Dodaj do ulubionych

Czy u Was zmiana pampersa też graniczy z cudem?...

12.11.05, 12:17
u nas tak od dwóch tygodni - koszmar!
o zgrozo! Amelka nie potrafi chwili poleżeć spokojnie, ucieka z gołym
tyłkiem, czasem z kupą na pupie, niczym nie można jej zająć!...
czy Wy też tak macie?...
jak sobie radzicie z ruchliwymi dzieciaczkami?...
pozdro!
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: Czy u Was zmiana pampersa też graniczy z cude 12.11.05, 12:28
      jedyna rada- dac cos absolutnie zakazanego do raczki- u nas komorka, pilot,
      krem, klucze....przewijac i tak trzeba ekpresem, bo dziecko sie szybko nudzi ale
      zazwczaj wystarczasmile
    • s.z-n czasem 12.11.05, 12:45
      pampers na kolana , corke na pieluche i na siedzaco zakladam.

• barbi1 Re: czasem 12.11.05, 16:04
        Oj graniczy!
        Czasem jest tak, że niczym nie mogę zainteresować Niny, bo ona właśnie nie ma czasu, tylko musi gdzieś biec. Zdarza nam się zmieniać pampersa na siedząco albo na stojąco. I też urządza harce z kupą na tyłku uncertain
    • pampeliszka Re: Czy u Was zmiana pampersa też graniczy z cude 12.11.05, 20:30
      Malgol jeszcze nie chodzi, a juz jest zgroza-bo ona po prostu MUSI od razu na
      brzuch.Lezenie na plecach chyba uwlacza jej godnosci...
    • kubona Re: Czy u Was zmiana pampersa też graniczy z cude 12.11.05, 21:59
      o to za każdym razem. zastanawiające jest tylko to że z gołym tyłkiem leży
      sobie spokojnie, a polka zaczyna się jak zaczynam zakladać pampersa - zakładam
      go na stojąco bo tylko tak jeszcze pozwala. dupe i tak od dawna myje pod
      kranem, bo juz nie raz usiadł na pościeli z za przproszeniem gównem na dupie.
      zakazane zabawki nie pomagaja bo i tak najlepiej oglądac je na stojąco lub na
      siedząco. niedługo będę go przewijac w biegu chyba. albo zacznę uczyc sikać do
      nocnika......
      • agulek11 Re: Czy u Was zmiana pampersa też graniczy z cude 12.11.05, 22:48
        o rany - u nas przebranie pampera toż to cud prawdziwy. Zabawiam jak tylko
        mogę...ale Pśotka i tak jest sprytniejsza w tej dziedzinie od mamy. W
        awaryjnych sytuacjach wołam męża i ją poprostu przytrzymuje.
        • sylwiawm Re: Czy u Was zmiana pampersa też graniczy z cude 13.11.05, 00:49
          U nas od kilku dni to samo. Nie wiem jakim cudem, ale rozumie trzymaj nóżki i
          trzyma . Czasami jej się nudzi i na brzuszek sie momentalnie przekręca. Wczoraj
          sięgałam po body, a ona spadła z przewijaka. Sekunda może mineła. Miała miękkie
          lądowanie, bo do łóżeczka na miękką kołderkę. Nawet się nie przestraszyła.
    • rutkam Re: Czy u Was zmiana pampersa też graniczy z cude 13.11.05, 10:51
      chyba już ten typ tak ma smile,u nas też działa ale tylko na chwilę, coś
      niezabawkowego czyli komórka, klucze,zapalniczka itp. ale i tak tempo musi być
      expresowe bo dziecko uwielbia pozycję na brzuchu.

Pozdarwiam
      Magda i Kuba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka