Dodaj do ulubionych

Posrany minister Raczko

17.06.04, 08:09
wystąpił do Senatu o zawetowanie zmian w Ustawie Vatowskiej. W Ustawie, którą
mało kto - wręcz nikt nie rozumie, której nie można uczciwie stosować, która
jest wewnętrznie sprzeczna. Sejm ją trochę poprawił a Minister Belkowy nie
zgadza się na poprawki.
I słusznie przecież na DOWOLNYCH INTERPRETECJACH można kupę kasy zarobić!!
No to mamy pierwszą zesrawką Belki, czekam na dalsze:((
Obserwuj wątek
    • Gość: wojo Re: Posrany Pan minister Raczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 09:38
      Trochę szcunku proszę.
      • sabbina Re: Posrany Pan minister Raczko 17.06.04, 10:02
        ano, podali dziś rano ten news,
        pojen Raczko nawet na niektóre umowy zlecenia i o dzieło popieraw wprowadzenie
        VAT... sic!
        • arrabbiato Re: Posrany Pan minister Raczko 17.06.04, 10:14
          sabbina 17.06.04 napisała:

> ano, podali dziś rano ten news

"Rzeczpospolita" pisała o tym wczoraj. Najlepiej
          poinformowany biznesmen Forum Kraków nie czyta
          zielonych stron?
          • sabbina Re: Posrany Pan minister Raczko 17.06.04, 10:20
            czasami Rzepe czytuje, ale generalnie jej newsy do niczego nie są porzebne mi,
            zwykle - w tym zakresie co mnie interesuje GIEŁDA - są przestarzałe,
    • Gość: cet2 Re: Posrany minister Raczko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 11:12
      Jak - kiedy – ile masz zapłacić podatku, tego nie wie nikt. Ani minister, ani
      jego służby, ani doradcy finansowi, o podatniku w ogóle już nie wspominając. A
      zapytać też nie można, bo fiskus wprawdzie odpowie, ale „nie na pewno”. I
      musisz się z tym pogodzić, żyć w strachu, niepewności, z tzw. duszą na
      ramieniu – jak za komuny (domiary itp.). Albo tak kombinować na zapas, żeby
      ewentualna wpadka cię nie zrujnowała.
      A moim najskrytszym marzeniem jest osobiste spotkanie (oprócz p. ministra) z
      twórcami zus-owskiego programu „Płatnik”. Czy ktoś z was miał przyjemność z nim
      pracować?
      • skks Re: Posrany minister Raczko 17.06.04, 12:17
        Zgodnie z "nowymi" ustaleniami, kurwa, sejmu, odpowiedzi Urzedu Skarbowego na
        zapytanie podatnika miały być WIĄŻĄCE. Czyli jeżeli podatnik postąpił zgodnie z
        zaleceniem US to nie mogła Mu /podatnikowi/ się stać krzywda.
        A Pan Pojeb minister Raczko chce by ustalenia US były niewiążące:
        Czyli urząd zaleci np, że coś jest kosztem, lub ustali stawkę VAT np: 7% a inny
        urzędas Skarbowy "wymyśli" w tej samej sprawie coś zupełnie innego to
        konsekwencje TEGO poniesie podatnik - łącznie z karą!!!!!!!!!

Totalna samowola!!!!!!!
    • herr_bart_nick Re: Posrany minister Raczko 17.06.04, 12:20
      pan minister naciska również na parlament żeby przemyślał niektóre zapisy
      ustawy o swobodzie gospodarczej, co by zniknął zapis, że podatnik stosujący się
      do interpretacji prawa podatkowego nie ponosi żadnej odpowiedzialności - to tak
      na wypadek gdyby się zdarzyła jakaś wpadka przy wydawaniu interpretacji na
      podstawie art. 14a Ordynacji; a przecież co interpretacja, to pomyłka
      • skks Re: Posrany minister Raczko 17.06.04, 12:25
        hehe
        post wyży pokląłem na niego w tej sprawie!!
        Ale przyznasz - czyste to kurewstwo!!
        • herr_bart_nick Re: Posrany minister Raczko 17.06.04, 16:03
          no faktycznie... ale nie wiedziałem, że zmiana dotycząca oficjalnych
          interpetacji ma coś do czynienia ze zmianami do VAT, póki co staram się omijać
          ustawę o VAT wraz ze wszystkimi rozporządzeniami szerokim łukiem, bo i tak się
          musi zmienić, więc nie ma sensu tych bzdur przyswajać.

ale fakt kawał buca z tego raczka nieboraczka
          • skks Re: Posrany minister Raczko 17.06.04, 19:52
            No niestety ja muszę to kurwstwo od 1.maja stosować - ale robię to ze strachem
            i wiem, że źle się to skończy - te kurwy urzędnicze na 100% coś wymyślą:(((
            • longwehicle Re: Posrany minister Raczko 18.06.04, 03:54
              Musisz pamiętać jeszcze o jednym :.."nieznajomość prawa szkodzi!!"!!.Tak Ci
              powie urzędnik a naczelnik podpisze jego decyzję.Rach ciach i po człowieku!!.
              Z VAT-em musimy nauczyć się żyć,płaci go cały Świat,Millerowi /który za wpis do
              encyklopedii/Ten co wprowadził do unii/ sprzedał Polskę i nas zawdzięczamy ,
              stawki podatku..bandyckie zresztą - doszczętnie w nieodległej perspektywie
              rujnujące polską gospodarkę!!.Ale co tam:.."rząd się zawsze wyżywi!!".
            • Gość: Ja po 4 kontrolach Re: Posrany minister Raczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 15:35
              Masz to jak w banku. Niezależnie od twoich intencji.
              • skks Re: Posrany minister Raczko 18.06.04, 19:17
                Ależ wiem, drogi PT. Urzędniku, wiem tylko, że już tyle w życiu przeż
                te "uczciwe" urzędnicze manewry w dupę dostałem, że raz więcej, raz mniej~~~~
                trudno:(
                Przecież wiem, że odpowiedni urząd skarbowy kolekcjonuje moje o nich tu
                wypowiedzi, skrzętnie.:))))
                Ale co ja poradzę.... dobrze, że nie jestem jedynym podatnikiem, który już Was
                się nie boi.
                • zielonki Re: MOŻE ZROBIMY AKCJĘ ! ? ! ? 18.06.04, 23:40
                  U mnie jak były miłe panie, to na pytanie odpowiedziały - rzecz dla mnie
                  szokującą. Otóż sprawdzają i czytają wszystkie donosy, w tym anonimy też.
                  Uznają przy tym, że jest to cenne źródło informacji.
                  Nasuwa zatem się wniosek prosty. Dla ułatwienia życia musimy niezwłocznie
                  konstruować anonimowe, lub i nie obszerne donosy.
                  Zastanówmy się jak i co można donieść.
                  Te donosy mogą być całkiem absurdalne. Znam z tego źródła sposób ich
                  uwiarygadniania.
                  CO WY NA TO ????
                  • Gość: zwykły obywatel Re: ZROBIMY AKCJĘ ! IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 20:29
                    Niecz się zbelkują i wykwaszą raczki jedne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka