Dodaj do ulubionych

Kopi 106 - pilot. Nowy serial lokalny! Zobacz!!!

08.05.07, 12:16
Kopi 106
Nowy i jedyny loklany serial obyczajowo-sensacyjny.

Pilot

Był zimny wiosenny poranek. Podniecona Zuza Szczekańska szczelnie opatulona szalikiem szybkim marszem zbliżała się do Blaszaka nr 106, przy alei Mjr Kopi. Jak najszybciej przeszła obok Urzędu Skarbowego licząc w myślach gigantyczne podatki, które będzie musiała odprowadzać od swoich horrendalnych gaży superreportera. Kiedy mijała Hotel Premierowski, przed oczy wrócił jej obraz kłębiących się tłumów, stalowe ramy płotków i bramek i… błękitne oczy Marcina Kargula. To właśnie wtedy , podczas DNI OTWARTYCH BLASZAKA, obiecała sobie, ze już nigdy nie będzie stała w kolejce, aby dostać się do Niego. Od dzisiaj już będzie taką gwiazdą jak Jerzy Arbuz, który pamiętnego dnia oprowadzał ją wbitą w tłum marzycieli. Jej podniecenie sięgnęło zenitu, gdy red. Arbuz odezwał się po raz pierwszy:
- Państwo wszyscy mnie znają wiec nie będę się przedstawiał.
Teraz takie słowa Bedzie mogła powiedzieć również ona. 7 lat studiów, 4 liceum, 8 podstawówki…3 w przedszkolu… i jeszcze rok w żłobku…. marzyła żeby pracować właśnie tu… , a teraz niebieskie przeszklone drzwi do Blaszaka otwierają się szeroko przed nią z cichym poszumem elektrycznych siłowników. W lewej ręce ściskała swój talizman- srebrno-zielony, jednorazowy długopis. Przekroczyła magiczny próg. Już tylko jedna przeszkoda dzieliła ją od wielkiej sławy- agent ochrony strzegący blaszaka jak niedostępnej fortecy…
- Proszę poczekać w akwarium!
-Ale ja… ale ja –wyszeptała…
-Proszę do akwarium- powtórzył - zaraz ktoś do pani przyjdzie!
W tym momencie nie wiadomo jak i skąd stanęła przed nią dziewczyna o pokaźnych kształtach.
-Jestem redaktor Bezmozga Agata- powiedziała- nic dla pani nie mogę zrobić, nic pani nie mogę obiecać. Co w takim razie mogę przekazać redaktor Krowickiej?
- Ale ja , ale ja tu w innej sprawie… byłam umówiona z kierownikiem Bałtrotynem…
- To dlaczego marnuje pani mój cenny czas- wrzasnęła Bezmozga- w tym czasie mogłam pomóc tylu innym interwentom! – warcząc wybiegła z akwarium.
Porzucona Zuza Szczekańska wyrwała się do agenta ochrony.
-pan Bałtrotyn? –wyszeptała
-zapytam czy jest wolny- odpowiedział- już go szukam.
Zuza wróciła do akwarium. Nie wiedziała, że poczeka tu kolejne 4 godziny…, bo skąd mogła przypuszczać, ze mały, szwędający się z komórką po parkingu chłopiec to właśnie ten, który miał odmienić jej los… cdn...

Obserwuj wątek
    • chris1970 Re: Kopi 106 - pilot. Nowy serial lokalny! Zobacz 08.05.07, 13:34
      Zapowiada się ciekawie. Godziny nadawania są znane?
      • Gość: pis-kowniczka Re: Kopi 106 - pilot. Nowy serial lokalny! Zobacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 17:40
        Kurdeeee dobre dobre

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka