Dodaj do ulubionych

Władze RUBINKOWA sponsorują.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 19:59
Moi krewni użytkują od wielu lat lokal użytkowy w Spółdzielni Mieszkaniowej
Rubinkowo.
Stan tego lokalu jest fatalny. Ani poprzednie władze Spółdzielni, ano obecne
nic nie chciały pomóc w naprawach, czy modernizacji. Ale jak się okazuje, są
równi i równiejsi. Otóż ze starym kontrahentem, który nigdy nie miał żadnych
zaległości w opłatach władze spółdzielni nie muszą się liczyć. Liczą się
natomiast z tymi, którzy wyrazili chęć wynajęcia pomieszczeń, które aktualnie
nie są użytkowane.
Jestem członkiem Spółdzielni RUBINKOWO i jestem bardzo ciekawy:
- Za czyje pieniądze wykonuje się kolejną adaptację pomieszczeń w
pawilonach spółdzielni?
- Jaka jest pewność, że klient którego sponsoruje spółdzielnia nie
zwinie interesu za kilka miesięcy?
- Jaka jest pewność, że klient ten będzie płacił opłaty jak moi krewni?
- Jaka jest pewność, że modernizacja lokalu jaką sponsoruje
Spółdzielnia przyda się następnemu użytkownikowi i czy następny użytkownik
również będzie sponsorowany przy rozwalaniu tego co obecnie jest robione?
- Jaka jest pewność, czy władze Spółdzielni nie są zainteresowane
materialnie w takim sponsoringu?
Wiem, że na takie pytania nie otrzymam odpowiedzi. Ale jako członek
Spółdzielni musiałem je zadać.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zygmunt Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 16:01
      Masz rację. Czytałem gdzieś artykuł na ten temat. "Kłopoty z Marzeną", czy
      Marzanną. Nie pamiętam dokładnie.
    • Gość: ha ha ha Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 22:04
      Ha ha ha!
      Frajer zawsze będzie frajerem
    • Gość: Klient Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 23:38
      Mieszkam na Rubinkowie I. Mieliśmy tam sklep BLIŹNIAK. Nie wiadomo dlaczego
      został zlikwidowany. Jak pamiętam był to lokal urządzony, a teraz to jest
      ruina - wszystko zniszczone. Kto za to zapłaci? Poza tym czy będzie na osiedlu
      normalny sklep? czy same LEADER PRICE, czy PLUS.
      • Gość: VENI Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 11:41
        To sa dopiero poczatki tworczosci nowej wladzy. Nastepne kwiatki sa w drodze...
        • Gość: Przedstawiciel Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 11:58
          Mam nadzzieje, ze na grupach czlonkowskich dowiemy sie ile stoi pustych sklepow
          na osiedlu. Panowie z ZARZADU tak dalej!!!!
          • Gość: VENI Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 12:24
            Cieplo sie zrobilo i zastanawiam sie, gdzie sie podzialy rusztowania na
            budynkach. Moze w ramach oszczednosci zaperzestalismy tych dzialan na naszym
            osiedlu?
            • Gość: Janosik Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 13:51
              Jak zwykle w kampani wyborczej stosuje się chwyty w myśl zasady "cel uświęca
              środki" ale po zdobyciu władzy zapomina się co obiecano i po pewnym czasie robi
              się to samo.We wszystkim góruje prywata a my naiwnie wierzymy, że coś się
              zmieni.Zmieniła się władza , którą przejęli Ci co krytykowali.Wprowadzili
              swoich i działania coraz bardziej przypominają tych których
              krytykoweali.Pzdrwwiam Janosik
              • Gość: Przedstawiciel Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 14:33
                Podobno wspolpraca miedzy Przewodniczacym R.N. a Zarzadem sie nie uklada od
                pewnego czasu - szkoda - tak bylo milo. Moze ktos wie cos wiecj?
                • Gość: śmieszne Re: Sprawiedliwy wie więcej, to Wam powie IP: *.torun.mm.pl 07.04.05, 14:44
                  źródło: Gazeta Wyborcza
                  data: 14 sierpnia 2003
                  Sprzedaż telewizji kablowej przez władze SM "Na Skarpie" przyniosła szkodę
                  tysiącom lokatorów - twierdzi Rafał Zgorzelski ze stowarzyszenia "Stop
                  Korupcji". Wczoraj organizacja złożyła doniesienie do prokuratury o popełnieniu
                  przestępstwa.
                  Decyzja o sprzedaży Telewizji Spółdzielczej Toruń przez SM "Na Skarpie" zapadła
                  w lutym 2001 r. na zebraniu przedstawicieli spółdzielni. Uchwała została
                  podjęta niezgodnie z prawem i była wymuszona przez zarząd i radę nadzorczą
                  Skarpy - twierdzi Zgorzelski. Władze spółdzielni szantażowały delegatów, że
                  jeśli tak nie zadecydują, lokatorzy nie będą mogli odbierać programu
                  telewizyjnego.
                  "Stop Korupcji" zarzuca także szefostwu Skarpy, że zataiło kwotę, za jaką
                  sprzedano spółdzielczą kablówkę oraz informacje, dlaczego kupiła ją firma Szel -
                  Sat (obecnie Multimedia), a nie inna. Transakcja spowodowała, że spółdzielcy
                  płaca o wiele wyższe rachunki za oglądane programy i są zmuszani do
                  podpisywania indywidualnych umów z firmą - twierdzi Zgorzelski.
                  To pomówienia - ripostuje Jan Zagórski, wiceprezes SM "Na Skarpie".
                  Spółdzielnia sprzedała korzystnie TST. Za ile, nie mogę powiedzieć, bo to
                  tajemnica handlowa. Ale TST to tylko studio i sprzęt, który i tak nie jest
                  wykorzystywany.
                  Jak wyjaśnia Zagórski, w 2000 r. spółdzielnia dostała pismo z Krajowej Rady
                  Radiofonii i Telewizji, że jej sieć kablowa, która powstała pod koniec lat 80.,
                  przestała odpowiadać nowym wymogom technicznym i wkrótce SM "Na Skarpie"
                  musiałaby ją zlikwidować. Mieliśmy do wyboru: wykonać nową instalację ze
                  środków spółdzielni albo ogłosić przetarg na firmę, która zrobi to we własnym
                  zakresie - mówi wiceprezes. Zdecydowaliśmy się na ten drugi wariant, ponieważ
                  koszt inwestycji wynosił wówczas 1,5 mln dolarów.
                  Władze spółdzielni twierdzą, że przetarg wygrała firma Szel - Sat, ponieważ
                  jako jedyna zaproponowała bezpłatne przekazywanie programu telewizji publicznej.
                  Przecież za korzystanie z najmniejszego pakietu telewizyjnego trzeba płacić 5
                  zł - dziwię się.
                  To opłata eksploatacyjna, a nie za przesyłanie programu - wyjaśnia Zagórski.
                  Ale opłaty za kablówkę Multimediów są wysokie.
                  Mieszkańcy mają przecież wybór. Jeśli nie chcą korzystać z pakietów tej firmy,
                  mogą sobie zainstalować antenę satelitarną.

Rubinkowo skarży
                  W lipcu do prokuratury zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa złożył zarząd
                  SM "Rubinkowo". Zarzuty wobec byłego prezesa Andrzeja Jasińskiego i jego
                  współpracowników dotyczyły: 450 tys. zł odsetek wobec PEC za dostawy ciepła;
                  utraty kontroli przez spółdzielnię nad kablówką Petrus; niepopieranie opłat za
                  dzierżawę terenu przy Szosie Lubickiej od Janusza Frelika, przez co
                  spółdzielnia nie dostała 131 tys. zł. Łącznie straty Rubinkowa pod poprzednimi
                  rządami wyceniono na 800 tys. zł.
        • Gość: Ogrodnik Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 14:38
          Lubię kwiatki, jeśli pachną.
    • Gość: Członek SM Rubinko Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.rubinkowo.pl 08.04.05, 12:26
      Po numerze IP można zrozumieć kto prowadzi dialog i z kim dyskutuje ! Ale Tobie
      należą się odpowiedzi. Obecnie w Spółdzielni możesz otrzymać odpowiedź na każdą
      ineresującą Cię problematykę finansową i co najważniejsze możesz sprawdzić stan
      faktyczny. Ale rozumiem że nie masz czasu sprawdzić "swoich rewelacji" u źródła
      więc odpowiem tą drogą:
      1. Istotnie część lokali i budynków wymaga nakładów remontowych.
      2. Adaptacje wymajmowanych pomieszczeń wykonują we własnym zakresie wynajmujący.
      3. Spółdzielnia pokrwa koszty w wysokości 50 % wymianę stolarki okiennej i
      drzwiowej,100% pokrywa koszty związane z instalacjami wewnetrznymi
      zakwalifiowanymi przez inspektorów budowlanych do wymiany (instalacje w
      pawilonach mają już 25 lat użytkowania )
      4. Sklep bliźniak od 4 lat miał problemy finansowe z zapłatą czynszów
      5. Na 28 000 m2 całkowitej powierzchni lokali użytkowych wolnych jest obecnie
      350 m2 czyli 99 % jest wynajętych (wykaz jest w administracjach )
      Jeżeli jesteś człokiem spółdzielni to wyraźnie bardzo leniwym mam nadzieję
      że wskazałem Tobie drogę do konfrontacji zasłyszanych i powielanych pomówień.
      • Gość: W.F. Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 17:13
        Do członka
        Odpowiadasz nie na temat. Gościu pytał (może pytała) czemu nie macie piniędzy
        tych co płacą sumiennie czynsz macie w nosie, a macie kasę dla nowych, którzy
        moga nabroić w lokalu, a potem zrezygnować.

Zgadzam się, ze dzięki numerowi IP można rozszyfrować kim jesteś.
        • Gość: HG Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.petrus.com.pl 23.04.05, 22:47
          Jak to po nr IP można sprawdzić kim jestem???? Dokładnie czy tylko np. z jakiego miasta jestem i np. dzielnicy?
          • Gość: W.F. Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 08:50
            Oczywiście sa również na to sposoby, ale nie pisałem do ciebie, tylko do
            gościa, który podpisał się "Członek SM Rubinko" - zastał rozszyfrowany,
            ponieważ sam zwrócił uwagę na swój nr IP.
      • Gość: Bezrobotny Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 17:29
        Jak to jest możliwe, biznesmen taki jak BLIŹNIAK przez 4 lata może nie płacić
        czynszu, a spółdzielnia pozwala sobie na kredytowanie działalności w lokalach
        użytkowych (wprawdzie innych niż bliżniak),a my w mieszkaniach musimy sami
        finansować remonty. Jestem bezrobotnym, ale nigdy nie zalegałem z czynszem.
        Gdybym tak jak przytoczony przez prezesa Spółdzielni BLIŹNIAK zalegał przez 4
        lata z czynszem, to miałbym już sprawę w sądzie, a być może byłbym eksmitowany.
        A poza tym, proszę realnie spojrzeć na życie. My bezrobotni, też jesteśmy
        ludźmi. Bezrobotny, to nie znaczy chuligan, czy kryminalista. Nie życzę nikomu,
        aby znalazł się w podobnej sytuacji, ale nie życzę sobie aby moje pieniądze,
        które płacę w czynszu przekazywać na urządzenie lokalu użytkowego.
    • Gość: Łubu-dubu Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 22:33
      Łubu-dubu
      Łubu-dubu
      Niech żyje nam Prezes .......... "klubu"
      Niech żyje nam

Rozmowa sponsorowana
      • Gość: Rubik Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 11:44
        Swego czasu dosyć dużo płaciliśmy w czynszu za niedobory wody. Nowa władza
        spowodowała-chyba, że zostały zlikwidowane. Jednak na zebraniu słyszałem, że
        wody ciągle brakuje. Zastanawiam się kto za to płaci i w jaki sposób???
    • Gość: Bezrobotny Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 09:05
      Nie dajcie się zwieść pozorom. Nigdy bilans wody nie wyjdzie na zero. Zawsze
      wynik (ilość dostarczonej wody) z licznika głównego jest wyższy od sumy
      odczytów w mieszkaniach. W Spółdzielniach gdzie nie mówi się prawdy w
      sprawozdaniach bilans wychodzi na zero, a straty wody są wliczane do czynszu i
      wszyscy sa zadowoleni bo "żadnych strat nie ma". Poprzenie władze RUBINKOWA
      postanowiły ujawnić jaki jest bilans wody i to między innymi stało się
      przyczyną, że była to ich ostatnia kadencja. Jeżeli ktoś jest zainteresowany
      tymi sprawami proponuję kontakt z firmą METRON, tam są swietni specjaliści z
      tego zakresu. www.metron.pl/modules.php?name=Forum
      • Gość: HYDRAULIK Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 13:06
        Metron nie wytrzymuje konkurencji z innymi producentami wodomierzy.
        • Gość: Metronka Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 22:04
          Co to znaczy, że nie wytrzymują konkurencji?
      • Gość: Rubik Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 14:08
        Już za miesiąc nowy v-ce prezes na Rubinkowie. Ciekawe kto?
        • Gość: skarpa Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.torun.mm.pl 12.05.05, 14:59
          Podobno Piechota ze Skarpy.
        • Gość: vice prezes Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 14.05.05, 20:53
          > Już za miesiąc nowy v-ce prezes na Rubinkowie. Ciekawe kto?

a gdzie ogłoszenie?
          w SM RUBINKOWO nic takiego nie ma......
          gdzie czytac?
          a............ PREZES dobiera sobie towarzystwo................
      • Gość: Bezrobotny Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 19:21
        To bylo do przewidzenia - walka o stołki. A swoja drogą. to który prezes
        chodziłby na piechote.
        • Gość: mieszkaniec Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.petrus.com.pl 26.05.05, 01:59
          Będzie chodził na piechote ale w okrąglaku !!!
          • Gość: Z.G. Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 11:07
            A może zrobimy zgaduj-zgadulę. Proszę o odpowiedzi kto pcha się na członka
            Zarządu SM RUBINKOWO?
            Kto zgadnie moze przez cały rok nie płacić czynszu.
            • Gość: Ja Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.torun.mm.pl 26.05.05, 11:28
              Ja się pcham i jestem juz na czele.
              • Gość: Z.G. Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 20:22
                Masz marne szanse. Nie miwszkasz na Rubinkowie. Takich nie chcemy.
                • Gość: Ja Re: Opozycja wobec Zarządu i Rady prowokuje IP: *.torun.mm.pl 27.05.05, 09:04
                  Nie podpisuj się jako Z.G., bo to nie jest ładnie podszywać sie pod kogoś , kim
                  nie jesteś.
                  • Gość: Odyniec Re: Opozycja wobec Zarządu i Rady prowokuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 17:08
                    Popieram. Skoro koś nie nazywa się Zyta Gilowska, nie ma prawa do tego niku
                    (Z.G.). Ale ja również poczułem się urazony, że podpisujesz się "Ja" - tym
                    samym poszywasz się pode mnie, czego sobie nie życzę.
    • Gość: Straganiarz Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 07:36
      Chętnie bym skorzystał z dotacji, ale nie mam dojścia d sponsorów.
    • Gość: Sergio Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 17:58
      Chyba komuś walne...
      Chyba komuś walne zorganizowali
    • Gość: Odświerzacz Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 08:39
      Do spadochroniarzy - pracowncy należący do starego układu Rubinkowa. Wasz
      koniec jest bliski. Nawet radny wam nie pomoże.
    • Gość: W.F. Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 07:49
      Nawet język którego używacie wiele wyjaśnia.
    • Gość: Bezrobotny Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 17:39
      Obiecywali, że jak djdą do władzy czynsz obniżą o polowe. Czynszu nie
      zmniejszyli, ale jak chciałem zdjąć grzejniki na czas remontu to powiedzieli że
      trzeba do spółdzieli zapłacić chyba 60 zł, dopiero wtedy bądzie zgoda.
      • Gość: hi,hi,hi Re: Zgłos się do Jasińskiego, to on załatwi IP: *.torun.mm.pl 16.07.05, 21:05
        • Gość: Odświerzacz Re: Zgłos się do Jasińskiego, to on załatwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 00:35
          Nie hihaj tak, bo za Skarpę też się weźniemy.
    • Gość: Bezrobotny Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:14
      Domyślam się, kto kryje się pod nikiem hi,hi,hi.

Więc uważasz, że jesteś bardzo dowcipny?
      Jesteś w błędzie. Jesteś bardzo cyniczny, a interesuje Cię tylko twój własny
      interes. Wpółczuję Ci. Wolę być nezrobotny, niż taki jak Ty.
      • Gość: lucek Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 11:21
        Ja wiem,że jest ze Skarpy - to widać!!!
      • Gość: Dolan Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:59
        Daj spokój. Nie ma z kim rozmawiać. Oni wszystko traktują jak igrzyska, a
        członek spółdzieli jast tu tylko narzędziem.
    • Gość: Susana Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 10:31
      Po co ta wymiana wodomierzy. U nas wodomierze nie są nic zniszczone i mają je
      wymienić na nowe. Poza tym sami je zakładaliśmy, więc jakim prawem spółdzielna
      zabiera to czego nie kupowała.
      • Gość: red Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 14:24
        Wymiana wodomierzy nie załatwi problemu niedoboru wody, jednak Zarząd się
        wykaże, że coś z tym fantem robi.tyle pieniędzy i to naszych w błoto!!!!!
        Producenci wodomierzy zacierają ręce - znależli głupich.
        • Gość: waldek Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 07:54
          A w ogóle, co to jest sponsorowanie i czy to jest zabronione.
          • Gość: red Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 11:01
            Sponsorowanie nie jest zabronione ale niech to robią z pieniędzy z własnj
            kieszeni a nie pieniędzy spółdzielczych!!! Placówka PKO na dole też została
            zasponsorowana przez Zarząd ( remont ) ale z naszych pieniędzy!!!
            • Gość: Carol Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 11:43
              Bo ja słyszałem, że w spóldzielni nie mówi się łapówka, tylko używa się innych
              słów. A łapówka była przypisana do urzędów. Do niedawna mówiono, że nie ma
              przepisu aby ukarać sędziów sportowych za sprzedane mecze, bo nie są urzędnikami
              państwowymi. Ale okazuje się, że przepis się znalazł.
    • Gość: W.F. Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 20:22
      Sponsoring jest jedną z najszybciej rozwijających się tak zwanych umów
      nienazwanych (przejmowanych przez Polskę z prawa amerykańskiego). Jego istotą są
      skojarzenia, dzięki którym pozytywny obraz sponsorowanego przenosi się na
      sponsora. Znak sponsora towarzyszy imprezom lub działaniu sponsorowanych instytucji.
      UMOWA NIENAZWANA NIE MOŻE BYĆ SPRZECZNA Z PRZEPISAMI BEZWZGLĘDNIE OBOWIĄZUJĄCYMI.
      Jednak sponsoring coraz częściej wykorzystywany jest w celu obejścia prawa.
      Na przykład sponsor dysponuje środkami do których nie ma prawa. Często strony
      mają interes w tym, żeby obejść obowiązujące prawo, np.: prawo sprzedaży jest
      zapisywane w formie darowizny. Jest to umowa bezwzględnie nieważne, gdy dochodzi
      do obejścia prawa, np.: by obejść prawo podatkowe podaje się fikcyjną cenę
      podczas sprzedaży.
    • Gość: W.F. Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 20:47
      Sponsoring jest narzędziem promującym dany produkt daną firmę, lub osobę w
      związku ze sponsorowanym przedsięwzięciem. Sponsoring przy wspieraniu wydarzeń
      kulturalnych, sportowych, społecznych i przedsięwzięć naukowych uważa się za
      przyjazny społeczeństwu. Natomiast wydawanie środków spółdzielczych bez
      stosownego upoważnienia nie ma nic wspólnego ze sponsoringiem i może być
      niezgodne z wolą spóldzieców.
      Uważam, ze w przypadku, gdy zachodą wątpliwości dotyczące wydawania wspólnych
      pieniędzy nic nie stoi na przeszkodzie, aby daną sprawę zbadać i wyciągnąć
      konsekwencje.
    • Gość: Blog Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 14:47
      A co ma być po KASKADZIE na piętrze?
      • Gość: Torus Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 15:51
        Miała być siłownia, ale nie mam pewności. Były jakieś przeszkody. Lokal był już
        mierzony.
    • Gość: TADA Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 10:40
      PODOBNO DOCIEPLANY JEST PAWILON PRZY ŁYSKOWSKIEGO 29- ADMINISTRACJA JEDYNKI.
    • Gość: Remik Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: 80.50.52.* 04.10.05, 11:56
      Wyjdź na zewnątrz to zobaczysz ,że docieplają twojego Petrusa ,aptekę i innych.
      Oczywiście w ramach sponsoringu.( dla rozgarniętych za pieniądze wynajmujących
      lokale użytkowe i płacących na fundusz termomodernizacyjny).
      • Gość: Lek Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 12:03
        Myślałem, że w pierwszej kolejności docieplamy bloki mieszkalne między innymi z
        czynszów za lokale użytkowe - ale masz rację pierwseństwo mają wynajmujący
        lokale użytkowe - członkowie niech czekają !!!!!!
        • Gość: Skarpetka Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 16:36
          Zobaczyli, że na Skarpie docieplają pawilony, więc chcą pokazać, że tutaj również.
      • Gość: B2 Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 08:35
        A kiedy docielą mój budynek - Buszczyńskich 2. Zlokalizowany jest tak, że ma
        wiatry ze wszystkich stron.
        • Gość: ZZ Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 07:52
          Jeżeli brać pod uwagę datę zasiedlenia, Ten budynek najprawdopodobniej będzie
          docieplany jako jeden z ostatnich
    • Gość: Volt Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 19:12
      Nie przejmujcie się. Za dwa lata będzie nowa akcja na tym pawilonie. Nie
      pomyślano o tym, że przed dociepleniem należy wymienić okna. W związku z czym
      późniejsza wymiana okien będzie utrudniona, co spowoduje znaczny wzrost kosztów
      wymiany oraz uszkodzenie obecnie wykonywanej elewacji budynku.
      Tak to jest, kiedy się robi na pokaz.
      • Gość: Lek Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 12:43
        Na pokaz wiele się robi w naszej S-ni. Te ruchy z operatorami TV to smiech na
        sali. Panowie z Zarządu wy sami nie wiecie co mówicie. Ciekawe czy ktoś z was
        zastanowił się ile czasu trwa wybudowanie nowej sieci? Licząc projektowanie,
        uzyskując wszelkie pozwolenia itd. Panowie z czym do ludu!!!!!!
    • Gość: Ceres Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 21:46
      To nie mogli najpierw wymienić okien, a potem ocielać?
      • Gość: Majster Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 21:34
        Mogli, a nawet powinni.
        • Gość: LUCEK Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 10:04
          Jestem zainteresowany wykupem gruntu. Czy w naszj S-ni coś się dzieje odnośnie
          wykupu? Może ktoś coś wie?
          • Gość: Blog Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 11:23
            Przygotowywana są materiały do umożliwienia członko uzyskania własności
            odrębnęj. Jest tylko jeden problem. Co jakiś czas komuś coś nie odpowiada i
            zaczynają cała procedurę od nowa.
            • Gość: Lucek Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 14:37
              Wykup gruntu od Gminy nie wiąże sie z podziałem na nieruchomości i odrębne
              własności!!!!! Panowie z Zarządu tego nie mogą pojąć i wciskają wszystkim
              ciemnotę i mamy tego efekty!!!
          • Gość: najan Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 15:00
            A co z tym gruntem zamierzasz zrobić?
            Z tym gruntem nic nie będziesz mógł zrobić. Tylko tyle, że będziesz wpisany jako
            współwłaściciel w ksiedze wieczystej.
    • Gość: W.F. Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 20:31
      Nie jestem w tych sprawach autorytetem, ale według mnie spółdzielnia może
      uzyskać prawo własnościowe dotyczące gruntu będącego dotychczas w wieczystym
      użytkowaniu SM. Na takie działania Zarząd powinien uzyskać zgodę czlonków (zdaje
      się, że 50%). Ale jest to grunt współny spółdzielni. Natomiast członek SM może
      mieć cząskowy udział w tym gruncie w ramach własności odrębnej (jaką członek
      moze uzyskać zgodnie z ustawą o spółdzielniach mieszkaniowych). Dla przykładu w
      księdze wieczystej będzie zapis, że właścicielami działki na której stoi budynek
      mieszkalny są 53 osoby, które uzyskały prawo własności odrębnej. To znaczy, że
      tym gruntem członek nie będzie mógł swobodnie dysponować (sprzedać, czy budować
      na nim)
    • Gość: W.F. Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 20:40
      Jeżeli SM wykupi grunt, to nie będzie musiała opłacać do Miasta czynszu za
      dzierżawę wieczystą (ponad 100 zł rocznie na jedno mieszkanie).
      Jenak w nidługiej przyszłości wejdzie podatek katastralny, który będzie
      naliczany od wartości nieruchomości.
      • Gość: redis Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 07:43
        Właśnie tego typu informacji powinien udzielać zarząd. To co nie jest ważne, to
        dają w nadmiarze.
      • Gość: Full Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 16:15
        Co to jest podatek kastralny
        • Gość: Akido Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 17:07
          Nie kastralny, lecz katastralny.
        • Gość: Lex Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 10:08
          Prawidłowa nazwa, to podatek katastralny
          Podatek katastralny to podatek, który wymierzany jest od wartości nieruchomości.
          W Polsce obowiązuje podatek od metra kwadratowego gruntu czy budynku, a ustawa
          ustala jedynie stawki maksymalne. Podatek ten nie ma związku z wartością
          nieruchomości i sytuacją dochodową ich właściciela.
          Podatek katastralny obowiązuje już we wszystkich państwach starej Unii Europejskiej.
          W Polsce ma się ma zmienić, ale najwcześniej od 2010 roku.
          • Gość: ? Re: Geodeci robią już inwentaryzaję nieruchomości IP: *.torun.mm.pl 24.10.05, 11:08
            i na mapkach nanoszą nawet tzw. wiejskie murowane szajerki, bo te murowane
            budynki trwale związane z gruntem, też będą miały swoją wartość i od tej
            wartości również będzie liczony podatek .
            • Gość: Oczekująca Re: Geodeci robią już inwentaryzaję nieruchomości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 13:02
              A ile kosztuje przekształcenie w odrębną własność?
          • Gość: fiona Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.udn.pl 24.10.05, 20:56
    • Gość: Oczekująca Re: Władze RUBINKOWA sponsorują. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 13:39
      Ile kosztuje przekształcenie mieszkania na własnościowe i własność odrębną?
      Jaka jest róznica w cenie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka