1959

(3 wyniki)
  • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,9635656,Kolorowa_Warszawa__rok_1959,,ga.html To fotografie warszawiaków - nieszczesnych ofiar komunizmu z lat 50-tych. Spójrzcie na te zapadnięte twarze, na te łachmany na grzbietach. Na te kufajki, na te onuce i walonki, na te bose nogi. Na te twarze we wrzodach i opuchnięte z głodu brzuchy. Włosy skołtunione albo łyse czaszki - to po wyjściu z obozu pracy. Co drugi to oficer UB. Niosą na plecach worki na żywność i przedmioty podręczne. Żebrac...
  • Na czesc niejakiego A. Leppera, jakoby polityka: Z chlopa krol (fragmenty, bez zgody autora) Nie umiem jesc widelcem. Gniecie mnie korona. Po diabla mnie ubrali w te ich aksamity, Kobieta w dlugiej sukni to jest moja zona, Jakbym nie mial dosc dziwek z mojej dworskiej swity Szepty wokol mnie. Plasy i parle franse. Co trzeba mowic prosto, wykreca zawile, Grzecznosci sobie wzajem prawia oszukancze I trzepia sie parszywcy, mdlejac jak motyle. Patrze na nich udajac ze spuszczam p...
  • Don: "W watku masoneria [Kagan] jasno ukazal,ze nie ma pojecia co to jest! Wiedzial, ze dzwoni ale nie wiedzial w ktorym kosciele. Wniosek:blazen, nieuk, mitoman, oszust." Kgan: zajrzyj Donie do ksiazki Graham'a Hancock'a “The Sign & the Seal”. Tam jest na koncu biblografia, mozesz sobie wiec poszerzyc nieco wiedze... Patrz tez moj post p.t. MASONI na tym watku! Slawek R: Nie tylko w tym watku;wystepujac na forum pod nazwa "ijkel12" staral sie udowodnic ze Zydzi Aszken...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się