Dodaj do ulubionych

roczne dziecko - płacze w nocy histerycznie!

11.10.06, 16:14
Od czterech nocy moja roczna córeczka budzi
sie w nocy z okropnym płaczem i nie daje sie niczym uspokoic, nawet smoczkiem,
co zawsze działało. Płacze tak z pół godziny, pic nie chce, na rece nie chce,
do łozeczka nie chce, usypia w koncu z wyczerpania, zeby po ok. 3 godzinach
odstawic to samo. Wszyscy stawiaja na zeby, bo faktycznie slini sie
niemiłosiernie i rączki pakuje do buzi, ale w dzien sobie wogole nie dokucza,
jest wesoła dobrze je i spi w dzien tez dobrze. Wiec nie wiem czy to normale,
moze któras z Was tak miała. Jak zadzwonilam do lekarza to zasugerowal badanie
moczu, bo moze to infekcja drog moczowych, staram sie zlapac mocz w woreczek
i oczywiscie badanie zrobimy, ale moze macie jakies doswiadczenia w tej
kwsetii. Bede wdzięczna za Wasze opinie, mam nadzieje, ze mnie pocieszycie, bo
z niewyspania chodze juz po scianach... Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • abajka1 Re: roczne dziecko - płacze w nocy histerycznie! 11.10.06, 21:10
      jakbym czytała swoje przeżyci sprzed miesiąca!
      w dzień mały był rozkoszny - poprostu normalny. tylko się bardzobardzo ślinił.
      Jak wściekły pies, hehe...
      a jak obudził się w nocy, wrzeszczał niemiłosiernie. smok - nie, woda - nie,
      tata i mama - nie. przystawiłam go do piersi - co zawsze go uspokajało- też
      nie. SZOK i jeden wielki krzyk. chcieliśmy wezwać lekarza w nocy, ale
      przetrzymaliśmy do rana.
      rano pojechaliśmy do pani dr: diagnoza -zapalenie migdałków. Bolało go poprostu
      gardło -pierwszy raz w życiu.
      • mamadzidka Re: roczne dziecko - płacze w nocy histerycznie! 11.10.06, 21:45
        Spróbuj posmarować dziąsełka żelem np. bobodent. My tak mieliśmy kilka nocy
        temu, nic nie pomagało, płakał rozpaczliwie i dopiero jak posmarowaliśmy
        dziąsełka to zaraz się uspokoił i zasnął. Jeśli pomoże to będziesz miała
        odpowiedź a jeśli nie to trzeba szukać innych przyczyn, pozdrawiam M.
        • koral777 Re: roczne dziecko - płacze w nocy histerycznie! 12.10.06, 16:09
          jeśli podejzewasz zapalenie ukła mocz to łap mocz prosto do pojemnika w woreczku łatwo o bakterie . dziecko roczne łatwo nasiusia, umyj go dokładnie, a potem łap, w samych skarpetkach jak samo stoi przy wannie z lecaca wodą zrobi w mig

jak nie bakterie to pewnie żeby mojej idą 3ki i 4 ki wyje w nocy i się rzuca, ale wiem ze to zeby bo raczke wkłada, jak daje czopek po pół godzinie zasypia i śpi do rana. Podaj czopekl, krople przciwbólowe.

Rok to dziueko duże może mieć lęki!
          • masaros Re: roczne dziecko - płacze w nocy histerycznie! 13.10.06, 20:50
            Witam.
            Dwa dni temu wystawialiśmy z żoną podobny wątek o to link:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=577&w=50144015
            Z naszym smykiem działo i w sumie dzieje się to samo. Byliśmy u lekarza, który
            stwierdził, że wszystko ok. Delikatnie wskazał na ząbkowanie i uszko. Uszko juz
            nam odpada w sumie zostaje ząbkowanie synek ma równo 9 miesięcy. W ostatnią noc
            podaliśmy małemu żelek bobodent tzn. posmarowaliśmy mu dziąsełka i musimy
            przyznać, że w tą noc trochę postękał, ale wzięcie go na ręce natychmiat
            pomagało, mały zasypiał co wcześniej nie pomagało. Do końca nie wiemy czy
            posmarowanie żelkiem pomaga ponieważ również nie podaliśmy małemu obiadku z
            słoiczka i nie wiemy czy to zasługa diety czy bobodentu ale raczej na 85 % to
            ząbkowanie, bo od zawsze obiadki jadł ze słoiczka i nic się nie działo a ząbki
            wyraźnie mu się wyżynają. Oczywiście strasznie się ślini. Za dnia radosny i
            psikuśny a w nocy piekiełko. Będziemy próbować parę dni smarować bobodentem i
            damy znać czy pomogło.
            Pozdrowionka Tomek i Ola.
    • magda8867 Re: roczne dziecko - płacze w nocy histerycznie! 14.10.06, 22:05
      Myślę, że trzeba zrobić ten mocz. Najlepiej założyć woreczek i zająć czymś małą
      żeby zapomniała, że tam coś ma.
      Jak mocz wyjdzie dobry to pewnie te ząbki, w ciągu dnia po prostu zajęta zabawą
      nie zwraca tak uwagi na ból, a w nocy budzi ją to ze snu i dlatego tak płacze
      wystraszona. Moja Małgosia (17mies.) tak histerycznie płakała i chciała się
      uspokoić jak miała właśnie zapalenie dróg moczowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka