PESEL > i polski NIP. Podatki płacą u nas. I to stanowi o ich fachowości i kompetencjach? Jaruzelski też płaci u nas. Lubisz Jaruzelskiego? ## > Nie wiem kto tam na czym się zna, ale mogę przyjąć, że równie > dobrze prawnik zna się na szkolnictwie, co psychiatra na wojsku. I socjolog na MSWiA (Dorn). ## > Natomiast bez wątpliwości wiem, że nigdzie na świecie nie > ośmielono by się powierzyć całej publicznej kasy komuś, kto w > danym kraju nie płaci podatków. Przesadzasz. ## > Mam prawo mieć takie zdanie Tak. ## > czy w tej chwili obowiązuje już tylko jedna wykładnia? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 15:54 Cieszę się. Ze względu na ostatnie "tak" i "nie". Resztę stosownie przemilczę. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 16:35 big_news napisał: > Resztę stosownie przemilczę. Bo brak argumentów? Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 15:36 big_news napisał: > Doskonale wiesz, że idzie o urząd kluczowy, nie jest też tajemnicą kontekst spr > awy. > Proponowałem to Aaa, oferuję i Tobie: > zechciej spojrzeć na sprawę choćby z pozycji Niemców. > Wyobrażasz sobie ich reakcję na wiadomość o tym, że ich finansami obraca gość > płacący podatki w takiej np. Francji? > Już widzę ten huczek... Odwracasz kota ogonem. To bardziej kluczowe stanowisko niz np. fotel wicepremiera, które zajmował dwukrotnie przestepca, który gdyby nie zajmowane w przeszłości stanowisko gniłby juz w więzieniu? Jak reagowaliby Niemcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 15:40 Pewnie wcieliliby dziadka Tuska do Wehrmachtu, żeby Big_News i jego intelektualny przyjaciel mieli o czym pisać 60 lat później... Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 15:46 Gość portalu: x napisał(a): > Pewnie wcieliliby dziadka Tuska do Wehrmachtu, żeby Big_News i jego > intelektualny przyjaciel mieli o czym pisać 60 lat później... Oho! odsiecz nadeszła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 15:48 Iszkariota, skarbie, przeczytaj jeszcze raz ten post, powoli i ze zrozumieniem. To była ironia w kierunku takich, którzy po 60 latach czegośtam wypominają wszystko wszystkim co się da, a zapominają o tym, żeby sami być w porządku. Żebym ja Ci musiał takie rzeczy tłumaczyć, jakieś dziwne czasy przyszły. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 15:55 Skarbem to ja nie jestem, a tematem wątku jest próba odbierania praw obywatelskich. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 15:52 Przypomnij mi, przed którym wyrokiem uchronił Leppera przed odsiadką fotel wicepremiera. Możesz? Co do Niemców, to nie słyszałem, żeby oburzali się na to, kto zasiada w polskim rządzie. Chociaż inni już tak, kręcili nosem na to kto u nas czym kieruje. Tyle, że im wszystkim do tego..., no wiesz co. Nie udawaj z tą rzekomą troską Niemców, że nie wiesz o co mi chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 16:01 Nie przed wyrokiem, a aresztem tymaczasowym i nie za sprawę kręconej przez słuzby łapówki, którą zajmie sie specjalna komisja śledcza, a za czyny o wiele bardziej obrzydliwe. Mnie nie interesuje czy Niemcy kręcili nosem na rząd IVRP. Oni po prostu nie wzieliby do "swojego" rządu na wicepremiera przestępcy, a nasz premier wziął "z uwagi na wyzsze cele". W tym konteksce nie odbieraj uczciwemu człowiekowi. Obywatelowi tego kraju prawa do kandydowania na urząd, w zakresie pracy którego ma eksperckie przygotowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 16:17 Napisałeś wyraźnie o gniciu w więzieniu, a to co innego niż areszt. Albo się więc wycofaj ze swoich twierdzeń albo brnij dalej, ale to już nie moja broszka. Bo wpierw twierdzisz iż jest wyrokowcem, który wykaraskał się dzięki urzędowi z paki, a teraz wyjeżdżasz z czymś zgoła innym, co zresztą dotąd nie zostało osądzone, czyli jak na razie prawo jest za Lepperem. Co do rządów Niemieckich, to gdybyś znał opinie przeciętnych tamtejszych forumowiczów o jego członkach, to mógłbyś się mocno zdziwić. Ja niczego nikomu nie odbieram. W/g mnie, czyli osoby nie mającej na to wpływu, taki ktoś nie powinien nawet dostać propozycji objęcia Teki Ministra Finansów. I tego się będę trzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 16:20 Zjeżdżasz na poboczne tematy aby nie wdać sie w tłumaczenie dlaczego Lepper został dwukrotnym wicepremierem. Jeśli to zaakceptowałeś, a nawet namawiałeś innych do zrozumienia tego obrzydliwego faktu (pamietamy, pamietamy te posty) do bądź łaskaw nie odbierać UCZCIWEMU obywatelowi tego kraju do piastowania urzedow. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 16:25 Ja zjeżdżam?! Ja wyskoczyłem z Lepperem? Przypomnij, ach przypomnij mi te wielokrotne posty, w których zachwycałem się Lepperem oraz agitowałem za akceptacją jego osoby. Czekam! Nie wiem, czy minister _tego_kraju_ (fuj, za to określenie:/) jest uczciwy. Ty to wiesz na bank? Resztę argumentów co do tego pana wyraziłem wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 16:27 Dziwne, ze osoba ktora ponoc tak kocha swoja ojczyzne ma w dupie Konstytucje, a konkretnie art. 60. Serio dziwne. Ale to nie pierwszy przypadek, kiedy w "imie wyzszych celow" jakos ignoruje sie ustawe zasadnicza. Dzieerżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 16:34 Nie no, nie osłabiaj mnie:/ Miłość do ojczyzny nie oznacza chyba ślepego uwielbienia dla jej wszelkich aktów prawnych?! Litości, ludzie... Gdyby taki był wymóg, to obowiązywałaby dotąd Konstytucja 3 Maja. Poza tym Ty też wiesz o co mi chodzi. I nie idzie w tym wypadku o podważanie czyichś konstytucyjnych praw. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 16:47 Ja tu widze podwazanie czyichs konstytucyjnych praw. Ale skoro Ty nie widzisz i dalej sadzisz, ze ktos kto ma zagwarantowane konstytucja prawo jednak tego prawa nie ma z powodu jakiegostam to musze stwierdzic, ze Twoja optyka jest dla mnie zbyt zaawansowana technologicznie. A co do powodu jakiegostam to: koles, ktory nic dotad nie placil nie nadaje sie, tak? Zalozmy, ze tak jest. Czyli ten kto zaplacil dotad 100 zl podatkow nadaje sie bardziej? A ten kto zaplacil tych podatkow 100 000? Gdzie jest ta granica i gdzie nabiera sie prawa do bycia ministrem? Czy osoby takie jak Kulczyk, Gudzowaty czy inny Krauze bardziej nadaja sie na ministra niz Ty czy ja? Logicznie powinno tak byc, placa nieco wiecej. Prosze oswiec mnie co Ci sie z tym peselem tak w glowie klebi. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Dziaduniu, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 16:49 nie naciskaj go za bardzo, bo zabraknie mu argumentów, zamknie się w sobie i znowu nie odpisze. A na przywołanie do tematu odpisze: "no przecież nie ma obowiązku odpowiadania na wszystkie posty". Nie naciskaj! I na wszelki wypadek przeproś! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 17:04 Przecież nie będę w kółko bębnił o tym samym. Odsyłam Cię wyżej, również do pytania o to jak w podobnej sytuacji zachowaliby się nasi sąsiedzi lub inni zamorscy zjadacze chleba. Co do Kulczyków, Gudzowatych czy Krauzego, to o ile płacą podatki w Polsce (o ile...), oczywiście mogliby się o taki urząd ubiegać. Tylko, kto by im takie stanowisko dał? Nie wiesz przypadkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 17:07 Pewnie Kaczyński by im dał takie stanowisko. Kulczyk chciał 6 mln euro za 1 km autostrad, ale Kaczyński się obraził. I teraz trzeba płacić 9 mln euro. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 17:31 O! Masz interesujące wieści! Bo mnie się obiło o uszy, że Kulczyk chciał budować za darmo, a Kaczor w swoim nienawistnym uporze obstawał przy cenie 12 mln za kilometr autostrady. Na domiar złego PGNiG chciał za darmo oddać Gudzowatemu, a Krauzemu sprezentować całe gdańskie wybrzeże. Łącznie z infrastrukturą. Ufff! Jak to dobrze, że Kaczor już nie rządzi... Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 17:09 Ja tam nigdzie nie widze tej magicznej granicy, od ktorej mozna pelnic funkcje ministra i dalej obstaje przy tym, ze idea uzasadniania jakiejs kandydatury od uprzednio wplaconych podatkow jest po prostu bzdurna. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W dniu jakże podniosłym, 16 XI, Najlepsze Życ 19.11.07, 17:19 Ok. Ty widzisz to tak, ja inaczej. Nie mam dzisiaj usposobienia do toczenia zażartych bojów, widzę, że i tak każdy z nas pozostanie przy swoim, bo ani Ty mnie, ani ja Ciebie nie przekonamy do swoich racji. To by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś