Dodaj do ulubionych

Duze kafle w malej lazience?

IP: *.gdynia.gdansk.pp / *.gdansk.pl 21.06.05, 09:14
Co myślicie? Łazienka 2 x 1,5m, a kafle o rozmiarze 40 x 25 - jasnobeżowe, z
minimalnej szerokości fugą. Do tego ciemna, niebieska tarakota 33 x 33. Czy
nie będzie to wyglądało śmiesznie? Doradzcie mi, bo juz całkowicie zdziczałam
w szale kafelkowych poszukiwań.
pozdrawiam A
Obserwuj wątek
    • Gość: nosek Re: Duze kafle w malej lazience? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.06.05, 11:24
      Duże beżowe kafle moga wyglądać bardzo dobrze, powiększą wizualnie, zwłaszcza
      jeśli fuga będzie minimalna i jasna. ja mam takie, tyle że w nieco większej
      łazience i uważam że wyglądają bardzo dobrze. Musisz je jednak ułożyć w pionie
      nie w poziomie bo w poziomie musiałabyś ciachnąć jeden rządek o 10 cm na
      krótszej ścianie. Prawdopodobnie fuga sprawi że mimo wszystko docinka będzie,
      ale minimalna.
      • lw73 Re: Duze kafle w malej lazience? 21.06.05, 11:40
        Zgadzam się w 100% - tach Duże jasna glazura daje optyczne powiększenie
        pomieszczenia.
        • Gość: taki sobie Re: Duze kafle w malej lazience? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 12:06
          no i oczywiscie duze lustro!
          • Gość: mati Re: Duze kafle w malej lazience? IP: 195.94.207.* 21.06.05, 12:21
            ja mam w lazience 2x2m kafle o wielkosci 60x30cm i wyglada bardzo dobrze, powiem
            wrecz powiekszaja pomieszczenie..... tez sie bałem bo przed położeniem wszyscy
            odradzali.

Ja jak najbardziej polecam
            • Gość: Ani Re: Duze kafle w malej lazience? IP: *.mos.gov.pl 21.06.05, 14:34
              my bedziemy miec male 10x10 bo tez mamy mala lazienke.Duze na malej powierzchni
              nie daja takiego efektu jak na wiekszej-doradzila nam dekoratorka.
    • Gość: dzik Re: Duze kafle w malej lazience? IP: *.gdynia.gdansk.pp / *.gdansk.pl 22.06.05, 07:22
      Dziękuje wszystkim za rady. Kafle wybrane, jutro odbieramy! Gdyby nie Wy pewnie
      byśmy się do przyszłego roku bujali z ich wyborem. Jeszcze raz dzięki,
      pozdrawiam A.
      • Gość: kaszka Re: Duze kafle w malej lazience? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.07.05, 11:22
        Cześć! Jak już położysz te duże kafle to proszę Cię o szczerą odpowiedź, jak
        wyszło, bo ja widziałam łazienkę 2 x 1,8 m w kaflach 30 x 45 i moim zdaniem
        pomniejszyły ją optycznie (przed położeniem też ją widziałam). Jedne takie mi
        się właśnie podobają ale się boję, że mi się klitka zrobi. Pozdrawiam.
        • zabolek27 Re: Duze kafle w malej lazience? 15.07.05, 11:44
          My mamy lazienke nie za duza i dekoratorka doradzila nam male kafle 10x10 i
          super wygladaja, a duze by b.pomieszczenie zmniejszyly:)
          Ja proponuje mame do malej a duze do duzej
          • lw73 Re: Duze kafle w malej lazience? 15.07.05, 12:16
            Witam
            Nie zgadzam sie z teorią że do małych przestrzeni małe płytki.
            Z prostej przyczyny Małe płytki wymagają dużo spoin, a to automatycznie robi "kraty" na ścianie które przytłumiają powierzchnie.
            Duże i jasne płytki natomiast tworzą praktycznie jedną powierzchnie co optycznie pomieszczenie robi większe.
            Pozdrawiam
            Marek
            • Gość: zuzia Re: Duze kafle w malej lazience? IP: *.devs.futuro.pl 30.07.05, 22:44
              popieram duźe kafle na podłodze, mam dość ciemne z czekoladową fugą i wygląda
              to bardzo ładnie ( 35x35 )
    • Gość: kaszka Re: Duze kafle w malej lazience? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.07.05, 13:14
      www.muratordom.pl/6905_362.htm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka