Dodaj do ulubionych

Sama wies kupuje mieszkania w Wawie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:01
pracuje w biurze handlowym u dewelopera, i okazuje sie ze jak dochodzi juz do
danych i podpisania umowy to podaja Pcinów, Bolkowo, i inne nazwy wsi i
małych miasteczek na 100 klientów moze z dziesieciu ma w dowodzie stały
meldunek Warszawa a i wsrod tych 10 okazuje sie, ze polowa z nich ma takie
zameldowanie bo juz wczesniej dorobila sie zazwyczaj kawaleki od JWC i teraz
chca cos lepszego i wiekszego ale nie myslcie ze 70m2 i w gore...co to to nie,
najbardziej chodliwe to 50 m2 i najlepiej jakby jeszcze byly 3 pokoje na tych
50 m2 ...
SZOK
Obserwuj wątek
    • Gość: MC Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:12
      No i co z tego?
      • Gość: kasia Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: 193.201.167.* 22.02.06, 15:15
        no i to ze zalewaja nas chamy ze wsi, a dla rodowitych warszawiakow pracy brak
        • Gość: Rita Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.rodamco.pl 22.02.06, 15:18
          Chamy to wy jesteście, elita z Pragi Północ i Woli...
          szkoda gadać
          ruszczie nos z Warszawy to może zobaczycie, że to jedno z najbrzydszych miejsc
          w Europie, a ludzie przyjeżdżają tu jedynie ze względu na pracę, bo cała reszta
          to porażka, łącznie z wami - rodowitymi warszawiakami, którzy najczęściej mają
          przodków z pod Grójca czy Wołomina.
          • Gość: Jan Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: 195.164.48.* 22.02.06, 15:23
            A ty z jakiej elity jesteś?
          • Gość: xxx Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:19
            To jak ci sie tu tak bardzo nie podoba to po co przyjezdzales? a jak juz
            niestety przyjechales zobaczyles na wlasne oczy jak tu jest zle to zjezdzaj do
            siebie na wies!
          • koszmarekopalek jestem rodowitym warszawiakiem, z pragi północ 23.02.06, 21:18
            i obrzydzenie mnie bierze na te wszystkie głupie posty o kulturze ludzi ze wsi.
            o ich buractwie i słomie z butów. takich chamów jak duża część warszawiaków, to
            nigdzie nie widziałem. balony nadęte do granic wytrzymałości siedzą w tej norze
            i myślą, że metropolitami są światowej klasy nie znając w ogóle co to
            cywilizowane życie. jak szczury przemykają się do pracy i z powrotem do
            swych "apartamentów" z "loggiami", "rezydencji" na 70mkw, "oaz spokoju" i
            innych głupich blokowisk. na kolana psy i stopy całować "wieśniaków", że was
            karmią ciężką pracą, bo w swych "ogrodach" pałacowych to możecie co najwyżej
            kocią kuwetę zrobić!
            • Gość: maja Re: jestem rodowitym warszawiakiem, z pragi półno IP: *.aster.pl 24.02.06, 18:51
              nienormalny jestes..??? wlasnie chamstwo przybywa do miast i to oni później
              tworza taką opinie o warszawie. Sama znam wiesniakow z "pcimia dolnego" których
              jak zapytasz skąd są, to odpowiadają ze z WARSAWY!! A mieszkaja tu od roku.. i
              ot co.. Warszawiacy!!
              • koszmarekopalek Re: jestem rodowitym warszawiakiem, z pragi półno 24.02.06, 21:34
                masz rację, jestem nienormalny
          • Gość: karola Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.aster.pl 24.02.06, 18:47
            to wynocha z wawy, powinniscie byc wdzieczni warszawiakom.. a nie jeszcze
            niezadowoleni ze wszystkiego! Posprzedają swoje pola na wsiach gospodarwtwa..i
            sie wiesniaki panoszą w miescie..
            • Gość: jasza Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: 80.240.163.* 28.02.06, 22:28
              No tak,a teraz warsiawa kupuje działki na wsi.
              Czyżby back to the roots??
              A swoja droga rodowitych warsiawiaków spotkac mozna w dzień zaduszny.
        • Gość: Karzeł Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 22.02.06, 15:21
          > no i to ze zalewaja nas chamy ze wsi, a dla rodowitych warszawiakow pracy brak
          Wypowiedź godna rodowitej warszawianki. Gratuluję inteligencji i elokwencji :-(
          • Gość: kasia Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: 193.201.167.* 22.02.06, 15:23
            dlugo nei musialam czekac. Najbardziej obruszeni z malych wiosek juz sie
            rzucaja.
            • Gość: Rita Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.rodamco.pl 22.02.06, 16:14
              Tak się składa, że akurat z dużego miasta Krakowa,
              a ty pewnie jesteś Warszawianką z Zielonki :-)
              i do tego pewnie bezrobotną, bo zaradni ludzie zawsze znajdą pracę.
              • Gość: kasia Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: 193.201.167.* 22.02.06, 16:18
                tak sie sklada ze nie zgadlas. A jak chamy sa takie zaradne i bystre to niech
                sobie pracy szukaja u siebie.
                • Gość: Rita Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.rodamco.pl 22.02.06, 16:23
                  O to ty masz prawo mówić ludziom co mają robić :-)
                  Może się zapisz do Samoobrony bo Ci miasto zaludniają przyjezdzni, a tylko ty
                  masz prawo tu mieszkać.
                  Swoją drogą to smutne, że istnieją tak ograniczone osoby, które każdego kto
                  pochodzi z innego miasta, dzielnicy itp nazywają chamami. To świadczy tylko o
                  Twoim poziomie, może czas poszerzyć horyzonty...
                  Jest XXI wiek, Unia Europejska...
                • kika31 Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie 24.02.06, 01:53
                  Kasiu? A zapytaj mamusię i tatusia skąd przyjechali?
                  A przy okazji jeszcze, czy nie mogli się bardziej postarać o odpowiednią
                  edukację dla córki.
                  Tak sie składa, że "chamy ze wsi" pracują u siebie, czyli w Polsce.
                  Podatki płacone przez mazowiecką wieś wpdają również do stołecznej kasy.
              • Gość: midarek pozdrowienia i wyrazy szacunku dla krakowian IP: *.chello.pl 24.02.06, 15:40
                > Tak się składa, że akurat z dużego miasta Krakowa,

Królewskie Miasto Kraków to bardzo ładne miasto. Gdyby żona się zgodziła, to
                spakowałbym nas i tam zamieszkał.

Pozdrawiam
                • Gość: Dorotka Re: pozdrowienia i wyrazy szacunku dla krakowian IP: *.aster.pl 24.02.06, 17:59
                  >Gdyby żona się zgodziła, to
                  > spakowałbym nas i tam zamieszkał.

Pantoflarz hihi
                  • Gość: jasza Re: pozdrowienia i wyrazy szacunku dla krakowian IP: 80.240.163.* 28.02.06, 22:30
                    we salut them:)
          • Gość: Olbrzym Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: 195.164.48.* 22.02.06, 15:26
            A ty co za to powiesz, czyzby komentarz dla typowego Karzełka?
        • Gość: ppp Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.nbp.pl / 193.109.212.* 23.02.06, 09:45
          przede wszystkim do nauki chamy
          pozniej sie martwcie o prace
        • lusia48 Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie 23.02.06, 10:20
          Widocznie przybysze z Prowincji sa lepiej wyksztalceni, bardziej obrotni i
          ambitni niz rozleniwieni Warszawiacy? Wiadomo ze lepsi dostaja
          prace.......... : )
          • Gość: mariola Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.aster.pl 28.02.06, 20:41
            nie koniecznie..zwyczajnie ludzie z prowincji biorą wszystko co sie da za małe
            pieniadze tym samym robią "niedzwiedzia przysługę" poniewaz pracodawcy zanizają
            pensje... Po drugie bez zasad są w stanie wygryzc kolege podłozyc mu"swinie"
            aby osiagnąć sukces kosztem innych. Zwykły makiawelizm..- po trupach do celu,
            jezeli to oznacza twoim zdaniem -"obrotni" to masz racje, niestety z ambicją ma
            to mało wspólnego. mieszkają z kolegami po 3 -4 w wynajmowanych pokojach przez
            co mogą pozwolic sobie na male zarobki..dziekują pracodawca co dnia ze
            zechcieli ich przyjąc.. to idiotyczne zero szacunku do siebie.. zwykła
            ingracjacja.. Oczywiscie nie wszyscy przyjezdni są tacy.. ale wiekszosc to
            smutne..
            • Gość: kilo Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.aster.pl 28.02.06, 21:02
              wsród swoich znajomych mam wielu "nie warszawiaków", ale ze smutkiem przyznaję
              Ci racje...
            • bubster Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie 09.04.06, 14:04
              mieszkam w Warszawie od 8 lat i od 8 lat muszę walczyć z takimi stereotypami...
              nigdy nie mieszkałam w 3 w 1 pokoju... i nie znam nikogo, oprócz ludzi w
              akademikach, którzy by tak mieszkali...

pochodzę może z niezbyt dużego, ale bardzo starego miasta, z rodziny
              inteligenckiej
              wieś znam z opowiadań tylko....
              nie przyjechałam do Warszawy za pracą, przyjechałam na studia, i zostałam, bo
              dostałam tu pracę - w mojej firmie zarobki są "wystandaryzowane" więc argument,
              że zgodziłam się pracowac za mniejsze pieniądze odpada...

nigdy nie szkalowałam Warszawy (jeżeli byłam proszona o wypowiedź,
              przedstawiałam zarówno plusy i minusy)

nigdy też nie szkalowałam rodowitych Warszawiaków (mam wśród nich wieku
              znajomych)

powyższe napisane zdania mają zastosowanie do większości przyjezdnych, których
              znam i to do znacznej większości

skąd więc się biorą tak niekorzystne stereotypy?
        • lusia48 Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie 23.02.06, 10:25
          Gdybys choc troche swiata widziala (poza Warszawa) i byla bardziej oczytana to
          moze wiedzialabys ze w Europie i nie tylko, ludzie kilka razy w ciagu zycia
          zmieniaja miejsce zamieszkania w poszukiwaniu nowych wyzwan i wrazen-to jest
          znak naszych czasow...Poza tym takie posty jak Twoj swiadcza o niskim poziomie
          intelektalnym i pewnie z wyksztalceniem u Ciebie tez kiepsko skoro nie mozesz
          znalezc pracy w Wawie, a stad pochodzisz (i masz ulatwione zadanie)?
        • Gość: jasza Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: 80.240.163.* 28.02.06, 22:23
          A Ty jesteś rodowita warsiawianka?od ilu pokoleń?
    • Gość: Karzeł Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 22.02.06, 15:19
      To żadna rewelacja.
      ---
      Ciesz się, bo może dzięki takim ludziom masz w ogóle pracę.
      A poza tym to nie pochodzenie czyni człowieka wartościowym, a tym bardziej nie
      pseudomagiczne słowo "Warszawa". Jak Ciebie to szokuje, to może zmień pracę, bo
      tylko niepotrzebnie nabawisz się jakiś wrzodów.
      ---
      Pozdrawiam
      • Gość: Burak Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: 193.201.167.* 22.02.06, 15:28
        Wszystko to racja, chamy do burakow i ziemniakow a nie sie z buciorami do
        miasta pchaja.
        • Gość: Karzeł Oj, oj IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 22.02.06, 15:32
          Buraku, kasiu - czyżby jednakowe IP Waszych komputerów to przypadek :-)
          Proponuję pozakładać Wam/Tobie* kilka kont na forum gazety to Wasz/Twój*
          kamuflarz bedzie lepszy
          ---
          * - niepotrzebne skreślić
          • Gość: kasia Re: Oj, oj IP: 193.201.167.* 22.02.06, 15:44
            oj widze ze jednak niedouczony czlopaczek z Ciebie, ale nie dziwie sie ,
            wszystko to sprawa korzeni. IP jest niepelne, 1000 innych osob moze z niego
            pisac.
            • Gość: Burak Re: Oj, oj IP: 193.201.167.* 22.02.06, 15:50
              Kasiu, to moze my sie znamy? Fajnie wyszlo ze w jednej firmie pracujemy :-)
            • Gość: Karzeł Re: Oj, oj IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 22.02.06, 15:57
              Może i 1000, szczególnie jeśli są z tej samej firmy.
              Swoją drogą to ciekawe, że Big Bank SA zatrudnia tak zgodne osoby. Pewnie
              dobrze się wam współpracuje.
              To pewnie skoro takie Wasze podejście, to nie kredytujecie wsiokom zakupów
              mieszkań? :-)
              ---
              ps. kto to jest "czlopaczek"?
              • Gość: kasia Re: Oj, oj IP: 193.201.167.* 22.02.06, 15:59
                No i dalej wychodzi niedouczenie. Bigu juz nie ma okolo 5 lat, dlatego
                oczywiscie nie dajemy kredytow. Kiepskiego masz informatora.
                • jan-w Re: Oj, oj 22.02.06, 19:48
                  Karzeł, nie ma złego informatora, tylko oficjalne dane z internetu. Jeśli coś
                  się nie zgadza, poproście swojego pracodawcę, aby zaktualizował dane.
              • Gość: Dyrek wsioki IP: *.aster.pl 22.02.06, 16:08
                najgorsze jest to, ze przyjezdnych chamów jest coraz więcej :( wcześniej to
                taki burak znal swoje miejsce w szeregu, a teraz nawet go chamem nazwać nie
                można bo się obraza. Na forum prawy każdy przyjezdny wieśniak jedzie na
                Warszawę, ale u siebie na wsi to puszy się taki jak paw i każdemu gada jaką to
                karierę robi w wielkim mieście i te wszystkie wsiowe bolki słuchają opowieści z
                otwartą gębą i myślą sobie że skoro takiemu józiowi się udało to może i im się
                uda i przy najbliższej okazji tez przyjeżdżają do Warszawy

P.S. koniecznie 50m2 i najlepiej trzy pokoje :) dobre!
                • Gość: kasia Re: wsioki IP: 193.201.167.* 22.02.06, 16:11
                  ale sie rozbawialam :-). Celna wypowiedz.
                • lusia48 Re: wsioki 23.02.06, 10:27
                  Ty chyba masz jakies kompleksy....
            • Gość: Andrzej Re: Oj, oj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 18:08
              nie tysiac tylko 255, a to duzo mniej, jednak sama jestes niedouczona (chociaz
              osobiscie mysle, ze jestes po prostu kretynka).
              Pozdrawiam :)
              • Gość: Michal Re: Oj, oj IP: *.aster.pl 22.02.06, 18:34
                > nie tysiac tylko 255, a to duzo mniej, jednak sama jestes niedouczona
                (chociaz
                > osobiscie mysle, ze jestes po prostu kretynka).

urazona duma wiesniaka haha
                • Gość: Andrzej Re: Oj, oj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 19:13
                  wiesniaka? nie, nie jestem z najwiekszej wsi w Polsce - Wawy... chlopino,
                  wracaj gryzc kaloryfer do swojego szalasu.
                  • Gość: michal Re: Oj, oj IP: *.aster.pl 22.02.06, 19:25
                    wow, riposta godna wiesniaka! haha
                    plonk trolu!
                    • Gość: Andrzej Re: Oj, oj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 20:01
                      he? plonk? nie rozumiem twojej gwary i nie znizam sie juz do twojego poziomu,
                      bo to strata czasu, nara.
                • Gość: kasia Re: Oj, oj IP: 80.72.38.* 22.02.06, 21:22
                  1000 to byla przenosnia. Prawdziwy warszawiak by zroumial madralo.
    • agnrek Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie 22.02.06, 16:14
      Ludzie się przenoszą tu za pracą, nie wiedziałeś?
    • Gość: piotr Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.scania.pl 22.02.06, 16:28
      Wieś kupuje w Warszawie, to już wiemy. A gdzie i jakie mieszkania kupuje
      warszawka, ta rodowita rzecz jasna? Pytam w imieniu zabierajacych warszawiakom
      pracę. Sam jadno takie miejsce pracy zająłem.
      • Gość: dyrek Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.aster.pl 22.02.06, 16:36
        >Pytam w imieniu zabierajacych warszawiakom
        > pracę. Sam jadno takie miejsce pracy zająłem

Akurat posadą ciecia, to żadnemu warszawiakowi pracy nie zabrałeś, więc powodu
        do dumy nie masz.
        • Gość: piotr Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.scania.pl 23.02.06, 07:56
          A skąd masz takie informacje? Też gdzieś pilnujesz parkingu?
          Przyzwyczajaj się do tego, że bedziesz miał jeszcze gorzej - niebawem nasz
          rynek pracy zaleja legalnie zatrudniani cudzoziemcy, np. Ukraińcy.A wtedy
          bedziesz mógł tylko powspominać jak jedyna konkurencję stanowiła "wieś".
          Jak tak nie lubisz "wsi" to po co pchacie się co weekend do takiego np.
          Kazimierza - bo to jest akurat modne, czy potrzeba kontaktu z wiochą?
    • Gość: Gościu NIE ODPOWIADAJCIE DEBILOWI !!! IP: *.acn.waw.pl 22.02.06, 16:41
      LUDZIE BŁAGAM NIE ODPOWIADAJCIE TEMU DEBILOWI !!!!!!!!!!!!!!!
      BĄDŹCIE MĄDRZY CHOCIAŻ WY !!!!!!!!
      PATOLOGIĘ TRZEBA IGNOROWAĆ JEJ NIE DA SIĘ LECZYĆ
      • Gość: pośrednik realia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 17:29
        rodowici warszawiacy nie kupują nowych mieszkań. większość to biedota. bogatsza
        mniejszość siedzi w domach rodziców lub mieszkaniach po babci. cały interes
        kręci się na młodych , przyjezdnych którym trzeba pokazywać mieszkania po 19.00,
        poniewaz cały dzień są w pracy
        trzeba oddać że zadko coś im spadło z nieba, w wiekszości sami na wszystko zarobili
        • Gość: klops Re: realia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.06, 19:36
          tak sie składa, że nie pochodzę z warszaway, pracuję tu, przeniosłam tu swoje
          życie, nie uważam sie gorsza od nikogo. Tak się składa,że również pracuję u
          dewelopera i sprzedaję mieszkania. Ludzie, nie dajcie się zwariować jakimś
          ksenofobicznym frustratom! Ludzie są różni, czasami trafi się dupek , który
          wyżej sra niż d.. ma i jak zaglądam mu w dowód to w 50% przypadków jest on z
          warszawy a w 50% spoza warszawy. Wydaje mi się że pochodzenie nie jest
          wyznacznikiem poziomu jaki dany człowiek sobą reprezentuje!
          jak czytam niektóre z waszych wypowiedzi to wstyd mi za was... wspólczuję
          zawężonych horyzontów myślowych...
        • Gość: kasia Re: realia IP: 80.72.38.* 22.02.06, 21:24
          ta zarobili sami, bo matusia morgi sprzedala. Jak tacy bogaci to po diabla to
          Warszawy przyjezdzaja
        • lusia48 Re: realia 23.02.06, 10:28
          Wlasnie....
    • Gość: klops Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.06, 20:06
      tak sie składa, że nie pochodzę z warszaway, pracuję tu, przeniosłam tu swoje
      życie, nie uważam sie gorsza od nikogo. Tak się składa,że również pracuję u
      dewelopera i sprzedaję mieszkania. Ludzie, nie dajcie się zwariować jakimś
      ksenofobicznym frustratom! Ludzie są różni, czasami trafi się dupek , który
      wyżej sra niż d.. ma i jak zaglądam mu w dowód to w 50% przypadków jest on z
      warszawy a w 50% spoza warszawy. Wydaje mi się że pochodzenie nie jest
      wyznacznikiem poziomu jaki dany człowiek sobą reprezentuje!
      jak czytam niektóre z waszych wypowiedzi to wstyd mi za was... wspólczuję
      zawężonych horyzontów myślowych...
      • Gość: Iga Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 21:43
        Jestem z Warszawy i też z niepokojem obserwuję stały napływ ludzi z zewnatrz.
        Jest prawdą, ze zabieraja nam miejsca pracy , winduja ceny, wykupują
        mieszkania. Czy nie mozecie wybrac innych miejsc, bo my zaczynamy się juz
        dusić. Chcielibyscie, zeby wam tak pogarszac sytuację w waszych miasteczkach,
        wsiach?
        • Gość: Maciek Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.bas.roche.com 23.02.06, 09:58
          Każdy człowiek jest taki sam. Gdybyś pracę mogła znaleźć tylko w Grójcu, to czy
          byś się tam nie przeniosła? Czy wtedy słusznie mieszkaniec Grójca miałby do
          Ciebie pretensje że zabierasz mu pracę? Skoro mu zabierasz to znaczy że
          pracujesz lepiej i lepiej się pracodawcy opłaca zatrudnić Ciebie. Nawet mimo że
          start jest nierówny bo tenże mieszkaniec ma lepsze dojścia, warunki życia itp -
          bo jest miejscowy.
          Co więcej - tenże miejscowy korzysta na tym bo wypracowujesz podatki za które mu
          wyremontują drogę czy sprzątną park.
    • Gość: Anka Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: 80.72.38.* 22.02.06, 22:25
      "pracuje w biurze handlowym u dewelopera, i okazuje sie ze jak dochodzi juz do
      danych i podpisania umowy to podaja Pcinów, Bolkowo, i inne nazwy wsi i
      małych miasteczek na 100 klientów moze z dziesieciu ma w dowodzie stały
      meldunek Warszawa..."
      Wniosek z tego taki, że powinieneś podziękować tym z Pcinowa i Bolkowa, bo
      dzięki nim masz pracę.Jak sam zauważyłeś ci rodowici warszawiacy nie kupują
      mieszkań, bo gniotą się z rodzicami w 50 metrach w wielkiej płycie i do głowy
      im nie przychodzi, ze mogliby się wziąc do roboty i zarobić na coś
      lepszego...Ale jak ktoś całe życie mieszka w blokowisku, to skąd ma wiedzieć,
      ze może być lepiej...Tak więc przeproś swoich klientów i podziękuj, że są, bo
      gdyby nie oni, siedziałbyś teraz na zasiłku...I pomyśl czasami głową, zanim coś
      napiszesz. pozdrawiam
    • Gość: Agga Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.chello.pl 22.02.06, 22:53
      ja staram się polubić to miasto, bo lubie się czuć dobrze tam gdzie jestem,
      choć przyznaję, że po moim ukochanym wrocławiu, nie jest to łatwe. Pracę
      dostałam bez żmudnego starania się o nią - po prostu zadzwonili do mnie sami i
      bynajmniej nie byłam wtedy osobą bezrobotną; wykonuję te same obowiązki za te
      same pieniądze, co w mieście tak drogim jak warszawa oznacza, że zarabiam
      mniej; w chwili obecnej jedna warszawianka zarabia na mnie 1500 zł miesięcznie,
      bo za tyle wynajmuję u niej mieszkanie; poza tym, bez obaw trochę tu pomieszkam
      i wrócę do siebie:)
    • Gość: lala Podobnych bzdur dawno nie czytalem IP: *.fbx.proxad.net 22.02.06, 23:34
      Mieszkam w Paryzu od 25 lat i jak czytam co ty wypisujesz to nie wiem czy mam
      plakac czy sie smiac. Bywam czesto w Warszawie i az mi wstyd jest za was.
      Zadnej kultury, zadnych manier, chamstwo i egoizm. Wy nie jestescie w stanie
      przytrzymac innym drzwi, ani powiedziec "dzien dobry" wchodzac do windy. Nie
      myjecie sie, jecie jak prosiaki. Na dziurawych ulicach jezdzicie waszymi
      rupieciami szybko, bez wyobrazni i bez zadnego respektu dla innych
      uzytkownikow. Z czym do ludu !!!
      • Gość: Maciek Re: Podobnych bzdur dawno nie czytalem IP: *.bas.roche.com 23.02.06, 10:02
        Hahaha. Znam kilku Francuzów. W większości z kulturą u nich średnio. Zajmij się
        lepiej pilnowaniem samochodu w Paryżu aby Ci ta wyższa kultura go nie podpaliła.
        Nie bronię tego co jest w Warszawie bo faktycznie najlepiej nie jest, ale
        wyskoczyć z Paryżem... hahaha.
        • Gość: la la Re: Podobnych bzdur dawno nie czytalem IP: *.fbx.proxad.net 23.02.06, 20:40
          Mojemu samochodowi nic nie grozi. Niepokoilbym sie bardziej o twoj samochod, bo
          jutro rano mozesz go juz nie znalezc
    • Gość: adaś Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.chello.pl 22.02.06, 23:51
      NO I RACJA BO SAME WIEŚNIAKI TU WALĄ DRZWIAMI I OKNAMI! TO WŁAŚNIE ONI TAK SIĘ
      ZACHOWUJĄ! DO TRAMWAJU I AUTOBUSU NIE POTRAFIĄ WSIADAĆ TYLKO PCHAJĄ SIĘ JAK DO
      PKS-U! BOJĄ SIĘ ŻE ODJEDZIE CZY CO? W NOWO KUPIONYCH MIESZKANIACH WYSTAWIAJĄ
      BRUDNE BYTY NA KLATKI SCHODOWE! TOTALNY PGR! WARSZAWA TO ŁADNE MIASTO!TYLKO CI
      PRZYBYSZE TAK JE NISZCZĄ I WSZĘDZIE ŚMIECĄ! PEŁNO TYCH
      TURKÓW,WIETNAMCÓW,RUMUNÓW I ĆWOKÓW ZE WSI!JEDNI ŻEBRAJĄ DRUDZY PROWADZĄ LEWE
      KNAJPY I INTERESY INNI PRACUJĄ ZA 1/3 STAWKI ABY SIĘ TYLKO UTRZYMAĆ W STOLICY
      BO NIE MAJĄ DO CZEGO WRACAĆ!
      • Gość: darko16 Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: 80.50.246.* 23.02.06, 07:20
        Sorry ale jak przyglądam się waszej gadaninie o tym kto jest wieśniakiem kto
        nie to mnie głowa boli.Sam jestem warszawiakiem z urodzenia z trzeciego
        pokolenia.przez jakiś czas mieszkałem poza Warszawą ale nie o tym chciałem
        mówić.Nie wiem czy się orientujecie ale nie wiem czy nie
        3/4 "warszawiaków"pochodzi z różnych wsi, miasteczek .Tak naprzwdę po wojnie
        był ogromny napływ ludnośći tzw.budowniczych stolicy i to oni w większości
        zasiedlają nasze miasto i ich potomstwo.Więc nie mówcie że to teraz jest
        inaczej.Sczerze mówiąc to mnie to też boli ale co zrobić migracje będą.
      • Gość: 44 Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 07:28
        Rodowici warszawiacy zgineli w 1939, 1944. Czwarte, piąte pokolenie będzie
        zasługiwało na to miano, może do tego czasu się wyrobi.
        Vanitas vanitatum at omnis vanitas!
        • Gość: darko16 Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: 80.50.246.* 23.02.06, 07:38
          głupi jesteś moja rodzina przeżyła wojnę w Warszawie.babcia moja była nawet w
          pobliżu zamachu na Kutchere.Po powstaniu zostali wyprowadzeni do Pruszkowa wiec
          nie bądz taki wygadany
          • Gość: 44 Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 07:49
            Szacunek dla babci.
            A ty może jesteś zaadoptowany, widać tylko znasz się na pruszeniu.
            • Gość: darko16 Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: 80.50.246.* 23.02.06, 08:05
              a ty skąd pochodzisz "warszawiaku"?
              • Gość: Paweł Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 09:34
                Własnie w nowym budynku spotkałem sie z wystawianiem butów i śmieci na
                korytarz, to jakis wiejski zwyczaj, przygnebiające. Też się z tym spotkaliście?
                A moze wypowiedza się Ci którzy tak robia i dlaczego?
                • Gość: darko16 Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: 80.50.246.* 23.02.06, 09:42
                  też mam to samo.jak powiedziałem znajomym z tzw.starych bloków byli mocno
                  zdziwieni.
                  • Gość: sputnik12 BUTY IP: *.chello.pl 23.02.06, 18:00
                    NO CO DO TYCH BUTÓW TO MNIE ZSZOKOWAŁEŚ. MIESZKAM NA DŁUGIEJ I POMIMO TEGO, ŻE
                    RÓŻNI LUDZIE TU MIESZKAJA NAWET 1 MENEL (ALE TO JEST 'NASZ' RODZIMY MENEL,
                    KTÓRY NIKOMU KRZYWDY NIE CZYNI I BEZ KTÓREGO KRAJOBRAZ BYŁBY JUŻ ' NIE TEN SAM')
                    NIKT BUTÓW TUTAJ NIE WYSTAWIA. A JAK PRZEPRASZAM TO WYGLADA - CZY BUCIKI
                    ZOSTAWIANE SA PRZED DRZWIAMI WEJSCIOWYMI , NA KORYTARZU, CZY PRZED WEJŚCIEM DO
                    DOMU ? MOŻE W W/W/ LOKALACH MIESZCZĄ SIĘ MECZETY, DO KTÓRYCH JAK WIADOMO W
                    OBUWIU WCHODZIC NIE WOLNO.....
              • Gość: sputnik12 Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.chello.pl 23.02.06, 17:55
                WITAJ DARKO,

TAK DOKŁADNIE BYŁO . TO MIT , ŻE W POWSTANIU ZGINELI WSZYSCY WARSZAWIACY.
                OGÓŁEM W L. 1939-45 ZGINĘŁO 50% LUDNOŚCI STOLICY. RZECZYWISCIE RESZTĘ (W TYM
                MOJEGO OJCA - WÓWCZAS LAT 4 , JEGO KUZYNA I 2 CIOTKI - DZIADKOWIE ROZSTRZELANI
                ZOSTALI PODCZAS 'LIKWIDACJI' PRZEZ UKRAINCÓW I SS KAMIENICY PRZY PLACU 3
                KRZYŻY NIEMCY PO UPRZEDNIM OGRABIENIU - GDYŻ NIEMCY OKRADALI LUDNOŚĆ
                OPUSZCZAJĄCĄ WYMARŁE MIASTO ) WYPĘDZILI DO OBOZU FILTRACYJNEGO W PRUSZKOWIE,
                SKĄD CZEŚĆ LUDZI WYWIEZIONA ZOSTAŁA DO OŚWIĘCIMIA).
                A CO DO NABYWANIA MIESZKAŃ PRZEZ LUDZI SPOZA WARSZAWY - NIECH KUPUJĄ ICH
                PRAWO , ZASTANAWIA MNIE TYLKO BARDZO NEGATYWNY , CZASAMI NAWET AGRESYWNY
                STOSUNEK DO WARSZAWY, MIASTA, W KTÓRYM MIESZKAJĄ I PRZEZ LATA PRACUJĄ ,
                NARZEKAJĄ I MIESZKAJĄ, MIESZKAJĄ I PRACUJĄ..... JA NP. MIESZKAŁEM KIEDYŚ W NY -
                NIE PODOBAŁO MI SIĘ - WIEC SIĘ WYPROWADZIŁEM I TYLE.
    • lucagt Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie 23.02.06, 10:36
      Kolejny "forumowicz" z cyklu wiarygodnych - patrz wątek o tym nieszczęśniku
      który raz był na Kabatch i od tej pory mu ciężko żyć. Na forum deweloperów
      coraz częściej pojawiaja się oszołomy, którzy nie maja nic do powiedzenia i
      bawią sie naiwnościa innych a ich specjalnościa jest prymitywna prowokacja. A
      ludzie dają się podpuszczać (inne wątki - to syn dewelopera, o tym jakie
      to "wsioki" mieszkają w Warszawie itp). Ale jesli macie ochotę uczestniczyć w
      takich zabawach - to wolny wybór.
      • Gość: jjj Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 11:10
        ...co do butów i śmieci na klatce. Sytuacja z mojego poprzedniego mieszkania
        (nowy blok, strzeżone osiedle); ja wieśniak i moja sąsiadka - rodowita
        warszawianka (chociaż z Pragi), pytanie sasiadki: < słuchaj, moze załżylibyśmy
        sobie kratę w korytarzu, moglibysmy wstawić szafki na buty >. O workach ze
        śmieciami pod jej mieszkaniem nie wspomnę.
        Pozdrawiam warsawiaków (tych z rodowodem też)
        • Gość: kwadrat Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 11:51
          wystawianie butów przez wsioków to nagminny problem, wystawiaja te swoje
          przepocone buty na klatce i wali smród ze jak człowiek wchodzi do klatki to az
          na wymioty zbiera, a przed znajomymi i rodzina musi sie wstydzic z takie
          chmastwo. Zauwazyłem tez nastepujaca prawidłowosc: w mieszkaniu nie pali tylko
          wychodzi na klatke i tam smrodzi, w lato przed klatke ale teraz zima to mu za
          zimno cwokowi , wiec na klatce na bezszczela sobie pali. Bo na klatce to wolno
          bo według cwoka klatka wszystkich wiec niczyja, wiec mozna przepocone buciory
          wystawiac, palic itp. A chce dodac ze osiedle jest nowe, nie zaden zulerski
          stary blok. Aha, jeszcze kłada mokra scierke przed wejsciem do mieszkania -
          widok obrzydliwy jak sie na ta sciere spojrzy a jeden cwok ze wsi( wiem, ze ze
          wsi bo zrobiłem rozpoznanie) wyprał sobie dywan i wywiesił na klatce mokry
          dywan, na poreczy aby mu wysechł. Po prostu takie chamy, brak jakiejkolwiek
          kultury, nie przestrzeganie zadnych zasad spolecznych, bo taki cwok sobie kupil
          w kredycie na 30 lat te swoje 50 m2 i uwaza sie ze on teraz jest wielki pan ze
          stolicy. Najlepiej jest w swieta bo wtedy 90% osiedla wyjezdza na te swoje wsie
          i jest cudowny spokoj.
    • ben333 Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie 23.02.06, 12:23
      Urodziłem się na Mokotowie moja Zona na żolibożu , pracujemy z wieloma
      przyjezdnymi ludźmi. Jak czytam takie posty to mi się aż źle robi. Co za
      pier... lona regionalna xenofobia. Żałosne!!!!!!!!!
      • Gość: Kenman Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 13:14
        Wojciechu K. z pierwszego postu!
        Widać, że masz straszne kompleksy. Zamiast się cieszyć, że Twemu deweloperowi
        udaje się (mimo Twojej nienawiści do klientów) znaleźć i sprzedać te 50-metrowe
        klitki przyjezdnym, masz do nich pretensje, że kupują ten chłam!
    • Gość: Mona Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 15:41
      Czy zauważyliście, że całkiem sporo ;warszawiaków; ma skośne oczy, i nie mówię
      tu bynajmniej o przybyszach z Azji, tej prawdziwej. Jak zobaczyłam moich
      sąsiadów w windzie to aż mnie zatkało, a co za akcent. Europa pełną gębą...
      • Gość: Andrzej Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.pkobp.pl 23.02.06, 15:53
        A o kim, bo nie bardzo rozumiem ?
    • firemouse Ale jazda :-( 23.02.06, 16:22
      Ale pieniążki mają już właściwy meldunek?

A wiesz ilu warszawiaków kupuje domy na wsi? Bo nie chcą kupować tego chłamu,
      który wciskają deweloperzy? Bo mają dość akustycznych lokali, widoków na okno
      sąsiada, zapchanych uliczek osiedlowych i paskarskich cen? I co, zabronisz im?
      Bo nie mają w dowodzie meldunku np. Pcinów?

Żenada.

FM
    • michal_s1 Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie 23.02.06, 16:27
      ...A miasto kupuje na wsi tak?
      • Gość: Wojciech K Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 18:23
        Nie ktorzy nie zrozumieli mojego postu! Oczywiscie ze dla mnie liczy sie
        sprzedaz i przyjezdni jak maja ochote to niech kupuja, tylko ze niedlugo okaze
        sie ze w Warszawie wiecej mieszka ze wsi niz z miasta, i za ta zmiana
        zamieszkania nie idzie w parze zmiana mentalnosci. Potem okazuje sie, ze sa
        takie klimaty jak wystawianie butów kolo wycieraczki na klatkach itp. Zgadzzja
        sie czesto pracowac za nizsze stawki co tym samym zaniza stawki wiekszosci bo po
        co placic skoro ktos z Bulkowa City wezmie prace za duzo nizsza płace. Chociaz
        tu pracuja i mieszkaja to cały czas tkwią w tych swoich wsiach i miasteczkach i
        w tej swojej mentalnosci.
        Za chwile okaze sie, ze Warszawa to najwieksza wies i nie potrzeba nowych
        teatrów, bo stare beda zamykac, niepotrzeba nowych parków, bo najwazniejsze aby
        byly parkingi, zielen jest zbedna, nie potrzeba kin, nowych seansów bo i tak
        wiekszosc siedzi przed telewizorem i oglada kolejna telenowele wiec za chwile
        okaze sie, ze Warszawq, stolica Polski składa sie z molochów w ktorych gniezdza
        sie rodziny na 50 m2, supermarketów, bez parków bo po co? lepiej wyciac bo
        ludzie potrzebuja swoich klitek, ze starymi samochodami na ulicach itp.
        Chodzi oto, ze potrzeby tych ludzi ograniczaja sie do zakupow w supermarkecie,
        ogladanie telewizji itp. Wiec co bedzie z ta nasza Warszawa. Dlaczego tak sie
        niedzieje w Krakowie czy innych duzych miastach. Dlaczego tylko tutaj tak
        zjezdzaja i psuja atmosfere a nie potrafia czy nie chca piac sie wyzej w góre,
        nie staraja sie cos wiecej niz tylko te ich proste potrzeby. Przeprowadzka nie
        czyni z nich ludzi z miasta, zawsze pozostaja ludzmi o mentalnosci wsioka.
        • Gość: Hunter Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 19:15
          Jeżeli Ty masz mentalność typowo warszawską, to żałuję, że nie urodziłem się na
          wsi...
          Człowieku, nie rób z siebie pośmiewiska.
          To co wypisujesz jest po prostu żałosne.
        • Gość: ona25 Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 19:36
          Rozbawiles mnie swoim postem.Gratuluje poczucia humoru.
          • Gość: warszawiak Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: 62.233.167.* 23.02.06, 19:47
            jestem rodowitym warszawiakiem, i niestety, żeby utrzymać posadę muszę robić
            laskę szefowi z Pcimia
            • Gość: Kinga Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 20:20
              A mi poraz kolejny mówią w pracy, ze nie mam co liczyć na poprawe warunków
              (przeciwnie juz mi 2 krotnie obcieli pensje), bo stoi kolejka z Pcimia za
              połowę mojej pensji. Jak w tej sytuacji mam walczyc o swoje?
            • Gość: filutek Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: 80.72.38.* 23.02.06, 20:55
              ... I co, smakuje?...A premię chociaż dostajesz? Bo jeżeli nie, to może słabo
              się starasz?
              • Gość: Kinga Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 21:32
                Wyobraż sobie, ze dobrze pracuję i nie Tobie to oceniać, ale widzę ze nie
                umiałes odpowiedziec na moje pytanie. Dla twojej wiadomości, Ci za połowę mojej
                pensji z penością nie sa lepsi, są tylko tansi
                • Gość: Harry Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.crowley.pl 23.02.06, 21:50
                  A ja się śmieję z tzw. W(w)arszawiaków. Przeprowdziłem się z prowincji z Polski
                  B, szybko awansowałem, kupiłem mieszkanie, spłaciłem kredyt w 1 rok i jeśli mia
                  łbym decydować kogo przyjąć do pracy to tylko osoby spoza wawy. Ambitne,
                  pracowite i skromne. A warszawiak? Z samego urodzenia uważa, że wszystko mu się
                  należy i jeszcze narzeka.Warszawa jest dla Polaków.
                  • Gość: Robi Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 22:21
                    To załóż firmę u siebie i zatrudniaj swoich, a tu Ciebie nie potrzebujemy!
                  • Gość: Kinga do Harrego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 22:46
                    Niech zgadnę, to właśnie przed Twoim 35 metrowym apartamentem stoją buty i
                    worek ze śmieciami
                    • Gość: Polak "B" Re: do Harrego IP: *.chello.pl 24.02.06, 01:48
                      droga Kingo,
                      z tego co widze to raczej wlasnie "starzy" warszawiacy wystawiaja buty i smieci
                      przed drzwi, nie chodza do kina czy teatru.
                      Pracuje w duzej miedzynarodowej firmie i z tego co widze to wlasnie przyjezdni
                      najszybciej awansuja i zarabiaja wiecej niz "warszawka".
                      Nie obrazaj ludzi ktorych nie znasz.
                      pozdrawiam
                      Polak "B"
        • kika31 Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie 24.02.06, 02:12
          Nie masz racji. Okolice Krakowa uciekają do Krakowa, okolice Sopotu do Sopotu,
          a okolice W-wy do W-wy. Nie wiesz o tym, bo tylko Warszawa robi z tego aferę.
          Na całym świecie jest to normalny cykl, a tylko Warszawa czuje się porzywdzona
          najazdem rodaków zza miedzy.
          Nikt ci nie da punktów za sam warszawski meldunek, bo dla nikogo poza tobą nie
          ma to najmniejszego znaczenia. To naprawdę jakieś kompleksy.
          • Gość: darko16 Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: 80.50.246.* 24.02.06, 07:12
            Widzę że rozpętała się burza.Skoro tak nie lubicie ptak Warszawy to po co tu
            przyjechaliście?jak jesteście tacy dobrzy trzeba było u siebie rozwinąć
            skrzydełka.Ludzie z wawy mają swoją kulturę.
            • Gość: piohal Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: 212.75.114.* 24.02.06, 08:29
              A już tak bardziej na poważnie. Co uważacie za kulturę Warszawy? Każde miasto,
              każda wieś ma swoja kulturę. Pytanie tylko jaką? Co jest esencją tej kultury?
              Zakupy w hipermarkcie? Niedzielny wyjazd do Blue City? Podejrzewam że nie macie
              na mysli wypadów do Teatru Wielkiego, bo nie sądzę aby ci krzykacze -
              warszawiacy tam chodzili. Co do kwestii pracy i zarobków, po prostu jest to
              konkurencja. Jeśli przychodzi ktos i mowi: "zrobię to samo co warszawiak 30%
              taniej", to chyba dla pracodawcy jest jasne co mu sie bardziej opłaca. Takie są
              prawa rynku i pora się do tego przyzwyczaić.
              A co do tych butów czy śmieci: w moim bloku mieszkają prawie same osoby
              przyjezdne, duża częśc z Polski B i jakoś nikt nie wystawia śmieci ani butów za
              drzwi. To jakiś mit. Ale jeżeli już was to tak drazni i jesteście
              tacy "warszawscy" to idźcie do nich i powiedzcie to co piszecie tutaj.
              Odchamicie ich troche ;)
              • Gość: Rokita Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.aster.pl 24.02.06, 09:18
                ale chamy się oburzyły hehe wieśniak zawsze pozostanie wieśniakiem, nawet jak
                sobie kupi "apartament" 30m2 w Warszawie.
                • Gość: Kinga Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 10:14
                  Z pewnoscią to nie warszawiacy wystawiają buty, bo w starych blokach, tam gdzie
                  własnie w bardzo duzej czesci sa warszawiacyto zjawisko nie występuje.
                  Ja nikogo nie obrazam spoza Warszawy, ale nie jest prawda ze tu przyjezdzają z
                  okolic Warszawy, tu przyjezdzają z całej Polski, z pewnoscią nie jest tak w
                  przypadku innych większych miast, a na dodatek się nie przemeldowują i nie
                  płacą tu podatków, tylko u siebie, a to juz jest oszustwo.
                  • Gość: Tusk Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.aster.pl 24.02.06, 10:33
                    >a na dodatek się nie przemeldowują i nie
                    > płacą tu podatków

-minusy-
                    nie płacą podatków
                    nie robią zakupów w sklepach, bo przywozą wałówki co dwa tygodnie z domu
                    jedzą na gape, bo nie są zameldowani w warszawie i wiedzą że nic im nie grozi
                    na ogól pracują jako akwizytorzy i zaczepiają niewinnych ludzi na ulicy

+plusy+
                    tania siła robocza
                    99% przyjezdnych dziewczyn na haslo "warszawiak" zrobi wszystko zeby z nim byc
                    (ciurlanie bez zobowiązań)

wychodz na to, że chołota musi wrócić do domu, czyli na prowincje!!
                  • Gość: g Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 11:02
                    >Z pewnoscią to nie warszawiacy wystawiają buty, bo w starych blokach, tam
                    gdzie
                    własnie w bardzo duzej czesci sa warszawiacyto zjawisko nie występuje<
                    - człowieku, zastanów się co piszesz - w co drugim starym warszawskim bloku
                    widzę na klatkach stare dywaniki i szafki na buty za kratami (chyba ta kultura
                    warszawiaków przejawia się właśnie w tym że buty stoją w szafkach), to własnie
                    tam mieszkańcy traktują korytarze jak przedłużenie swojego mieszkania,
                    widziałem nawet palarnie typu: palma plus stary fotel i stary stolik.
                    Przyjechałem do Warszawy ze wsi ale nawet do głowy nie przyszło mi żeby
                    postawić coś pod swoimi drzwiami.
                    • Gość: rydzyk Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.aster.pl 24.02.06, 11:19
                      >w co drugim starym warszawskim bloku
                      > widzę na klatkach stare dywaniki i szafki na buty za kratami

je..y akwizytor! won z Warszawy!!!
                      • Gość: Karolina Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 12:09
                        Wydaje mi się, że ICH jet juz więcej niż NAS WARSZAWIAKÓW.
                        • Gość: andrzej Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.pkobp.pl 24.02.06, 12:48
                          Noże jako ginący gatunek trzeba WAS otoczyc specjalną ochroną. Proponuję
                          utworzyć jakiś rezerwat i wpuszac wycieczki tylko z przewodnikem :-)
                          • Gość: Olga38 Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 16:39
                            Jestem pracowniekiem firmy developerskiej i stwierdzam co widze,98% naszych
                            inwestycji zakupuja ludzie z innych miast,wystarczy spojrzec na adresy
                            zameldowania i w week endy wszyscy wyjezdzaja do swoich rodzin,nie mam nic
                            przeciwko przyjezdnym, ale fakt faktem,ze sa tansza sila robocza niz
                            warszawiacy,we wlasnym srodowisku znam mlode dziewczyny zatrudnione tylko
                            dlatego ze pochodza z malych miast i nie musza zarabiac ponad 1000 zł....
                            Jestem rodowita warszawianka z "dziada pradziada",najstarsze korzenie siegaja
                            konca XVIII i nigdy sie tym nie chwale bo nie mam takich powodow,niech sobie
                            ludzie zyja jak chca oby zgodnie.......pozdrawiam
                            • Gość: behemot Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.03.06, 17:34
                              piszesz jak wiesniak
                        • Gość: xxx Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 12:55
                          To dobrze Ci się wydaje. Ich jest teraz 75%. Prawdziwych Warszawiaków zostało
                          już bardzo mało:( I niestety będzie coraz gorzej:( Najgorsze jest to, że Oni
                          robią nam złą opinie w całej Polsce!
                      • Gość: g Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 13:01
                        Akurat nie akwizytor, sądząc po poziomie Twoich wypowiedzi myślę że pracy i
                        zarobków mógłbyś mi pozazdrościć. W starych blokach bywam prywatnie,
                        odwiedzając "starych" warszawiaków.
                        Mam nadzieję że nie wpadnie Ci do głowy wyjazd na zachód, ale gdyby Ci sie to
                        trafilo zycze Ci takiego podejscia starych mieszkańców do Ciebie jakie ty masz
                        do swoich rodaków.
                        Pozdrawiam
                      • Gość: akwizytor Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 13:51
                        >je..y akwizytor! won z Warszawy!!!< - brawo, wypowiedz godna warszawiaka,
                        szkoda tylko że przyjezdni psują Wam opinię
                        • Gość: Jerry Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.aster.pl 24.02.06, 15:14
                          nie miałem pojęcia, ze jest aż tyle przybłęd w naszym mieście! Jeszcze jacy
                          butni i codziennie jest ich coraz więcej. :(
                  • Gość: piotr Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.scania.pl 24.02.06, 12:57
                    Zgadza się, nie tylko mieszkańcy okolic Warszawy tutaj pracują, ale także osoby
                    z całej Polski.Ale tak jest wszędzie, gdzie powstaja nowe miejsca pracy.Tak
                    dzieje sie np. w Wałbrzychu, gdzie powstała fabryka Toyoty - większość
                    pracujacych tam osób jest spoza tego rejonu.Podobnie będzie też niebawem na
                    śląsku, gdzie fabryke buduje MAN - raczej nie zatrudnią w niej górników, bo są
                    ze Śląska, tylko będą szukać pracowników w całym kraju.
                    • Gość: Rózia Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:10
                      Spokó do cholery!
                      • Gość: Obserwator Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.crowley.pl 24.02.06, 15:32
                        Pełen obraz Polaczków. BRAWO!!!!
                        • golden24 Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie 24.02.06, 18:40
                          W kazdej stolicy tak jest,ze przyjezdzaja ludzie z calego kraju i innych panstw
                          i to jest zupelnie normalne zjawisko i nikogo to nie dziwi.Tylko warszawiacy
                          maja z tym problem, albo raczej sami ze soba !!!
                          • Gość: golden42 Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.aster.pl 24.02.06, 19:54
                            > W kazdej stolicy tak jest,ze przyjezdzaja ludzie z calego kraju i innych
                            panstw
                            >
                            > i to jest zupelnie normalne zjawisko i nikogo to nie dziwi.Tylko warszawiacy
                            > maja z tym problem, albo raczej sami ze soba !!!

widac, ze jestes zwykly buc, a nie swiatowiec. Pomysl tylko, dlaczego francuzi
                            nie przepadają, za mieszkancami Paryza, albo dlaczego niemcy nie lubią
                            berlinczykow.
                            • Gość: xxx Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.02.06, 07:07
                              Jak to czytam to mi się niedobrze robi. Prawda jest taka, pracuję w firmie
                              handlowej i największe chamstwo jakie do mnie przychodzi to warszawka...
    • Gość: olo Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: 82.160.190.* 24.02.06, 21:35
      A tak za 20 lat dzieci tych wieśniaków i wasze dzieci mogą założyć rodziny.
      HAHA ale będą jaja HAMOMIESZCZUCHY się nam porobią:)))
      • Gość: Bronek Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 08:02
        Widze, że starły się dwie grupy obwiesi.
        Jedni przyjechali tu jakieś 15 lat temu, dorobili się, mają pracę albo ją zaraz
        stracą. Jakoś się zaaklimatyzowali i już są super mieszczuchami ah i oh.
        W..r..a ich, że następna fala obwiesi ładuje się do miasta, są lepiej
        wykształceni, mają szansę, że się dorobią tak jak oni.
        Normalnego człowieka nie interesuje czy ktoś jest z miasta, wsi, księżyca tylko
        czy z RADOMIA.
        Idę coś chlapnąć.
    • Gość: kika Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.crowley.pl 27.02.06, 19:54
      to smieszne co piszesz a najśmieszniejsze jest to, że pracujesz dla
      tych "wieśniaków" bo tylko dzięki nim masz pracę i jeszcze na co dzień musisz
      włazić im do d... żeby mieszkanko kupili bo pewnie na prowizyjce jesteś i żal
      Ci bo jesteś od nich poprostu gorszy a i na własne nowe mieszkanko pewnie nie
      masz co liczyć w najbliższym czasie. mylę się?
      • Gość: anty wies Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 10:07
        powinien byc zakaz dla wsioków z zakupem mieszkania niech wracaja do tych swoich
        zayziałych miasteczek i wsi bo juz nie moge przepatrzec na ich chamstwo! Chamy
        spierdzielec z Warszawy!
        • Gość: Anka Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: 80.72.38.* 28.02.06, 20:19
          Jaka wspaniała i kulturalna wypowiedź!Czy to jest ta Warszawska wrodzona
          kultura? Gratulacje!Jestem porażona.A jaka poprawna polszczyzna! Co to znaczy"
          nie mogę przepatrzeć na ich chamstwo",albo "zakaz dla wsioków z zakupem
          mieszkania", o co chodzi?Chyba masz jakiś problem ze zbudowaniem poprawnego
          zdania. Czyżby do szkoły było pod górkę?
    • Gość: j. Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 14:55
      i co z tego?
    • Gość: WIESNIAK Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 18:15
      Skoro sama wies kupuje w Warszawie to gdzie kupuje Warszawa? Na wsi?
      • Gość: wiesniak 2 Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.03.06, 18:48
        warszawa nie lupuje mieszkan, bo juz ma
        • szczurwa Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie 23.03.06, 01:47
          Nie zawsze ma. Czasem nie ma i mieszkania i funduszy na nie.
    • Gość: WAWEK Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.chello.pl 22.03.06, 19:35
      NIE OBRAZAJ MNIE BO JA KUPUJE W WAWIE A KUPUJE BO TU SIE URODZILEM I TU MIESZKAM
    • bea75 Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie 23.03.06, 13:05
      no i co z tego ....? jakieś wnioski ? czy tylko tak chcesz sobie pojęczeć ?
      ja też kupuję i co ? i nigdy nie mieszkałam na wsi ... no i co z tego ? coś Ci
      nie pasuje Pcinów i Bolkowo ?
      po co pisać takie głupie posty ? i właściwie po co na nie odpowiadam ..... :-/
      • Gość: Gość Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.spray.net.pl 23.03.06, 13:17
        1.Wniosek z tego taki, że mamy bogatą wieś jeżeli stać ich mieszkańców na zakup
        mieszkania w W-wie.

2. Gdyby nie napływowi to komu deweloperzy sprzedawaliby te swoje knoty
        budowlane.
        Jeżeli pracownicy firm deweloperskich piszą że 75-95 % mieszkań kupują nie
        rodowicy Warszawiacy to znaczy, że pensja i byt takiego pracownika zależy od
        tych jak to ich tutaj nazywają wieśniaków.
        I tutaj pojawia sie kolejny wniosek, że powinni ich po rękach całować bo gdyby
        nie oni to taki pracownik zamiast siedzieć za biurkiem i wypisywac bzdury
        stałby w kolejce w Urzędzie Pracy po zasiłek.
    • urge Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie 23.03.06, 13:45
      Zawsze mi wstyd jak czytam takie rzeczy -ludzie, i gdzie tu kultura???

żeby nie było niedomówień -ja się w Warszawie urodziłam i mieszkam całe życie,
      studiowałam na polibudzie i wśród moich znajomych najwyższą kulturą odznaczali
      się właśnie Ci co przyjechali z jakichś pipidów, sama Warszawka to naogół
      nadęte buraki (jak autor tego posta)!

A może zazdrość przez Pana przemawia? Ludzie przyjeżdżają ze wsi, nie dostają
      od rodziców mieszkanka ani kupy kasy -ale są przedsiębiorczy więc najpierw
      kupują sobie kawalerkę, potem małe mieszkanko -w końcu dorobią się domu -a
      warszawskie nieroby zazdroszczą bo będą całe życie pierdlować w mieszkankach
      które dostali od starych na starcie i narzekać na tych którzy ciężko sobie
      zapracowali na to żeby mieć lepiej :-)))
    • Gość: ajnsztajn Re: Sama wies kupuje mieszkania w Wawie IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 16:53
      dobre zafascynowala mnie twoja teoria
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka