Dodaj do ulubionych

podwieszany kibelek

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.07, 08:48
Witam mam pytanie do was. Czy podwieszany kibelek jest trudny do naprawy i
czy trzeba rozkuwać kafle w razie jego zepsucia. W jakich cenach są takie
kibelki czy mogę taki klozecik kupić już w cenie ok. 300zł czy raczej nie ma
szans.
Obserwuj wątek
    • Gość: miastus Re: podwieszany kibelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 09:05
      niedawno byla promocja w Leroi Merlin, komplet muszla ze stelazem za 260zl czy trzeba to po jakims czasie rozkuc by naprawic pozostanie dla mnie zagadka...do naprawy stelaza, puszczajacych polaczen niestety trzeba bedzie rozkuc, dlatego warto zainwestowac w solidna i sprawdzona konstrukcje, jesli uszkodzi sie jakis element w mechanizmie spluczki do ew naprawy wystarczy otwor na przycisk
    • Gość: egi Re: podwieszany kibelek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.07, 09:52
      Dzięki za odpowiedz. A myślisz, ze był to porządny kibelek. Wiesz z jakiej ceny
      w Leroi Merlin zszedł. Z 500 na 260 czy jakoś tak? Bo słyszałam, że takie
      kibelki to sie zaczynaja od 700 zł
      • Gość: miastus Re: podwieszany kibelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 10:10
        jeszcze raz, jako "podwieszany kibelek" rozumiem komplet (bo sama miske firmowa kupisz za 260 bez problemu) ze stelazem i wszystkimi niezbednymi akcesoriami, jesli chodzi o tamta promocje to nie byla przecena, po prostu ktos wstawil im cale zestawy i gdyby byly porzadne to bym kupil, ale raz ze byly brzydkie a dwa ze balbym sie posadzic na nim tesciowa
    • kreatywni Re: podwieszany kibelek 20.02.07, 10:51
      Masz szansę kupić podwieszany za 300 zł. Popatrz w marketach budowlanych.
    • Gość: egi Re: podwieszany kibelek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.07, 11:11
      dziękuję . Kochani jesteście. Bardzo mi zalezy na tym kibelku ale mój
      narzeczony mówi, ze to za droga zabawa i cały kibelek ze stelarze i wszystkim
      co tam potrzeba bedzie mnie kosztował nie mniej niż 600 zł. :(. A mi sie taki
      podwieszany śni po nocach. Jak ktoś wie gdzie jeszcze mozna tanio taki kibelek
      ze stelarzem kupić niech pisze albo sle linka. Z góry dziękuję za pomoc.
      • Gość: kibelek Re: podwieszany kibelek IP: 194.181.22.* 20.02.07, 11:33
        swego czasu bardzi sie interesowalem sprawa, ogladalem rozne stelaze i te za 300
        o te za 700. Stanelo na tym ze nabylem stelaz geberitu, wzzystko razem (stelaz,
        kibelek, deska) wynioslo mnie ok 1000 zl, ale uwazam ze warto.
    • ewaktw Re: podwieszany kibelek 20.02.07, 12:03
      Przyznaję, że jak sama szukałam to dowiadywałam się tu i ówdzie od fachowców i
      każdy polecał Geberita. Kupiłam więc stelaż Geberita na Allegro z gwarancją i
      dostawą kurierem, z jakiejś hurtowni. Cena była dużo niższa niż takiego samego
      zestawu w sklepie (zapłaciłam około 600 zł), a po tym co się nasłyszałam
      wolałam nie kupować nieznanej firmy.
      Z tym, że oddzielnie kupowałam muszlę z deską - wybrałam akurat rzeczy Roca.
    • Gość: egi Re: podwieszany kibelek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.07, 12:16
      no to mnie załamaliście mój facecik to na 600 zł sie nie zgodzi. Jest jakaś
      szansa na znalezienie dobrego i pewnego za 400zł? :(
      • trypel Re: podwieszany kibelek 20.02.07, 12:30
        W castoramie masz Grohe za chyba 450-500 z przyciskiem i kątownikami. Taniej
        markowego nie znajdziesz.
      • Gość: miastus Re: podwieszany kibelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 12:44
        moim zadniem warto, majac na wzgledzie pozniejsze ewentualne problemy i w zwiazku z naprawa strate sporej gotowki (czego facecik by Ci na pewno nie darowal), zamiast tracic oszczednosci i czas na szukanie po hurtowniach bubla poswiecic go na przekonanie facecika do stelaza sprawdzonej firmy, w ogole do stelaza

www.allegro.pl/search.php?string=stelaz+podtynkowy
    • Gość: egi Re: podwieszany kibelek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.07, 15:14
      dzięki wszystkim za pomoc
    • rebron Przekonajcie mojego facecika, ja sama nie dam rady 26.02.07, 12:37
      Napiszcie jakie są za a jakie przeciw kibelkowi podwieszanemu. dam to mojemu
      facecikowi do przeczytania. Niech zobaczy, ze ten kibelek naprawde jest ok. :)
      • zielony_listek głosuje za podwieszanym :-) 26.02.07, 13:53
        Szukając stelaża zwróć uwage na typ stelaża: czy będziesz go "wkuwać" w ścianę,
        czy po prostu przykręcisz i obudujesz np. płytami g-k.
        Te pierwsze często są w promocjach i są zazwyczaj tańsze, ale delikatniejsze
        (jeśli chcesz go obudowywać to może byc za delikatny).

Za kiblekiem podwieszanym przemawia wygoda sprzątania, a zwłaszcza podłogi pod.
        Sam korpus ma mniej zakamarków, brud sie nie ma gdzie chować :-)
        Estetyka - mnie sie bardziej podobają podwieszane, ale to kwesia gustu.

Co do różnicy w cenie - łazienkę odnawia się rzadko i lepiej teraz odżałować
        200 zl, niż potem pluć sobie w brodę.

Pozdrawiam
        zielony_listek
        • Gość: miastus Re: głosuje za podwieszanym :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 14:11
          juz widze jak facecik sprzata, heh, tym raczej go nie przekonasz, ale mozesz zasugerowac mu ze wygodniej bedzie mogl na nim przegladac meska prase a przestudiowane egzemplarze odkladac na wypolerowane przez Ciebie kafelki pod kibelkiem :o)
        • trypel Re: głosuje za podwieszanym :-) 26.02.07, 15:23
          zielony_listek napisała:

> Szukając stelaża zwróć uwage na typ stelaża: czy będziesz go "wkuwać" w
          ścianę,
          >
          > czy po prostu przykręcisz i obudujesz np. płytami g-k.
          > Te pierwsze często są w promocjach i są zazwyczaj tańsze, ale delikatniejsze
          > (jeśli chcesz go obudowywać to może byc za delikatny).

Wybacz ale musze nieco poprawic Twoją wypowiedz. Stelaże sa zawsze do zabudowy
          suchej (płyta g-k lub g-w) i słuza do montażu przy scianie cieżkiej, wewnątrz
          scianki lekkiej lub do zabudowy wolnostojącej. Urzadzenia do zabudowy ciezkiej
          ( do tego twojego WKUWANIA) to zupełnie inna bajka i te urzadzenie ABSOLUTNIE
          nie nadają się do oklejania płytą g-k, muszą byc integralna czescią sciany i
          dodatkowo w celu uzyskania własciwych parametrów (400 kg obciazenia
          statycznego) tynkuje sie je tynkiem na siatce. Jesli autorka tematu zdecyduje
          sie na zabudowe ciezka to oczywiscie wyda mniej na urzadzenie ale wiecej na
          robocizne wiec zalezy co kto lubi.
          • zielony_listek Re: głosuje za podwieszanym :-) 26.02.07, 22:25
            trypel napisał:
            > Wybacz ale musze nieco poprawic Twoją wypowiedz. Stelaże są zawsze do
            zabudowy
            > suchej (płyta g-k lub g-w) i słuza do montażu przy scianie cieżkiej

Bardzo dziękuję za uzupełnienie, dokładnie o to mi chodziło :-)

Chciałam zwrócic uwagę, że obydwa typy (do zabudowy lekkiej i ciężkiej) bywają
            w promocji w supermarketach i łatwo sie pomylić. Jak ktos nie wie o tym, to nie
            zauważa różnicy po nazwie, stelaż to stelaż. Mogę sie mylic, ale do tych do
            zabudowy ciężkiej też stosowana jest nazwa stelaż.

Napisałam "może byc za delikatny", bo nie wiem którą zabudowę planuje autorka
            wątku.

pozdrawiam
            zielony_listek
    • rebron Re: podwieszany kibelek 01.03.07, 08:38
      Myślałam o tym stelazu, który sie robi wewnatrz sciany bo chyba jest lepszy.
      Chodzi mi o mocną konstrukcję. Tak mocną jak moj facecik :p
    • rebron Re: podwieszany kibelek 01.03.07, 08:39
      Myślałam o tym stelazu, który sie robi wewnatrz sciany bo chyba jest lepszy.
      Chodzi mi o mocną konstrukcję. Tak mocną jak moj facecik :p egi ( rebron )
      • trypel Re: podwieszany kibelek 01.03.07, 09:00
        Wewnątrz lekkiej czy cięzkiej? Mocny bedzie kaZdy prawidłowo zamontowany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka