Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      agresji

agresji

(3 wyniki)
    • Nie radze sobie z agresją. Chyba tak to mogę nazwać. Nie wiem, co mi odbija do łba, ale coraz częściej ciężko mi nad sobą zapanować. Byle zwrócenie uwagi od razu mnie denerwuje, szybko się nakręcam i... idzie to dalej. Potem mi trochę wstyd, ale w tym momencie nie myślę o tym. Mam pracę jaka mam, często mnie to stresuje, i zwyczajnie nie umiem potem odreagować dobrze tego stresu. Stąd takie, a nie inne zachowanie. Odbija się to później na moich relacjach z ludźmi. W związku jest jeszcze...
    • Mam pytanie do znawców psychologii: co w języku psychologicznym oznacza zwrot 'kobieta wykazująca wyższy poziom agresji społecznej'? Ostatnio trafiłam na jakieś wyniki badań (na psychologytoday.com) i tam to pojęcie się znajdowało. Nie bardzo wiem, co mam sobie wyobrazić: kobietę, która przeklina jadąc samochodem? Czy słowo 'agresja' ma szersze znaczenie i będzie obejmowało także np. kobietę, która robi karierę (mówiąc potocznie) 'idzie po trupach'. Zastrzegam, że pojęcie to było w tekście u...
    • twierdzi Phyllis Chesler, autorka badan nad kobieca agresja. Wraz z Koreankami i Izraelkami. www.polishforums.com/relationships-marriage-36/polish-women-catty-46019/ Musze przyznac, ze jestem w szoku, nie spodziewalem sie. Ale jesli takie sa twarde dane, to wiele tlumaczy, takze na forach internetowych. :|

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się