1950

(7 wyników)
  • a wypisal sie gdy jego gang przegral rozgrywki wewnątrzpartyjne mimo to pozostaje idolem publicznosci Gazety Wyborczej
  • że platforma przerznie tę ustawę medialną.Co teraz powiesz?
  • Polska narodowa bolszewia zaczyna się wycinać wzajemnie w walce o dostęp do koryta. Kto stoi za artykułem ujawniajacym przekręty ministra Lipca w Warszawskim Ośrodku Sportu i Rekreacji - zapewne ktoś z najbliższego otoczenia wodza? Wkrótce się przekonamy. Jak wszystkim wiadomo, Lipiec ostatnio awansował na zastepcę wodza w Komitecie EURO 2012. Nie wszystkim to się podoba. Szalona forsa jest tam do zarobienia przy podpisywaniu kontraktów z firmami - pośrednikami i krzakami. Oto ...
  • ...a kto upomni się o tysiące pomordowanych patriotów - Polaków w latach 1944 - 1950 przez komunistów? Wystarczy zaglądnąć do gazet z tamtych lat. Przecież ci sędziowie - mordercy jeszcze żyją. Czy nie należy dobrać się im do tłustych doopsk? Łazi taki sobie jeden i spogląda ze strachem na mnie kiedy go mijam. On wie, że ja o nim wiem. No cóż, chociaż taka mała satysfakcja.
  • Wybranie akurat p. Biedrzynskiej na odtworczynię roli p. Blidy jest, mimo wszystko, nietaktowne
  • dwóch antykomuchów! :o) Dała im do wiwatu pani sędzia Joanna Korzeń zasądzając że pomówienie kogoś o przynależność do PZPR nie jest żadną obrazą! :o] Dzięki temu Wierzejski nie przeprosi Michnika, ale nie sądzę by taki akurat werdykt zadowolił tego radykalnego antykomucha! :oD A i umierkowany antykomuch Michnik nie jest zapewne zadowolony. :o)
  • Gosiewski i Dorn dopełnili brakujące ogniwa do całkowitego opanowania wszystkich struktur centralnych państwa. Kontrolują wszystko w tym państwie, praktycznie kazdego obywatela. Takiej kumulacji władzy przez tak nielicznych historia demokratycznej Europy nowożytnej jeszcze nie widziała. Nawet w systemach totalitarnych takiej koncentracji władzy nie było. Jak mi się wydaje, teraz nastąpi etap dławienia się tym zakresem władzy i odpowiedzialności. Będzie też narastał wewnetrzny s...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się