Dodaj do ulubionych

pediatra w przychodni remedium na poniatowskiego

03.03.08, 08:30
witam
niedawno przeprowadzilam sie z dzieckiem do nowego sacza i musze
zapisac dziecine do przychodni. najblizsza to remedium na
poniatowskiego. jest tam pieciu pediatrow (barbara jurkiewicz, maria
workiewicz-kwasniewska, mariola jakubowska, maria obrzud, maria
niewolik) bede wdzieczna za opinie na temat lekarzy pediatrow z tej
przychodni.
z gory dziekuje i pozdrawiam
lena mendyk
Obserwuj wątek
    • elkatxt Re: pediatra w przychodni remedium na poniatowski 03.03.08, 19:36
      witam moja koleżanka ma synka, który zapisany jest do Pani dr.
      Workiewicz-Kwaśniewskiej. Jest to bardzo dobry pediatra, koleżanka
      ją bardzo chwali, jej synek ją bardzo lubi, ale poza tym jest
      bardzo kompetentna i z tego co wiem - zawsze dmucha na zimne. Pozdr.
      • ewcians Re: pediatra w przychodni remedium na poniatowski 07.03.08, 01:34
        No to przyznam, że dosyć ciekawa wypowiedż nt. Pani Kwaśniewskiej...
        Mnie osobiście wyśmiała i powiedziała, że jako matka podstaowych zasad nie znam
        i w każdej gazecie dla rodziców piszą o problemie z którym się do Niej
        zgłosiłam.....
        A zgłosiłam się z niespełna 4 m-cznym Wcześniakiem (wiek korygowany niespełna 1
        m-c) z krwawieniem z jamy ustnej...........nawet nie obejrzała Dziecka - więc
        jak dla mnie wogóle lekarzem być nie powinna skoro można wedle Niej "leczyć
        dzieci na podstawie tego co w gazetach pisują"........
        Jurkiewicz - od razu ładuje duże dawki antybityków - chyba "zapobiegawczo"
        Jakubowska - z Niej byłam naprawdę zadowolona - jedyny mankament.....zanim
        zapisałam do Niej Dzieci pytałam czy przyjeżdża na wizyty domowe - w razie czego
        - odpowiedziała,że tak....jak do Niej zadzwoniłam, gdy jedno z Dzieci miało
        gorączkę i wymiotowało - oznajmiła, że nie przyjedzie (prywatnie chciałam), bo
        ma gości.....drugim razem gdy Jej potrzebowałam - również się wykręciła, więc za
        każdym razem gdy była potrzebna nagła pomoc - musiałam szukać kogoś kto by do
        Dzieci podjechał.
        Niewolik - bardzo uprzejma, wydaje się kompetentna, ale miałam przyjemość z Nią
        obcować tylko raz - i to na kontrolę.
        Wogóle samo podejście do ludzi w remedium zawsze mi się nie podobało.
        • dana81.81 Re: pediatra w przychodni remedium na poniatowski 11.07.08, 18:11
          Pani dok. Kwaśniewska zawsze traktowała mnie tak jakbym byla najgorszą matką i
          nie umiała zająć się własnym dzieckiem! Nigdy nie przychodzi punktualnie! nie
          polecam!
      • dana81.81 Re: pediatra w przychodni remedium na poniatowski 11.07.08, 18:07
        Osobiście nie polecam pani kwaśniewskiej chodziłam do niej z moim synkiem i
        bylam w miare zadowolona dopuki nic się nie dzialo!Ostatnio dostal wysokiej
        gorączki nie chcial jeść a że pani dok była na urlopie więc poszłam na nocny
        dyżur tam lekarka zapisała mojemu 7mies,dziecku silny antybiotyk za kilka dni
        poszłam do kontroli i pani kwaśniewska zwiększyła dawkę tego ant.i panadolu
        dziecko dostało potwornej wysypki i ona powiedziała że to z proszku do
        prania!dziwne bo od urodzenia ciuszki miał prane w tym proszku więc wątpie zeby
        to było to!W poniedziałek idę prywatnie! Zmieniam lekarza!!!!!!!!podejście do
        pacjenta jest tam godne pożałowania!Proszę nie zapisujcie swoich dzieci do niej!
    • elkatxt Re: pediatra w przychodni remedium na poniatowski 12.07.08, 23:53
      no powiem Wam miłe Panie że w szoku jestem, dziecka jeszcze nie mam
      ale dotychczas myślałam że kiedyś jak już się doczekam maleństwa to
      na 100% do Pani Kwaśniewskiej zapiszę, ponieważ opinie koleżanki są
      rewelacyjne... no ale jak czytam wasze opinie to stwierdzam że kij
      ma dwa końce...
      • dana81.81 Re: pediatra w przychodni remedium na poniatowski 16.07.08, 12:24
        Dokładnie jak juz pisałam byłam z niej zadowolona dopóki nic sie nie dzialo a
        teraz sama nie wiem do kogo sie przepisać czy moze wogóle zmienić przychodnię>?????
        • dendruszek Re: pediatra w przychodni remedium na poniatowski 17.07.08, 09:32
          to i ja wtrące trzy grosze..

W ogóle opieka medyczna w NS to totalna porażka. I nie chodzi tylko
          o pediatrów. Wcześniej mieszkałam w innym mieście, gdzie takie
          sytuacje jak w NS są nie do pomyslenia. Okropnie długie terminy do
          specjalistów, pediatrzy bombardujący dziecko antybiotykami, lekarze
          rodzinni skąpiący skierowan na podstawowe badania, ogólnie
          opryskliwa, niemiła obsługa i nawyki (np. kolejki do rejestracji od
          godz. 6.00 rano) jak w PRL-u.

Ja niestety również pediatry z mojej przychodni nie polecałabym
          nikomu. Chodzę tam z synkiem tylko na szczepienia i po ew. opiekę
          gdy jest chory. Praktycznie cały czas mały pozostaje pod opieką dr
          Łopalewskiej (z-ca ordynatora oddz. pediatrycznego). Przyjmuje tylko
          prywatnie w Diagmedzie na wałowej.

Niestety w sączu nie ma nowej konkurencji (wszystkie przychodnie są
          stare na bazie dawnych ośrodków zdrowia, nie ma wyboru lekarzy
          rodzinnych i POZ. W sumie to przez ostatnie 3 lata już trochę się
          przyzwyczaiłam, że jestem traktowana w przychodniach jak 5 koło u
          wozu. Ale pierwszy rok mieszkania i leczenia tutaj to była masakra
          dla mnie...
        • elkatxt Re: pediatra w przychodni remedium na poniatowski 17.07.08, 21:36
          To może zróbmy listę lekarzy z których jesteśmy naprawdę zadowoleni,
          których moglibyśmy polecić... chociaż zwykle bywa tak, że jedni
          chwalą a drudzy mają inne zdanie - jak w przypadku Pani
          Kwaśniewskiej (moja koleżanka jest nią zachwycona) ale może
          wypośrodkujemy nasze głosy i znajdziemy złoty środek...
          Myślę że godna polecenia byłaby Pani ginekolog Dr SUDOŁ.
    • komachi Re: pediatra w przychodni remedium na poniatowski 11.08.08, 20:45
      spróbuj na początek zapisac się do któregoś z pediatrów w remedium.
      ja próbowałam niespełna 3 lata temu - pani w rejstracji powiedziała
      mi wprost żebym chodziła od lekarza do lekarza i pytała czy zgodzi
      się zajmować moim dzieckiem. po drugiej rozmowie z lekarzem
      zrezygnowałam i przeniosłam kacpra do przychodni kolejowej - jak na
      razie nie mogę złego słowa powiedzieć.
    • ledniowska Re: pediatra w przychodni remedium na poniatowski 12.09.08, 16:03
      Witam
      Moja opinia jest taka na temat lekarzy w nowym saczu. Mam dwe coreczki w wieku 3 lat i 1,5 roczku. Lekarze z remedium:
      *obrzud maria przepisuje antybiotyki na wszystko nawet gdy mala miala lekka goraczke ( oczywiscie nie podalam poszlam prywatnie)
      *Kwaśniewska jest bardzo nie mila bede robic u niej testy alergiczne i jak bylam z corka na wizycie i chcialam sie poradzic to mi powiedziala ze przyszlam tu z alergia
      *Jurkiewicz nalezy siostra z synkiem ktory mial problem z jakas bakteria i bardzo dobrze byl prowadzony jak stwierdzili lekarze w prokocimiu lecz tez laduje przy btyle infekcji antybiotyki
      *z niewolik kontakt mialam na dyzuze pozytywne wrazenia

a teraz z poza przychodni z ktorymi mialam stycznosc:
      *ŁOPALEWSKA - najlepszy specjalista do dzieci tylko dlugie terminy wizyt tylko w diagmedzie przyjmuje

Teraz uderzam z moimi dziecmi do Paprockiego ma wsród znajomych mam bardzo dobra opinie zobaczymy.
      • domilka00 Re: pediatra w przychodni remedium na poniatowski 25.09.08, 18:43
        Dziewczyny, pilnie potrzebuje pomocy. Musze zmienic koniecznie
        pediatre, moja córka od miesiąca choruje, bierze 4 antybiotyk, i nie
        widac poprawy. Dzwoniłam do Diagmedu, ale tam dr Łopalewska
        przyjmuje we wtorki, a może mi ktos podac namiary( moze byc na
        maila) na jakiegos przyzwoitego pediatre. Moze ten dr Paprocki? Bedę
        bardzo wdzięczna za odzew.
        • ledniowska Re: pediatra w przychodni remedium na poniatowski 26.09.08, 22:39
          Dr. Paprocki przyjmuje od poniedziałku do piatku od 16.00 niestety nie posiadam
          tel. On przyjmuje na ulicy zygmuntowskiej miedzy skrzyzowaniem na sienkiewicza a
          warynskiego jest szyld na domie. Na przeciwko sklepu żabka nastepny dom.
          • domilka00 Re: pediatra w przychodni remedium na poniatowski 27.09.08, 14:39
            dzięki, trafiłyśmy...
            • ewcians No i znalazłam fajną pediatrę:) 24.04.09, 23:54
              Zapisałam się do przychodni na Broniewskiego,do lek. Szczypuły.
              Facecik bardzo przyjemny, jestem zadowolona że przy każdej nadarzającej się okazji moje Bliźniaki - wcześniaki bada neurologicznie (neurologiem nie jest na papierze, ale ma Syna niepełnosprawnego, więc zęby zjadł pod tym względem). Poza tym........ech..........z zapalenie krtani każe spacerować nawet w ziemie na mrozach. No ja wiem, że nasze babcie itd.ale z moimi wcześniakami to bym się nie odważyła. nie ładuje antybiotyków, u niego to ostateczność, JEDNAK
              w końcu znalazłam idealną Panią pediatrę. PRYWATNIE NIESTETY!
              Nazywa się Krzyżak. Jest bardzo skrupulatna jeśli chodzi o badanie, nie ładuje antybiotyków jeśli nie ma potrzeby, trafnie diagnozuje i zalecana terapia awsze działa, nie ma problemu z dojechaniem do Małego Pacjenta, moje Małe Ją uwielbiają! siadają Jej na kolana i podnoszą koszulki do badania:D, zawsze później dostają stetoskop, którym badają siebie nawzajem oraz staruszków (czyli mnie i męża) a i Pani "dr" też się kilka razy "oberwało":D, ba............płaczą, gdy wychodzi!
              Kobieta jak czemuś zaradzić sama nie może, albo jest pewna, że nie zaradzi wysyła do specjalistów,także nie jest zarozumiała i wszechwiedząca - i co istotne potrafi się do tego przyznać.

Jest pediatrą - neonatologiem na noworodkach w Medicorze.

Kilka miesięcy temu zaskoczyłamnie również postawa Misia ze szpitala.
              Otórz: mój Synuś doglądany przez pięć osób jakimś cudem spryskał siebie i wszytsko wokół środkiem do czyszczenia kominków (Dziadzio zapomniał schować.........no zdarza się), nie było pewności czy nie łyknął owego cholerstwa. Po konsultacji telefonicznej (w niedzielne popołudnie) z naszą Lek. Krzyżak, ta dla spokoju własnego i naszego kazała zawieźć Dziecię do szpitala. Trafiłam na dyżur lek. Misia.
              Podejście do Młodego rewelacyjne:), Mały zauroczony Nim:) wykonywał wszystkie polecenia. Po ok. 10 min badaniu kazał sobie dać butelkę ze specyfikiem i powiedział, że idze zadzwonić na toksykologię (w Krakowie) w celu ustalenia co robić - także też nie zgrywał wszechwiedzącego - nie powiem...........zaskoczyło mnie Jego podejście..................to wręcz niespotykane wśród naszych sądeckich lekarzy by pokazywali, że nie wiedzą, albo nie są pewni jak się zachować w danym przypadku,a już konsultacja ze znienawidzonym Krakowem to istny cud!.

I to cała dwójka pediatrów z których ja osobiście jestem zadowolona.

• kasians Dr. Kwaśniewska 25.06.09, 09:55
                witam poczytałam sobie o pani Kwaśniewskiej że hooo hooo. Ja chodze
                do niej z moją 19 miesięczną córcią od chwili jej narodziń. Może
                całe szczęście chorowała tylko 2 razy na angine, więc bez
                antybiotyku by się nie obylo. Ale miałam z nia inny problem i
                zareagowała natychmiast. Co do opini na jej temat powiem tak:
                faktycznie nie przychodzi na godziny, bywa niemiła, z podejściem do
                dziecka też nie rewelacja może sie stara tylko nie umie :) Ale z
                lekarzem jak z dziećmi trzeba mieć do mich podejście i cierpliwość.
                Pochwalić od czasu do czasu a od razu są efekty.
                Polegam też dużo mna sobie i kobiecej i matczynej intuicji, to jej
                wierze najdardziej drogie mamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka