Dodaj do ulubionych

Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji

09.03.08, 01:12
Tak, od dnia dzisiejszego mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że jestem donosicielem :-), ale właśnie dziś (sobota) już szlag mnie trafił, gdy parkujące na ulicy Poniatowskiego samochody musiałem omijać idąc po trawniku lub po jezdni (dodam, że od 10 lat sam jestem zawodowym kierowcą).
Godz. 18:30 - pierwszy telefon pod nr 986: zgłaszam parkowanie białego Renault Clio nr rej. PZ***** na środku chodnika po stronie kina Helios (dokładnie na wyskości początku pasa do skrętu w stronę stacji Jiffy, więc nawet gdyby pojazd ten uległ awarii, to mógłby spokojnie stać na początku tego pasa nie utrudniając ruchu). Samochód ten całkowicie uniemożliwiał przejście chodnikiem! Pominąłem wtedy w zgłoszeniu kilka samochodów parkujących na trawniku na wprost pubu "Nasza Szkapa". Oczywiście "zgłoszenie przyjęte - wkrótce wyślę patrol".
Godz. 20:30 - wracam tą samą trasą. Renault nadal pozostaje na środku chodnika, ale tym razem w towarzystwie kilkunastu (kilkudziesięciu?) innych aut. Telefonuję pod nr 986 - odbiera ponownie dyżurujący pan S****** (który po moich wyraźnych naleganiach raczył się przedstawić na koniec rozmowy - przy okazji mam szczerą nadzieję, że rozmowy telefoniczne są w SM nagrywane i przełożeni zainteresują się "kulturą" tego pana, a ponieważ mój numer telefonu pewnie został zidentyfikowany przy połączeniu - w razie potrzeby służę dodatkowymi wyjaśnieniami). Na zadane przeze mnie pytanie dlaczego nie podjęto przez 2 godziny żadnej interwencji i czym się zajmuje SM w Radomiu - pan S. zaczyna na mnie KRZYCZEĆ, że on ma do dyspozycji tylko JEDEN patrol i nie mogą sobie poradzić z ilością zgłoszeń. Jeśli (podobno) w budżecie brakuje pieniędzy, to z jakiego powodu (i jakim prawem) straż miejska rezygnuje z poboru min. 5.000zł (jednorazowo w jeden tylko wieczór) z tytułu mandatów??? Tylko dziś pojazdy były zaparkowane na chodniku i trawnikach jeszcze przed zakrętem na ul.Poniatowskiego (od strony ul.1905 Roku) oraz na chodniku po przeciwnej stronie - pomiędzy przystankami autobusowymi). Do wykroczeń należy także doliczyć wjazd na chodnik po przejściu dla pieszych (na wyskości "Naszej Szkapy).
Godz. 22:10 - tym razem przejeżdżałem już samochodem w okolicy "Heliosa" - oczywiście nadal wiele pozostawionych na chodnikach samochodów, brak choćby jednego mandatu włożonego za wycieraczkę i ZERO funkcjonariuszy SM.
Można zadać pytania:
1.Po co Straży Miejskiej nowe auta "fundowane" z budżetu jeśli wykorzystywany jest w sobotni wieczór tylko jeden (czyżby tylko po to, by podjeżdżać do przydworcowych budek po tzw. "polskie hot-dogi" - jeśli znów to zauważę nie zawaham się tego zgłosić i oczywiście jestem gotów to oficjalnie potwiedzić).
2.W jakich godzinach pracuje SM? Czyżby tylko w dni robocze i to jeszcze wtedy, gdy jest widno? Nie mogę zrozumieć, że z moich podatków "sponsoruję" instytucję, która w 230-tysięcznym mieście, w sobotni wieczór ma "w akcji" aż JEDEN patrol! I to właśnie w porze, gdy naprawdę mogą się wykazać (choćby zdobywaniem w łatwy sposób pieniędzy do budżetu), a nie ganiając w godzinach przedpołudniowych słynne "babcie z pietruszką". W sumie to jednak wygodniej Strażnikom spacerować (bezpiecznie) po ul.Żeromskiego i Moniuszki w godzinach południowych niż narażać się na niebezpieczeństwo w piątkowo-sobotnie wieczory i noce.
3.Może należy zakupić SM kolejną "zabawkę" w postaci fotoradaru (choć to akurat uważam za całkowicie słuszny wydatek i oby jak najczęściej pojawiał się na ulicach Radomia, szczególnie w najbardziej niebezpiecznych dla pieszych rejonach), by funkcjonariusze zajmowali się już tylko zbyt szybko jeżdżącymi kierowcami, a nie tylko udawali, że jeszcze do czegoś innego się nadają i są potrzebni.

Zapraszam do dyskusji.

Pozdrawiam!
darek_radom

PS.Widocznie jeśli wolno parkować pod znakiem zakazu wiceprezydentowi S. i posłowi S. to wolno i wszystim innym kierowcom. Czyżby obowiązywała w Radomiu swoista abolicja za popełnione wykroczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: a b m w Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.08, 01:29
      Bo za pisu to miasto padło na psy. I podległe mu instytucje też.
    • pitagor Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji 09.03.08, 06:44
      > on ma do dyspozycji tylko JEDEN patrol
      > i nie mogą sobie poradzić z ilością zgłoszeń.

Problem można rozwiązać na dwa sposoby:

1/
      Skoro SM nie radzi sobie z nadmiarem zgłoszeń powinna występować do MZDiK z
      prośbą o palikowanie ulic, chodników na których nie można parkować - przykład NŚ
      w Warszawie

2/
      Miasto powinno ogłosić przetarg na usuwanie z jezdni, chodników i trawników
      samochodów które stoją wbrew znakom. Procent z odholowania szedłby do miasta,
      firma utrzymywałby się z pozostałej części.
      Zysk gwarantowany - sam bym stanął do przetargu :)

• Gość: mała Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: *.internet.radom.pl 09.03.08, 08:01
        pan komendant czachor tak sie nadaje na komendanta jak ja na
        primabalerine.
      • Gość: kierowca Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: *.60.udn.pl 09.03.08, 08:15
        a an podstawie jakiego przepisu chciałbyś odholować samochód który stoi na
        trawniku czy chodniku? I czemu nie napisałeś o najlepszym wyjściu z sytuacji
        czyli budowaniu parkingów ?
        • pitagor Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji 09.03.08, 09:11
          > a an podstawie jakiego przepisu chciałbyś odholować samochód

Myślę, że na podstawie:
          znaku B-36 "Zakaz zatrzymywania"
          www.elmot.pl/znaki/gfx/znaki/b-36.gif

oraz tabliczki T-24 "Tabliczka wskazująca, że pozostawiony pojazd zostanie usunięty na koszt właściciela"
          www.drog-znak.com.pl/_files/produkty/T-24.gif

> czemu nie napisałeś o najlepszym wyjściu z sytuacji
          > czyli budowaniu parkingów ?

Ponieważ ostatnio biorę przykład z wierchuszki – chyba kojarzysz: Fałek, Rada Miasta (bez Fogla), kamizelki zamiast dróg rowerowych itp. :) Poza tym wyliczenia dla W-wy mówią że gdyby każdy chętny dojeżdżał do centrum samochodem, drogi i parkingi musiałyby zająć 150% powierzchni Śródmieścia. Myślę, że podobnie było by w i Radomiu.

Oczywiście nie neguję potrzeby wybudowania w Radomiu kilku parkingów wielopoziomowych, przecież nawet w Holandii nie wszyscy jeżdżą na rowerach ;)

• Gość: kierowca Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: *.60.udn.pl 09.03.08, 09:40
            Za złamanie zakazu zatrzymywania można dać mandat o ile samochód nie utrudnia
            ruchu i nie powoduje zagrożenia. A znaki o odholowaniu na koszt właściciela
            widuje ostatnio umieszczone przy parkingach na których parkowanie jest dozwolone
            tylko dla wybrańców(zresztą one i tak nie odholują samochodu). A co do parkingów
            to nie ma jak czerpać dobre wzorce. A jak mam niby przyjechać wieczorem do kina?
            rowerem? Zresztą przyjechać jak przyjechać ale jak wrócić? Oczywiście mogę
            wrócić taksówką ale po to mam samochód żeby nim jeździć
            • pitagor Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji 09.03.08, 10:18
              > widuje ostatnio umieszczone przy parkingach na których parkowanie
              > jest dozwolone tylko dla wybrańców(zresztą one i tak nie odholują
              > samochodu).

Nie widzę problemu, żeby postawić go również przy ulicach, przecież jego funkcja nie jest przypisana tylko do znaku "P".

> A jak mam niby przyjechać wieczorem do kina rowerem?

Praktykuję, ostatnio byłem na NMF "Noc z piłą" ;) filmy mało ambitne ale rower stał przez kilka godzin na zewnątrz przypięty do latarni i nie zginął. Taksówka to też niezły pomysł.

Nie mam zamiary namawiać ludzi, żeby chodzili wyłącznie pieszo czy jeździli rowerami. Nie podoba mi się sytuacja kiedy nie mogę przejść po chodniku bo ktoś zaparkował tak, że nie da się przecisnąć. Jak pokazują wpisy problem z tym mam nie tylko ja. Zwróć uwagę, że b.często ludzie wolą złamać przepis czy zablokować chodnik mimo, że 2-3 kroki dalej mają wolny parking. Tak np. jest obok budynku "Stawki" na Ustroniu, tak było na Witolda czy obok Katedry przed wprowadzeniem strefy.
              • Gość: kierowca Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: *.60.udn.pl 09.03.08, 11:53
                Największym problemem jest brak parkingu. Tutaj swojego zdania nie zmienię. Nie
                będę jeździł z dziewczyną do kina rowerami bo po to mam samochód żeby
                przemieszczać sie bezproblemowo pomiędzy domem restauracją a kinem tyle że
                parking pod kinem jest nikczemnie mały co widać szczególnie w piątek i sobotę.
                Nadmieniam od razu że nie parkuję na chodniku bo też mnie wkurza kiedy nie mogę
                przejść i nie staję na trawnika żeby sobie nie pobrudzić butów przy wysiadaniu
                • Gość: z_golebiowa Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 21:05
                  Nie wspomne juz o tym, ze poruszanie sie po Radomiu w poznych godzinach
                  wieczornych czyms mniej opancerzonym niz samochód może byc dosc niebezpieczne...
                  Bo przezciez straz miejska w tym czasie spi albo ma tylko jeden partol...
              • Gość: GT Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: *.internet.radom.pl 10.03.08, 15:44
                > Zwróć uwagę, że b.często ludzie wolą złamać przepis czy zablokować
                > chodnik mimo, że 2-3 kroki dalej mają wolny parking.
                > Tak np. jest obok budynku "Stawki" na Ustroniu

Tym bardziej jest to dziwne, skoro jest do dyspozycji duży darmowy parking:

ats.pl/~sq5irz/stawki.jpg
              • Gość: z_golebiowa Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 21:49
                Niestety, zachowanie rowerzystów czasem może byc jeszzce bardziej chamskie
                (nazywajac rzecz po imieniu) niz zachowanie kierowców. Nie dalej jak tydzien
                temu bylem swiadkiem nastepujacego zdarzenia - bylo to bodajze w sobote.
                Czekałem na zmianę swiateł skręcając w lewo. Od strony M1 natomiast na wjazd na
                skrzyżowanie czekała grupka ok 20 - 30 rowerzystów. Niby ok ale.... tylko częśc
                z nich stala na pasie do skretu w prawo (w którą to strone mieli skręcać).
                Część skręciła z pasa do jazdy na wprost zajmując lewy (a jakże) pas ruchu.
                Częśc natomiast .... czekała na chodniku i skręciła w prawo wprost z przejścia
                dla pieszych.... Sam jestem czasami rowerzystą ale na takie chamstwo i buractwo
                brakuje mi słów (kierowcy bordowego golfa) któremu zajechało tych paru imbecyli
                drogę chyba również brakowało. To że rower jest pojazdem nierejestrowanym nie
                oznacza. że jego prowadzący moze olać przepisy jak i zwyczajne zasady dobrego
                wychowania....
        • Gość: Radomianin Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: *.rad.vectranet.pl 09.03.08, 09:19
          Pan Darek poruszył bardzo ważną sprawę. Ja również mimo kilku
          zgłoszeń nigdy nie doczekałem się interwencji straży miejskiej.Kilka
          razy zgłaszałem ,że na ul. Skłodowskiej 10/12 mimo znaków zakazu
          parkowane są samochody zagradzające wjazd do garaży, ciągi piesze i
          podjazdy dla inwalidów. Najczęściej łamie przepisy a tym samym prawo
          Pani sędzina stawiając swoją toyotę tuż za znakiem zakazu!!!!!!!!
          Pani ze straży miejskiej odbierająca zgłoszenie wykazała się
          niekompetencją i brakiem podstawowych znajomości prawa drogowego(nie
          zna się na znakach drogowych)a ostatnim razem funkcjonariusz straży
          miejskiej poprostu "olał "zgłoszenie.
          • Gość: strażnik i znów brak znajomości przepisów IP: *.xdsl.centertel.pl 07.08.08, 00:16
            Skłodowskiej 12 - czyli tak naprawdę wewnątrz prywatnej posesji gdzie trzeba
            mieć pilota do bramy żeby móc tam wjechać.
            Znaki drogowe odnoszą się do dróg publicznych a nie prywatnych podwórek. To, że
            ktoś sobie nastawiał tabliczek i znaków nie znaczy jeszcze, że jakieś instytucje
            będą egzekwować od kierowców stosowanie się do nich.
        • Gość: traper Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.08, 09:23
          Pamiętam jak we wrześniu ubiegłego roku pan Czachor wypowiadał się,
          że zrobi wszystko aby strażników było więcej na ulicach naszego
          miasta i zapewniał, że będzie to widoczne dla społeczeństwa.Jak jest
          najlepiej świadczy ten temat.Kolego nie dziw sie że strażnik dyżurny
          tak do Ciebie się odzywał skoro jego przełożony w wypowiedział dla
          telewizji nie zachowuje się lepiej i do tego przed kamerami
          wypowiada się do społeczeństwa z rękoma w kieszeni, nieogolony, bez
          czapki służbowej i z postawianym kołnierzem.Można tylko zadać sobie
          jedno pytanie kto podjął ostateczną decyzję o wyborze tego pana na
          to stanowisko?Odpowiem wielmożny pan prezydent.Ponadto mieszkam przy
          ulicy Struga nieopodal targowiska i to co dzieje z parkowaniem na
          trawnikach od roku czasu to przechodzi ludzkie pojęcie.Niestety
          muszę tylko jedno powiedzieć taką niestety mamy władzę i oby ten
          koszmar skończył się jak najszybciej.
          • tomus2221 Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji 09.03.08, 10:53
            Przecież tam w każde piątki,soboty i niedzielę jest jeden wielki
            b.rdel przed tym kinem.Tam powinien byc większy parking.
      • Gość: strażnik a może najpierw troche podstaw prawa?? IP: *.xdsl.centertel.pl 07.08.08, 00:07
        Do MZDiK kilkakrotnie SM występowała z pismem o palikowanie - brak efektu i tyle.
        Natomiast fakt, że pojazd stoi za znakiem zakazu zatrzymywania nie daje
        (niestety) podstaw prawnych do jego usunięcia. Jakby się trafił kumaty kierowca,
        strażnik musiałby pokryć koszty holowania.
        Mędrcy wypisujący swoje fantazje może zaczęliby od zapoznania się z odpowiednimi
        przepisami, a potem się odzywali.
      • elomoto_ras19 Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji 07.08.08, 09:58
        Tylko, że przepisy znacznie utrudniają odholowanie takiego pojazdu. Wedle nich
        można usunąć pojazd, który bezpośrednio stwarza niebezpieczeństwo. A taki jak
        stanie na chodniku to ciężko go odholować. Dostanie mandat na 100 zł i tyle :/
        Najpierw trzeba zmienić zapisy prawne.
    • Gość: JJK Ludzie mają samochody, jest kino IP: *.internet.radom.pl 09.03.08, 11:26
      do którego przyjechali z całego miasta i okolic i chcą gdzieś
      zaparkować.
      A nie mają gdzie bo brakuje miejsca, więc logiczne jest, ze
      zatrzumują się tam gdzie się da postawić samochód.
      Ilość miejsc parkingowych przy takim kinie to powinna uwzględniać
      połowę miejsc na wszystkich salach czyli jedno miejsce parkingowe na
      dwie osoby.
      Nie popieram takiego sposobu parkowania ale też nie mogę sie zgodzić
      z Twoim podejściem do tematu.
      Jest tak jak jest, brak logiki w projektowaniu i podejściu do tematu
      parkowania w mieście więc takie sytuacje będą miały miejsce.
      Najprościej to karać, a nie myśleć nad rozwiązaniem tematu
      parkowania wokół kina i pozystaniu wiekszej ilości terenu, może te
      trawniki wokół kina zamienić na parkingi.

• Gość: Maciej Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: *.rad.vectranet.pl 09.03.08, 13:47
      Staz ma w tylku ze ktos do nich telefonuje z informacja ze ktos
      gdzies zaparkowal.
      Konkretne przyklady to cytowane tutaj przy kienie Helios, ale to juz
      jest kuriozum budowanie takiego kina z 3 miejscami na samochody, ale
      niech ludzie przyjezdzaja autobusami, a co.

Co z samochodami zaparkowanymi pod blokami na terenach zielonych?
      Czy nie ma w tym kraju przepisu ktory bedzie stal na strazy zieleni?
      Jesli nie bedziemy donosili o autach zaparkowanych na chodnikach i
      trawnikach to nikt z tej bandy pod nazwa straz miejska nic niczego
      nie zrobi.
      Niestety trzeba donosic na polglowkow.
    • Gość: agata Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 14:36
      Wczoraj byłam na koreji i widziałam jakąś akcję policji.
      Legitymowanie, wlepianie mandatów itp. Nie wiem czemu ale policja
      karała tylko tych co wjeżdżali w zatoki autobusowe a tym co stali na
      chodnikach się upiekło.
      W Radomiu straż miejska nic nie robi sobie z telefonów od ludzi. Raz
      zadzwoniłam bo auta stały na trawniku. Przyjechali po 40 minutach
      oczywiście samochodów już nie było. W straży pracuje ponad 70 osób a
      ich skuteczność jest na niskim poziomie.
      • Gość: obserwator Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.08, 18:43
        Czy to prawda, że komendant straży miejskiej za nasze pieniądze z
        podatków kupił dla siebie nowy samochód marki peugot?Czy to jest
        wyróżnienie "za cieżką jego pracę" na rzecz poprawy bezpieczeństwa w
        mieście?
        • Gość: z michałowa Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 19:32
          Straż Miejska w ogóle nie pojawia się na Michałowie. Zastępca
          komendanta pan Zajul mieszka na Michałowie i jakoś mu nie
          przeszkadza brud i bałagan jaki panuje na osiedlu i terenach wokół
          niego. Nieładnie panie Zajul.
    • abacab1 Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji 09.03.08, 20:00
      >>>Na zadane przeze mnie pytanie dlaczego nie podjęto przez 2
      godziny żadnej interwencji i czym się zajmuje SM w Radomiu - pan S.
      zaczyna na mnie KRZYCZEĆ, że on ma do dyspozycji tylko JEDEN patrol
      i nie mogą sobie poradzić z ilością zgłoszeń.

Możliwe, że ten jedyny samochód stał na chyba jedynej równej drodze
      w Radomiu (Maratońskiej) obok fotoradaru. Nie mógł odjechać, bo miał
      jeszcze wolne miejsce na dysku i trzeba było złapać kilku jeleni,
      którzy chcieli przypomnieć sobie, a inni może pierwszy raz
      posmankować jak jeździ się po równym asfalcie.
      Radom! Tu chcę mieszkać!
      • tomus2221 Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji 09.03.08, 22:19
        Dobre:)Maratońska-kolejna ulica z bezsensownym ograniczeniem
        50km/h.A posmakowac jazdy po gładkich,wielopasmowych i szerokich
        ulicach można w Warszawie ale tylko w niedzielę,nie ma korków:)
        Wszyscy sobie jeżdzą 70,80km/h.
        • Gość: lena Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: 80.249.4.* 10.03.08, 09:29
          Pan Czachor stwierdził na łamach prasy, że Pan V-ce Prezydent został
          jedynie pouczony ponieważ do tej pory nie popełnił wykroczenia. Ja
          mam propozycję. Wszyscy, którzy będą przez Straż Miejską karani
          mandatami nioech domagają się pouczeń. Jesteśmy takimi samymi ludźmi
          jak władze Radomia. W razie problemów proszę proponować strażnikom
          kontakt z Panem Czachorem.
          • Gość: też pouczony Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.08, 09:41
            Scenariusz "pouczeń" był taki,-prezydent Kosztowniak pouczył
            komendanta Czachora jak ma pouczyć v-ce prezydenta Skibę.
            • Gość: traper Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.08, 17:54
              A stare przysłowie brzmi"jabłko od jabłoni daleko nie upadnie"
              • Gość: follow me Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 21:22
                Może Gazeta Wyborcza wjaśni temat
                • Gość: Radomianin Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: *.rad.vectranet.pl 12.03.08, 18:06
                  Dzisiaj ponownie szukałem pomocy dzwoniąc do straży miejskiej. Nie
                  mogłem wjechać do garażu bo jakiś baran zastawił wjazd ( ul.
                  Skłodowska 10 i 12). Kolejny raz strażak miejski "przyjoł" wezwanie
                  i olał sprawę .
                  • Gość: Flisak Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 22:30
                    Czy ta Straż Miejska jest nie do ruszenia? Panie Prezydencie to jest
                    skandal!!!!
                    • Gość: L Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: 82.139.49.* 13.03.08, 00:10
                      Najbardziej razi cwaniactwo pracowników U.M. których nie stać na strefę lecz na
                      ładne auta, które doskonale tarasują ten piękny plac co ma zostać wybetonowany
                      kostką. Straż Miejska nie widzi tam problemu bo jest on pod oknami "Prezydium" a
                      teren ten jest nie tykalny tzw.cicha darmowa strefa.
                      • Gość: traper Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.08, 07:28
                        Jakich ty reakcji oczekujesz od komendanta on w ważniejszych
                        sprawach musi konsultować się ze swoimi przełożonymi.
                        • Gość: L B K B Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: 82.139.60.* 14.03.08, 12:32
                          Z kim....? z jakimi przełożonymi?. AAAA chyba ,że myślisz o jego przełożonych w
                          samej Straży :)Tam jest potrzeby gość słowny, zdecydowany, z twardą ręką i
                          wieeelkimi " ja....mi" !!!! Mam nadzieję ,że następne telefony nie pozostaną bez
                          echa jak te ostatnie, bo parkowanie to nie wszystko! A kiedy znów zobaczę
                          strażników jak nękają małolatów w blokach, w opuszczonych ruinach pod szkołami?
                          Ostatnio tak mi się podobało jak całą zgraję pijusów z Renesansowej zabrali... i
                          spokój tam,że cho cho. Pamiętajcie i o łobuzach a nie tylko gnębcie kierowców!!!!
                          • Gość: kierowca Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.08, 18:21
                            Stałe punkty zakładania blokad:
                            - Niedziałkowskiego (szeroki chodnik, ale jest znak zakazu)
                            - Tochtermana (przy szpitalu) żer na odwiadzających chorych
                            - Piłsudskiego (od Sienkiewicza do Traugutta)
                            Kto by im kazał jechać pod Helios.
    • elomoto_ras19 Re: Straż Miejska - Złe parkowanie - Brak reakcji 07.08.08, 09:55
      Dobrą metodą na takich jest robienie im zdjęć wraz z tablicami rejestracyjnymi.
      Zapraszam także na fotoforum: fotoforum.gazeta.pl/72,2,750,83072858.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka