Dodaj do ulubionych

No to wyszło szydło z worka!!

31.07.06, 14:02
Okazuje się, że budynek, w którym zginęło blisko 60 osób zawalił się 6 godzin
po tym, jak izraelskie lotnictwo zbombardowało wioskę - bazę Hezbollahu.
Czyżby to nie bomba zabiła tych ludzi, tylko eksplodujący skład rakiet
należących do terrorystów?
foxmulder2
Obserwuj wątek
    • longwehicle Re: No to wyszło szydło z worka!! 31.07.06, 14:08
      The sad truth about Hezbollah tactics...>The OUWET FRONT-LEBANON
      Firstly I would like to begin with my condolences for all those that perished
      in this unacceptable, barbaric act…

My condolences go as well to the hundreds who have been savagely murdered in
      the last 19 days…

My condolences go out as well to the Lebanese people for the loss of their
      country, that is if they do not take action.

For the last two weeks, we have been screaming that HA are hiding amongst
      civilians to attack Israel…we posted on boards, we mass mailed, some wrote to
      news papers and major news channels…

And yet, the most concerned, the Lebanese people that were themselves the
      victims, stood silent…they felt powerless and defenseless…

Some accused us of treason…some even went all the way to claim we fabricated
      those stories…

Today, the proof is with you, in front of you and yet some of you refuse to see…
      you refuse to see that HUMAN BEINGS are being used as SHIELDS…yes HUMAN BEINGS…
      kids, women, infants…

Mr. Nasralla, we understand the necessities of a guerilla war…we understand
      that you are fighting what you and your people consider a battle of existence…
      but we are not in the Mekong delta or the jungles of Vietnam…this is Lebanon
      Mr. Nasralla…the 10452Km2 are totally inhabited…so wherever your people hide,
      they are endangering HUMANS…

You vowed Jihad on the Israelis…but the whole country has not…you vowed their
      destruction and care less if in the process you loose your life…but the whole
      country has not…

Lebanon and the Lebanese Mr. Nasrallah are people that want to live…we want
      peace…we do not want to be torn to pieces or suffocated by imploding bombs…

When those people stayed in Qana despite the warnings issued by the Israelis to
      evacuate, they did so because they had put their faith in the men of the
      resistance…they believed that those men would protect them, would keep them
      safe from the Israeli enemy…

Alas…they discovered, and it was too late when they did, they discovered that
      those men who were supposed to protect them, were in fact hiding behind them.

They discovered that those men were taunting the Israeli by firing at him from
      behind inhabited buildings, daring him to reply…your men, Mr. Nasrallah, were
      playing Russian roulette but with the gun aimed at the heads of the innocent
      victims instead of theirs…

We all agree that the Israelis are retaliating with excessive force…no one is
      challenging this…what I am challenging is your tactics of turning this
      excessive force to your benefit at the cost of the lives of the civilians…this
      is, at best, Mr. Nasrallah, a criminal act, punishable, if not by the laws of
      the country which are so often bent and twisted, but by the Lord himself…that
      Lord whose name you use to call your party…

Was this what you meant when you claimed you were reserving surprises to the
      Israeli enemy??? was this your “after Haifa” ??? Was Quana your after Haifa?
      If so, then I congratulate you on your napoleonean thoughts…

Pray tell me, were you counting on the public outcry to force the Israelis into
      a cease fire and thus claim your victory??? Like what happened in April
      1996??? Is this what you were aiming at when you fired rockets from the
      vicinity of the UN post not three days ago, causing a retaliation that killed
      four UN soldiers???

The outcry wasn’t strong enough…lets do a Qana II…it will have an impact for
      sure…it never fails…people are so gullible…we get the cease fire and come out
      as heroes…and in the way we cause Israel to suffer humiliation…

Some victory for Lebanon Mr. Nasrallah…

Anyways, I am sorry for all those souls that are being lost day by day as this
      nightmare that has engulfed my country goes on, and I pray all the Gods of all
      the religions to make this madness cease.

Lebanon wants to live.

Lebanon wants to breathe.

Lebanon wants peace.

Give us peace, do not tear us to pieces.
    • morska_trawa Re: No to wyszło szydło z worka!! 31.07.06, 14:09
      należało by wykastrować tych wszystkich kipiących testosteronem facetów, albo
      podawać im w jedzeniu środki obniżające jego poziom to skandal co sie w tym
      libanie wyprawia
    • Gość: czy sam ze soba ? tak z przyzwyczajenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:11
      "Jego pseudośmieszne posty świadczą o kompletnym debiliźmie." - twierdzi Janek

sami sie wysadzili, chcesz udowodnic teze Janka ?
      • longwehicle Re: sam ze soba ? tak z przyzwyczajenia 31.07.06, 14:13
        Ciołku!!Jak dla niego pestą jest odpalenie ładunku wybuchowego na własnym
        fiucie,to dla mnie jest wszystko jasnie!!
      • Gość: czy Re: sam ze soba ? tak z przyzwyczajenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:21
        czy ja ci jakoś ubliżam
        koniecznie chcesz udowodnic teze Janka ?
        • longwehicle Re:Tu jest film ,który pokazuje prawdę : 31.07.06, 14:23
          www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3283816,00.html
          • longwehicle Re:Tu jest film ,który pokazuje prawdę : 31.07.06, 14:25
            Widać na nim, jak wyrzutnia podjeżdża pod blok i odpala rakietę na Izrael!!!!
            • zielonki Re:Tu jest film ,który pokazuje prawdę : 31.07.06, 18:28
              Obca propaganda pewnie jakaś:
              Ynetnews
              127 Yigal Allon Street
              Tel Aviv 67433 Israel
              • longwehicle Re:Oglądnij sobie i poczytaj... 31.07.06, 18:45
                www.honestreporting.com/articles/45884734/critiques/Video_Diary_-_HonestReporting_Heads_North.asp
                • Gość: skarpetka Re:Oglądnij sobie i poczytaj... IP: 81.219.149.* 31.07.06, 19:56
                  – a czemu Babcia płacze? i mówi, że znów przyjdą bolszewicy z nożami i
                  wszystko zabiorą? – nie wiem. widocznie znów słuchała wiadomości powiedział
                  longwehicle. Otóż "longwehicle" znowu jesteś w błędzie, nie słuchała wiadomości
                  tylko, albo z powodu wieku pomyliła komunistów z żydami, a może tobie nie
                  chciała robić przykrości?.

• longwehicle Re:Oglądnij sobie i poczytaj... 31.07.06, 20:04
                    Co z twoim"hrystusem"nieuku!!!;o)hehehehe!!
    • czesiekkk Re: No to wyszło szydło z worka!! 31.07.06, 15:46
      Oburzające to jest carte blanche jakie USA dają Izraelowi, ale to i tak jest
      jedna z ostatnich wojen Izraela w regionie. Już teraz w CNN, pokazywali Libankę
      żonę Amerykanina jak płakała do kamer tv amerykańskiej, żeby zatrzymać wojnę. I
      tak się kiedyś stanie, liczba mieszkańców USA pochodzących z Bliskiego Wschodu,
      Arabów bądż muzułmanów przewyższy pewnego dnia liczbę obywateli pochodzenia
      żydowskiego a dalej będzie jak w UE, gdzie Izrael żadnych wpływów politycznych
      nie ma.
      • longwehicle Re: No to wyszło szydło z worka!! 31.07.06, 16:59

Marcus_Cracus
        Coś dziwnego stało się dziś naprawde w Kanie. Jak dotąd śledztwo nie rozwinęło
        jeszcze zagadki która właśnie ujrzala światło dzienne. Za wcześnie aby
        wyrokować - i za wcześnie aby osądzać - dlatego sądów jeszcze nie będzie. Ale
        pojawił się problem - nie zgadza się CZAS!

Budynek w ktorym zginęli ludzie zbombardowany zostal ok 1 w nocy...zawalil sie
        7-8 rano w czasie gdy bombardowano obiekty oddalone o ok 500m ...co stalo sie w
        przeciagu tych kilkukrytycznych godzin. Rzad w libanie zdaje sie zauwazac, ze
        cos sie nie zgadza wczasie..

Wątek dopiero pojawił się więc za wcześnie na komentarze. Czy jednak doszło do
        eksplozji materialów wybuchowych lub rakiet ukrytych pod budynkiem? W każdym
        razie - budynek zawalił się kilka godzin po bombardowaniu. W tym czasie na
        teren budynku nie spadła żadna bomba!

Armia izraelska dysponuje materiałami które dokumentują tą sytuaję w sposób
        całkowicie bezdyskusyjny.

Pytanie jest czy jeśli w budynku był schron o czym wszyscy mówią hezbollah nie
        zrobił tam również magazynu dla min, materiałów wybuchowych i rakiet.

Kwestia "dziury czasowej" nie jest bowiem wg raportów podważalna. Ludzie mogli
        z budynku wyjść w każdej chwili - jednak nawet jeśli byli tam w chwili
        bombardowania - mieli wiele godzin na opuszczenie go!

Pytaniem które na razie zadają sobie dochodzeniowcy jest czy w momencie
        zawalenia się budynku nastąpiła eksplozja...

Notatka: 1)Wedlug hezbolachow nie bylo wyrzutnii rakiet Katyusza w Kfar Qana.To
        klamctwo - nagrano wjazd ciezarowek do podziemnych garazy po wystrzeleniu
        rakiet.
        .
        2)Hezbollah podal ze dom w ktorym sie schronily wylacznie kobiety i dzieci
        zostal trafiony bomba laserowa o 12:49 w nocy..Dokument filmowy z 6:45 podczas
        nalotu na 3 budynki oddalone od pierwszego o 450m pokazuje ze bomby osiagnely
        cel i ze na zdjeciu panoramicznym budynek ktory mial sie zawalic o 12:49 stoi o
        6:45.
        • czesiekkk Re: No to wyszło szydło z worka!! 31.07.06, 20:35
          To jest po prostu gaszenie benzyną pożaru, i nie ma co się krygować, rozmowy
          pokojowe należy prowadzić z tymi którzy mają realną siłę a taką siłę ma np.
          Hezbollah albo Hamas. Zresztą daleko szukać dlaczego tak długo udaje się
          utrzymać pokój w Irlandii Północnej, m.in dlatego, że rozmawiano z politycznymi
          przybudówkami ugrupowań terrorystycznych obu stron- IRA i UFF/UVF i przewidziano
          amnestię.
          • longwehicle Re: No to wyszło szydło z worka!! 31.07.06, 20:41
            Islam ,dzięki ropie i petrodolarom czuje się silny,nie łudżmy się -Izreal jest
            pierwszym krokiem,potem obudzą się terroryści wszech- maści w Europie!.
            Araby,do perfekcji doprowadzili prowokacje,"lipne"napady i mordy.I świat się
            daje na to nabierać.
            • Gość: Janek Re: No to wyszło szydło z worka!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:05
              a ja i tak nie odrozniam Zyda od Araba
              jakos mam problemy
              pamietam jednak- nie obstajac absolutnie za ludzmi z Lebanom- taka sytuacje,
              mielismy w firmie klientke Zydowke, wyslalem pracownika z Lebanom , bo byl mi
              pod reka, az tu po niedlugim czsie zjawila sie policja
              otoz Zydowka oskarzyla go , ze on miel plan ja pobic
              dopiero moja interwencja i wyjasnienie sprawy sprawilo , ze policja kazala jej
              sie leczyc
              i jeszcze , jechalem kiedys winda z 2 Zydami , pytali mnie skad jestem a ja na
              to , ze mieszkam tu i tu ale jestem pochodzenia polskiego a wtedy mlody Zyd
              powiedzial mi ze Polacy kablowali do Niemcow na Zydow i ze ja w takim razie
              jestem taki sam jak Niency
              zatrzymalem winde miedzy pietrami i powiedzialem mu, ze jak natychmist nie
              zabierze swojej dupy to zadzwonie na policje, darlem sie okropnie
              wtedy ten 2 starszy Zyd zaczal mnie bardzo przepraszac i zebym zapomnial co
              powiedzial
              oj, longi , oni sa jednakowi
              ty nie zrozumiesz ich mentalnosci bo Zydzi i Arabowie sa b.podobni do siebie
              • Gość: pupawehicle Re: No to wyszło szydło z worka!! IP: 81.219.149.* 31.07.06, 21:55
                Żyd dobrze rozumie żyda, bo mentalność mają taką samą.
                • Gość: jazzinator Ciekawe odkrycie wielbiciela ratlerków IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 01.08.06, 15:46
                  tym ciekawsze że Żydzi przepraszali za to bombardowanie,a skorzy do przprosin
                  to oni nie są.Więc odkrycie szydła w worku to jak guzika przy rozporku.
                  • Gość: longskarpetka Re: Ciekawe odkrycie wielbiciela ratlerków IP: 81.219.149.* 01.08.06, 16:40
                    Przpraszając, dalej mordują cywilów i dzieci.
    • niacin Re: No to wyszło szydło z worka!! - ano wyszlo 02.08.06, 08:07
      Wydaje mi sie, ze gwoli uczciwosci dla tego watku nalezaloby zapodac i ta
      informacje.

www.haaretz.com/hasen/spages/745185.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka