Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      afganistan

afganistan

(5 wyników)
    • Właśnie skończyłam czytać . Historia zarówno życia Zoji, jak i samego Afganistanu jest prawdziwie wstrząsająca. Życie pod rządami mudżahedinów, a potem talibów było dla afgańskich kobiet koszmarem. Naprawdę warto sięgnąć po tę książkę, bo wiedza w niej zawarta pozostanie w Was na długo.
    • Ostatnio zainteresowałam się tematyką Afganistanu, ale oprócz reportaży w TV i gazetach, chciałabym poczytać jakąś książkę na ten temat. Nawet lepiej, gdyby była to beletrystyka, gdyż chciałabym - prócz suchych faktów, które już znam - poznać mentalność tych ludzi, odczucia zakwefowanych kobiet, codzienne życie itp. Ostatnimi czasy pojawiło się jednak tyle tytułów, że nie wiem, które z nich warto przeczytać i na co wydać pieniądze. Słyszałam m.in o książkach "Miłość i jej następ...
    • Szukam książek o Afganistanie - interesują mnie rzeczy typu Granice wyobraźni politycznej Afgańczyków, jak i Jaskółki z Kabulu
    • Witam chcialem sie dowiedziec cos o ciekawych pouczajacych oraz wciagajacych ksiazkach ktore mozecie mi polecic?? nie jakies since fiction czy cos tylko o swiecie?? np cos o afganistanie itp, interesuje mnie ambitne i rozwijajace ksiazki. Prosze o pomoc ludzi oczytanych. pozreawiam
    • Genialna książka. Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się