Dodaj do ulubionych

PODLASIE- pomóżcie wybrać miejsce ślubu

12.08.05, 13:41
Witajcie!Po krótce opiszę o co chodzi. W następnym roku z moim chłopakiem
chcemy wziąść ślub. I tak jak u większości, nasze fundusze sa bardzo
ograniczone. Ale zamarzyłam sobie, że ślub będę wspominać z wielkim
sentymentem. Wpadłam na pomysł, żeby ślub wziąść w jakimś małym kościółu np
gdzieś na Mazurach. Myślę o wynajęciu domku, tak żeby można było zrobić małą
nocną imprezkę dla najbliższych (ognisko, grill itp, może jakiś catering).
I tutaj mam do Was kochane internautki Podlasianki wielką prośbę- jeśli macie
jakieś fajne miejsca na Podlasiu lub Mazurach to piszcie. może jakieś
zabytkowe kościoły, gdzie byłaby intymna atmosfera? Ale sie rozmarzyłam...
napiszcie co o tym sądzicie? Pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • elinka4 Re: PODLASIE- pomóżcie wybrać miejsce ślubu 16.08.05, 09:29
      Polecam Goniądz. Mały kościółek na wzgórzu- wyjątkowo intmny. Potem impreza w
      karczmie Bartla. Moze nie jest bardzo tania, ale za to mozecie specerowac nad
      rzeką smile
      • mabra1 Re: PODLASIE- pomóżcie wybrać miejsce ślubu 16.08.05, 10:44
        a czy sa tam noclegi? Chodzi mi pokoje np w domu wczasowym itp. Pozdrawiam
        • elinka4 Re: PODLASIE- pomóżcie wybrać miejsce ślubu 16.08.05, 14:22
          noclegi są jak najbardziej:
          www.biebrza.com.pl/bartek/onas.html
    • maku8 Re: PODLASIE- pomóżcie wybrać miejsce ślubu 16.08.05, 16:06
      Inne ciekawe miejsce to klasztor pokamedulski w Wigrach. Jest położony na
      półwyspie nad jeziorem Wigry. Kościół niewielki zabytkowy.
      W zabudowaniach klasztornych mieszczą się miejsca noclegowe. Poza tym jest tam
      też restauracja. Ceny niższe niż we wspomnianej wyżej karczmie u Bratla.
      Zabytkowe budowle klasztorne i jezioro mogą być pięknym tłem do zdjęć.
    • callja Re: PODLASIE- pomóżcie wybrać miejsce ślubu 16.08.05, 20:46
      A może Radzyń Podlaski?? Jest tam przepiękny kościół, w rzadko w Polsce
      spotykanym stylu późnobarokowo-manierystycznym, a tuż obok wspaniały pałac
      hrabiów Potockich - bodaj najpiękniejsze w Polsce rokokowe założenie pałacowo-
      parkowe. Jak z nazwy wynika, obok pałacu rozciąga sie wspaniały, rozległy park
      ze stawem=świetne miejsce na plener, a może nawet na wesele? W pałacu są dziś
      urzędy - nie wiem, czy jest tam hotel i restauracja, ale na pewno można to
      sprawdzić. Radzyń jest niewielka miejscowością, i na pewno ceny nie będą tam
      wygórowane. Może warto sprawdzić?
      Inne symboliczne z kolei miejsce na Podlasiu to Kodeń, i znajdujące się tam
      sanktuarium Maryjne. To też piekne miejsce na romantyczny slub!! Fama głosi, że
      wśród Młodych Par z "Warschaffki" wink popularne jest ostatnio jako miejsce
      ślubów sanktuarium w Świętej Lipce.
      Dwa pierwsze proponowane miejsca dotyczą rzeczywiście Podlasia, takiego nizinno-
      niemal-mazowieckiego; zauważyłam bowiem, że większość powyższych propozycji
      dotyczy raczej Mazur i Pojezierza Mazurskiego.
    • krystianek1987 pomóżcie wybrać miejsce ślubu 21.06.14, 14:46
      Witam,
      Dwa lata temu braliśmy ślub. Moja żona jest z Augustowa ja mieszkam w pobliżu Suwałk. Także tradycyjnie... wybraliśmy Augustów. Chcieliśmy by ten dzień był nieco inny od pozostałych wesel. Więc wraz z gośćmi popłynęliśmy statkiem do sanktuarium w Studzienicach. Tam odbyła się ceremonia. Z powrotem statkiem do portu. Zamówiliśmy przyjęcie weselne w Restauracji Logos. Mieliśmy dosłownie kilka kroków także dla nas też pewnego rodzaju koszty "wyrównują" się bo nie musieliśmy rezerwować autokaru dla gości. Goście przejezdni nocowali w tym hotelu. Wesele na 85 osób jedzenie smaczne, co najważniejsze świeże. Sala ladna, klimatyzowana. Wszyscy raczej byli zadowoleni. No i pomysł ze statkiem to strzał w dziesiątkę. Także polecam jakby ktoś chciał nieco inaczej spędzić ten dzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka