Dodaj do ulubionych

Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl?

31.08.05, 20:34
forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16217
Tak mnie to troszeczke zastanawia bo na forach prywatnych istnieje forum avon.
Jest jeszcze avon dla konsultantek.
W netykiecie jest wyraznie napisane ze reklama jest zabroniona a załozycielka
forum avon patrząc obiketywnie w kazdym swoim poscie reklamuje własnie tą
firme
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16217&w=28382059
Moze ja tez bym mogł taką reklame za darmo sobie zrobic co?
Obserwuj wątek
    • mike79 Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 31.08.05, 20:53
      moze admini uzywaja do pielegnacji swych zmeczonych dloni, podkrazonych oczu od
      sleczenia przed monitorem, zylakow na nogach od braku ruchu na swiezym powietrzu
      i garba od niewlasciwej pozycji przed komputerem - dlatego patrza z
      przymruzeniem oka ;)
      • boski.zawodowiec myslisz ze dostają kosmetyki w nagrode? 31.08.05, 20:55

• bartoszcze2004 Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 31.08.05, 20:55
      A "Forum poszkodowanych przez Avon" mogłoby być?
      :)
      • boski.zawodowiec mysle ze wtedy by nie było juz tak miło 31.08.05, 20:57
        i twoje forum poleciało do kosza:)

ps.a oszukali cię?
    • orissa Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 31.08.05, 22:14
      A dlaczewgo tylko o Avonie piszesz? Jest też forum Oriflame, Nu Skin, Herbalife
      i inne. Z jakiego powodu tylko Avon Cię tak razi?
      • Gość: mosze_singer Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 23:18
        mnie rażą wszystkie wymienione przez ciebie forumy i uważam, że powinny być
        zlikwidowane, w regulaminie jest powiedziane: żadnych reklam.
        • marianna.rokita Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 01.09.05, 05:36
          Powiem tak - tez bym je wszystkie usunela, bo sa forma reklamy.Stety/niestety.
          Przypomne tylko texty GW o Avonie..... i ich watpliwych moralnie sposobach:(
          To samo zapewne dotyczy innych firm tego typu.

• boski.zawodowiec Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 01.09.05, 12:32
            marianno forum avon to juz nie tylko reklama ale zwyczajny punkt werbowania
            nowych konsultantek oraz punkt sprzedaży kosmetyków.
      • boski.zawodowiec forum Avon to zwyczajny sklep internetowy 01.09.05, 12:31
        Jest tam takze swego rodzaju program partnerski z propozycją przystąpienia do
        Avonu.
        Pisz ze to sklep dlatego poniewaz jest tam link do katalogu z produkatami oraz
        odnosniki do poszczególnych wątków kupna oraz sprzedaży.
    • jaa_ga Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 01.09.05, 11:52
      Fakt. Nie uchodzi.
      Tam się odbywa regularna sprzedaż towaru.
      To sklep online
      • boski.zawodowiec dokłądnie mysle tak samo i uwazam....... 01.09.05, 12:33
        ze włascicielka tamego forum wykorzystuje dobry serwer gazety aby tanio
        sprzedawac kosmetyki.
        • jaa_ga Re: dokłądnie mysle tak samo i uwazam....... 01.09.05, 12:45
          A że handel idzie dobrze,to widać: ponad 20000 postów...
          • boski.zawodowiec no własnie:) 01.09.05, 13:00

• jabbur Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 01.09.05, 14:09
      Fora o handlowym profilu powinny być zakładane w specjalnej grupie "bazar".

W przypadku forów redakcyjnych treści reklamowo-ogłoszeniowe mogą być
      publikowane w Ofertach. W przeciwnym razie autor ryzykuje wycięcie
      za naruszanie zasad ;)

j/a
      • jaa_ga Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 01.09.05, 14:28
        Co powinny, to wiemy.
        A co do ryzyka...to widać gołym okiem...handel wrze na całego.

• boski.zawodowiec no wiec jest to profil handlowy w takim razie bo: 01.09.05, 14:44
        Pod nazwa forum jest link do katalogu z produktami:)
        Nad drzewkiem z wątkami autorka z kolei daje mozliwosć zapisania sie do AVONU,
        czyli taki niby program partnerski.
        Jednym słowem korzysta z popularnosci waszego portalu oraz z waszego serwera:)))
      • chicarica Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 01.09.05, 19:20
        Jabbur, to NIE JEST forum reklamowe. Na moim forum pojawiają się przeróżne
        opinie na temat firmy, nie zawsze pozytywne - i nie są kasowane. Wątki wyraźnie
        służące handlowaniu są kasowane, a istniejące wątki ogłoszeniowe służą wyłącznie
        uporządkowaniu forum. Jeśli redakcja portalu uważa je za niestosowne, mogę je
        skasować.
        Forum powstało po tym, jak na f. Uroda i na grupie pl.rec.uroda zaczęły się
        pojawiać narzekania użytkowniczek że za dużo jest wątków o Avonie. Ja sama
        jestem nieaktywną konsultantką, nie sprzedaję nic za pośrednictwem forum bowiem
        zakończyłam swoją współpracę z tą firmą i jestem w tej chwili tylko klientką
        kupującą na własne potrzeby (można to sprawdzić poprzez kontakt z Avonem, na
        priv mogę napisać w jaki sposób), a forum prowadzę wyłącznie dla zabawy.
        Boski.zawodowiec natomiast to znany troll z forum Kobieta, który prowadzi ze mną
        wojnę (nie tylko ze mną zresztą) i gotów jest wyciągnąć różne rzeczy przeciwko
        mnie, żeby tylko mnie zdenerwować, co mu się nie udaje i stąd jego wściekłe
        rzucanie się. Faktem jest, że na portalu istnieje kilka forów o charakterze
        wyraźnie handlowym, znacznie bardziej od mojego, a te jakoś mu nie przeszkadzają.
        Prosiłabym o odniesienie się do boskiego.zawodowca z duuuużym dystansem...
        • jaa_ga Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 01.09.05, 19:32
          No nie żartuj ;)
          A w jakim celu zamieszczasz katalogi w pdfach? Oglądałam wczoraj to forum
          i stwierdzam, że spełnia wszelkie cechy sklepu online.
          Ciekawa jestem, czy centrala Avonu o tym wie?
          • chicarica Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 01.09.05, 20:08
            Nie wiem czy zauważyłaś że to nie ja zamieszczam.
            • jaa_ga Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 01.09.05, 21:16
              Ale Ty na to pozwalasz.
              Nie mów więc, że to nie jest forum handlowe.
              To jest forum nielegalnej sprzedaży kosmetyków, albowiem Avon ma swoją oficjalną
              stronę dla konsultantek i klientek i Ty dobrze o tym wiesz.
              • chicarica Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 01.09.05, 21:27
                Pozwolisz że admini o tym zdecydują, nie ty.
                • jaa_ga Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 01.09.05, 22:52
                  Czy nie sądzisz, że w tej sytuacji KAŻDA konsultantka Avonu,
                  ( a jest ich w Polsce kilkadziesiąt tysięcy!)
                  teoretycznie ma prawo takie forum sprzedażne założyć na portalu gazeta.pl ?
                  Wiesz również dobrze, że firma Avon stawia na osobiste kontakty
                  konsultantka - klientka?
                  A wiesz, skąd ja wiem?
                  Bo moje DWIE siostry są Kierownikami Okręgów firmy Avon.
              • boski.zawodowiec a może Avon poinformować?:))) 01.09.05, 21:35
                wiem ze to kiepski pomysł ale trzeba chice troche podenerwować:)
                • chicarica [...] 01.09.05, 22:01
                  Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • boski.zawodowiec jabbur ten post chicaricy mówi sam za siebie 01.09.05, 19:44
          prymitywna próba udobruchania ciebie abys mnie traktował z przymruzeniem oka.
          Jak ktoś moze prosić admina aby on podchodził z dystansem do jakiegos
          forumowicza.
          Pewne jest to ze chicarica łamie regulamin i to tylko i wyłącznie do was zalezy
          czy zachowacie sie zgodnie z netykieta czy tez nie. Ja was nie moge zmusić do
          skasowania forum Avon.
        • boski.zawodowiec [...] 01.09.05, 19:53
        • jaa_ga Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 05.09.05, 15:59
          chicarica napisała:

> Jabbur, to NIE JEST forum reklamowe. Na moim forum pojawiają się przeróżne
          > opinie na temat firmy, nie zawsze pozytywne - i nie są kasowane. Wątki wyraźnie
          > służące handlowaniu są kasowane,..."

Dziewczyno...przecież sama założyłaś wątek
          "TARGOWISKO -kupię, sprzedam, zamienię..."
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16217&w=13796895
          Tam się odbywa regularny handel! Nawet ceny są podawane w postach! I nie kto
          inny, jak Ty osobiście, do tego zachęcasz, więc nie kręć...

To jest nieuczciwa konkurencja, bo nie płacisz ani za reklamę,
          ani za korespondencję z klientkami, ani za transport, aby do klientek dojechać.
          I powiem Ci, dlaczego tak mnie to porusza:
          bowiem aby poinformować o pewnym absolutnie niekomercyjnym przedsięwzięciu,
          które organizuję raz w roku,
          płacę Gazecie za linki reklamowe (30zł tygodniowo za każdy),
          bo zawsze myślałam, że spamy i reklamy są niezgodne z Netykietą i Regulaminem..?
          Okazuje się jednak, że nie warto być w porządku
          • chicarica Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 06.09.05, 18:24
            Z jakimi klientkami, z moimi? Ja nie mam klientek.
            Wątek założyłam po to, żeby uporządkować sprawę postów typu
            kupię/sprzedam/zamienię. Sama nic nie sprzedaję na tym forum, w ogóle nic nie
            sprzedaję z Avonu nawet w realu, o czym już pisałam.
            Naprawdę, to przywalanie się o bzdety to taka polska specyfika, ktoś ma fajnie
            rozwijające się forum to mu je trzeba natychmiast udupić. Forum istnieje właśnie
            po to, żeby nikt nie był narażony na niechciane dyskusje o Avonie na
            ogólnodostępnym forum Uroda i wchodzą na nie wyłącznie osoby zainteresowane. To
            jest forum prywatne, nie chcesz - nie wchodź i tyle.
            A jeśli admini portalu poproszą o skasowanie jakiegoś wątku to z bólem serca to
            uczynię. Na razie nie prosili.
            • jaa_ga Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 07.09.05, 11:43
              W takim razie ja zadziałam i poproszę o wyjasnienie
              dlaczego użytkownicy nie mają równych praw.
              Ja PŁACĘ za reklamę, chociaż reklamuję niekomercyjny konkurs raz do roku
              PS. Nie usiłuj mi wmówić, że założyłaś forum Avonu
              dla swoich pięknych oczu. To jest sklep online!
              Nie sprzedajesz, nie kupujesz, w ogóle - nie masz nic wspólnego z Avonem??
              Wolne żarty...
              • chicarica Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 07.09.05, 15:51
                Szczerze, zdziwiłabyś się, ale - tak.
                W momencie kiedy je zakładałam, byłam jeszcze aktywną konsultantką, chociaż i
                tak nie sprzedawałam tych kosmetyków, tylko zamawiałam dla siebie, mamy i kilku
                koleżanek, nie mając z tego ani grosza zysku. Ot tak, dla zabawy i po to, żeby
                mieć tańsze kosmetyki (nie wiem czy to jasne, ale konsultantka ma zniżkę od cen
                katalogowych, wtedy było to sporo - prawie 1/4 ceny). Potem przestałam zamawiać
                na siebie, a obecnie jeśli chcę jakiś kosmetyk, to zamawiam od koleżanki, która
                tak jak ja kiedyś zamawia dla swoich znajomych kosmetyki po cenie niższej niż
                katalogowa. Z tego co wiem, to na moim forum sporo jest takich osób.
                Na pomysł forum wpadłam, gdy na f. Uroda i pl.rec.uroda zaczęły się pojawiać
                pytania o katalogi, kosmetyki, ich jakość, ceny itp. a wraz z nimi głosy
                sprzeciwu, żeby nie przekształcać forum ogólnego w dyskusję o jednej firmie.
                Uznałam, że skoro ja lubię tą firmę i jest aż tyle osób, które chcą o niej
                dyskutować, to warto byłoby założyć forum. żależało mi na miejscu niezależnym od
                samej firmy, tak by można było wymieniać nie tylko pozytywne opinie. Pomysł
                okazał się strzałem w dziesiątkę, co widać po ilości postów. Oczywiście znaleźli
                się naśladowcy z firm konkurencyjnych, którzy na swoich forach faktycznie
                prowadzą regularną reklamę, ale jak widać - żadne z ich forów nie osiągnęło aż
                takiej popularności.
                Zdawałam sobie od początku sprawę z tego, że nie będę w stanie opanować spamu na
                forum, więc postanowiłam przynajmniej go uporządkować, po to założyłam wątek w
                którym poszczególne konsultantki podają kontakt do siebie, chociaż jeszcze nie
                zdarzyło mi się, by jakakolwiek potencjalna klientka skontaktowała się ze mną w
                ten sposób. Natomiast wątek "Targowisko", który nazywasz sklepikiem, jest raczej
                punktem wymiany kosmetyków oraz odsprzedaży niepotrzebnych zapasów - przyjrzyj
                mu się dokładnie. Nie wiem czy znasz tą firmę, ale jeśli przyjrzysz się cenom w
                tym wątku, to zauważysz że są one przeważnie niższe od cen z katalogu o własnie
                ten rabat który otrzymuje konsultantka. Dużo osób pyta tam także np. o kosmetyki
                już wycofane ze sprzedaży, czy jakieś jednorazowe gadżety, bo ich po prostu
                poszukuje. Na bieżąco przyglądam się treści tego forum i uwierz mi, naprawdę
                staram się kasować treści czysto komercyjne, bo nie mam żadnego interesu ani w
                zwiększaniu czyjejś sprzedaży, ani w sprzedawaniu czegokolwiek sama - mam inny
                zawód, na którym dość dobrze zarabiam, a Avon to tylko taki sobie mały kaprys.
                Ufff ale się rozpisałam - chciałam jednak, żebyś mnie dobrze zrozumiała i
                przestała atakować za coś, do czego absolutnie się nie poczuwam. Uważam, że nie
                reklamuję żadnej firmy ani nie jestem natrętna z reklamami, a w sygnaturce wolno
                umieścić link do forum które się prowadzi, prawda? Bardzo mnie, prawdę mówiąc,
                zdziwił ten nagły atak na mnie, wydaje mi się że dałaś się sprowokować temu
                żałosnemu zawodowcowi, który ma swoje powody by się do mnie przyczepiać. Co do
                Twojego płacenia za konkurs - no cóż, zdaje się że regulamin nie zabraniałby
                wklejenia linku do Twojej sygnaturki, oczywiście bezpłatnie?
      • mosze_singer Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 02.09.05, 09:15
        Odpowiadasz na :
        jabbur napisał:

> Fora o handlowym profilu powinny być zakładane w specjalnej grupie "bazar".

i wy tak _za darmo_ na to pozwalacie????

ZGROZA

zgorszyłem się
      • Gość: Magda Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? IP: *.GRAB.verizone.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:36
        Avon nie jest forum o profilu handlowym, tylko kosmetycznym. Wszelkie ogloszenia
        konsultantek moga pojawiac sie tylko w jednym watku. A to ze niektore
        forumowiczki nie czytaja opisu forum to juz nie wina zalozycielki...
    • jaa_ga Re: Czy są już jakieś konkluzje?? 05.09.05, 12:11
      Jeśli tak, to proszę o informację
      • jaa_ga Re: Czy są już jakieś konkluzje?? 07.09.05, 11:46
        Ponawiam pytanie
        • Gość: Katerina Re: Czy są już jakieś konkluzje?? IP: *.acn.waw.pl 07.09.05, 16:19
          Chcialabym zauwazyc, ze caly watek jest tylko i wylacznie prowokacja
          boskiego.zawodowca - Pana reklamujacego wszedzie firme Oriflame. Widac handel
          nie idzie mu tak dobrze. Forum Avon jest forum, na ktorych kontaktuje sie ludzie
          interesujacy sie nie tylko kosmetykami Avonu, ale i innymi. Nie ma tam samych
          gloryfikacji kosmetykow, sa takze ostrzezenia. Forum jak kazde inne. Bardziej
          reklamuje swoje kosmtyki forum ATW.
          Pozdrawiam.
        • justa_79 Re: Czy są już jakieś konkluzje?? 07.09.05, 16:23
          ja mam pewne konkluzje, bynajmniej nie dotyczące forum chicarici, ale nie będę
          się brzydko wyrażać.
          • jaa_ga Re: Czy są już jakieś konkluzje?? Tak, ja mam 07.09.05, 17:35
            Wystarczy, że tu już się powyrażałyście
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16217&w=28732009&a=28732984
            A moja konkluzja to
            przenieść Avon i Oriflame i inne fora handlowe
            na
            B A Z A R!
            • chicarica Re: Czy są już jakieś konkluzje?? Tak, ja mam 07.09.05, 23:06
              Na szczęście nie Ty o tym będziesz decydować. Moje forum już raz było
              przeniesione na bazar, ale po mojej u adminów interwencji przeniesiono je z
              powrotem, dlatego też sądzę że admini są zdania, że niczym się na nim nie handluje.
              • jaa_ga Re: Czy są już jakieś konkluzje?? Tak, ja mam 07.09.05, 23:11
                Tu nie chodzi o to czy "admini są zdania, że się nie handluje"
                Tu chodzi o FAKTY, że się handluje.
                A admini zrobią, co zrobią - na podstawie FAKTÓW. Poczekamy
                • chicarica Re: Czy są już jakieś konkluzje?? Tak, ja mam 07.09.05, 23:14
                  Cóż, już byli na forum, poczytali, zobaczyli że się nie handluje, forum wróciło
                  do kategorii Uroda. Nie wiem czego jeszcze się spodziewasz.
                  • jaa_ga Re: Czy są już jakieś konkluzje?? Tak, ja mam 07.09.05, 23:20
                    chicarica napisała:

> Cóż, już byli na forum, poczytali, zobaczyli że się nie handluje, forum wróciło
                    > do kategorii Uroda. Nie wiem czego jeszcze się spodziewasz.

No comments
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16217&w=13796895&wv.x=2&a=28617118
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16217&w=13796895&wv.x=2&a=28675958
                    Pozdrawiam i proszę - nie kręć...
                    • chicarica Re: Czy są już jakieś konkluzje?? Tak, ja mam 07.09.05, 23:34
                      Przepraszam, to są MOJE posty?
                      znalazłaś 1 czy 2 posty w tym wątku, podczas gdy 90% postów w nim (i zauważ że
                      są to 2 - słownie DWA - posty na ponad 20 tysięcy) to zwykłe ogłoszenia o
                      zamianie czy odsprzedaży po kosztach. Chcesz, znajdę Ci na forum Uroda ze sto
                      takich postów.
                      Myślę, że przekształciłaś się w dyżurną p.czkę zasadniczkę i czepiasz się dla
                      zasady, a forum to forum jak każde inne - no, ale przynajmniej masz teraz sens
                      swojego bytu na forum (BTW: jesteś tu 24/7? bo takie odniosłam wrażenie)
                      Tematyka taka akurat, bo przypadkiem znalazło się dużo osób które chcą gadać o
                      Avonie.
                      Szczerze mówiąc, myślałam że jesteś rozsądniejsza i nie dasz się podpuścić
                      zawodowcowi - cóż, myliłam się. Polecam natomiast skoncentrowanie się na
                      prawdziwym życiu, zamiast siedzieć cały Boży dzień na forum. Get a life, kobieto!
                      • jaa_ga Re: Czy są już jakieś konkluzje?? Tak, ja mam 07.09.05, 23:40
                        chicarica napisała:

> Przepraszam, to są MOJE posty?
                        Przepraszam - to jest TWOJE forum
                        a Twoje tłumaczenia prowadzą do absurdu
                        Skończyłam temat
                        HOWGH
    • 111beata11 Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 07.09.05, 16:28
      Wy chyba powariowaliscie??? jaka reklama??? jak ktos lubi kosmetyki i lubi o
      nich rozmawiac to czemu ma tego nie robic na forum???!!! przeciez nikt tu nie
      musi wchodzic, skoro ktos wejdzie na forum AVON to znaczy, ze interesuja go te
      kosmetyki ma jakies pytanie itp. a jak komus to dynda i lata to nie wchodzi
      chyba proste prawda?? i czemu przyczepiliscie sie tylko avonu? jest tu masa
      firm innych kosmetykow...
      • Gość: jaa_ga Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? IP: *.acn.waw.pl 07.09.05, 17:19
        Pospolite ruszenie?
    • Gość: Efemeryda ???????????????????????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 17:43
      boski.zawodowiec i dzielnie sekundująca mu jaa_ga z właściwą sobie
      spostrzegawczością i przenikliwością ( oklaski ) wykryli godzące godzące w
      szlachetną Netykiete forum Avonu ( oklaski )
      Ja pójdę dalej i uprzejmie proszę o wykasowanie innych for:
      - Auto-moto - reklamują marki samochodów i motocykli
      - Uroda - reklamują kosmetyki bodaj wszystkich firm kosmetycznych, oraz salony
      kosmetyczne i fryzjerskie
      - Turystyka - rekalmują biura podróży
      - Fotografia - reklamują aparaty fotograficzne
      - Audio-wideo - reklama sprzetu audio-wideo
      - cała reszta z tych samych powodów: Komputery, Rowery, Samoloty...

Właściwie każde forum coś lub kogoś reklamuje. Zlikwidujmy je wszystkie i
      będzie spokój :P
      • jaa_ga Re: ???????????????????????????????????????????? 07.09.05, 17:50
        Tiaaa...sprzedają samochody, wycieczki etc...etc...
        Na ALlegro albo e-bay, Avonistki.
        Zapomniałam dodać, że kulturalne niezwykle.
        Jak to handlary
      • eressea Re: ???????????????????????????????????????????? 07.09.05, 17:54
        Gość portalu: Efemeryda napisał(a):

> Ja pójdę dalej i uprzejmie proszę o wykasowanie innych for:
        [ciach]
        > Właściwie każde forum coś lub kogoś reklamuje. Zlikwidujmy je wszystkie i
        > będzie spokój :P

Oj moja droga, tutaj nie chodzi tylko o reklamę, ale o handel kosmetykami na tym
        forum.
        Na Auto-moto nie handlujemy samochodami, na Komputerach nie handlujemy
        komputerami itd.itp.
        • Gość: Efemeryda Re: ???????????????????????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:17
          Oj moja droga :) Odpowiedziałam na pierwszy post, gdzie padł zarzut reklamy. I
          właśnie reklama zabolała niektórych najdotkliwiej, handel urodził się w
          późniejszych postach.

BTW serio mówiąc - dlaczego nie czepiacie się innych for tematycznych ( np.
          Salonik kosmetyczny z Oriflame, NU SKIN--SERWIS, Polskie kosmetyki A.T.W. czy
          nawet inne fora poświecone Avonowi, np. AVON-SKLEPIK.KUPISZ WSZYSTKO ) - gdzie
          reklama, handel i agitacja aż furczą ?

Czepnięcie sie tego jedynego forum przypomina polowanie na czarownice, istnieje
          przecież szereg innych o podobnym profilu. Nie wiem jakie są intencje
          zagorzałych przeciwników akurat tego jedynego forum Avon, ale wyglada to jakos
          tak dziwnie i nieprzekonywująco...
    • anexxa Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 07.09.05, 17:55
      mój ty boże, straszna sprawa.

a inne fora, o kosmetykach innych firm? a moje forum, ogólnie poświęcone
      kosmetykom, ubraniom, salonom piękności i innym takim rzeczom?

wnioskuję o odrobinę zdrowego rozsądku.
      • jaa_ga Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 07.09.05, 18:06
        Byłam na Twoim forum, anexxa.
        Ty nie handlujesz, a oceniasz,
        więc może o odrobinę obiektywizmu wnioskuję..:)
        • anexxa Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 07.09.05, 18:15
          Jestem obiektywna. Forum Avonu nie służy handlowi - a jesli słuzy, to chicarica
          jest najgłupszą sprzedawczynią Avonu na świecie, skoro o mocno reklamowanej i
          drogiej nowości pisze "śmierdzi jak coś spalonego plus kawa z biedronki plus
          niezidentyfikowany odór śmietnikowy".

Dalsze mocno krytyczne uwagi pod adresem innych produktów Avonu także można
          znaleźć.

A jeśli uważasz, że forum Avon musi polecieć, to musi także, żeby być uczciwym,
          forum Oriflame - np. to: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16791.
          • jaa_ga Re: Ja już się wypowiedziałam na ten temat 07.09.05, 18:27
            Widać nie zauważyłaś:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=28445494&a=28735852
            Zgodnie z informacją adminów -
            jest specjalne forum o nazwie BAZAR
            i ten bazar mam na mysli.
            Nie zawzięłam się na Avon. Zawzięłam się na
            nieprzestrzeganie zasad. I nie o kilka złotych chodzi,
            jak Wam sugeruje chicarica, a właśnie o ZASADY.
            Tak więc -
            ORIFLAME, AVON i inne handlujące fora -
            na BAZAR, proszę. To wszystko
            • anexxa Re: Ja już się wypowiedziałam na ten temat 07.09.05, 18:34
              Chicarica niczego mi nie sugeruje. A skoro Ty uważasz, że forum stworzone jest
              po to, żeby maksymalizować czyjekolwiek zyski, to najwyraźniej nie czytasz go
              zbyt uważnie. OK, EOT, bo Ty już masz opinię i masz do niej prawo. Rzecz w tym,
              że nie Ty podejmujesz decyzje.
              • jaa_ga Re: Ja już się wypowiedziałam na ten temat 07.09.05, 18:46
                Czytaj uważnie, nie zaperzaj się,
                poparłam Twoją sugestie, że jeżeli już, to WSZYSTKIE fora handlowe
                a więc i Avon i Oriflame i inne - zostają przeniesione na BAZAR.
                Oczywiście nie ja podejmuję decyzję, ale i ja i Ty
                podlegamy TYM SAMYM prawom i obowiązkom regulaminowo-netykietowym.
                A na koniec odniesienie do stwierdzenia, że
                "chicarica niczego Ci nie sugeruje":
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16217&w=28732009&a=28732984
                PS. Niezmiernie trudno przeciwstawiać się zorganizowanej grupie interesów,
                ale mam w tym doświadczenie z walki o warszawskie drogi.
                Tamto lobby też jest silne.
                Skończyłam dyskusję.
                Oczekuję na stanowisko administracji
                • miszczynia Re: Ja już się wypowiedziałam na ten temat 07.09.05, 21:20
                  Tak, więc do roboty!!!
                  Przenieś się teraz na wyżej wymienione fora, bo na tym już przekazałas swoje
                  zdanie. Jesli to nie jest atak na konkretną osobę, to dlaczego tylko tu się
                  wymądrzasz???
                  • jaa_ga Re: ????? 07.09.05, 21:50
                    A poza tym -
                    dobrze się aby czujesz???
                • chicarica Re: Ja już się wypowiedziałam na ten temat 07.09.05, 23:08
                  Cieszę się, że z przyczyny mej skromnej osoby nareszcie twoje życie nabrało
                  sensu - możesz podjąć walkę przeciwko lobby "avonistek". Ole! ;)
                • ebusia_fam_fatal Re: Ja już się wypowiedziałam na ten temat 08.09.05, 15:04
                  > Skończyłam dyskusję.

ktory to juz raz?
        • chicarica Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 07.09.05, 23:09
          Moja droga, ja także nie handluję, a oceniam. Znajdź mi proszę jeden mój post, w
          którym usiłuję coś sprzedać, a masz u mnie darmowy kremik ;)
    • madzialenka82 Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 07.09.05, 21:53
      Oj komuś tu żal dupe ściska, ze ktoś coś osiągnąl, a inny nie da rady.
      Jaki bazar????
      Gdyby non-stop dochodziło tam do sprzedaży i forum miało czysty profil bazaru. Ale raptem tu jest jeden wątek.
      Nie ośmieszajcie się znawcy netykiety, bo słabo wam to idzie.
      Spam?
      Moze ktoś przeczyta dokładną definicje spamu.
      Każdy faktycznie tu coś reklamuje, dotyczy to tak samo kosmetyków, jak aparatów foto, kompów, ciuchów i 1000 innych rzeczy.
      Paranoja.
      Juz nie wiecie czego się chwycić?
      • jaa_ga Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 07.09.05, 22:02
        Jest was kilkanaście tysięcy, ja jestem jedna,
        co nie znaczy, że nie mam racji.
        Grupy interesu zwykle niezwykle się popierają,
        ale jeśli będziecie stosować takie argumenty,
        to tylko potwierdzicie, że włożyłam kij w ogromne
        m r o w i s k o
        • 111beata11 Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 07.09.05, 22:13
          jejku jak juz dobrze sama zauwazylas jestes jedna i tylko tobie cos nie pasuje
          wiec moze odpiorkuj sie juz od tego tematu!!!! przyczep sie czegos innego bo tu
          sie niczego zlego nie doszukasz. my tylko wymieniamy sie swoimi opiniami
          doradzamy itp, jezeli widzisz w tym cos zlego to przykro mi ale to z toba jest
          cos nie tak i chyba nie jestes osoba wyrozumiala tylko niezwykle upierdliwa!!!
          • jaa_ga Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 07.09.05, 22:19
            Coraz nowe posiłki tu sie do walki z JEDNĄ osobą,
            która ma odwagę mieć swoje zdanie - zbierają...
            Dajecie tym samym dowód, że godzę w Wasze interesy,
            niekoniecznie zgodne z Regulaminem i Netykietą portalu gazeta.pl
            PS. A teraz piszcie sobie.
            Ja powiedziałam już, co o tym sklepie online myślę.
            • 111beata11 Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 07.09.05, 22:22
              ech... no i dobrze, mam nadzieje ze juz sie nie bedziesz wypowiadac na ten
              temat. jezeli tak uwazasz Twoja sprawa, mnie po prostu by bolalo to, ze nie
              mialabym skad sie dowiadywac jakie kosmetyki sa ok a jakie nie. KONIEC!!!
              • jureek Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 08.09.05, 15:59
                111beata11 napisała:

> ech... no i dobrze, mam nadzieje ze juz sie nie bedziesz wypowiadac na ten
                > temat. jezeli tak uwazasz Twoja sprawa, mnie po prostu by bolalo to, ze nie
                > mialabym skad sie dowiadywac jakie kosmetyki sa ok a jakie nie. KONIEC!!!

Jak to nie mogłabyś się dowiadywać? Przecież nie chodzi o likwidację forum,
                tylko o przeniesienie go do innego działu. Nadal mogłabyś tam pisać i czytać i
                dowiadywać się.
                Jura
                • jaa_ga Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 08.09.05, 16:10
                  Dziekuję, Jureek:)
                  Zawsze bronisz jasnych i równych dla wszystkich zasad, a mnie w tej polemice
                  właśnie o zasadę, a nie o likwidację czegokolwiek chodzi.
                  I myślę, że pani chicarica i inne dobrze o tym wiedzą,
                  ale pokrzyczeć nie zawadzi..:)

Pozdrawiam
                  • chicarica [...] 08.09.05, 16:32
                    • jureek Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 08.09.05, 16:35
                      A ja np. strasznie nie lubię jak ktoś pisze "dżizas" (i jeszcze "dokładnie",
                      "generalnie" i "aczkolwiek").
                      Jura (piczek-zasadniczek)
                      • eressea Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 08.09.05, 16:38
                        jureek napisał:

> A ja np. strasznie nie lubię jak ktoś pisze "dżizas" (i jeszcze "dokładnie",
                        > "generalnie" i "aczkolwiek").
                        > Jura (piczek-zasadniczek)

'aczkolwiek' brzmi ładnie :)
                        • jureek Re: OT 08.09.05, 17:20
                          eressea napisała:

> jureek napisał:
                          >
                          > > A ja np. strasznie nie lubię jak ktoś pisze "dżizas" (i jeszcze "dokładni
                          > e",
                          > > "generalnie" i "aczkolwiek").
                          > > Jura (piczek-zasadniczek)
                          >
                          > 'aczkolwiek' brzmi ładnie :)

Może i tak, ale ostatnio berdzo jest nadużywane i pewnie dlatego ma dla mnie
                          wydźwięk pretensjonalny. Rzecz gustu.
                          Aha, jak już zboczyliśmy z tematu - zauważyłaś może ostanio coraz czętsze
                          używanie zbitki słów, że coś jest "ważne i istotne"? Ostatnio słyszałem w ustach
                          któregoś członka komisji orlenowskiej.
                          Pozdrawiam
                          Jura
                          • eressea Re: OT 08.09.05, 17:32
                            jureek napisał:

> Może i tak, ale ostatnio berdzo jest nadużywane i pewnie dlatego ma dla mnie
                            > wydźwięk pretensjonalny. Rzecz gustu.

'Aczkolwiek' przypomina mi czasy podstawówki, moja nauczycielka od polskiego
                            używała tego słowa nagminnie :).

> Aha, jak już zboczyliśmy z tematu - zauważyłaś może ostanio coraz czętsze
                            > używanie zbitki słów, że coś jest "ważne i istotne"?

Jakoś nie zwróciłam uwagi. Chociaż jestem dość spostrzegawcza w sprawach
                            słownictwa /a w szczególności ortografii/.
                            • jaa_ga Re: OT 08.09.05, 17:37
                              Fajna sygnaturka:)
                              Jej treść wcale nie jest OT:))
                              • eressea Re: OT 08.09.05, 17:48
                                jaa_ga napisała:

> Fajna sygnaturka:)
                                > Jej treść wcale nie jest OT:))

Dzięki :). To z jednej z ciekawszych lektur licealnych.
                                Treść tej sygnaturki zawsze będzie aktualna i jak widać nawet do niektórych
                                wątków pasuje ;).
                                • jaa_ga Re: OT 08.09.05, 18:39
                                  Pan Cogito?
                                  Jesli nie, to co/kto?
                                  • eressea Re: OT 08.09.05, 18:52
                                    'Lord Jim' Conrada :).
                                    • jaa_ga Re: OT 08.09.05, 19:00
                                      Pora wrócic po latach:)
                                      Po latach - przeczytane po raz drugi - lektury mają inny wymiar.
                                      Jak i my:))
                    • jaa_ga Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 08.09.05, 16:55
                      Jeżeli jeszcze raz zaczniesz atakować i obrażać MNIE
                      a nie odnosić się do meritum polemiki,
                      będziesz miała , kobieto, p r o b l e m.
                      Ty. Nie ja.
                      • chicarica [...] 08.09.05, 17:06
                        • jaa_ga [...] 08.09.05, 17:19
        • chicarica Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 07.09.05, 23:13
          Tak, to prawda, włożyłaś kij w mrowisko. Zaczynasz walkę z lekko licząc około
          200-ma osobami, konsultantkami chyba głównie, które takiego forum potrzebowały,
          które się polubiły i wymieniają się tam opiniami o kosmetykach. Bardzo to
          dziwne, że to komukolwiek przeszkadza - jak rozmawiałyśmy o tym na Urodzie, było
          źle. Przeniosłyśmy się na własne forum - źle.
          Jaa_ga, ja myślę że naprawdę trochę przesadzasz. Dałaś się głupio podpuścić
          zawodowcowi i tyle.
    • Gość: ewisko Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? IP: *.icpnet.pl 08.09.05, 08:29
      Bożesz Ty mój ja-ga to samotny szeryf a my korzystające z tego forum to banda
      reolwerowców czyt. handlar ,a może się tak odczepisz lubie to forum i nie
      pozolę go sobie odebrac
      • jureek Re: Czy Avon płaci za reklame gazecie.pl? 08.09.05, 16:01
        Gość portalu: ewisko napisał(a):

> Bożesz Ty mój ja-ga to samotny szeryf a my korzystające z tego forum to banda
        > reolwerowców czyt. handlar ,a może się tak odczepisz lubie to forum i nie
        > pozolę go sobie odebrac

Nikt nie chce Ci go odbierać. Nie przesadzaj.
        Jura
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka