Forum Społeczeństwo Emigracja
ZMIEŃ
      anglia

anglia

(17 wyników)
    • chcialabym przewiezc kota z anglii do polski, ale nie wiem jakie sa wymagania-paszport szczepienia itp i ile to trwa i kosztuje.prosze o pomoc
    • Chcę wyjechać do Anglii i zależy mi na tym, żeby mój status się nie zmienił. Chciałbym tam wynająć dom (3 sypialnie), samochód, dziecko wysłać do prywatnej szkoły i zatrudnić au-pair do drugiego bąbla, dodatkowo chciałbym finansować jakieś kursy dokształcające mojej żonie. Ile na to trzeba pieniędzy w Londynie? 4000 netto GBP / mies wystarczy? Proszę o opinie.
    • witajcie nie wiem czy to dobry dział ;] ale chciałbym uzyskać możliwie jak najwięcej informacji o cenach przesyłek ( takich 3kg ) z Anglii do Polski. Ile kosztują, jak długo trzeba na nie czekac itp itd
    • Chce podjąć pracę biurową w Anglii. Skończyłam studia magisterskie. Czy na rozmowach kwalifikacyjnych zdarzyła się Wam prośba o okazanie dyplomu ukończenia studiów wyższych? Jak to wygląda? Czy wystarczą same referencje bez dyplomu?
    • Gdzie wolelibyście życ we Francji czy w Anglii
    • Jakimi mezczyznami sa Anglicy?Poznalam kogos,ale nigdy wczesniej nie znalam anglika i nie bylam w Anglii.Jacy sa angielscy mezczyzni?
    • Gdzie wolelibyscie mieszkac i dlaczego?
    • Dlaczego Polacy emigrauja do Anglii i Niemiec? Skoro zarowno Anglicy jak i Niemcy masowo emigrauja do Kanady i Australii? Co za mania przesladowcza emigrowania do krajow ktorych obywatele sami uciekaja za lepszym bytem? Czy wszyscy w Polsce juz stracili rozum?
    • 35 funtow na dzien,poniewaz nie zalatwil sobie mieszkania.Wydaje swoje ciezko zarobione ciezko oszczednosci! Dostal prace przez agencje ,ale oni nie zalatwiaja mieszkan. On nie mowi wogole po angelsku i jutro przyjezdza jego zona i trojgiem dzieci. Wyglda na to,ze nie beda mieli dachu nad glowa,jezeli ja im nie pomoge. Jestem przerazona zupelnym brakiem odpowiedzialnosci ze strony tego faceta. Jest zupelnie niemozliwe,zeby w jednym dniu znalesc mieszkanie! ;(
    • Mieszkam w Anglii 4 lata.nawet na chwile nie opuszcza mnie mysl-moze wracac do kraju?zachecana dobrymi wiadomosciami o poprawie bytu w naszym kraju gotowa jestem rzucic wszystko w diably i rozpoczac zycie w |Polsce.Ale tu jest latwiej..czy tylko ja mam takie dylematy? jak sobie eadzicie z decyzja,gdzie naprawde chcecie zyc?piszcie,ci ktorzy zostaliscie na obczyznie i ci ktorzy wrocili.prosze o powazne posty.pozdrawiam.
    • Odkad dowiedzialem sie o przyspieszonych wyborach, poszukuje informacji gdzie bede w stanie oddac glos na terenie UK. Czy ktos znalazl taka informacje? Sprawdzilem strone Konsulatu Generalnego Rzeczypospolitej Polskiej w Londynie i nic. Na stronie Sejmu rowniez nie znalazlem zadnych informacji. Czy ktos jest w stanie udzielic mi jakis informacji?
    • Witam mam kilka pytan :) Skoro mam 17 lat i nie musze mieszkac w Anglii z rodzicami (tego dowiedzialam sie w Job Centre) to czy moi rodzice maja nade mna jeszcze jakas kontrole? Czy np. musza wiedziec, gdzie mieszkam, czy musze mieszkac w Anglii czy moge wrocic do Polski? Prosze o szybkie odpowiedzi to bardzo pilne!!!
    • szukam bwzdzietnego kawalera z anglii mieszkam koo bostonu 30-36 lat powyzej 175 cm z min srednim wyksztaceniem orchidea76@op.pl
    • hej, chcialabym sie dowiedziec, co powinnam wiedziec wyjezdzajac do anglii. Probowalam przejrzec to forum, ale calkiem sporo tego tutaj!!! I jakos ciezko cos wybrac :( Jesli ktos ma linki, to prosze o podrzucenie, nie chcialabym powtarzac watkow. A teraz do sedna... Co powinien wiedziec kompletny laik o wyjezdzie do UK? Gdzie sie najpierw udac, jakie urzedy odpekac? Jade w sumie w ciemno, ale znam calkiem niezle angielski wiec z komunikacja nie powinnam miec problemow. Nie wiem ...
    • londyn.gazeta.pl/londyn/1,86059,6102347,Policja_z_Ealingu_oswaja_Polakow.html Polacy nie zglaszaja na policje przestepstw ... "Typowa scena z polskiego domu - sąsiedzi słyszą wrzaski i wzywają policję. Żona ma podbite oczy, mąż kończy ostatnie piwo, w mieszkaniu leżą porozbijane butelki. Na pytanie funkcjonariuszy co się stało, kobieta trzęsącym się głosem zapewnia, że spadła ze schodów. Choć mundurowi wiedzą, że jest inaczej, nic nie mogą zrobić. Aresztować przestępcę ...
    • masowo wyjezdrzaja z kraju na saksy ?? czyzby w pogoni za szybkim i latwym zyskiem poprzez roznice w wartosci walut obcych do zlotowki . 1. dlaczego w Anglii nie ma takiej ilosci Wegrow co jest Polakow, a Wegry byly tez panstwem bloku socjalistycznego i borykaja sie z obecna ekonomia z wielka trudnoscia. 2. dlaczego w Irlandii nie ma takiej ilosci Czechow lub Slowakow co jest Polakow ,a przeciez te dwa panstwa byly rowniez w obozie socjalistycznym. 3. ...
    • biznes.onet.pl/my-boss-is-from-poland,18563,3059788,1,prasa-detal [i]Nagłówki w Polsce i za granicą krzyczą o rosnącym bezrobociu i słabo wykształconych, borykających się z problemami polskich robotnikach. Co wtedy czuje Andrzej Rybszleger? – Ulgę. Ulgę, że to już nie o mnie – uśmiecha się. Andrzej po skończeniu szkoły średniej wyjechał do Anglii, gdzie zastała go typowa emigracyjna rzeczywistość. – Bywało krucho z pieniędzmi i mieszkaniem, pracowałem siede...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się