grigri11
02.12.13, 21:57
Niebawem upłynie 10 lat od wyjazdu. Właściwie to mamy już podjętą decyzję o powrocie do PL - pytanie tylko kiedy. Zasadniczo to nic nas tu (DE) nie trzyma. Jest tylko problem, bo nie mam jeszcze pracy w PL, a zdrowy rozsądek podpowiada, żeby najpierw coś na miejscu sobie załatwić...
Fakt, że szukam już od pół roku (właściwie to dłużej ale od 0.5 roku b. intensywnie), nie zmienia tego, ze nic póki co z moich poszukiwań nie wychodzi. Nasz cel to jedno z dużych miast w Polsce, i właśnie tam szukam, ale na razie nic. Szukałem również w Wawie, kiedyś jak mieszkałem w PL ponoć tak było, że tam zawsze się coś znalazło, ale najwyraźniej wszystko się zmieniło od tamtego czasu.
Nie możemy dłużej czekać, chcemy wypowiedzieć mieszkanie, bo ani ja ani żona nie mamy w tej chwili tu pracy, a życie tu słono kosztuje, no i czas nagli.
Pytanie do forumowiczów: czy ktoś z Was był lub jest w podobnej sytuacji? Jak sobie z nią poradziliście? Czy ktoś ma doświadczenia z powrotem "w ciemno"? Dodam jeszcze że mamy dużą córkę w wieku prawie gimnazjalnym więc opcja 'korekty' czyli ponownego wyjazdu gdzie indziej potem absolutnie nie wchodzi w grę.
Pozdrawiam