Dodaj do ulubionych

Wachowicz wykopana z TVP (przez TzG)!

07.02.07, 01:11
Super Express:

Była Miss Polonia przez kilka miesięcy przygotowywała się do prowadzenia w
TVP 2 nowego kulinarnego show. Dwa tygodnie przed zdjęciami wyrzucono ją z
programu.

Ale to nie wszystko: żeby ją dodatkowo upokorzyć, nie pozwolili jej także na
udział w programie Jerzego Kryszaka "Mój pierwszy raz". W ten sposób szefowie
telewizji publicznej mszczą się za udział w TVN-owskim "Tańcu z gwiazdami".

Pani już dziękujemy!
"Konkurs kulinarny", robiony na licencji popularnego brytyjskiego "Ready,
Steady, Cook", ma ruszyć w Dwójce na początku marca. Prowadzącą miała być Ewa
Wachowicz. TVP 2 zdecydowała się na nią, bo jest znana, piękna i od blisko 10
lat produkuje niezwykle popularne "Podróże kulinarne Roberta Makłowicza". Na
pokazywaniu kuchni "od kuchni" zna się więc jak mało kto.

Przez kilka miesięcy była Miss Polonia jeździła do Londynu, by przyglądać się
do realizacji brytyjskiego pierwowzoru. Ale dwa tygodnie przed startem nagrań
TVP poinformowała ją, że nie będzie prowadziła programu!

To nie koniec szykan ze strony telewizji publicznej. "Super Expressowi" udało
się dowiedzieć, że przedwczoraj Wachowicz pojechała na plan programu Jerzego
Kryszaka "Mój pierwszy raz". Dopiero na miejscu poinformowano ją, że do
nagrania nie dojdzie. Takie zachowanie w dobie telefonów komórkowych świadczy
o absolutnym braku kultury. A jeśli w TVP zgubiono telefon pani Ewy, to niżej
podpisany służy pomocą.

Zemsta za "Taniec..."
Co się stało? Nasze źródła donoszą, że jest to zemsta za to, że Wachowicz
zgodziła się wystąpić w "Tańcu z gwiazdami"! Zresztą sama telewizja publiczna
przyznaje się do tego: Daniel Jabłoński z biura rzecznika TVP napisał
do "Super Expressu": "Ponieważ Ewa Wachowicz przyjęła ofertę TVN uczestnictwa
w programie "Taniec z gwiazdami", dyrekcja Dwójki podjęła decyzję o zmianie
prowadzącego". Jest to o tyle zaskakujące, że we wcześniejszych
edycjach "Tańca" wystąpiło już kilka gwiazd telewizji publicznej i obyło się
bez takich reperkusji. - Nie jestem zdziwiony. W czasach walki o własne
gwiazdy taka decyzja może być zrozumiała - tłumaczy Ryszard Sybilski z firmy
Endemol, która jest producentem "Konkursu kulinarnego". Dodaje równocześnie,
że zmarnowało się parę miesięcy ciężkiej pracy. - Ale prawem i przywilejem
zlecających program jest podejmowanie decyzji o prowadzących - podkreśla.

Wygląda więc na to, że rację mają ci, którzy donoszą o ogromnej frustracji
wśród szefów TVP po upokarzającej klęsce podczas rozdania
ostatnich "Telekamer". Ale wyładowywać się na pięknej i bezbronnej kobiecie -
to wstyd!
Obserwuj wątek
    • moim_zdaniem Re: Wachowicz wykopana z TVP (przez TzG)! 07.02.07, 09:25
      Tia.... a Super Express jak zwykle najlepiej poinformowany.
      Nikt w TVP nie jest tak głupi, żeby 2 tygodnie przed nagraniem odsuwać
      Wachowiczową tylko dlatego, że bierze udział w TzG - nie ona pierwsza zresztą z
      ekipy TVP. Powód jest prosty: za dużo kasy w nią wpompowali (wyjazdy do Londynu
      na przykład). Mroczków jakoś nikt z serialu nie odsunął. Wg mnie chodzi o coś
      zupełnie innego, ale takie myślenie jest już za trudne dla Super Expressu.
      • mirkar1 Znowu ściana wschodnia? 07.02.07, 16:32
        WachowiczOWA???
        • moim_zdaniem Re: Znowu ściana wschodnia? 08.02.07, 09:26
          Wiem, że Wachowicz to jej nazwisko panieńskie, powinno być więc WachowiczÓWNA.
          ALe jakoś mi to do niej nie pasuje.
          Co ma do tego ściana wschodnia?
          Mirkar1, chyba za długo kontemplowała/eś w zamkniętym ogrodzie kwiatów
          doniczkowych...
      • waldemar_batura Re: Wachowicz wykopana z TVP (przez TzG)! 08.02.07, 00:03
        moim_zdaniem napisała:

> Tia.... a Super Express jak zwykle najlepiej poinformowany.
        > Nikt w TVP nie jest tak głupi, żeby 2 tygodnie przed nagraniem odsuwać
        > Wachowiczową tylko dlatego, że bierze udział w TzG - nie ona pierwsza zresztą z
        >
        > ekipy TVP. Powód jest prosty: za dużo kasy w nią wpompowali (wyjazdy do Londynu
        >
        > na przykład). Mroczków jakoś nikt z serialu nie odsunął. Wg mnie chodzi o coś
        > zupełnie innego, ale takie myślenie jest już za trudne dla Super Expressu.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3902190.html
        - Ponieważ Ewa Wachowicz przyjęła ofertę uczestnictwa w programie "Taniec z
        gwiazdami", dyrekcja Dwójki podjęła decyzję o zmianie prowadzącego - oświadczył
        Daniel Jabłoński z Biura Prasowego TVP.

No i co, wybielaczko Wildsteina? Może jednak funkcjonariusze TVP są "tacy głupi"
        i tym razem to nie dla "Super Expressu", ale dla "publicznej" i jej popleczników
        myślenie okazało się za trudne? ;-)
        • kubissimo Re: Wachowicz wykopana z TVP (przez TzG)! 08.02.07, 08:22
          ale to totalna bzdura. przeciez TVP mialoby darmowa reklame u swojego
          najwiekszego rywala. Co tydzien w najpopularniejszym programie TVN musieliby
          podac nazwe tego nowego programu kulinarnego. uwielbiam ta "logike" Bronka i
          jego ekipy

no ale skoro juz ich mysli ida takim tokiem, to szkoda ze do TzG nie zaproszono
          Pospieszalskiego ;)))
        • no_login Re: Wachowicz wykopana z TVP (przez TzG)! 08.02.07, 08:55
          Wprawdzie pani Wachowicz interesuje mnie tyle co zeszłoroczny śnieg
          (a TzG jeszcze mniej) ale powaliła mnie logika Twojej argumentacji :-)
          Dowodem na prawdziwość tekstu w SE ma być wzmianka na Gazecie.pl
          oparta na tekście z SU :-)
          Gdybyś nie zauważyłtego napisu:
          "TVP mści się za Taniec z gwiazdami
          asz za "Super Expressem"
          w lewym górnym rogu
          • waldemar_batura Re: Wachowicz wykopana z TVP (przez TzG)! 08.02.07, 10:36
            no_login napisał:

> Wprawdzie pani Wachowicz interesuje mnie tyle co zeszłoroczny śnieg
            > (a TzG jeszcze mniej) ale powaliła mnie logika Twojej argumentacji :-)
            > Dowodem na prawdziwość tekstu w SE ma być wzmianka na Gazecie.pl
            > oparta na tekście z SU :-)
            > Gdybyś nie zauważyłtego napisu:
            > "TVP mści się za Taniec z gwiazdami
            > asz za "Super Expressem"
            > w lewym górnym rogu
            >

Rzeczywiście łatwo Cię powalić, jeśli nie rozumiesz nawet, że clou sprawy nie
            jest to, która gazeta ją opisała, ale że zacytowany pracownik TVP potwierdza
            powód wywalenia p. Wachowicz. Strach pomyśleć, co by się z Tobą stało, gdybyś
            jeszcze w pełni pojął, o co tu chodzi! ;-)
            • no_login Re: Wachowicz wykopana z TVP (przez TzG)! 08.02.07, 14:57
              > Rzeczywiście łatwo Cię powalić
              jak widzisz, dobrze że siedziałem
              tylko monitor musiałem wyczyścić
              > jeśli nie rozumiesz nawet, że clou sprawy nie
              > jest to, która gazeta ją opisała
              a Ty zrozumiałeś mój post?
              Zaprawdę powiadam Ci, wisi mi z jakich powodów
              EW została wyrzucona, równie obojetne jest mi
              co powiedział pracownik telewizorni.
              Zwróciłem Ci tylko uwagę że dodatkowy
              argument jakim się posłużyłeś, link do gazeta.pl,
              jest oparty na informacji SE
              > Strach pomyśleć
              to nie myśl, jeszcze głowa Ciebie rozboli ;-)
              > gdybyś
              > jeszcze w pełni pojął, o co tu chodzi! ;-)
              wbrew temu co myślisz(?) pojmuję,
              ale już napisałem jaki mam stosunek
              do tego "problemu"
        • moim_zdaniem Re: Wachowicz wykopana z TVP (przez TzG)! 08.02.07, 09:30
          Drogi Waldemarze,
          Nikogo nie wybielam, gdybyś czytał uważnie i ze zrozumieniem dostrzegłbyś, że
          napisałam "wg mnie chodzi o coś zupełnie innego". Czyli, przekładając z
          polskiego na Twoje, oni ją faktycznie wywalili, jednak powód podany głupkowatej
          prasie SE był tylko wymówką, coś w stylu "macie tutaj odpowiedz i odwalcie
          się". Prawdziwe powody i przyczyny znają sami zainteresowani.
          Pomyśl....
          • waldemar_batura Re: Wachowicz wykopana z TVP (przez TzG)! 08.02.07, 10:40
            moim_zdaniem napisała:

> Drogi Waldemarze,
            > Nikogo nie wybielam, gdybyś czytał uważnie i ze zrozumieniem dostrzegłbyś, że
            > napisałam "wg mnie chodzi o coś zupełnie innego". Czyli, przekładając z
            > polskiego na Twoje, oni ją faktycznie wywalili, jednak powód podany
            głupkowatej
            >
            > prasie SE był tylko wymówką, coś w stylu "macie tutaj odpowiedz i odwalcie
            > się". Prawdziwe powody i przyczyny znają sami zainteresowani.
            > Pomyśl....

Czyli przekładając z Twojego na polski; mamy tu takie delikatne pierdu-pierdu w
            postaci zgrywania wielce poinformowanej i myślącej, oczywiście bez cienia
            konkretów (bo konkrety jeszcze ktoś mógłby potem zweryfikować). Równie dobrze
            ja mógłbym napisać o dymisji Dorna "to jeszcze coś zupełnie innego, niż się
            dziennikarzom wydawało" - nie robię tego jednak, bo zbyt szanuję czas własny i
            innych, żeby zajmować się bezpodstawnymi spekulacjami.
            • moim_zdaniem Re: Wachowicz wykopana z TVP (przez TzG)! 08.02.07, 10:58
              "Czyli przekładając z Twojego na polski; mamy tu takie delikatne pierdu-pierdu w
              postaci zgrywania wielce poinformowanej i myślącej, oczywiście bez cienia
              konkretów (bo konkrety jeszcze ktoś mógłby potem zweryfikować). Równie dobrze
              ja mógłbym napisać o dymisji Dorna "to jeszcze coś zupełnie innego, niż się
              dziennikarzom wydawało" - nie robię tego jednak, bo zbyt szanuję czas własny i
              innych, żeby zajmować się bezpodstawnymi spekulacjami."

Nie zgrywam wielce poinformowanej, po prostu po 1. SE nie jest dla mnie żadnym
              źródłem informacji, po 2. wywalili ją za coś innego, a jak nie wiadomo o co
              chodzi to chodzi o pieniądze. Od kiedy to TVP zabrania swoim gwiazdom występu w
              TVN??
              Ja również nie znam prawdziwych przyczyn usuniecia p. Wachowicz z TVP, ale nie
              przyjmuję tłumaczenia, jakie podała TVP, za prawdziwe.
              Do tego obrażony Bronek W. z TVP olewa Ewunie i nie wpuszcza jej do programu
              Kryszaka tylko dlatego, że się na nią obraził bo ona poszła
              potańczyć...Litości...
              Przypominam, że Ewa Wachowicz brała już niejednokrotnie udział w programach
              TVN, np w Rozmowach w Toku. I jakoś wtedy jej nie wywalili tylko nagle teraz.
              Jeśli się ze mną nie zgadzasz i dajesz wiarę "opiniotwórczemu" SE, ok, Twoja
              sprawa. Ja jednak pozostanę przy swoim "pierdu-pierdu", jeśli pozwolisz.
              • waldemar_batura Re: Wachowicz wykopana z TVP (przez TzG)! 08.02.07, 11:25
                Ile razy można tłumaczyć, że co ma piernik do wiatraka, a marka "SE" do
                zacytowanej wypowiedzi PRACOWNIKA TVP? Ale dobrze, pozostańmy każde przy swoim
                zdaniu.
                • moim_zdaniem Re: Wachowicz wykopana z TVP (przez TzG)! 08.02.07, 11:51
                  A skąd pewność, że SE cytował pracownika TVP?? Dlaczego nie piszą o tym inne,
                  poważne gazety?! Takowe też posiadają dział "rozrywka" a na ten temat milczą.
                  Czy wszystko trzeba Ci mówić dosłownie? Pokłóciłeś się z własnym mózgiem czy co?
                  • waldemar_batura Re: Wachowicz wykopana z TVP (przez TzG)! 08.02.07, 12:54
                    moim_zdaniem napisała:

> A skąd pewność, że SE cytował pracownika TVP?? Dlaczego nie piszą o tym inne,
                    > poważne gazety?! Takowe też posiadają dział "rozrywka" a na ten temat milczą.
                    > Czy wszystko trzeba Ci mówić dosłownie? Pokłóciłeś się z własnym mózgiem czy
                    co
                    > ?

Nie mam zwyczaju kłócić się z własnym mózgiem (ciekawa idea); wolałbym mieć
                    jednak taki problem niż Twój, bo kłócąc się z mózgiem wiadomo przynajmniej, że
                    się nim dysponuje. Już choćby po tym, że TVP nie prostuje informacji "SE"
                    ORAZ "GW" (to chyba poważna gazeta, prawda?) widać, że nie ma powodu, by wątpić
                    w autentyczność tej wypowiedzi. Oczywiście POWAŻNEGO powodu; jak widać, są
                    jednak ludzie, którzy za wszelką cenę chcą popisać się na forum swoją "wiedzą"
                    i znajomością ukrytych mechanizmów rzeczywistości, produkując w rezultacie nie
                    zawierający ani jednego konkretu bełkot, oparty na fascynującej logice
                    sugestii, że na zmianie w ostatniej chwili już przygotowanej do swej roli
                    prezenterki telewizja... skorzysta finansowo! EOT z mojej strony (już i tak
                    zbyt wiele czasu poświęciłem na Twoje wypociny).
                    • moim_zdaniem Re: Wachowicz wykopana z TVP (przez TzG)! 08.02.07, 13:07
                      "...EOT z mojej strony (już i tak zbyt wiele czasu poświęciłem na Twoje
                      wypociny)...."

Chyba na swoje wypociny. Moich nie pisałeś, więc nie mogłeś im poświęcić czasu.
                      Czas poświęciłeś na ripostowanie moich wypocin...

I jeszcze jedna konkluzja, otóż mój "nie zawierający ani jednego konkretu
                      bełkot" najwidoczniej Cię zaintrygował skoro tak zaciekle na niego
                      odpowiadasz...

Aha, na koniec: moje stanowisko było jasne: TV NIE skorzysta finansowo na
                      zmianie w ostatniej chwili już przygotowanej do swej roli prezenterki. Nie
                      czytasz jednak ze zrozumieniem...

No cóż, idę pokontemplować, jakby tu "popisać się na forum swoją "wiedzą"
                      i znajomością ukrytych mechanizmów rzeczywistości"

• mysleze A co z Makłowiczem??? 09.02.07, 22:40

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka