brezly 11.01.07, 17:21 Kolor dowolny, ale obowiazkowe zlocone zdobne WYLOGI! Link Zgłoś Obserwuj wątek
no_login Re: Propozycja mundurkow dla Zalogi Serwera 11.01.07, 17:24 Niech go boli, niebieskiego ptaka Brezly`emu :-) Link Zgłoś
yoma Re: Propozycja mundurkow dla Zalogi Serwera 11.01.07, 17:25 Dobrze gada, dać mu wódki! (obie propozycje popieram) :) Link Zgłoś
jan.kran Re: Propozycja mundurkow dla Zalogi Serwera 11.01.07, 19:21 I czapeczka ze srebrymi ŚlIMAKAMI po prawej i lewej. Cześc Brezly:)) Dziś wpadłam na pomysł jak dokuczyć Sysadminom za to ca z nami robią. Ale nie wiem czy ten pomysł jest dobry:))) Pomyślę. Kran Link Zgłoś
jan.kran Re: Propozycja mundurkow dla Zalogi Serwera 11.01.07, 19:23 Acha , po minucie na serwerze mnie wylogowało. Oni chyba walczą o jakis wpis w Xsiędze Rekordów:))) Link Zgłoś
tempe Brez ma rację! 11.01.07, 22:00 ale kolory tak jak kolory forum oliwkowe białe niebieskie zielone żółte na żółtym złote wyłogi winny być dwa razy większe Link Zgłoś
jaceq Re: Propozycja mundurkow dla Zalogi Serwera 11.01.07, 22:15 "Umundurowanie i wyposażenie Członkowie ORMO mieli prawo do noszenia mundurów dwojakiego rodzaju: wyjściowych lub umundurowania Oddziałów Zwartych. Mundur wyjściowy był niemal wierną kopią umundurowania oficerskiego wojsk lotniczych (minimalna różnica w kroju kieszeni). Dystynkcje noszono na wypustkach kołnierza; nie były one związane ze stopniem (w ORMO nie istaniały żadne stopnie ani rangi), lecz z pełnioną funkcją; podobne rozwiązanie istnieje do dziś w Ochotniczych Strażach Pożarnych. Przewodniczący wojewódzkiego Społecznego Komitetu nosił dystynkcje podobne do generała brygady (wężyk generalski i jedna gwiazdka w kolorze złotym); Komendant Wojewódzki podobne do pułkownika, Komendant Powiatowy i członkowie sztabu Wojewódzkiego - podpułkownika, itd.). Mundur Oddziałów Zwartych przypominał dość wiernie umundurowanie polowe piechoty - z tym, że szyty był nie z tkaniny "moro", ale z gładkiej bawełny. Członkowie OZ nie nosili w ogóle żadnych dystynkcji z uwagi na to, by w czasie akcji przeciwnik nie mógł łatwo dostrzec i ewentualnie wyeliminować dowódców. Nakryciem głowy był w obu wypadkach błękitny beret. Członkowie OZ ORMO w czasie działań mogli używać specjalnych kasków (były to zwykłe standardowe kaski motocyklowe odpowiednio pomalowane). Decyzją SK ORMO Oddziały Zwarte mogły być wyposażane (ale tylko doraźnie, do jednej akcji) w środki przymusu bezpośredniego (pałki, gaz). Członkom ORMO nie przysługiwało automatycznie pozwolenie na posiadanie broni palnej - musieli się o nie ubiegać na ogólnych zasadach." pl.wikipedia.org/wiki/Ochotnicza_Rezerwa_Milicji_Obywatelskiej Link Zgłoś
istna Re: Propozycja mundurkow dla Zalogi Serwera 11.01.07, 23:20 To w końcu ZA-logi czy WY-logi Serwera? Link Zgłoś
samica1 Re: Propozycja mundurkow dla Zalogi Serwera 12.01.07, 08:00 Zaloga w wylogach. Powino się nazywać "polegnij", a nie "zaloguj", bo to jest bardzo nierówna walka. Link Zgłoś
mesty8 Re: ten wątek powinien 12.01.07, 07:53 ja chciałem zgłosic, że w fioletowych furażerkach ładnie by im było. dziękuje. do widzenia. no co!? Link Zgłoś
3promile Re: ten wątek powinien 12.01.07, 08:15 I jeszcze fosforyzujące kutasiki, żeby nie było, że admin niewidoczny... Link Zgłoś
khinga Re: Propozycja mundurkow dla Zalogi Serwera 12.01.07, 15:05 Po mundurki?? Niech siedzą na golasa! Jeszce mundurków im trza;) Aha i powinni jeszcze nam zapłacić...za tabletki uspokajające:) Link Zgłoś