Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      aleksandria

aleksandria

(33 wyniki)
    • dlaczego żadne biuro podróży nie ma w swojej ofercie pobytów w hotelu w Aleksandrii tylko wszystkie mają w ofercie kurorty nad Morzem Czerwonym?
    • Czy ktoś był? jest taka opcja jako fakultet . Warto?
    • Mam pytanie, musze dostac sie do Aleksandrii, jednak z tego co sie orientowalem ceny lotów sa bardzo drogie a poza tym, nie ma lotów bezpośrednich z Polski! Myslałem nad wykupieniem wycieczki do powiedzmy Sharm el.. i stamtad probowac sie jakos dostac w miejsce mojego zainteresowania ale top baaardzo długa droga :(((. Stricte w Aleksandrii musze spędzić jeden cały dzień, lub góra dwa jeśli trzeba będzie. Czy ktos z Panstwa miałby cos do powiedzenia w tej sprawie? Może ktoś ma podobne do...
    • Kochani! Czy ktoś z Was był może na własną rękę w Aleksandrii? Przeczytałam w którymś poście, że można z El Dahar jechać do Kairu ale co dalej? A czy z Hurghady do Jerozolimy są organizowane wycieczki tylko samolotem (jakie ceny autokarowych bo te mnie interesują)? Będę wdzięczna za info. Pozdrawiam
    • Hej znacie jakiegoś organizatora wycieczki do Kairu razem z Aleksandrią, ewentualnie kawałkiem chociaż delty? Chodzi mi o wyjazdy z Hurghady, wybieram się we wrześniu z góry dziękuję za informacje
    • Is salaam alejkum, Lot AZ 553 z ladowaniem w Rzymie i szesciogodzinna przerwa miedzy nastepym lotem (AZ 894) pozwolil na zjedzenie kolacji w pobliskim Fiumicino. Kuchnia w miejscowej restauracji Zi Pina ocierala sie o niebianska. Deser tiramisu byl najlepszym jaki jadlem. Konsystencja i slodycz odpowiednia. Odnosilem wrazenie, ze Pan B. w aksamitym plaszczu w kolorze kosci sloniowej wchodzil w moje podniebienie. Po trzech trawiacych i spiacych godzinach samolot wyladowal w Kairz...
    • Pytanie do podróżników którzy byli w Egipcie i korzystali z wycieczki fakultatywnej bądź sami na własną rękę wybrali się do Aleksandrii. Warto? Wszakże nic po Faros nie pozostało, jednakże jako laik nie mam pojęcie czy i co jest tam do zwiedzania. Polecacie tą wycieczkę czy nie ?
    • Prosze nie usuwac tego postu ,tylko postarac sie na niego odpowoedziec bo to dla mnie wazne.Zadam wiec pytanie jeszcze raz (bo ktos wczesniej usunal moj post).Jak najlatwiej i bezpiecznie dostac sie atobusem lub pociagiem z jednego miasta do drugiego.Po wyjsciu z lotniska w Szarm w ktorym kierunku sie uda zeby trafic na postuj autobusow lub stacje kolejowa i ile miej wiecej kosztuje taki przewoz,po prostu nie chce byc oszukany na miejscu przez kogos a ktos kto mnie mial odebrac na...
    • Witam, może sie ktos orientuje czy jakies lokalne biuro podrozy organizuje wycieczki do Aleksandrii (z Hurghady)? Byłam na stronach kilku biur i zadne nie ma tego w ofercie. Proszę o pomoc. Ewentualnie moze ktos wie jak dojechac do Aleksandrii na własną rękę? Pozdrawiam
    • Rainbow oferuje wycieczkę fakultatywną do Aleksandrii zastanawiam sie czy wart jechać.
    • Bo słyszałam, że można ją sobie z czystym sercem odpuścić - w innych rejonach nie takie cuda się ogląda... Co jest tam tak naprawdę teraz do zobaczenia (na fakultecie)? Jaką to przedstawia wartość historyczno-estetyczną?
    • Witam wszystkich Egiptologow, bede w lecie w Kairze i mysle o odwiedzeniu Aleksandrii. Myslalem o dwoch dniach ale teraz zastanawiam sie czy miasto warte jest trzech dni. Moze czterech? Prosze i opinie. Pozdrawiam z ciemnosci egipskich, a.falafel
    • które biuro ma w ofercie objazdówke z kairem i aleksandrią? znalazłam tylko Orbis - nazywa się to Egipt królowej nilu, ale w tym sezoenie mają tylko 4 terminy. Nie chodzi mi o 1 czy 2 dniowy wypad z Hurgady czy Sharm do Kairu, tylko zwiedzanie tygodniowe.
    • Witam! Czy z Sharm sa organizowane wycieczki do Aleksandrii i do Izreaela? Pozdr. Arek
    • Warto jechac do Aleksandrii na wycieczke? co tam jest do obejrzenia?
    • Znalazłam Twój stary post w którym piszesz o Port Saidzie. "mmm... Port Said. Te stare budynki kolonialne nad Kanałem. Można siedzieć i patrzeć na port bez końca :))))" Napisz jak tam dotarłaś, tzn. wiem, ze na własną rekę bo fakultetów tam nie ma z tego co wiem. Wybieram się sama, napisz jak, czym ,za ile tam dojechałaś, gdzie spałaś, co jest tam ciekawego do obejrzenia itp Gdzie jest dworzec autobusowy i inne rzeczy istotne przy samodzielnym wyjeździe. Czy jadąc sama dam sob...
    • Mam spedzic trzy dni w Kairze. Czy warto poswiecic jeden dzien na wypad do Aleksandrii, czy lepiej spupic sie na Kairze?
    • Interesują mnie informacje i wrażenia z tych miejsc. Jaka atmosfera? Jak wygląda ruch turystyczny? Wybieram się do Egiptu na początku kwietnia i nie wiem, czy uda się zwiedzić te miejsca z jakąś wycieczką.
    • W ofertach biur podrozy nie spotkalam sie z oferta wycieczki do Aleksandrii, dlaczego? Czy jest tam zadaleko, czy poprostu nie ma nic do zwiedzania???
    • 14.XI. - 28.XI.2004 Pomysł wyjazdu wziął się z chęci poznania azjatyckiej części Egiptu. W okolicach sierpnia pojawiła sie oferta 7+7 z pobytem w Sharm El Sheikh i objazd przez Synaj do Kairu, z wypadem do Aleksandrii. Jeszcze na dokładkę perełka - starozytne miasto Nabatejczyków - Petra w Jordanii z mozliwościa ewentualnego fakultetu do Suwayamah nad Morzem Martwym. Decyzja o wyjeździe zapadła natychmiast. Trochę trudniej było z ustaleniem optymalnego terminu dla trzec...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się