Dodaj do ulubionych

zepsuty wózek z komisu? Co robic??? Pomóżcie....

29.11.04, 10:09
Hej smile
Kupiłam 3 listopada używany wózek ABC Design w niedawno otwartym komisie na
Bemowie. Ogladnęlam go razem z mężem. Mało tam miejsca, ale próbowalismy nim
jeździć (niestety przy placzacym dziecku) i było niby OK.
Pytałam jeszcze właściciela o to czy nie ma w nim wad ukrytych, żeby potem nie
robic niepotrzebnie afery, i dlatego, ze chce kupic wózek dobry, bo chcę go
używać jeszcze ok. 1,5-2 lat... Mówił.,że wózek jest w bardzo dobrym stanie i
zże tylko lekko zamek jest uszkodzony przy kieszonce (faktycznie był i nie
przeszkadzało mi to).
No i ostatnio wyjeżdżałąm tym wózkiem po niewysokich 8 schodkach i okazało
się, że rączka wózka byłą ułamana i połaczona rurką (nawet nie zespawana!).
Dobrze, że jak mi wylaciała, to z drugiej strony tylko sie wygięło a nie
złąmało, bo byłoby mi dziecko razem w wózkeim poleciało z tych schodów!!!
Jestem wsciekła. Chę iść jutro do tego komisu i zwrócić ten wózek...
Miałyście takei doświadczenia?? Niby prawo konsumenta mam po swojej stronie,
ale nie wiem czy nie będzie robił mi facet problemu, bo to koszt 460zł!!!
Może coś poradzicie? Jak go przekonać do zwrotu kasy?
Jak Wy rozwiązywałyście ewentualnie takie problemy?
Pozdrawiam
Daga
Obserwuj wątek
    • cubus1 Re: zepsuty wózek z komisu? Co robic??? Pomóżcie. 29.11.04, 14:48
      Strasznie Ci wspolczuje sad((
      Niestety z komisami jest roznie.Niby racja jest po Twojej stronie ale niestety
      nie kazdy chce to uwzglednic.Znam komisy ktore uwzgledniaja( Al.Krakowska) ale
      wiekszosc niestety nie uwzglednia.
      Niektore komisy pisza ze sa tylko posrednikami w sprzedazy i nie odpowiadaja za
      ukryte wady towaru.Nie jest to do konca zgodne z prawem ale oni zdaja sobie
      sprawe ze nie kazdy ma czas i pieniadze na procesowanie sie...

Proponuje wybrac sie do komisu i porozmawiac z wlascicielem.Moze okaze sie
      uczciwy?
      Sprobuj, zycze powodzenia smile)))
    • klubiale1 Re: zepsuty wózek z komisu? Co robic??? Pomóżcie. 29.11.04, 17:59
      Może zanim pójdziesz do komisu, zadzwoń do rzecznika konsumentów i wypytaj
      jakie ci przysługują prawa, żeby potem wiedzieć czego się od komisu domagać i
      nie dać się zastraszyć ani ogłupić.
      Informację o pomocy dla konsumentów znajdziesz na stronie:
      www.uokik.gov.pl/
      Trzymam kciuki, aby wszystko dobrze się skończyło
    • dosiamamafilipa Re: zepsuty wózek z komisu? Co robic??? Pomóżcie. 30.11.04, 17:46
      hej
      opowiedz prosze jak to sie skonczylo bo ostatnio bylam w tym komisie, chce cos
      tam kupic ale niestety paniusia siedzaca za lada nie umiala mi na pyt
      odpowiedziec wiec nie wiem czy to wlascicielka i jest tak malo poinformowana
      czy tylko pracownica, i jeszcze sie waham co do zakupy bo jak by byly kwiatki
      ze zwrotem lub reklamacja to co.
      pzdr.
      dorota
      • martael Re: zepsuty wózek z komisu? Co robic??? Pomóżcie. 30.11.04, 18:08
        Straszne! Ciarki mnie przeszły. Bardzo mi Cię szkoda. Napisz jak poszło z
        reklamacją. A który to komis. Ten na Sucharskiego?
    • dag_red Re: zepsuty wózek z komisu? Co robic??? Pomóżcie. 30.11.04, 21:31
      No więc kochane - BOMBA!!! smile
      Stres miałam od czwartku jak to się zdarzyło. No i dziś pojechałam tam tym
      wózkiem (mieszkam na Mokotowie). Wózek przez drogę się tak rozwalił, że ciężko
      było skręcić i nim jechać. Opowiedziałam sprzedawcy co się stało w ogólnikach i
      poinformował mnie, że szef będzie po siedemnastej. Był zdziwiony, bo nigdy się
      im nie zdarzyło mieć reklamacji (ale oni działają pewnie nie dłużej niż 2 miesiące).
      Więc poszłam tam po 17. Szefa nie było, a miły sprzedawca poinformował minie, że
      wózek przyjmą z powrotem a ja mogę sobie wybrać w tej cenie inny sprawny. No ale
      nie było ABC Design'ow a ja właśnie taki mialam i taki chce... wiec sprowadza
      jakis dla mnie w ciagu najblizszych 2-3 dni. Oby jakiś fajny... smile
      Dziewczyny tyle stresu i po co???
      BARDZO PLECAM TEN KOMIS smile

Chodzi o komis na Bemowie. Przy skrzyżowaniu ul. Wrosławskiej z Powstańców
      Śląskich (tam gdzie Mc-Donald). Są tam nowe bloki (koło placyku z budkami
      handlowymi) i jest tam pasaż handlowy (chodzi o ten w budynku którego jest
      również komis ubranek dziecięcych "Filipek"). Tylko ten komis wózkow jest w
      środku w pasażu. Obsługuje tam młody miły chłopak, a właścicielem jest bardzo
      miły facet tak między 35-40 lat. Faktycznie bardzo mili (nie dlatego, że
      uwzględniono mi te reklamacje....)

Ufff.... to tyle.
      Ale ostrzegam Was. Sprawdzajcie dokładnie. Pociagajcie za każdą część. My go
      wyoglądaliśmy i nie zauważyliśmy takiej wady!!!

Pozdrawiam
      Dagmara
      • dag_red Re: zepsuty wózek z komisu? Co robic??? Pomóżcie. 02.12.04, 08:34
        No i sytuacja się wczoraj zmieniła... sad
        Mili są nadal, ale Pan właściciel nie kontaktuje sie ze mną.Wszystko załatwia
        przez pracownika. Przedwczoraj mi przekazał przez pracownika, że mi sprowadzą
        używany ABC Design, taki jaki mnie będzie satysfakcjonował. A wczoraj zadzwonił
        do mnie pracownik i powiedział, że szef ogladnal ten wozek i stwierdzil, ze to
        ja zepsulam, ale ze to pierwsza ich reklamacja, to mi wymienia na inny i ale z
        tych co maja na sklepie. No i zaproponowali mi 5 wóþzkow z ktorych najdrozszy
        byl za 250zl (a ja dalam 460zl)!! No i to sa wozki nie dla mnie. No i 1 ABC
        Design trojkolowy w podobnej cenie, ale z niestabilny oparciem (takie lamane w
        pol) i regulowane jest to oparcie przez odsuwanie po bokach zamka. Co mnie wcale
        nie zadawala, bo ja chce wozek solidny dla 5 miesiecznego dziecka!!!! ( a nie
        dla rocznego!).
        No i sie zdenerwowalam i chyba sie skonczy w sadzie konsumenckim.
        Ja to mam pecha.
        Ale nie wiem czy nie wniose sprawy rowniez o spowadowanie zgrozenia dla zycia
        dziecka, bo gdyby nie moj refleks to tak by sie to skonczylo.
        A ze spacerowalam wtedy z kuzynka i jej 6-miesiacznymi blizniakami, to swiadkow
        mam na to jak to sie stalo i czy to ja zepsulam.
        Pozdrawiam
        Dagmara
      • dag_red Re: zepsuty wózek z komisu? Co robic??? Pomóżcie. 02.12.04, 08:36
        Acha zapomnialam dodac, ze oni sprzedaja rowniez swoje rzeczy na allegro...
        Daga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka