Dodaj do ulubionych

Mądry pediatra- z powołania-w Krakowie !!! pilnie

27.03.06, 14:31
na czym polega wg. mnie dobry pediatra:
-nie przepisuje na każde kichnięcie antybiotyku
-w sowjej pracy zawodowej stosuje medycynę holistyczną traktując pacjenta
jako
cąłość a nie bolący palec czy główkę
-kicha na lobby farmaceutyczne nie przepisując danych leków ze względu na
profity od wystawianych recept,
- nie truje chemią bez potrzeby
- ma odwagę zakwestionować niektóre "odkrycia" medycyny (jak mp. zasadność
szczepień obowiązkowych naszych maluszków)
- zawsze wierny jest podstawowej zasadzie medycyny "po pierwsze nie szkodzić"

szukam osoby mądrej i pragnącej naprawde leczyć a nie tylko wystawiać recepty

czy jest szansa na znalezienie kogoś takiego w Krakowie??
Bardzo proszę o informacje
mój nr gg: 544 1 777 lub mail dorothyw@o2.pl lub na forum...może się komuś
jeszcze przyda
Obserwuj wątek
    • maretina Re: Mądry pediatra- z powołania-w Krakowie !!! pi 27.03.06, 14:33
      to jeszcze badz laskawa wyjasnicz co to znaczy powolaniesmile
      rozbawil mnie ten post:0
      najbardziej podobalo mi sie kwestionowanie zdobyczy wspolczesnej medycyny...
      dla Ciebie to oznaka myslenia lekarza a dla innych brak wiedzy, kompetencji
      albo zwykle nieuctwo.
      • anndelumester z powołania ;) 05.04.06, 23:16
        odnoszę wrażenie , że autorka miała na mysli pisząc powołanie tak zwane
        predyspozycje zawodowe.
        Cóż nie kazdy nawet ze świetną pamięcią i zasobnym portfelem rodziców (studia
        wieczorowe medyczne płatne) bedzie jako takim/ przecietnie dobrym lekarzem,
        A bycie dobrym pediatrą to już jest pewna sztuka i nie każdy się nadaje. Tak jak
        nie każdy nadaje się np. na nauczyciela czy przedszkolankę.
        Generalnie dobrze by było gdyby lubił swój zawód, pracę, rozwoj i takie tam
        ..spece od HR uścislą. wink
        a co do kwestionowania - ja bym napisała bardziej - asertywnośc wobec namolnych
        repów - bo nie zawsze to, co dostajemy w pakieciku z balonikiem długopisem
        torebusią czy kubeczkiem kalendarzem i zegarem(albo talonem na szkolenie na
        Cyprze) jest naj. Pewnie dla firmy farmaceutycznej tak, ale dla pacjenta???
        Dotyczy to zwłaszcza pediatrów, bo która z matek oprze się perswazji autorytetu
        <rotfl> z reklamą w tle i piskliwym głosikiem "stop pneumokokom"...
        i to by było na tyle.
        • dorothyw1 Re: z powołania ;) 07.04.06, 02:47
          Dziękuję bardzo zdrwo to ujęłaś!

Moje dziecko ma zaledwie 10 mcy a doświadczenia z lekarzami ...yhhhh już mogę
          zbierać material do książki może jeszcze na tym zarobię sic!, może jeden z
          barwiniejszych przykładów:
          to na szybko rzucona w locie diagnoza :
          "pani lekarz": "to może być wodogłowie" ...bez zbadania czegokolwiek co
          sprawdza się przy tego typu diagnozie ...szwy czaszkowie..itp itd....

Pani dr stwierdziąl to tylko na podstwie ...ze wydaje jej się ze głowa jest
          duza...
          ta pani to chyba medycynę studiowala z "tiny" czy "życia na goraco" bo inaczej
          się tego nie da wytłumaczyć...
          jakbym pisała na papierze to można by powiedziec ze szkoda lasu na takie
          opisy...
          o mało nie zeszłam na zawał w tamtym gabinecie!!!
          Dodam ze ciecko raczej możan powiedzieć ze jest urodziwe niż nie, a to podobno
          typowy kształt czaszki tzw. anglosaskiej....no comments dla "dobrze
          wykształconej pani dr..."

tiaaaaaa....

"nie daj się pneumokokom"
          rzeczywiście matki są swietnym materiałem na "przerób marketingowy del mlodych
          matek...

po ostatniej wizycie ,jeszcze u kogo innego,ale po standardowym zastraszeniu
          mnie ze jestem nieodpowiedzialna(smiałam zapytać czy szczepionki nie szkodzą...
          (warto poszperać w sieci an ten temat niejednemu się oczy otworzą)...
          wychodząc z gabinetu ślicznie wyżelowany przedstawiciel firmy farmaceutycznej o
          malo mnie nie stratował...nawiasem mowiąc nahalnie wciskał głowę mędzy
          drzi...bo za długo siedziałam...widocznie za dużo miałam pytan... a to nie
          dobrze...
          ciekawe co chcial zaproponować pani dr?.......ciekawe czy pani dr się opołaci
          taka propazycja...hmmmmm
    • 5_monika Re: Mądry pediatra- z powołania-w Krakowie !!! pi 27.03.06, 14:44
      odpisałam na pocztę
      • enigma34 Re: Mądry pediatra- z powołania-w Krakowie !!! pi 27.03.06, 15:09
        jesli moglabym Cie prosic o namiary tego pediatry,bede bardzo wdzieczna,na mail gazetowy, pozdrawiam
      • mart44 Re: Mądry pediatra- z powołania-w Krakowie !!! pi 27.03.06, 15:55
        Hej dziewczyny, rozumiem, że dane pediatrów tylko przez priva, ale inni czasem
        też chcą skorzystać z opinii...wink
        Mogłabym zasugerować dr Jodłowską. Co prawda byłam u niej tylko raz i nie wiem
        czy zgadza się we wszystkich punktach, ale odnośnie "holistycznego traktowania"
        chyba się zgadza.wink Bardzo miła i bardzo profesjonalna osoba (praktykuje w
        Narutowiczu więc niejedno dziecko widziała). Poszłam do niej na konsultację i
        nie zawiodłam się. Jak ktoś zainteresowany - proszę dać znać na priva.
    • lucy_cu Re: Mądry pediatra- z powołania-w Krakowie !!! pi 27.03.06, 16:05
      A może homeopata? Dr Miśtal, przyjmuje na Łokietka. Najmądrzejszy pediatra
      jakiego znam.
      Jak chcesz namiary, prześlę na priv- tylko nie wiem, czy homeopatom ufasz.
      • dorothyw1 Re: Mądry pediatra- z powołania-w Krakowie !!! pi 27.03.06, 20:12
        Homeopata również może być smile
        więc proszę o przesłanie namiarów na priv

pozdr.
    • kmkasia Re: Mądry pediatra- z powołania-w Krakowie !!! pi 05.04.06, 20:57
      dorothyw1 napisała:

> na czym polega wg. mnie dobry pediatra:
      > -nie przepisuje na każde kichnięcie antybiotyku
      > -w sowjej pracy zawodowej stosuje medycynę holistyczną traktując pacjenta
      > jako
      > cąłość a nie bolący palec czy główkę
      > -kicha na lobby farmaceutyczne nie przepisując danych leków ze względu na
      > profity od wystawianych recept,
      > - nie truje chemią bez potrzeby
      > - ma odwagę zakwestionować niektóre "odkrycia" medycyny (jak mp. zasadność
      > szczepień obowiązkowych naszych maluszków)
      > - zawsze wierny jest podstawowej zasadzie medycyny "po pierwsze nie szkodzić"
      >
      > szukam osoby mądrej i pragnącej naprawde leczyć a nie tylko wystawiać recepty
      >
      Z ust mi to wyjęłaś!!! Dla mnie to też opis dobrego pediatry. Jeżeli udało Ci
      się znależć namiary na kogoś takiego to proszę podeślij mi na priva
      Pzdr Kasia
    • kmkasia Re: Mądry pediatra- z powołania-w Krakowie !!! pi 05.04.06, 20:58
      Miałam skomentować wypowiedź Maretiny ale to bez sensu, po co się denerwowaćsmile
      • dorothyw1 Re: Mądry pediatra- z powołania-w Krakowie !!! pi 07.04.06, 01:00
        daletgo olałam panią...wink

pozdr
        • dorothyw1 Re: Mądry pediatra- z powołania-w Krakowie !!! pi 07.04.06, 01:05
          że też któś ma czas szukać i "wkęcać" się w rzeczy którymi nie jest
          zainteresowany...
          ja jakoś nie znajduję na to czasu...
          ale może jestem jakoś kiepsko zorganizowana życiowo...hy hy

• dorothyw1 Re: Mądry pediatra- z powołania-w Krakowie !!! pi 07.04.06, 02:14
            oczywiście mam na myśli maretine
            wink
    • weronka77 Re: Mądry pediatra- z powołania-w Krakowie !!! pi 05.04.06, 23:59
      Ja mam jeszcze młodego Spodaryka i ordynatora szpitala na STrzeleckiej-Piotra
      Staszaka w zapasiewink
      • mk110 Re: Mądry pediatra- z powołania-w Krakowie !!! pi 06.04.06, 18:44
        A ja do Strzeleckiej dopisze tez dyrektora bardzo dobry pediatra pozdrawiam
        Magda i Oleńka
        • weronka77 Re: Mądry pediatra- z powołania-w Krakowie !!! pi 06.04.06, 23:17
          No Piotr Staszakwink Znam jakies 20 lat już bo to chrzestny mojej siostry
          ciotecznejwink
    • fifinka2 Re: Mądry pediatra- z powołania-w Krakowie !!! pi 06.04.06, 20:17
      Dr Jadwiga Gołda Przychodnia na ul. Pachonskiego 12. POLECAM!!!! Posiada
      wszystkie cechy ktore opisals smile
    • uffa1 Re: Mądry pediatra- z powołania-w Krakowie !!! pi 06.04.06, 20:27
      Dla mnie takim pediatra jest dr n.med. Elżbieta Kryj-Radziszewska.Przyjmuje
      tylko w malenkiej przychodni przy ul. Bochenskiej 4. Nie przyjmuje prywatnie,
      wylacznie tylko w przychodni. SWIETNY PEDIATRA!
      • dorothyw1 Re: Mądry pediatra- z powołania-w Krakowie !!! pi 07.04.06, 01:58
        Jak widzę znajduje się garstka wink zainteresowanych Tematem.

-Jestem już po wizycie u dr Miśtala
        z pewnością ma bardzo etyczne(czyli wie że nie może kłamąć ludziom prosto w
        oczy z uśmiechem na ustach) podejście do swojego zawodu, a to liczy się
        ogromnie u lekarza (jak dla mnie)
        -Lekarz (dr M.) dla osób (skrzywdzonych przez podejście do pacjenta medycyny
        stricte konwencjonalnej, bądź takich które wiedzą "co w trawie piszczy" i chcą
        (zapobiegawczo) dużo mniej kłopotów zdrowotnych w zyciu swoich pociech niż może
        się to przydarzyć lecząc czystą chemią -konwenconalnie)

Uważam, że jak ktoś myśli w życiu zdrowo krytycznie i nie daje się "nabić w
        bambuko" zwalając wiele rzeczy na innych "którzy za nas pomyślą" (dla wielu
        jest to wygodne) to może być to właśnie wybór odpowiedni tego lekarza własnie.

Polecam!
        Lekarz dla osób które mają szacunek do alterantywnych form leczenia (nie mam na
        myśli guseł i zaklinania czarowników...a rzeczy kótre mądrzy ludzie -choćby
        nawet Wschodu -przez WNIKLIWĄ analize i uważną obserwacją odkryli z korzyścią
        dla zdorwia człwieka zastosowali),
        ktorzy szeroko interesują się człowiekiem, jako niezywkle skomplikowaną w swej
        porostocie maszyną, tzn wiedzą że ciało łączy się z psychiką że wszysko ma
        sowje przyczyny ... że choćby poziom agresji na ulicach mo swoja uzasadnienie w
        środkach chemicznych jakie rutynowo stosuje sie u ludzi od pierwszych dni zycia.
        (a czego by nie miały mieć ...?)
        Ja jakoś mam głebokoe przekonanie że wszystko w Naturze krąży, nie ulatnia się
        jak "kamfora" , która nawet jak się ulatnia to nadal gdzieś jest...wink

To właśnie lekarz dla ludzi o takim podejściu do Życia(naszego,swojego i nikogo
        innego nawiasem mówiąc)

Bo jak tak czlowiek zaczyna interesować się strukturą świata, "wszechświata",
        jak On jest tak naprawdę zorganizowany, co kim rządzi, kto dba tak naprawdę o
        nasze interesy, czy dba w ogóle, jak człowiek najzwyczajniej dużo czyta
        zanlizuje, myśli krytycznie, najzwyczajniej zastanawia się nad tym i owym,
        jest w dodatku otwarty na różna spojrzenia....- to nie sposób wg mnie, nie
        odkryć że świat biegnie tylko i wyłącznie za kasą sic!(jakby ktoś nie wiedział)
        Niestety wielu ludzi odkrywa gorzka prawde dopiero jak jakikolwiek System się o
        niego upomni bądż staie się przyczyną krzywdy osobistej...i wtedy jak ktoś jest
        mądry , to zaczyna chodzić "po rozum do głowy"

a to na ile bedziemy w stanie wybierać tylko to co dla nas zdrowe i korzystne
        zależy już tylko od naszej swiadomości detreminacji no i niestety zabiegania o
        to co Nasze...lekko nie ma trzeba się niestety w zyciu powysilać

Pozdr.

zauważmy że nie wszystko slużyć będzie wszystkim ...chodzi o to by dano nam
        tylko wolność wyboru, a każdy znajdzie sobie swoje. Ja ostatnio doświadczam
        własnie bardzo braku tej wolności bo jakiś urzędnik śmie mówić mi co jest
        lepsze dla mojego dziecka.....i nakazuje mi podporządkowanie się bo tak
        mowi "sustem"...to cos jest chyba nie tak z naszą wolnością...

• dorothyw1 Re: Mądry pediatra- z powołania-w Krakowie !!! pi 07.04.06, 02:29
          Z porad innych lekarzy jeszcze skorzystałam

ale pięknie dziękujemy z córcią za wszystkie informacje!!!
          Warto mieć BAZĘ w notesie smile
    • lunatica Poproszę o namiary na dr Miśtala, 04.05.06, 20:00
      z góry serdecznie dziękuję smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka