IP: 213.25.91.* 08.11.01, 18:25
Drogie emamy!Podzielcie się piosenkami jakie można śpiewać dziecku.PozdrawiamMonika
Obserwuj wątek
    • Gość edziecko: Magdalena_mama_Gaby Re: Piosenki IP: 213.77.94.* 08.11.01, 19:17
      Gaba z upodobaniem oglądała kiedyś Teletubisie. Piszę kiedyś, bo była to niemiecka stacja KIKA i już nam ją odłączyli. Po tej bajce była inna "Banany w pidżamach" i jakaś tam pioseneczka przewodnia. Nigdy nie wyłączałam telewizora zaraz po Tubisiach i Gaba bardzo polubiła piosenkę o bananach. Teraz sama jej śpiewam /na szczęscie jako germanista nawet wiem o czym ;)/...A tak poza tym to Gaba lubi "Poszła Karolinka"" "Kukułeczka kuka" a kiedy ją przebieram to śpiewam taką pioseneczkę z filmu "Daleko od szosy":Daj mi nogę, daj mi nogę, daj mi nogęJa bez nogi, ja bez nogi żyć nie mogęDaj mi nogę, daj mi nogę, daj mi nogęJa ci nogi, ja ci nogi dać nie mogę ;) Magda :hello:
      • Gość edziecko: MagdaP. Re: Piosenki IP: 212.76.59.* 08.11.01, 20:38
        Moi synkowie kochają wręcz piosenkę "Pszczółka Maja":Gdzieś jest, lecz nie wiadomo gdzie.Świat, w którym baśń ta dzieje się.Maleńka pszczółka mieszka w nim,co wieści wśród owadów sny.Tę pszczółkę, którą tu widzicie zowią Mają,wszyscy maję znają i kochają.Maja fruwa tu i tam,świat swój pokazując nam.Dziś spotka nas maleńka, zwinna pszczółka Maja,śmiała sprytna rezolutna Maja,mała przyjaciółka Mmaja,Maju, maju, majuuuuuuu, cóż zobaczymy dziś!
        • Gość edziecko: MagdaP. Re: Piosenki IP: 212.76.59.* 10.11.01, 14:53
          Ponadto lubią piosenkę (jak my to nazywamy Kajtusiową):Kto 4 latka ma i rośnie wciąż jak ja spójrzcie to właśnie ja Kajtuś.Choć mam niewiele lat,poznać chcę cały świat,kto z wszystkim za pan-brat Kajtuś,Gdy bywa chwila zła, tak krótko zawsze trwawciąż mam ochotę na żarty, Kajtuś, Kajtuś, bo Kajtuś hi,hi, - to ja!!!fajnie gdy Kajtusia zamienia się imieniem własnego dziecka.Miłego śpiewania.
          • Gość edziecko: NETA Re: Piosenki IP: 195.117.238.* 12.11.01, 09:23
            Czy znacie piosenkę "Była sobie żabka mała" bo ja zapomniałam
            • Gość edziecko: MagdaP. Re: Piosenki IP: 212.76.59.* 12.11.01, 13:37
              Była sobie żabka małarere kumkum rere kumkum,która mamy nie słuchałarere kumkum bęc.Na spacerek wychodziła rere kumkum rere kumkuminnym żabkom się dziwiłarere kumkum bęc.................z tego taki morał znamyrer kumkum, rere kumkumtrzeba zawsze słuchać mamyrere kumkum bęc.Tylko tyle pamiętam...
              • Gość edziecko: eD Re: Piosenki IP: 213.76.204.* 14.11.01, 12:37
                MagdaP. napisała/ł:> Była sobie żabka mała> rere kumkum rere kumkum,> która mamy nie słuchała> rere kumkum bęc.> > Na spacerek wychodziła > rere kumkum rere kumkum> innym żabkom się dziwiła> rere kumkum bęc.> > ........a ja dopisuje brakujace zwrotki:zjadla zabka siedem muszekrere kumkum, rere kumkumi na brzegu gladzi brzuszekrere kumkum bęc.przyszedl bociek niespodzianierere kumkum, rere kumkumpolknal zabke na sniadanierere kumkum bęc.> ........> > z tego taki morał znamy> rere kumkum, rere kumkum> trzeba zawsze słuchać mamy> rere kumkum bęc.> > > Tylko tyle pamiętam...to chyba juz cala piosenkapozdrawiam
                • Gość edziecko: eD Re: Piosenki IP: 213.76.204.* 14.11.01, 12:38
                  i jeszcze jedna zwrotka!!!teraz wszystkie zabki placzarere kumkum rere kumkumze jej wiecej nie zobaczarere kumkum bęc.teraz juz na pewno calosc :)
                  • Gość edziecko: agatag Re: Piosenki IP: 217.97.81.* 04.12.01, 00:18
                    A ja znam jeszcze trzy inne zwrotki piosenki o żabce. Oto one:A na brzegu stare żabyre re, kum kum, re re, kum kumRozprawiały jak te babyre re, kum kum, bęcJedna drugiej w ucho gdaczere re..........Jak ta mała pięknie skaczere re...............Ostrzegała ją mamusiare re ..................By zważała na bociusiare re .................Trzeba by je tylko jeszcze włożyć w odpowiednie miejsca w piosence.
      • Gość edziecko: Ona Re: Piosenki IP: *.192.80.2) unknown 14.11.01, 13:10
        Kurcze,jak ja swoja Małą przewijam też spiewam:Daj mi nogę,daj mi nogę...To chyba przez te małe,słodkie stópki ,które miałabym ochotę zjeśc.
    • Gość edziecko: jojo Re: Piosenki IP: 62.179.0.* 08.11.01, 22:14
      kolysanki to:summertime, falling leaves, lullaby of birdland a takze nasza ulubiona, ktora mysle, ze wszystkie znamy ale moze nie do konca pamietamy, w wersji dla mojego synka:na maxula z popielnikaiskiereczka mrugachodz opowiem ci bajeczkebajka bedzie dlugazyla sobie raz krolewnamiala chatke z maslaa w tej chatce same dziwycyt, iskierka zgasla
      • Gość edziecko: onka Re: Piosenki IP: 213.77.222.* 08.11.01, 22:44
        A czy ktos zna tekst piosenki, ktora zaczyna sie:byl sobie krol, byl sobie paz i byla tez krolewnazyli wsrod roz nie znali burz, rzecz najzupelniej pewna (chyba tak)....a konczya zeby Ci nie bylo zal, dziecino ukochanaz cukru byl krol, z piernika paz, krolewna z marcepanaChodzi to za mna od kilku tygodni, i nuce malemu, ale jak tu spiewac bez calego srodka, zwlaszcza jak podrosnie i zacznie rozumiec, ze w fabule jest spora luka?? :-))onka
        • Gość edziecko: onka Re: Piosenki IP: 213.77.222.* 08.11.01, 22:48
          Aha, ja piosenke jojo spiewam troche inaczejna maxula z popielnikaiskiereczka mrugachodz opowiem ci bajeczkebajka bedzie dlugabyla sobie baba jagamiala chatke z maslaa w tej chatce same dziwycyt, iskierka zgaslabyla sobie raz krolewna pokochala grajkakrol wyprawil im wesele i skonczona bajka oczywiscie zamiast na maxula iskiereczka miga na Michaskausciskionka
        • Gość edziecko: jojo Re: Piosenki IP: 62.179.0.* 08.11.01, 22:53
          o rany, tez tego szukam w glowie i nijak nie moge sobie przypomniec, pewnie moja mama by pamietala bo mi to speiwala ale nie mam z nia kontaktu... wiec jak ktos pamieta srodek to koniecznie niech da znac...dziex, jojo
        • Gość edziecko: Magdalena_mama_Gaby Re: Piosenki IP: 213.77.94.* 08.11.01, 23:06
          Był sobie król, był sobie paź i była też królewnaŻyli wśród róż, nie znali burz, rzecz najzupełniej pewna Kochał ją król, kochał ją paź, kochali ją obojeI ona ich kochała też, kochali się we trojeLecz srogi los, okrutna śmierć w udzile im przypadłaKróla zjadł pies, pazia zjadł kot, królewnę myszka zjadłaLecz żeby ci nie było żal, dziecino ukochanaZ cukru był król, z piernika paź, królewna z marcepanaMagda :hello:Mam nadzieję, że pomogłam ;).
          • Gość edziecko: jojo Re: Piosenki IP: 62.179.0.* 08.11.01, 23:47
            prawie, prawie, ale to coja znala, szlo troche inaczej, czy myslicie, ze te szare, ktore to pamietaly juz sie wykonczyly, ze nijak sobie tego przypomniec nie moge?
          • Gość edziecko: Miimi Re: Piosenki IP: 62.32.148.* 20.11.01, 12:15
            Jeszcze była pierwsza zwrotka do tej piosenki:Już gwiazdki śpią, już dzieci spią,Sen zmorzył mą leleczkęWięc główkę złóż, oczęta zmróżOpowiem ci bajeczkęBył sobie król, był sobie paź.....
      • Gość edziecko: Paulina1 Re: Piosenki IP: 213.76.40.* 20.11.01, 13:24
        jojo napisała/ł:> kolysanki to:> summertime, falling leaves, lullaby of birdland a takze > nasza ulubiona, ktora mysle, ze wszystkie znamy ale moze > nie do konca pamietamy, w wersji dla mojego synka:> > na maxula z popielnika> iskiereczka mruga> chodz opowiem ci bajeczke> bajka bedzie dluga> zyla sobie raz krolewna> miala chatke z masla> a w tej chatce same dziwy> cyt, iskierka zgaslażyła sobie raz królewna,pokochała grajka,król wyprawił im wesele,i.... skończona bajka....:hap:
    • Gość edziecko: ania Re: Piosenki IP: (195.205.214.11) 195.205.214.* 09.11.01, 08:23
      Dziewczyny!Polecam bardzo śpiewnik dla malucha. Dokładnie nazywa się to "Śpiewnik. Najpiękniejsze piosenki dla przedszkolaków i uczniów" - zielona okładka, ostatnio widziałam w Smyku. Jest tam ponad 100 piosenek, w tym wszystkie nasze przedszkolne "przeboje", a więc: Powiedz Jasiu, powiedz Olu, Karuzela czeka, Wlazł kotek, Jadą jadą misie, Jedzie pociąg, itd. Jest ładnie ilustrowana i do każdej piosenki są nuty. Dodam, że moja 2,5 - letnia córka potrafi zaśpiewać już prawie wszystko .......
      • Gość edziecko: Miimi Re: Piosenki IP: 62.32.148.* 20.11.01, 12:16
        A gdzie jest ten SMYK?
    • Gość edziecko: agata Re: Piosenki IP: 213.77.91.* 09.11.01, 14:33
      Oto nasz repertuar:Malowany wózek, para siwych konipojadę daleko, nikt mnie nie dogoni.Pojadę daleko, po ubitej dróżcetam, gdzie stoi mała chatka na koguciej nóżce.Stanę przed tą chatką, będę z bicza trzaskałwyjdźże babo jago, wyjdźże jeśli łaska.Wyjdzie baba jaga, stara, całkiem siwai zapyta grubym głosem: kto mnie tutaj wzywa?To ja, babo jago, chciałem ciebie prosićżebyś nie więziła Jasia i Małgosi.Bo jak nie, to powiem rzecz ci nieprzyjemną:będziesz miała, babo jago, do czynienia ze mną.Jest jeszcze jedna zwrotka, ale niestety rodzinne przekazy ją gdzieś zagubiły. Może ktoś zna?
      • Gość edziecko: ania Re: Piosenki IP: (195.205.214.11) 195.205.214.* 09.11.01, 17:53
        Proszę bardzo:Strzeż się czarownico! Krzyknę w niebogłosy,że aż Babie Jadze dęba staną włosy.I koniki pognam, hep, hep! krzyknę na niei wrócę do mamy, wrócę na drugie śniadanie!
        • Gość edziecko: Beata-mama Sary i Jędrka Re: Piosenki IP: 212.76.32.* 09.11.01, 18:03
          Witam wszystkie śpiewające mamy!!!!!!Mnie właśnie gardziołko boli od obłednego wyśpiewywania partii księcia Bulby i księcia Lulejki zakochanych w ślicznej Różyczce ( w tej roli moja Sarunia), przednia zabawa!!!Zachęcam do posłuchania płyty "Pierścień i róża"oraz koniecznie "Doktor Dolittle i jego zwierzęta"-nasz wielki przebój sprzed 2 lat (ten dziki taniec ludu Dżoliginka uuufff!)- obie wydawnictwo LUNA.pozd.Beata
          • Gość edziecko: Baśka Re: Piosenki - Był sobie król IP: 217.30.130.* 09.11.01, 20:43
            Jak to moja Sara mówi piosenka o pierniczkach :)Może to jest ta wersja, którą Ty znasz Jojo?Był sobie król, był sobie paź i była też królewnaŻyli wsród róż nie znali burzRzecz najzupełniej pewnaKochał się król, kochał się paź w królewskiej tej dziewoiI ona też kochała ichKochali się wszyscy trojeOkrutny los i straszna śmierć w udziale im przypadłaKróla zjadł pies, pazia zjadł kot, Królewnę myszka zjadłaLecz żeby ci Nie było żal Dziecinao ma kochanaZ cukru był królZ piernika paź Królewna z marcepana
            • Gość edziecko: jojo Re: Piosenki - By? sobie król IP: 62.179.0.* 19.11.01, 14:52
              taaaaaaaaaak....wielkie dzieki
    • Gość edziecko: Adzia Re: Piosenki IP: *.192.80.2) 10.9.5.71, unknow 14.11.01, 13:06
      Wszystkie z "Akademii Pana Kleksa" - księżyc raz odwiedził staw, Na wyspach Bergamutach, Kaczka - Dziwaczka...Kolędy jako kołysanki - co tam, że środek lata! Najbardziej "Kiedyś o Jezu chodził po świecie""Chłopaki nie płaczą" T-Love ;-), wszystkie kawałki Myslovitza, "Głowisia" Maryli Rodowicz, "Stańcie przed lustrami" Róż Europy, Enya, Janis Joplin, Pink Floyd, Jethro Tull (z tym mam fajnie, bo oboje gramy na gitarach) :-)Ludowe "Te opolskie dziouchy", "Mazury" i inne (rzeszowskie, pewnie nie znacie, ale nie mam czasu przepisywać )i jeszcze coś takiego:Kurczątka, kurczątka w stodole byłymalutką dziureczką powychodziływidziałeś chłopczyku - widziałem paniemalutką dziureczka patrzyłem na nie.A w ogóle z moich obserwacji wynika, że dzieciom najbardziej pasuje disco-polo :-( Co prawda przykładam dużą wagę do edukacji muzycznej mojej córci, zobaczymy co z tego wyniknie...
    • Gość edziecko: Magda mama Julci Re: Piosenki IP: 217.99.113.* 14.11.01, 21:52
      A ja kupiłam w Merlinie 3 płyty z przebojami dla dzieci. Są tam wszystkie przedszkolne piosenki dosłownie wszystkie. I tak śpiewamy teraz Mimo że jestem antytalentem co stwierdziła tatuś Julka uwielbia śpiewanie, a jak jeszcze zatańczymy to jest dopiero zabawa.
      • Gość edziecko: zośka Re: Piosenki IP: 212.160.27.* 21.02.02, 11:41
        Magdo mam do Ciebie prośbę.Właśnie przeglądałam stare posty i znalazłam Twój o tym że masz 3 świetne płyty z piosenkami dla dzieci, i stąd moja prośba. Mogłabyś mi je przegrać na CD lub zwykłe kasety? Oczywiście odwdzięczę Ci się tak jak będziesz chciała. Jeżeli nie masz jak przegrać,może byłabyś tak miła, aby mi je pożyczyć (do przegrania, mogę zrobić też dodatkowe kopie dla Ciebie na CD) na parę dni (mogę Ci wpłacić za nie kaucję). Jeżeli sie zgodzisz to ustal swoje warunki, ja pokryję wszystkie koszty. Z góry dziękuję, Mirka.
    • Gość edziecko: Mara Re: Piosenki IP: (212.160.238.8) 192.168.2.* 20.11.01, 21:30
      Ponawiam prośbę o słowa piosenki: "Jestem Chinka Czikuczikulinka"!Naprawdę nikt tego nie zna????
    • Gość edziecko: jarenka Re: Piosenki- do mary IP: 193.218.115.* 21.11.01, 08:47
      O chince ostatnio śpiewaam w przedszkolu i mogę dobrze nie pamiętać: w końcu to było trzydzieści lat temuJestem Chinka, Cziko-Czikulinkaznad wielkiej rzeki Jangcy - ciangMoja mama Cziko - Czikuliana,Ojciec mandaryn, wielki Cziku- LianPolska dziewczynko, polski chłopczykuślę pozdrowienia z wielkich Chini dalej nie wiem.A to co pamiętam, śmierdzi propagandą sukcesu - no, ale czasy takie wtedy były.
      • Gość edziecko: Mara Re: Piosenki- do mary IP: (212.160.238.8) 192.168.2.* 23.11.01, 19:46
        Dziekuje Jarenko :jap: Ostatnich dwóch wersów wcale nie pamiętałam! Ale teraz rozumiem, dlaczego nikt mi nie odpisywał :lol: Pamiętam tylko, że do piosenki wykonywało się różne gesty. Ale propaganda jakoś mi (jako przedszkolakowi) umknęła ;)
        • Gość edziecko: Anita Re: Piosenki- do mary IP: (213.195.143.67) 212.76.49.* 23.11.01, 20:36
          Drogie mamy powiedzcie prosze gdzie kupujecie te cuda. Chce zrobic takie zakupy.Pozdrawiam oh jak mi sie podobaja te wszystkie przeboje z moich dzieciecych lat .... milo ze ktos o nich pamieta :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • Gość edziecko: Aga Re: Piosenki IP: 213.76.86.* 01.12.01, 21:48
      Pomocy!!!!Od miesiąca chodzi za mną "Był sobie raz balonik,........w kropki złote,nie umiał wcale latac,choć wielką miał ochotę...."Czy ktoś pamięta, co było dalej??????
    • Gość edziecko: Katarzyna Poszukiwane słowa piosenki "Cztery słonie..." IP: 195.117.143.* 03.12.01, 12:44
      Poszukuję słów piosenki o czterech słoniach. Refren brzmi:"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardkę ma na ogonie.Ten pyzaty, ten smarkaty, kochają się jak wariaty..."
      • Gość edziecko: eD Re: Poszukiwane słowa piosenki "Cztery słonie..." IP: (213.76.204.99) 192.168.0.* 03.12.01, 14:21
        Znam troche - moze ktos uzupelni?byly raz sobie 4 sloniemale wesole zielone sloniekazdy kokardka na ogoniehej 4 sloniei poszly sobie w daleki swiatw daleka droge ......... (?)hej swieci slonce wieje wiatra one ida w swiatCztery słonie, zielone słonie, każdy kokardkę ma na ogonie.Ten pyzaty, ten smarkaty, kochają się jak wariatyIda przez gory 4 sloniemale wesole zielone sloniewtem gwaltu rety jeden .....(?)(?)Na pomoc biegna mu wszystkie 3za ogon ciagna go i za klyi wyciagnely wreszcie goi strasznie rade saCztery.....Potem jeszcze szly przez morze (??), pustynie ale nie pamietam jak to szlo - tez chetnie uzupelnie swoje braki w tym temacie ;) .Pozdrawiam eDorka
      • Gość edziecko: Suzann mama Izuni Re: Poszukiwane słowa piosenki "Cztery słonie..." IP: 195.229.84.* 03.12.01, 14:28
        Hej Kasiu!O slonie juz bylo pytanie. Slowa tej piosenki znajdziesz tutaj:https://www.edziecko.pl/w-agora/view.php?site=edziecko&bn=edziecko_ezabawy&key=995619443&first=1007379886&last=1004956338:hello:Suzannmoderator forum eZabawy
        • Gość edziecko: Małgosia Re: Poszukiwane słowa piosenki "Cztery słonie..." do Suzann IP: 217.98.209.* 04.12.01, 07:22
          SussanJa też szukam słów tej piosenki i nijak nie radzę sobie z tym adresem. Czy wszystko jest z nim w porządku? pojawia mi jakaś ramka a dalej wywala mnie z eZabaw...:(
          • Gość edziecko: Suzann mama Izuni Re: Poszukiwane słowa piosenki "Cztery słonie..." do Suzann IP: (194.170.1.132) 195.229.84.* 04.12.01, 07:23
            Hej Malgosiu!Mi ten link dziala. Ale mozesz tez isc do watku Wierszyki (tu na forum eZabawy) i znajdz post Kaliny z dnia 20.07.01 10:57. Tam Kalina podaje slowa tej piosenki.:hello:Suzannmoderator forum eZabawy
            • Gość edziecko: Małgosia Re: Poszukiwane słowa piosenki "Cztery słonie..." do Suzann IP: 217.98.209.* 04.12.01, 07:23
              Suzann! Ogromne dzięki za tak szybki odzew :) I już z moja Kasią sobie śpiewamy :D:PozdrowionkaMałgosia:hello:
    • Gość edziecko: Sylwester Re: Piosenki IP: 217.98.226.* 11.12.01, 14:25
      A moje dziecko się rozpromienia jak słyszy "Bo Julia i ja" Sośnickiej.Poza tym mamy w repertuarze:1.Stary Donald ferme miał ija, ija, oNa tej fermie kury miał ija, ija, oTu cip, cipTam cip, cipTu cip, tam cip, wszędzie cip, cipija, ija, o ...potem zamiast kury wstawia się różne zwierzęta i dżwięki odpowiednie do nich np. krowy - mu, koty - miał, kaczki - kwa itd.2.Tam na górze stoi furaa na furze Waligurai popija czaj, czaj czekoledę, czarna kawęi popija czaj, czaj czekoladęrum, kakao, denaturat (trochę to może nie pedagogiczne, ale fajnie się śpiewa, a dzidzi i tak na razie nie rozumie)3.Za górami, za lasami, za dolinamiżyło sobie trzech krasnali - nie góralitrzech ich było, trzech z fasonemdwóch wesołych jeden smutny bo miał żonęA ta żona jędza była no i bastamiała wałek taki duży jak do ciastai tym wałkiem kiedy chciała swego męża krasnoludka wałkowałaJuż krasnalek taki chudy jak niteczkataki cienki, taki płaski jak karteczkaale żona uważałaże jest gruby więc go jeszcze wałkowałaJuz krasnalek zwałkowany w trumnie leżyże od wałka żony zginął nikt nie wierzygdy rodzina w głos płakałażona jędza jeszcze trumnę wałkowała4.Biedroneczki są w kropeczkii to chwalą sobieu motylka plamek kilka służy ku ozdobie......dalej nie pamiętamP.S.Ha! Ha!Ja też siwjej niuni nucę przy zmianie uzbrojenia "daj mi nogę" tylko do dziś nie miałam pojęcia, że to jst z serialu!
      • Gość edziecko: eD Re: Piosenki IP: (213.76.204.99) 192.168.0.* 17.12.01, 13:52
        HA HA HA HA Chyba pekne :lol:Ja mojemu tez kiedys zaspiewalam o tych krasnalach - przez dwa dni biedaczek szukal zony, bo on tez chcial ja miec - rety, co ja przezylam :crazy:
      • Gość edziecko: Anka, mama Kamila Re: Piosenki IP: 217.96.71.* 12.02.02, 20:59
        Uskarżał się mały muchomorpod krzaczkiem się tuląc do mamydlaczego choć piękny rzekomoczerwony kapelusz ma w plamyBiedroneczki są w kropeczkii to chwalą sobieu motylka plamek kilka służy ku ozdobieW drobne cętkistorczyk giętkililiowe tuli płatkity mój grzybku też masz łatkii śliczny kapelusikwięc niech ciebie już nie smuciten drobny, mały rzucik.Marysia błękitne ma oczya bródce dołeczek uroczylecz w sercu ma smutku po brzegibo nosek Marysi jest w piegiBiedroneczki są w kropeczki...Jakoś tak to było...I jeszcze jedna:Poszła żabcia po wodędo zimnego zdrojua tam bociek rach ciach ciach nie dał jej spokojuPowiedz żabciu gdzie mieszkaszto cię odprowadzęi pod twoim okienkiemróżyczkę zasadzęJak ta róża urośniebędzie bukiet, będzieja się z tobą ożenię i dobrze nam będzieJuż miało być weseleI muzyczka grałabociek żabcię odleciałi żabcia płakała.Tak się jakoś uczepiło mnie od wczoraj...
        • Gość edziecko: Anka, mama Kamila Re: Piosenki IP: 217.96.71.* 12.02.02, 21:01
          oczywiście " w bródce" ma ten uroczy dołeczek...gapa ze mnie:sarcastic:
    • Gość edziecko: asiaT, mama Andrzejka i Kamilka Re: Piosenki - a może harcerskie? IP: 217.96.224.* 11.02.02, 21:46
      Dziewczyny - harcerki!Ja postanowiłam śpiewać moim bąbelkom piosenki harcerskie!!! Kiedyś znałam ich ze sto, teraz niestety pamięc nie ta... ale odszukałam w internecie kilkadziesiąt (!!!), wydrukowałam sobie i będę śpiewać! (Jeśli któraś jest chętna, służę tekstami)Dodam tylko: przy Czerwona róża, biały kwiat... dzieci po raz pierwszy nie płakały wyciągane z wanienki na ręcznik! :-) PozdrawiamAsiaT
      • Gość edziecko: Iwona (mama Adasia) Re: Piosenki - a może harcerskie? IP: 217.153.16.* 20.02.02, 11:57
        Cześć Asiu,Chętnie zapiszę się na teksty piosenek.Iwona
      • Gość edziecko: AaniaM mama Justynki Re: Piosenki - a może harcerskie? IP: 62.87.150.* 12.08.02, 10:03
        Cześć Asiu buszuję właśnie w starych postachw poszukiwaniu słów różnych piosenek i znalazłam Twójo piosenkach harcerskich. Czy masz je jeszcze w formie nadającej się do wysłania. Bardzo bym je chciała dostać.Ostatnio jesteśmy z moją 18 miesięczną Justyśką na etapie: Płonie ognisko i szumią knieje, ale nie pamiętam tego zbytnio i muszęimprowizować.Z góry dziękuję. Aha mój mailaaniam@wp.plPozdrawiam Ania z Justynką
    • Gość edziecko: mama kubusia Re: Piosenki IP: 217.99.131.* 11.02.02, 23:35
      to moze ja jeszcze dodam nasz repertuar spiewany kilka razy dziennie przy usypianiu Kuby (w tej samej kolejnosci):1.w gorze tyle gwiazd,w dole tyle miastgwiazdy miastom daja znac ze dzieci musza spacAch spij kochanie jesli gwiazdke z nieba chcesz dostanieszczego pragniesz daj mi znac,ja ci wszystko moge dac,wiec dlaczego nie chcesz spac?Ach spij bo noca kiedy gwiazdy sie na niebie zlocawszystkie dzieci nawet zle,pograzone sa we snie,a ty jeden tylko nie.aaa,aaa,byly sobie kotki dwa.aaa,aaa,szarobure,szarobure obydwaAch spij bo wlasnie ksiezyc ziewa i za chwile zasnieAgdy rano przyjdzie swit ksiezycowi bedzie wstyd ze on zasnal a nie tyAch spij bo noca kiedy gwiazdy sie na niebie zlocawszystkie dzieci nawet zle,pograzone sa we snie,a ty jeden tylko nie.2.spij moj synku,malenki moj murzynku,twoj ojciec w polu kark swoj gnie,a bicz mu plecy tnie.aaa aaaspij dziecinko malenka ma ptaszynko,juz ustal zycia dzienny znoj,spij czarny skarbie moj.aaa,aaalulaj lulaj lulaj lulaj lulajmatka wezmie cie w ramiona przytuli cie do lona i ukolysze ciea wiec lulaj lulaj lulaj lulajnajdrozsze skarby moje twych oczat czarnych dwoje a wiec lulaj lulaj synku mojlulaj lulaj lulaj lulaj lulajmoze ksiezyc chcesz dla taty zlote gwiazdki do zabawy to wnet przyniose citylko lulaj lulaj lulaj lulaj lulajnajdrozsze skarby moje twych oczat czarnych dwoje a wiec lulaj lulaj synku moj.ufff...3.juz gwiazdki spia,juz dzieci spia...(byl sobie krol)4.z popielnika...5.krolu moj ty spij ty spij a jakrolu moj nie bede spala dzis kiedys tam bedziesz mial dorosla duszekiedys tam,kiedys tam...ale dzis jestes maly jak okruszek ktory los rzucil nam.krolu moj ty spij ty spij a jakrolu moj nie bede spala dzis kiedys tam bedziesz spodnie mial na szelkachkiedys tam,kiedys tam...ale dzis jestes maly jak muszelkaktora los rzucil nam.wszystkie z repertuaru maryli rodowicz (goraco polecam kasete "byl sobie krol",ale jest stara i nie wiem czy mozna ja jeszcze gdzies dostac).czy kos zna moze stronke z ktorej mozna sciagnac mp3 z piosenkami i kolysankami dla dzieci?
    • Gość edziecko: Ewa Re: Piosenki IP: 212.76.32.* 20.02.02, 21:53
      CześćWydają mi się ciekawe dwie strony:http://www.adik22.prv.pl/ to strona na której są mp3 piosenek Fasolek i z filmów dla dzieci niestety czasem trudno na nią wejść.A druga to:http://www.bajecznik.pl/PozdrawiamEwa
    • Gość edziecko: Violik Re: Piosenki IP: [212.76.33.67] 212.76.47.* 18.08.02, 22:50
      Cześć,doczytałam się w bardzo dalekich postach, że ktoś szuka piosenek w postaci MP3. Ja posiadam dość spory zbiór takich utworów i chętnie bym się wymieniła na coś, czego nie mam. Jeśli uważacie, że to dobry pomysł, to może zrobię listę?W.
      • Gość edziecko: mama Alicji Re: Piosenki IP: 62.179.0.* 19.08.02, 08:08
        Violiksmile)) Świetny pomysł. Zrób koniecznie listę. Myślę, że wiele osób byłoby zainteresowanych. JA NA PEWNO. Nie mam jak na razie nic na wymianę, ale i ja i tata mojej Ali jesteśmy właśnie na etapie buszowania i szukania mp3 stosownych dla Ali.Pozdrawiam,Zosia
        • Gość edziecko: Violik Piosenki w MP3 IP: [212.76.33.68] 212.76.47.* 28.08.02, 18:10
          cześć,troche jeszcze byłam na wakacjach, ale teraz do roboty.Oto moje pliki MP3:Kubus puchatek - piosenka przewodnia z bajki4 słonieZielony ogórekKolorowe kredkiKołysanka z dzwoneczkiemMyj zęby (czyli szczotka, pasta, kubek, ciepła woda...)Piątek z Pankracym - piosenka przewodnia z bajkiTygrys - piosenka z bajki o KPZuziaJak dobrz być poziomkąLaleczka z saskiej porcelanyMiś Uszatek - piosenka na dzień dobry ("Na dobranoc, dobrywieczór...)Miś Uszatek - piosenka na dobranoc("Pora na dobranoc...)I tyle na razie mam ściągnięteA mam jeszcze kilka bajek w MP3.Po za tym posiadam dużą kolekcję płytek i kasetek dla dzieci- bardzo chętanie się wymienię.Piszcie na priv.Gorąco pozdrawiam,W.
        • Gość edziecko: flaska Re: Piosenki w MP3 IP: 62.179.0.* 29.08.02, 01:00
          ja mam trochę mp3 , ale nie jestem w stanie tego wszystkiego spisać (129). głównie :arka noego , miś i margolcia i fasolki ( w tych fasolkach są różności np. w czsie deszczu dzieci sie nudzą ). nie wszystkie są dobrej jakości.ewa
          • Gość edziecko: flaska Re: Piosenki w MP3 IP: 62.179.0.* 30.08.02, 01:58
            a jeszcze trochę po angielsku ( takie znane z pozytywek):Pat-a-cakebingothis old manjingle bellsrock a bye babylullaby and goodnighthumpty dumptyhappy brithdayi"m a little teapot...i na razie wszystkie dzieciece udostępniam na imesh - upozdrawiam ewa
            • Gość edziecko: Violik Re: Piosenki w MP3 IP: [212.76.33.65] 212.76.47.* 30.08.02, 10:07
              Co to jest imesz? Czy może chciałaś napisać, że wysyłasz mailem? Ja jestem chętna. Może chcesz coś z mojej listy (gdzieś powyżej) na wymianę? W.
              • Gość edziecko: flaska Re: Piosenki w MP3 IP: 62.179.0.* 31.08.02, 00:11
                imesh to jeden z wielu programow umożliwiajacych wymianę plikow między użytkownikami(p2p). instalujesz program (wyszukiwarkę) , wyszukujesz sobie co chcesz , przymykasz , a on zajmuje sie reszta .niestety mało polskich rzeczy tam jest (przynajmniej w porownaniu z audiogalaxy , które już nie dziala ).używam tego akurat , bo jest prosty i u mnie dobrze dziala.jesli chcesz coś więcej wiedzieć to pisz na priva.Mogę oczywiście wyslać mailem .ewa
        • Gość edziecko: olaaaa2 Re: Piosenki w MP3/do 100089 IP: 62.89.106.* 29.08.02, 08:32
          Violik czy mogłabyś mi przesłać piosenkelaleczka z saskiej porcelany pozdrawiam ola
      • Gość edziecko: Neska Re: Piosenki IP: 217.98.189.* 19.08.02, 11:42
        Wiolik to bardzo dobry pomysł, tylko ja nie mam żadnych piosenek na wymianę.Jedynie na CD bajki dla dzieci (Królewna Snieżka i siedmiu krasnoludków, Kopciuszek, Kot w butach, Calineczka, Mała Syrenka, Nowe szaty Cesarza).Mogę przegrać i przesłać pocztą na zasadzie wymiany na coś innego. Sposób opowiadania bajek na CD jest naprawdę ekstra i godne polecenia.ZapraszamNeska
      • Gość edziecko: Gooh Re: Piosenki IP: [212.160.148.210] 172.23.192.* 20.08.02, 12:59
        Violik,świetny pomysł... :-) uwielbiam śpiewać brunowi, ale repertuar juz mi się wykańcza ;)(nawet myślałam, zęby nagrać kasete z piosenkami dla dzieci - hihihi)na wymianę prawie nic nie mam...ale poszukamsmilepozdrawiam Gooh:hello:
    • Gość edziecko: Ola mama Hani i Jasia Re: Piosenki IP: *.192.80.8] 10.6.0.60, unknow 30.08.02, 14:30
      Z góry przepraszam jeżeli za kimś powtarzam ale nie mam teraz czasu aby prześledzić cały wątek.Do rzeczy. Z czystym sumieniem polecam płyty lub kasety z piosenkami Misia i Margolci. Proste i ładne teksty, przyjemna muzyka, można razem posłuchać i pośpiewać. U mnie jest to aż śmieszne bo dzieciaki 3 lata i 1,5 roku na włączenie tych płyt reaguja tak jakby im też ktoś nacisnął jakiś guziczek i momentalnie zaczynają kręcić się w kółeczko (tańczą) i śpiewać.Pozdrawiam OlaPS. Aha, płyty są aż cztery więc repertuaru wystarczy na dłużej.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka