Dodaj do ulubionych

Jakie objawy przed poronieniem?

05.01.05, 16:33
Dziewczyny, napiszcie mi jakie miałyście objawy przed i w trakcie poronienia.
Wiem, jest to bardzo przykry temat... sad
Sama zaczynam się obawiać, bo mam dziwne bóle.

Pozdrawiam,

A.
Obserwuj wątek
    • zaisa Re: Jakie objawy przed poronieniem? 05.01.05, 18:25
      Najpierw przez trzy dni raz na dobę pojawiał się śluz o tak delikatnym różowym
      zabarwieniu, że nie byłam do końca pewna tego koloru. Czwartego dnia - krwotok -
      bezboleśnie - byłam w łazience, bo czułam parcie na jelita. Wstałam z sedesu i
      byłam w szoku. Przez cztery dni w szpitalu wydawało się, że wszystko się
      wyprostowało i uspokoiło. Pojawiło się nieduże plamienie - po południu.
      Wieczorem - sztywnienie na samym dole brzucha, falami. Przeszło, normalnie
      zasnęłam. Rano zaczął się pojawiać ból ze sztywnieniem. Też falami. Potem coraz
      mocniejszy i w jednej fali "przechodził" od przodu do tyłu, tak przez miednicę.
      Aha, w ciągu tego dnia z plamieniem co jakiś czas w trakcie brzucha - znacznie
      wyżej - jakby jeden "flaczek" co jakiś czas naprężał się ostro. Nie wiem, czy to
      miało coś wspólnego z tym, co stało się potem, czy to tak dodatkowo.
      Mam nadzieję, że u Ciebie to rozciąganie się macicy, wiązadeł czy mięśni
      brzucha wędrujących na boki. Czego życzę. Powodzenia.
    • aagata4 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 06.01.05, 13:54
      Jeżęli sa to bóle tępe, przypominające miesiączkowe bóle w dole brzucha to jak
      najszybciej idź do lekarza, który przepisze ci leki na podtrzymanie ciąży, które
      najcześciej skutkują.

natomiast jeżeli są to takie kłucia w boku, chwilowo cos zastrzyka itp to sie
      nie przejmuj bo organizm tak czasem reaguje na ciążę, jak nie bardzo potrafisz
      określic rodzaj bóli to wybierz sie do lekarza i nie myśl o najgorszym.

Bywaj cześciej na forach związanych z ciążą - tam uzyskasz wiecej informacji i
      przekonasz sie, ze takie niepokoje ma większośc z nasz w tym stanie

pozdrawiam
      Agata
    • kakunia13 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 10.01.05, 13:13
      Witam!
      Ja miałam silne bóle podbrzusza i krzyżowe (podobne do miesiączkowych, tylko o
      wiele większe) oraz krwawienie koloru brązowego.
      • romkaforever Re: Jakie objawy przed poronieniem? 10.01.05, 23:55
        Mam pytanie, czy ktoraś z was miała jako objaw makabryczne sny? Ja miałam
        poronienie zatrzymane i w ciągu tych dwóch tygodni kiedy ciąża była martwa a ja
        o tym nie wiedzialam śniło mi się na prawde coś strasznego, aż bałam sie iść
        spać.
        • dora_27 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 02.03.05, 11:58
          Witajcie.
          Ja poronilam niedawno bo w piatek. Jak tu czytam to zanim nastapilo plamienie
          to mialam juz objawy ktore zbagatelizowalam. Gdybym boli ktore wskazywaly na
          poczatek poronienia nie pomyliła z takimi jak przy miesiaczce moze nie doszloby
          do tragedii ale coz...Mialam takie bole jakby mi sie zblizala miesiaczka jak z
          kims rozmawialam to mowil ze normalne bo wszystko musi sie zawiazac w macicy a
          jak doszlo do plamienia to juz bylo za pozno na ratunek. Jak sie okazalo
          pozniej to nie byly bole jajnikow czy tam czegos tylko poprostu skurcze, ktore
          podczas poronienia mozna odczuwac wlasnie w taki sposob...
        • p.magdalenka Re: Jakie objawy przed poronieniem? 04.03.05, 16:05
          też to miałam. śniło mi sie ze moja dzidzia poprostu wypadła mi z w fali
          wielkiego krwotoku a ja trzymałam ja w dłoni. okropne. ale nie poroniłam tylko
          dzidzia umarła. i missed abortion...
          • asia.m23 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 31.05.05, 13:26
            CZESC JA TEZ NIE PORONOŁAM TYLKO W 8 TYG.WYKRYTO ZE DZIDZIA ZMARŁA A JA SIE
            DOWIEDZIAŁAM DOPIERO W 14 TYG.TEZ MIAŁAM BÓLE TYPOWE DO MIESIACZKOWYCH BYŁAM U
            LEKARZA I PRZEPISAŁ MI NOSPE ALE WZIEŁAM TYLKO JEDNA TABLETKE BO PRZECZYTAŁAM
            ZE SA BARDZO SZKODLIWE W CZASIE CIAZY I PRZESTAŁAM JE BRAC JAK CHCESZ POGADAC O
            TYM TO SERDECZNIE ZAPRASZAM NA GG MÓJ NR.1069595 TRZYMAJ SIE CIEPLUTKO
          • ursz-ulka Re: Jakie objawy przed poronieniem? 26.09.08, 23:03
            Mi się śnił noworodek którego wrzucili do miski z krwią, bo nie
            żył. cryingOgólnie nie mogłam spać, bardzo mi sie chciało płakać, piersi
            stały się miękkie no i zaczeły się krwawienia.
        • adamina23 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 30.05.05, 13:12
          ok. tygodnia mialam koszmarne sny. nie moglam wogole spac
        • koni42 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 10.05.09, 12:05
          Ja miaąm dziwne, straszne sny na dzień przed. Nic mi jeszcze nie
          dolegało...
    • ekra5 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 02.03.05, 13:55
      ŻADNYCH!!!to była rytynowa wizyta i niestety serce dziecka nie biłosad
      • alfa36 a mdłości, zmniejszenie piersi? 02.03.05, 21:14
        Jutro idę do gina. Dziś mam wrażenie, że ustąpily u mnie objawy ciąży. Mam
        jakby mniejsze piersi, przestałam odczuwac mdłości. To 11tc. Boje się, bo
        poprzednim razem nic nie czułam, żadnych objawów, podobnie jak u mojej
        poprzedniczki- serce nie biło na USG. Teraz jestem może przeczulona. W każdym
        razie tak jak pisałam czuję, że nie jestem już w ciąży. Napiszę jutro, jeśli
        bedę w stanie.
        • anolia Re: a mdłości, zmniejszenie piersi? 01.07.08, 15:52
          w 11 tyg to już można nie mieć mdłości i ból piersi też się zmniejsza
      • asia.m23 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 31.05.05, 13:29
        JA TEZ MIAŁAM TO SAMO RUTYNOWA WIZYTA W 14 TYG.BYŁAM A DZIDZIA NIEZYŁA JUZ W 8
        TYG.ZAPRASZAM NA MOJE GG 1069595 TRZYMAJ SIE A ZNASZ MOZE PRZYCZYNY BO U MNIE
        LEKARZE NIE WIEDZA DLACZEGO SIA TAK STAŁO A TERAZ ZACZYNAM STARANIA O DZIDZIE I
        TROCHE SIE BOJE .BARDZO SIE BOJE!!
    • marzekal Re: Jakie objawy przed poronieniem? 02.03.05, 21:27
      Ciąża przebiegała prawidłowo lecz ni z tego ni z owego bez jakiegokolwiek bólu
      wystąpiło bardzo obfite krwawienie. Myślałam, że już po wszystkim ale nie.
      Dzieciątko żyło. Byłam przez tydzień w szpitalu i wypisano mnie do domu. W domu
      przez tydzień brązowe krwawienie i znów do szpitalu. Tu cały czas leki,
      kroplówki i zastrzyki, bo okazało się, że po wcześniejszym odklejeniu się (w
      newielkim stopniu) łożyska powstał krwiak, który zamiast się wchłaniać
      systematycznie rozrastał się. Wreszcie bardzo wysoka gorączka, "stawianie" się
      macicy, skurcze, odejście wód i poród, tylko, że za wcześnie.
      • monika-pranczke Re: Jakie objawy przed poronieniem? 18.12.06, 16:22
        witam ja mialam cos podobnego caly czas biore zasyrzyki ale niebylam w szpitalu
        wiem ze to trudne ale w ktorym tygodniu bylas mi zaczal sie dzis 11ty.
      • misia21k7 Czy ja też byłam w ciąży??? 13.06.07, 20:59
        Troszke dużo pisania więc wstawie teks który pisałam na innym forum.Do dzisiaj
        dręczy mnie to czy byałam wtedy w ciąży i czy poroniłam.
        "5 listopada miałam ostatni okres potem po ok tygodniu miałam robioną 2
        wypalank(e1 miałam z jakieś 2 m-ce temu)i po tej wypalance przez pare dni nie
        potrafiłam utrzymać moczu a potem jak mi to przeszło.18 ostatni raz kochałam
        sie z mężem a 19 XI dostałam dziwnego plamienia takiego śluzowatego i raz
        nawet jak byłam w kibelku to miałam wrażenie ze cos ze mnie wypadło taka
        jakąś ni to kulka ni to grudka wielkości ok 2 cm. Myślałam że to śluz albo
        skrzep. Od ostatniego kresu powinnam już dostać okres ale zamiast tego dalej
        mam te plamienia. Nawet 3 dni temu już myślałam ze to okres bo było ich
        troszkę więcej i już bez śluzu ale dalej nic tylko te plamienia. Niby dzisiaj
        mam mieć okres-zawsze miałam po 26 dniach-ale zamiast bólu brzucha który
        zawsze towarzyszył @ dalej plamie i od kilku dni dziwnie sie czuje wszystko
        leci mi z rak jestem rozkojarzona ciągle chce mi się
        spać://///////////////Napiszcie mi czy któraś z was tez tak miała albo co to
        jest !!Pliiiiiiiiiiiiiisssssssss"Dzisiaj jest 13 czerwiec ale dalej mnie to
        dręczysadJak myslicie byłam wtedy w ciąży???
    • yba2 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 03.03.05, 16:45
      U mnie było bardzo nietypowo, bo w 9 tygodniu ustąpiło plamienie, które miałam
      od początku ciąży. Bardzo się cieszyłam, że już nie ma zagrożenia, a okazało
      się, że właśnie wtedy moje dziecko przestało żyć. I tak w radości i
      nieświadomości żyłam aż 2 tygodnie. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie dobrze.
      Pozdrawiam.
      Yba
    • margonik Re: Jakie objawy przed poronieniem? 09.03.05, 00:48
      Ja nie miałam żadnych specjalnych objawów. Pobolewał mnie brzuch (w tym bóle
      skurczowe), ale mam tyłozgięcie macicy, a w takim przypadku, zanim macica
      przekręci się do przodu, trochę pobolewa. Dostałam wówaczas no-spę i, gdy ją
      brałam, bólów nie miałam.

Przez całą ciążę w ogóle nie miałam mdłości, zachcianek i tym podobnych
      historii. Nie wiem, czy miało to coś wspólnego z moim pustym jajem, ale
      niekoniecznie. Lekarz twierdził, że to zależy od indywidualnej reakcji na jakiś
      hormon i że nie należy się tym przejmować. W każdym razie macica rosła.

Ostatecznie zakończyło się tym, że pewnego dnia (12 tc) wyszedł ze mnie taki
      duży "glut" śluzu z różowymi niteczkami krwii. Poszłam do lekarki, zapisała mi
      Duphaston i uprzedziła, że gdyby pojawiło się krwawienie mam jechać do
      szpitala. Miałam zrobić jeszcze USG, ale już nie zdażyłam, bo lekkie (naprawdę
      lekkie) krwawienie pojawiło się w nocy. Pojechałam do szpitala i już tam
      zostałam. Następnego dnia rano miałam już usunięte wszystko, co wcześniej
      nazywałam dzieckiem. Dziecka nie było sad
      • wiki_82 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 26.04.05, 01:15
        witam , czy po tym jak ten "glut" ci wyszedl wszystko sie skonczylo, piersi Cie
        bolaly czy nie i jak dlugo ?? bylas u lekarza ??
    • connie1 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 09.03.05, 09:45
      Niestety żadnych , nie plamilam , lekkie bóle podbrzusza były od początku ,
      miałam wszystkie objawy ciązy (nawet lekki przyrost wagi).
      Dzieciątko zmarło ok. tygodnia przed usg i nic nie dało mi znaku , niestety ...
      Stąd widać jak niewiele mamy wpływu na niektóre sprawy...
      Pozdrawiam Was serdecznie
      Conka z Krakowa
      • uppsalla Re: Jakie objawy przed poronieniem? 09.03.05, 14:45
        Witaj.
        Jestem juz po dwoch poronieniach (w ciagu dwoch lat). Symptomem pierwszego
        poronineia byl koszmarny sen o martwym dziecku (moim) i nic wiecej. Rutynowa
        wizyta u ginekologa i zdziwienie: brak akcji serca uncertain
        Drugie poronienie-w zasadzie samego pęcherzyka bez płodu-to była istna rzeźnia,
        krew się ze mnie lała strumieniami, przy akompaniameńcie koszmarnych bóli, 100-
        krotnie mocniejszych niz miesiaczkowe, ktore po2 godzinach przeszly w regularne
        skurcze porodowe...
        Natomiast moja kuzynka krwawila przez cala ciaze i nic sie nie stalo, nawet w
        szpitalu nie byla!
        Tak wiec roznie to chyba bywa... trzymaj sie mocno i zycze, zeby to byla
        kompletna błahostka.
        Pozdrawiam
        Beata
        • szalona_lola Re: Jakie objawy przed poronieniem? 13.03.06, 15:33
          Częste poronienia mogą być objawem choroby zwanej trombofilią. Radzę
          skontaktować się z hematologiem.Pozdrawiam

Lola
      • akala Re: Jakie objawy przed poronieniem? 09.03.05, 15:00
        Mysle, ze to bardzo potrzebny temat, ale zastanawiam sie, czy nie bylo by dobrze
        podeslac go na forum o ciazy/trudnej ciazy. My mamy to juz za soba i wiemy az za
        dobrze na przyszlosc, dla dziewczyn z tamtych for to ciagle jeszcze zagrozenie
        (niestety, strasznie to przykre, tez bym wolala, zebysmy tych doswiadczen nie
        musialy z nikim dzielic...) Teraz, kiedy o tym mysle, przeraza mnie, jak zle
        interpretowalam, to co czulam, choc wlasciwie skad mialam wiedziec?

U mnie bylo tak: caly okres mojej krotkiej ciazy przechodzilam w stresie i
        nerwach, przygotowujac konferencje. Domyslalam sie, ze cos sie we mnie zmienilo,
        ale nie bylam jeszcze pewna (pierwszy test wyszedl bardzo bledziutko i po
        czasie), poza tym i tak nie moglam sie oszczedzac, bo nie bylo jak - wiec
        obiecywalam sobie, ze zaraz po konferencji zajme sie soba, sprawdze jeszcze raz
        i przystopuje z nerwami i wysilkiem. Zylam sobie praca i marzeniami o ciazy,
        ktorej wcale nie bylam pewna. Konferencja wypadla prawdopodobnie miedzy siodmym
        a osmym tygodniem, i pamietam bardzo wyraznie, jak biegalam zaaferowana
        troszczac sie o przebieg calosci i o samopoczucie uczestnikow, ale tak naprawde
        nadsluchiwalam bardzo, co tam sie w srodku mnie dzieje - i cieszylam sie z
        kazdego drobiazgu, z zaokraglonego jakby brzuszka - czulam takie malutkie
        klujace bole i skurcze, jakby cos mi sie w srodku krecilo, ukladalo, szukalo
        miejsca (cos takiego, jak kot zwijajacy sie w klebek przed snem, wciskajacy w
        miekka tkanke gdzies we mnie). I tak jak u Zaisy, jakby jakas czesc mnie
        wewnatrz brzucha naprezala sie rytmicznie. Zadnych krwawien, tylko to wrazenie
        od czasu do czasu. Teraz mysle, ze to nie bylo jednak nic, z czego mozna sie
        bylo cieszyc... Poza tym nieprzyjemne sny, ale nie takie niekonkretne, tylko
        niespokojne uczucie po przebudzeniu (zwykle pamietam wszystkie moje sny, wtedy
        bylo tylko to).
        A potem poszlo juz szybko. Konferencja sie skonczyla, wrocilam do domu, zrobilam
        test, poszlam na spacer - i zaczely sie pobolewania, takie, jak dzien przed
        okresem. Wieczorem poszlismy na milonge, potanczyc, po kilku minutach dopadlo
        mnie okropne zmeczenie. Wyszlam do toalety i zobaczylam geste, brazowe slady na
        bieliznie, ktore postanowilam zignorowac (uznalam, ze cale moje "ciazowe"
        marzenia prawdopodobnie byly spowodowane konferencyjnym stresem, ze znow sie nie
        udalo i pewnie miesiaczka wlasnie nadchodzi, tylko dziwnie opozniona). Rano
        zastanowilam sie jeszcze raz, bo okazalo sie ze krwawie, ale znacznie mocniej
        niz zwykle i bolesniej - zadzwonilam do lekarza, asystentka wyslala mnie na izbe
        przyjec, pojechalam do szpitala, i po USG na ktorym lekarka nie znalazla mojej
        wymarzonej Dziewczynki ("jest pani pewna, ze to byla ciaza?") i sprawdzeniu hCG
        ("no rzeczywiscie...") powedrowalam na patologie ciazy z podejrzeniem
        pozamacicznej... Bole i uczucie naprezania nasilalo sie, potem wielka masa krwi,
        kiedy wyszlam do lazienki, potem okropna slabosc, lezalam zwinieta w klebek na
        lozku i plakalam, a pielegniarki sprawdzaly poziom hCG, znow i znow, a ja nie
        wiedzialam zupelnie, co sie ze mna dzieje - i czytalam w kolko zgode na
        operacje, ktora przyniosly mi do podpisania... Ale to juz nie sa objawy przed,
        tylko w trakcie.

Tyle z moich wspomnien z grudnia. Czasem, kiedy o tym mysle, wydaje mi sie, ze
        to byl ktos inny, nie ja -
        Koncze, pozdrawiam Was wszystkie i przytulam, Ala
        • megisa1 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 21.11.06, 09:01
          martwa ciąża od 6tc zabieg w 10tc

z tego co pamiętam :
          -napiecie jak przed miesiączką
          -raz śluz jakby płodny z niteczkami krwi
          -bardzo niewielkie plamienie (1 dzień) ale mam nadżerkę, lekarz powiedział że
          tak moze być (od początku ciązy brałam duphaston)

a teraz juz wiem że najbardziej powinnam zwrócić uwagę na powrót "sił
          witalnych", kiedy było ok. przesypiałam po 15hna dobe a jak nie spałam byłam
          padnięta, z dnia na dzień przestało mi sie chciec spać- odżyłam na maxa

teraz wiem że w tym czasie był koniec...

jesli chodzi o sny...spałam bardzo niespokojnie, ale to mojego niemęża zaczęły
          męczyć koszmary...najczęściej że go zabijam...

jeśli chodzi o piersi...rzeczywiście jakby przestały sie powiększać i puchnąć-
          ale i tak były wielkie wink,
          .... zaczęły się zmniejszać dopiero po zabiegu
      • gviazdka3 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 27.04.05, 20:58
        Miałam identycznie, żadnych niepokojących objawów!
        Udałam się na rutynową wizytę do mojego gin. z mężem,
        podczas której USG nie wykazało tętna mojej dzidzi...
        Byłam w 12 tc...
        Minął już prawie miesiąc, a ciągle bardzo tęsknię
        za moim maleństwem i nie mogę się pogodzić
        z jego odejściem...

Pozdrawiam gorąco!!!
        • asia.m23 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 31.05.05, 13:36
          CZESC JA MIAŁAM TO SAMO NA USG WYKAZAŁO BRAK TETNA SERCA ZE W 8 TYG. ZMARŁO A
          JA JUZ BYŁAM W 14 TYG.BYŁAM W SZOLU MINAŁ ROK TERAZ 10 MAJA A JA NADAL SIE
          BARDZO BOJE TYMBARDZIEJ ZE TERAZ STARAMY SIE O DZIDZIE JAK CHCESZ TO NAPISZ DO
          MNIE NA GG.POGADAMY 1069595(JA SI PO TYM ZAŁAMAŁAM )TRZYMAJ SIE CIEPLUTKO A
          ZNASZ MOZE KOGOS KTO PO TAKIM CZYMS URODZIŁ!!!!! TO SIE NZ.FACHOWO"SAMOISTNE
          OBUMARCIE PŁODU"
    • szwedka_kredka Re: Jakie objawy przed poronieniem? 09.03.05, 14:36
      Ja miałam codziennie plamienia brązowawe.
      Pierwsze USG pokazało, że dziecko zyje, ale było troszkę mniejsze niż powinno
      (dokładnie znałam termin owulacji).
      Poza tym Beta HCg też było nizsze niż powinno i nie przyrastało tak dynamicznie
      jak powinno 60-100%.
      Niby byłąm przygotowana, że może się to niedobrze skończyć, ale zawsze chyba
      człowiek łudzi się do końca, że może jednak będzie dobrze... Niestety nie było.
      Później zaczęłam zauważać oprócz plamień dziwne strzępki i podczas kolejnego
      USG już było wszystko jasne.
      Pozdrawiam Cię.
      • agatas32 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 29.06.07, 00:16
        poronilam 8 tyg.ciaze wczoraj
        nie mam juz czym plakac mama 11 letnia corcie
        4 lata temu poronilam- wtedy nie wiedzialam ze bylam w ciazy...
        teraz bylam swiadoma...
        tydzien przed poroniniem mialam silne bole do tego stopnia ze nie potrafilam
        chodzic...prawe udo bylo jak sparalizowane,
        po dwoch dniach bylo plamienie USG "wewnetrzne" pokazalo ze wszystko jest ok
        kazano mi czekac kolejny bol podbrzusza-krotkiprzyszedl po kolejnych dwoch
        dniach...moj brzuch byl bardzo wrazliwy na dotyk...mialam plamienie-ciemno
        brazowy kolor z "ziarnkami piasku"....kolejny dzien rano w toalecie zobaczylam
        czysta krew i...kawalek"brunatno czerwonej " galaretki wielkosci pol
        paznokcia...potem nie bylo juz bolu
        wczoraj lekarz stwierdzil poronienie samoistne calkowite... nie mam juz czym
        plakac...
        ...chce odzyskac nadzieje...
        boje sie...
        przepraszam
    • milka_milka Re: Jakie objawy przed poronieniem? 26.04.05, 10:40
      Mój maluch umarł w 6 tygodniu, łyżeczkowanie miała na poczatku 12 tc. Objawy
      miałam dość nietypowe: ucisk (bezbolesny) w dole brzucha, uczucie "obcego
      ciała" w brzuchu, czegoś, czego nie powinno tam być (aż miałam wyrzuty
      sumienia, ale w pierwszej, szczęśliwie zakończonej,ciąży nie miała takiego
      wrażenia), potem, ok. 10 tc lekkie pobolewania i wreszczie plamienia, na
      początku brunatne(zmiana w przeciągu godziny), potem już krwawe. Wtedy
      wylądowałam w szpitalu. A, jeszcze gdzieś od 7 tc wstręt (absolutny) do mięsa i
      wędlin, co podobno się zdarza z powodu toksyn (nie wiem, czy to prawda).
      • zebra51 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 26.04.05, 10:57
        Jakie objawy? Objawów brak sad( Przestały bolec piersi, nie miałam mdłości.
        Czułam się bardzo dobrze. Usg wykazało brak akcji serca, a na drugi dzień
        poroniłam.
        • rysia_mama_wiktorka Re: Jakie objawy przed poronieniem? 27.04.05, 11:31
          U mnie w sumie nie było żadnych objawów. Nagle wieczorem zaczęłam lekko plamić,
          to co lekarz nazwał podplamianiem. Następnego dnia już byłam u lekarza na usg
          ale nic nie było widać. To był 5 tydzień. Dostałam leki na podtrzymanie i po
          trzech dniach przestałam plamić. Po nastepnych trzech dniach zrobiłam betę i
          jak ją dobierałam to już wiedziałam, że z tego nic nie będzie. Leki zatrzymały
          poronienie więc musiałam jeszcze spędzić dwa dni żeby wyczyścić macicęsad
          Jedyne co mnie martwiło jak poszłam z tym plamieniem do lekarza, to ból w
          plecach promieniujący aż do nóg. Złe przeczucie mnie nie myliło-niestety.
          pozdrawiam,
          Paulina
        • easy-kasia Re: Jakie objawy przed poronieniem? 02.07.09, 14:57
          mam pytania moze mi ktos bedzie mi potrafił odpowiedziec na moj problem juz od
          dłuzszego czasu biore regularnie tabletki antykon.okres zawsze miałam regularny
          teraz w miesiacu czerwcu równiez w odstepie 8dni od tabletek pojawił sie jak
          zawsze ok3-4 dnia i trwał 5 dni wiec byłam spokojna ale po przerwie zaczełam
          brac znowu tabletki jak nalezy i po 11 dniu brania tabletek wypadło to na 30
          czerwca dostałam dziwnego"okresu"zdziwilam sie bo przeciez nie powinno tak byc a
          czytajac wsze wypowiedzi na temat poronienia martwie sie czy moze nieswiadomie
          zaszłam w ciaze i biorac swoje tabletki poroniłam dodom ze te plamienie mam do
          dzisiaj bol brzucha równie jakbym miało okres.chciałabym usłyszec wasze zdanie
          na ten temat czy mogło tak sie stac ze własnie poroniłam?zadnych szczególnych
          zmian na zwoim ciele wskazujacych na cioze nie zaobserwowałam wiec nie wiem od
          czego te krwawienie ???
    • misia_7 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 27.04.05, 20:27
      ja mialam tylko plamienie i nic mnie nie bolalo. Ból to byl prawdziwy, ale juz
      po zabiegu 4 dni pozniej...
    • elasie Re: Jakie objawy przed poronieniem? 27.04.05, 22:52
      U mnie było trochę inaczej. W środę wieczorem zuważyłam zaróżowiny śluz,a od
      południa stawiał mi się brzuch, bezboleśnie. W czwartek rano objawy nie ustąpiły
      i mo ginekolog wysłał mnie do szpitala. Tam nie stwierdzili nic niepokojącego,
      podali Kaprogest i kazali leżeć. Po południu pojawiła się temp. ok. 38*C. i bóle
      (Pyralgina i nospa). W piątek usg i wszystko ok. Po południu znowu temp. i bóle.
      Potem niestety weekend, a wtedy to nawet na fotel lekarz nie weźmie na zbadanie.
      A scenariusz ten sam: temp. i bardzo silne bóle( gorsze od porodowych, bo nie
      było fazy rozkurczu). W niedzielę ok. 20 w silnych bólach odeszły mi wody i ból
      całkowicie ustąpił, ale pojawił się ten drugi....taki jak u każdej z nas.
      Lekarze nie potrafili wytłumaczyć skąd taki powtarzający się scenariusz przez
      kilka dni. Nie wyjaśnili nic!
      elasie
    • delta77 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 18.05.05, 17:20
      Ja poroniłam 3 razy crying Ostatni 13-tego w piatek (5 dni temu).
      Za pierwszym razem poroniłam w 7t.c. Nie miałam wcześniej mdłosci, bylam
      szczesliwa... i pojawilo sie małe plamienie (takie brązowe) - jak sie okazało -
      dzidzia już nie żyła crying(
      Za drugim razem ( 2 lata pózniej) miałam straszne mdłosci w ciązy, przebrnęłam
      ten "nieszczęsny" 7t.c., ale plamienie pojawiło sie w 9 t.c. Tym razem
      poprzedziło to podwyższona temperatura, ból głowy, jakies drobne przeziębienie
      ( a może to własnie była jakaś reakcja obronna organizmu), trwalo to 2 dni i
      się skonczyło.... brak mdłosci, piersi mniej bolące.... No i te sny... Snilo mi
      sie, że jakieś dziecko na boisku kopnelo pilke i trafila ona prosto w mój
      brzuch z dzidzią...
      Trzeci raz, to teraz... po kolejnych dwóch latach starań. Tym razem poznałam,
      ze jestem w ciazy juz tydzien przed spodziewaną miesiączka, bo znalam dobrze te
      oznaki (implantacja, bolace piersi -tkliwe brodawki) i potwierdził mi sie
      szybko tescik. Radosc trwała 2 tygodnie crying((
      Sniły mi sie straszne rzeczy i to bardzo wyraznie.. Jakas wojna atomowa, ktos
      mocno sciskał mnie za brzuch.
      W rzeczywistosci w noc z 11/12 strasznie bolał mnie brzuch, ale to bardzo!!!
      Jak przed okresem, ale z mocnymi skurczami. Rano juz mialam mniej tkliwe
      piersi, ale łudziłam sie, że to może tak ma być na początku, że sie
      wszystko "rozrasta" i rozszerza...
      Nastepnego dnia - krew- tym razem inna niż poprzednimi razy. Ta byla żywo-
      bordowa, jak okres (poprzednie - to brazowe plamki).
      Pojawiłam sie szybko w szpitalu, HCG potwierdziło, ze ciaza była... stwierdzono
      ciąże "biochemiczna".

Trzymam kciuki, za wszystkie dziewczyny, które są w ciązy, żeby NIGDY nie
      dowiedzialy sie, co to znaczy poronic!
      Wiem, że niektóre kobiety miesiączkuja (plamią) do 3-ego miesiaca (znam taka
      jedną ).
      • ania21110 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 27.07.06, 02:07
        Hm mam pytanie przytrafiło mi się w życiu zatrzymanie miesiączki przez ponad
        dwa miesiące taka sytuacja przytrafiła mi sie dwa razy w ciagu ostatniego roku
        współżyje regularnie bez zabezpieczeń z moim chłopakiem czy jest możliwe abym
        mogła poronić bez żadnych poważniejszych objawów , bóle i ofite krwawienie 7 -
        9 dni to u mnie normalne prawie przez całe życie Ania
    • sylwia.n Re: Jakie objawy przed poronieniem? 18.05.05, 20:30
      Ja mialam podobnie. W srode zaczelam delikatnie krwawic. Pojechalam na izbe,
      zbadal mnie lekarz (jak sie okazalo nie powinien mnie w tedy badac
      ginekologicznie ale i tak juz za pozno) i powiedzial, ze nie wie skad te
      krwawienia bo wszystko w srodku jest zamkniete. Kazal uwazac na siebie i nic
      nie dzwigac. W piatek poszlam jeszcze raz bo krwawienia nie ustaly a doszly do
      tego bole brzucha jak przed miesiaczka. Momentami byly bolesne. I w tedy lekarz
      mnie nie badal ale poinformowal o ryzyku jakie jest z ciaza. Powiedzial, ze
      szanse mam 50/50 a dla mnie jak by sie swiat zawalil. Kazal kategorycznie
      lerzec w lozku.
      A na nastepny dzien czyli w sobote jak poszlam rano do toalety to juz nie
      moglam z niej wyjsc i wszystko zaczynalo byc jasne. Zaczal sie krwotok z
      wypadaniem "jakis czesci". Nie wiem co to bylo mimo iz bylo czerwone to duze.
      Po takim skurczu jak podczas okresu (sadze, ze byly to skurcze) wlasnie
      wylatywaly ze mnie czesci chyba ciazy bo jak sie okazalo organizm sam zaczal
      poronienie samoistne. Przez godzine nie moglam wyjsc z toalety. Przyjechala po
      mnie karetka i zabrala do szpitala a pani gin potwierdzila najgorsze co moglo
      mnie spotkac... Byl to 10 tyg.
      Oczywiscie mialam wszystkie symptomy mdlosci ale w pewnym momencie tez zmalaly
      mi piersi. Nawet nie spodziewalam sie, ze moze to byc poczatek zlych zmian w
      moim organizmie.

Teraz trzeba zadbac o siebie i za jakis czas znow sprobowac. Wierze ze
      dotrzymam do 9 m-ca. Czego Nam Wszystkim tego zycze.

pozdrawiam Sylwia
    • hebbe Re: Jakie objawy przed poronieniem? 19.05.05, 22:57
      W mojej pierwszej ciąży, rok temu zakończonej szczęśliwym urodzeniem córeczki,
      od początku bardzo bolały mnie piersi, poza tym powiększyły się do tego
      stopnia, że nie mogłam się zmieścić w żaden biustonosz. To był najwyraźniejszy
      znak, że coś dzieje się z moim organizmem. Do tego podwyższona temperatura i
      zmiany w pochwie i w twardości szyjki macicy. W drugą ciążę zaszłam 7 miesięcy
      po porodzie. Pierwszym objawem, jeszcze przed terminem miesiączki, były zawroty
      głowy i "mroczki" przed oczyma, senność. Piersi nie bolały mnie prawie wcale,
      to raczej ja sama próbowałam doszukać się w nich jakichś zmian, bo już mnie
      niepokoiło, że jest inaczej niż za pierwszym razem. Ale lekarz uspokoił mnie,
      że w każdej ciąży mogę czuć się zupełnie inaczej. Poronienie zaczęło się pod
      koniec 6 tygodnia. Pamiętam, że usypiałam moją córeczkę, na chwilę położyłam
      się obok niej i wtedy poczułam, że robi mi się jakoś tak dziwnie mokro...
      Sprawdziłam palcem - to była krew. W 10 minut znalazłam się w szpitalu. Tam
      usg, badanie wewnętrzne. Lekarz stwierdził pęcherzyk bez zarodka, powiedział,
      że może w rzeczywistości ciąża jest młodsza (mam b. nieregularne cykle).
      Dostałam zastrzyk (Kaprogest), receptę na Duphaston i przykazanie leżenia.
      Leżałam dwa dni, a w tym czasie lekko cały cza splamiłam jasnoczerwoną krwią.
      Po tych dwóch dniach pojechałam na wizytę do mojego lekarza. Na usg wciąż nie
      było widać zarodka. Lekarz dał mi luteinę i kazał leżeć, a potem przyjść za 10
      dni. Niestety, zaraz po powrocie od ginekologa zaczęły się bóle brzucha i bóle
      krzyżowe, które są wywoływane przez skurcze macicy. Czułam się jak przy
      porodzie, chociaż ból był oczywiście o mniejszym natężeniu. Poszłam do toalety
      i przesiedziałam tam prawie godzinę, bo w tym czasie zaczęło się silniejsze
      krwawienie gęstą krwią, a potem nagle coś tylko chlupnęło, wypadło ze mnie,
      wielkości śliwki lub jajka... Ból ustał natychmiast. Mój lekarz nie powiedział
      mi, że trzeba jechać do szpitala, a ja, całkiem zielona jeśli o poronienia
      chodzi, zapłakana i wymęczona, nawet o tym nie pomyślałam. Na oddział trafiłam
      dopiero następnego dnia (po telefonie do mojego lekarza). Na szczęście nie
      miałam zabiegu, bo macica sama się oczyściła, więc już wieczorem byłam w domu...

Przypomniało mi się jeszcze, że na 2-3 dni przed poronieniem wyskoczyły mi na
      czole dwie krostki - a ja zawsze przed okresem notuję takie zdarzenia (cera
      pogarsza się, bo spada poziom progesteronu i estrogenów). Wtedy, stojąc przed
      lustrem, po raz pierwszy tknęło mnie złe przeczucie, że z ciążą może być coś
      nie tak. No i te nie bolące piersi...
    • asia.m23 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 31.05.05, 13:19
      JA NIEMIAŁAM ZADNYCH OBJAWÓW CIAZA OBUMARŁA U MNIE W 8 TYG.A WYKRYTO TO W 14
      TYG.MUSIELI MI WYWOŁYWAC PORONIENIE WIEC SAMA ROZUMIESZ S RÓZNE PRZYPADKI NIE
      ZAWSZE OBJAWOWE POZDRAWIAM CIE TRZYMAJ SIE CIEPLUTKO
    • zielonydom Re: Jakie objawy przed poronieniem? 19.06.05, 11:53
      Jestem trzy dni po łyżeczkowaniu w Krakowie.
      Ciąża obumarła w 12 tc.

1) Ból brzucha, chwilami tępo silny.
      2) Bóle w krzyżu
      3) Powiększone węzły chłonne na szyji (jeszcze nie mam wyników badania
      histopatologicznego ale taki objaw jest przy toxoplazmozie na którą badań nie
      zrobiłam)
      4)krwawienia pojawiły się jednego dnia, tego dnia wieczorem zażyłam duphaston,
      następnego dnia rano też zażyłam, ale dopołudnia na usg dopochwowym okazało się
      że płód już obumarł.
      • malutkapuma Re: Jakie objawy przed poronieniem? 26.07.05, 00:17
        Witam! ja poroniłam w zeszłym roku w siepniu!to też był szok,bo od 2 lat
        staraliśmy się odzidzię!najpierw spóźniała mi się miesiączka o 2-3 dni,nie
        przejmowałam się tym,bo to były wakacje i się troszkę balowało!na jednej z
        imprez nie mogłam napić się piwa i nie smakowały mi papierosy,było mi poprostu
        niedobrze.na następny dzień pojawiło się plamienie i myślałam,że dostałam
        miesiączki,bo bolał mnie brzuch i krzyż.w następnym dniu plamienie ustało i
        byłam bardzo zdziwiona,ale bolał mnie nadal brzuch i krzyż. gdy wróciłam z
        zakupów do domu (tego samego dnia)złapał mnie bardzo silny i kłójący ból w dole
        brzucha,aż zaczełam się cała trząść.wziełam tramal(ból był bardzo silny) i ból
        miną,ale przeleżałam na kanapie zgodzinę zanim mogłam się ruszyć.potem czułam
        się już leiej i pojechałam z narzeczonym do znajomych na imieniny,oczywiście
        mając na względzie pojawienie się miesiączki.zostaliśmy u znajomych na noc. i
        zanim się położyłam do łóżka, ból znów wrócił tyle tylko,że silniejszy niż po
        powrocie z zakupów i pojawiło się krwawienie takie jak przy miesiączce,ale było
        bardziej obfite i ciemno brązowe,można by rzec,że nawet brunatne.Znów wziałam
        tramal,aby móc usnąć,bo niedość,że z ból się zwijałam, to było mi potwornie
        zimno jak przy temperaturze 40 stopni.gdy rano wstałam na podpasce
        znalazłam "BŁONĘ"w kształcie koła,nie wiem co to było,ale mniej więcej miało
        średnicę 2cm. Uznałam to za poronienie,bo moje miesiączki zawsze wyglądały
        inaczej niż to!
    • matylda.fm Re: Jakie objawy przed poronieniem? 26.07.05, 06:50
      Fizycznie nie miałam dokładnie żadnych objawów.
      Wszystko wyglądało ok, żadnego bólu, plamień, nawet objawy ciążowe były OK.
      Któregoś dnia po prostu poczułam że mam coś obcego w brzuchu, jakby mi ktoś
      piłkę do tenisa zaszył pod skórą. No i to paskudne przeczucie że coś jest nie
      tak. Niestety intuicja mnie nie zawiodla, ciąża obumarła. Następnego dnia juz
      było po zabiegu...
    • wandana Re: Jakie objawy przed poronieniem? 26.07.05, 09:25
      Ja też nie miałam żadnych konkretnych objawów, a jedynie ich brak tzn. o ile na
      początku miałam wstręt do słodyczy, ochotę na mięso, lekkie mdłości i bardzo
      bolące sutki to ok. 8 tc objawy zaczęły zanikać. Pierwszy raz zaniepokoiłam się
      kiedy sięgnęłam po czekoladowego cukierka, na które wczesniej nie mogłam
      patrzeć. Potem pochłonęłam u teściów kilka kawałków sernika. Wszyscy się
      cieszyli, że mam apetyt i nie mam mdłości a ja się bałam. Potem piersi
      przestały boleć. W 9 tc pojechalismy na wycieczkę, a ja tak świetnie się
      czułam - za dobrze jak mówiłam swojemu "M". Po powrocie wizyta u lekarza w
      przychodni, zwykłe badanie - opowiedziałam mu o swoich niepokojach - a on
      stwierdził, że macica jest duża i że panikuję i widocznie mam za mało
      problemów, że sobie szukam nowych. 4 dni później rano brunatne ledwo widoczne
      fusowate brudzenie. Izba przyjęć - pani przyjmująca tez patrzyła ironicznie
      pytając czy na pewno cos widziałam, bo podpaska czyściutka. Po 2 godzinach
      zniknęło, ale w czasie badania ginekologicznego lekarka zauważyła lekko
      brązowawy sluz. Tylko tyle i aż tyle, bo 2 godziny póżniej usg odebrało mi
      nadzieję - moje maleństwo nie żyło - to był 10 tc, ale umarło jakiś tydzień
      wcześniej. Potem zabieg, a teraz od 7 tyg. czekam na pierwszą @@@ i odliczam
      dni do następnych starań.
      • annam21 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 02.08.05, 17:56
        ja poronila 2 razy 1 w pazdziernku,bolal mnie brzuch ,bolal i bola, wkoncu
        plamienie,i wszyscy mowili zdarza sie polz sie itp,ja nie dalam za wygrana
        pojechalam do szpitala nawet zarodka nie bylo, druga bez objawow miedzy 8-9 tc
        obumarla,ja w 9 dostalam plamke,zadzwonilam do lekarza a on do mnie ze nie
        wyglada to groznie zebym przyszla za tydzien,kolezanki mowily ze duzo kobiet ma
        takie plamienia,ale moj maz mial wyjecha na weeken balam sie zostac z tym
        sama,pojechalam do lekarza ciaza obumarla,boli to dostalam dopiero w
        szpitalu,bo wywolywali poronienie,az mdlalam, teraz jeste w3 15tydzien ostatnie
        usg mialam miedzy13-14tc, i caly czas sie boje,jestem przerazona i choc jest
        wielka rados psychicznie jestem wrakiem,tez przed obumarciem ciazy mialam sny.
        Teraz boje sie kazdego bolu w pobrzuszu, glowa peka mi od 2 tyg., i strach. A
        snow sie boje jeszcze berdziej,juz 3 razy snily mi sie krwawienie,ale to nie
        byl taki sen jak wtedy teraz mimo tych krwawien we snie nie boje sie tam,tak
        jak bym wiedziala ze i tak jest ok-przynajmniej tak czuje.Pozdrawiam was
        dzieczyny z calych sil, poronienie to cos strasznego-w zyciu spotkalo mnie
        wiele nieszczesc,ale dopiero to nauczylo mnie pokory.Ania
        • kasisia Re: Jakie objawy przed poronieniem? 08.10.05, 16:17
          hej dziewczyny.Ja sie boje ze poronilal a nie mam jak pojsc do lekarza bo
          jestem jeszcze za granica do12.10 .MAM PRAWIE OD MIESIACA MIESIACZKE.wCZESNIEJ
          MIALAM SILNE BOLE BRZUCHA PRZEZ DWA DNI I PRZY TYM BRALO MNIE NA WYMIOTY LECZ
          NIE WYMIOTOWALAM .TERAZ NADAL MAM OKRES ALE POWROCILY MDLOSCI I ZAWROTY GLOWY I
          TROCHE POBOLEWA MNIE BRZUCH.NIECH KTOS MI PORADZI CZY TO MOZE BYC PORONIENIE I
          JAKIE MOGA BYC TEGO PRZYCZYNY JA JESTEM JESZCZE MLODZIUTKA I JESTEM SZCZ<UPLA
          OSOBA.niedawno jeszcze mialal apetyt ale od dzisiaj nie chce mi sie jesc i
          wogule boli mnie glowa.prosze o odpis,bo zupelnie nie wiem co mam zrobic.
          • aneta.filip Re: Jakie objawy przed poronieniem? 12.06.06, 23:47
            Wiem jakie to uczucie.Poronilam 3 razy.Jestem zalamana i trace jakakolwiek
            nadzieje ze bede miala dzidzie
            • agulka1001 Re: do aneta! 13.06.06, 19:42
              nawet tak nie mysl!wyrzuc z glowy te mysli...ja przeszlam to raz,a wlasciwie
              2razy,ale to dluzsza historia...ale nie poddam sie,i tego Tobie zycze!wmawiaj
              sobie,ze to sie nie stalo,ze ciagle czekasz na malenstwo...wiem,ze to
              glupie,ale mnie pomaga...wmawiam sobie,ze ciaza to nie dziecko,nie powinnam,ale
              inaczej bym zwariowala...
              • ania9830 Re: do aneta! 21.06.06, 11:26
                cześć ja poroniłsm 18.06.2006 od około 2 tyg pzrestały mnie boleć piersi, potem
                od piątku po bożym Ciele mialam plamienia, trawaly też w sobotę, potem w
                niedzielę to było już brunatno - czerwone, pojechałam do szpitala, podano mi
                leki, potem w toalecie wsystko poleciało, potem łyżeczkowanie, teraz jestem w
                domu, obwiniam się bo we środę pzred zdenerwowałam sie tak że kłuło w brzuchu,
                ale jak tak czytam wasze posty, to myśle że poroniłam w tym czasie kiedy piersi
                pzretaly boleć.Sama nie weim to już 2 raz,to byl 10 tc teraz biorę antybiotyk i
                czekam na okres, musze też porobić badania - ja i mąż. Czuje się jakby kawałek
                mnie umarł.Nie daje już rady, mój mąż też jest załamany.Pozdrawiam.Pa
                • madda4 Re: do aneta! 21.06.06, 17:38
                  mi ustapily mdlosci i zaczelam plamic.
                  • martucja Re: do aneta! 28.07.06, 15:39
                    Witam,
                    na poniedziałek jestem umówiona z gin. Nie wiem co się dzieje, test wyszedł
                    pozytywnie, jestem w ciąży... Jedynym obrawem były bolące piersi, nie było
                    mdłości, nawet nie reagowałam na alkohol, zrobiłam test tylko dlatego, że nie
                    miałam okresu. Boję się, dalej nie mam typowych objawów ciąży i przestały mnie
                    boleć piersi, a przez ostatnie 3 dni miałam od czasu do czasu dość silne bóle
                    podbrzusza... Nie wiem co się dzieje...
      • wandana Re: Jakie objawy przed poronieniem? 15.06.07, 13:18
        Wróciłam tu i znowu się dopisuję. Jako, że scenariusz lubi się powtarzać,
        niedawno wróciłam ze szpitala po łyżeczkowaniu sad(.
        I tym razem jak wtedy żadnych objawów, a właściwie zanik tych, które były.
        Miałam najpierw silne mdłości, bolesne piersi, częste siusianie itp. a nagle z
        dnia na dzień wszystko ustało. Mówiłam mężowi, że mi piersi oklapły i nie mam
        mdłości, ale to był już 11tc, więc tłumaczyłam sobie, ze już może mijać.
        Na wizycie w 12tc prawie wymusiłam usg ze względu na moje obawy i ... usłyszałam
        kolejny wyrok. Do szpitala trafiłam tydzień później jak zaczęły się już plamienia.
        Jedną ciążę straciłam też 14 lat temu, ale wtedy jakiś tydzień po terminie @@@
        wyszedł poztywny test, a po kilku następnych dniach pojawił się silny ból
        przypominający ten miesiączkowy, a po kilkunastu godzinach krwawienie. Podczas
        badania macica lekko miekka - leki na podtrzymanie i lezenie. W ciagu kolejnych
        2 dni coraz silniejsze krwawienie zawierające skrzepy i jakieś "kawałki" - usg
        (14 lat temu nie było za dobrej jakości) - cos w jajowodzie. Szpital. Obserwacja
        - w koncu po 10 dniach ustanie krwawienia a na usg obraz czysty. Sugestia
        lekarza - poronienie ciazy pozamacicznej, jednak ze wzgledu na brak materialu do
        badan diagnoza "zaburzenia hormonalne" sad.
    • agnieszkakol Re: Jakie objawy przed poronieniem? 29.07.06, 11:19
      Dwa dni temu dowiedziałam się że jestem w ciąży przez test ciążowy(3tc) Mam
      dwójkę zdrowych dzieci. Mam lekkie bóle podbrzusza, ale co gorsza dziwną
      intuicję, że poronię. Nie czuję swojej dzidzi, chociaż na 100% wiem że ona tam
      jest. Pojechałabym do lekarza, ale po pierwsze dziś jest sobota, a po drugie
      już raz mnie wyśmiano, że tak wcześnie udałam się do lekarza. Wówczas lekarz
      zbadał mnie i potwierdził ciążę (2tc) ale kazał przyjść dopiero po miesiącu.
      Pojechałam do innego lekarza i było to samo. A miałam wtedy podobną intuicję,
      no i po dwóch tygodniach poroniłam. Nie wiem co było przyczyną, ale dziwne jest
      to, że czułam że tak się stanie.
      A lekarze nie chcieli mi nawet założyć karty ciąży, bo to niby za wcześnie.
    • edyytek od edyytek 11.08.06, 13:40
      Witajcie!
      Jestem w 3 tygodniu ciąży. Czy tak wcześnie też odczuwa się jakieś obiawy przed
      poronieniem? mam bóle jak na miesiączke i od paru dni mam okropne mdłości. czy
      to cos może oznaczać? proszę o szybka odpowiedź sad
    • papuga_5 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 14.08.06, 13:32
      Lepiej sie sprawdz u lekarza, ale z tego co wiem to takie nie za mocne bole miesiaczkowe moga oznaczac
      ze sie macica rozciaga. Mdlosci to dobry objaw to chyba znaczy ze hormony ci przyrastaja. Ja mialam
      przed poronieniem tzn. jak moj plod umarl a ja o tym nie wiedzialam mialam najpierw taka lepka
      wydzienline podobna do sluzu plodnego ale on sie potem zmienil w kolor zoltawy a na koncu zrobil sie
      leciutko rozowy i potem zobaczylam w tym sluzie troche krwi i jak pojechalam do szpitala to powiedzieli
      po badaniach krwi ze mysla ze plod umarl. Mialam poronienie zatrzymane, tzn. plod nie zyl przez 3 tyg. a
      ja o tym nie wiedzialam, moja szyjka macicy byla zamknieta.
      • agulka1001 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 18.08.06, 20:22
        papuga,a robilas bete?rosla Ci?a w jakim odstepie od żóltego sluzu potem
        pojawila sie krew?kurde,boje sie,ze u mnie tak bedzie...
        • papuga_5 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 19.08.06, 09:04
          U mnie nie sprawdzali bety w trakcie, tylko przypadkiem jak poszlam do lekarza w laboratorium zrobili
          blad i mi zrobili test ale nie wiem jaki byl wynik i potem w szpitalu jak juz ciaza umarla, wiec nie wiem jak
          przyrastala. Ten zolty sluz to raz byl przezroczysty czasem byl lekko zolty i tak bylo przez moze 2 tyg.
          przed pojawieniem sie krwi.
    • madziarsl Re: Jakie objawy przed poronieniem? 10.09.06, 14:37
      nie wiem, co sie stalo. wicaz sie zastanawiam. biore 2 opakowanie tabletek
      antykoncepcyjnych, nie robilam miedzy nimi przerwy, poniewaz kolidowalo to z
      wizyta u lekarza, kiedy musialam byc badana (a okres wypadal akurat na dzien
      wizyty). od pewnego czasu (ok. miesiaca), bolalo mnie podbrzusze, cos jakby bole
      miesiaczkowe, ale 3-4 razy dziennie trwajace kilka sekund. bylam u ginekologa,
      stwierdzil, ze to wyrostek robaczkowy. nic z tym nie zrobilam. jestem w polowie
      brania 2-go opakowania tabletek. wczoraj dopadl mnie straszny bol, myslalam, ze
      to miesiaczka, ale w trakcie brania tabletek?! (predzej bralam je okolo 2 lata,
      ale mialam 6-miesieczna przerwe). najpierw brazowe planienie. wzielam 6 tabletek
      nurofenu w przeciagu kilku godzin. bol nie ustawal. w koncu poczulam, ze cos ze
      mnie 'wychodzi'. nie wiem, co to jest, cos jakby krwisto-brazowy skrzep, ale
      twardszy i o stalej, zwartej konsystencji. bol ustal. chociaz brazowe plamienie
      jeszcze sporadycznie wystepuje. nie wiem, cyz to poronienie, nawet nie wiem, czy
      bylam w ciazy. ale po tabletkach? (w koncu nie daja 100% skutecznosci). powinnam
      isc do lekarza? nie wiem czemu, ale pierwsze co mi przyszlo do glowy, to
      poronienie. moze sie myle. czy ktos jest miw stanie powiedziec, czy sie myle,
      czy mam racje? pozdrawiam
      • martita4.a Re: Jakie objawy przed poronieniem? 10.09.06, 21:13
        Na twoim miejscu zrobiłabym bete,w środe miałabyś wynik i jednocześnie
        dowiedziałabyś się czy to była ciąża.Wiesz tabl.anty nie są niezawodnym
        zabezpieczeniemsadI idź do lekarza,to będzie dobre rozwiązanie.Trzymam kciuki!
        • madziarsl Re: Jakie objawy przed poronieniem? 11.09.06, 14:20
          bylam u lekarza, chwile przed wizyta dostalam miesiaczki. lekarz mimo wszystko
          mnie zbadal i powiedzial, ze mam odstawic tabletki i ze wlasnie rozpoczela sie
          miesiaczka. nic wiecej... troche mnie zawiodl, bo myslalam, ze dowiem sie czegos
          wiecej. a to, ze mam okres, to przeciez wiem. bede musiala sie zadowolic ta
          informacja. pozdrawiam
    • myszka2201 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 27.10.06, 14:53
      Czesc u mnie bylo tak: popoludniem zaczol mnie bolec brzuch i tyl plecow -
      zlekcewazylam to bo myslalam ze to normalne dziecko rosnie i zmienia sie
      organizm. podwieczur pojawily sie dwie plamki krwi-znajoma mi powiedzial ze mam
      sie tym nie martwic bo czesto sie zdaza ze sa drobne plamienia. o 23,00 wstalam
      do toalety i wtym momencie dostalam strasznego krwotoku a o 4,00 rano juz bylam
      po zabiegu.gdybym zareagowala wczesniej to kto wie moze juz bylabym matka.
      wszystkie objawy konsultoj z lekarzem, a jesli cos cie niepokoji w weekend to
      udaj sie do szpitala. pozdrawiam
      • agulka1001 Re: Jakie objawy przed poronieniem? 28.10.06, 16:15
        myszka,nie obwiniaj sie,jak mialas poronic,to nikt by tego nie uratowal!
        ale jakie podobienstwo do mojej sytuacji!
        sob godz 21 zauwazylam JEDNĄ krople krwi...niedz dziwny bol brzucha,taki
        meczacy...niedz wiecz godz 23!!! czuje,jak cos cieplego leci po nogach,wstalam
        do lazienki i po wszystkim...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka