Forum Turystyka Europa Europa
ZMIEŃ
      anglia

anglia

(19 wyników)
    • Czy ktos wie może jaki przewoźnik promowy byłby najtańszy na trasie Francja - Anglia, trasa nie jest az tak istotna (auto+dwie osoby). Z góry dzieuje za odpowiedzi.
    • Czy ktos sie orientuje jakie sa wtyczki w Anglii?czy normalne polskie pasuja?
    • Szukam wiadomości na temat dojazdu do północnej Anglii (konkretnie Cumbrii). Znana mi jest możliwość dojazdu autobusem do Londynu i później pociągiem np. do Windermere, ale koszt biletu kolejowego kupionego w dzień wyjazdu to ok. 74 funtów. Wcześniejsza rezerwacja nie wchodzi w rachubę. Nie będę znał dnia wyjazdu odpowiednio wczwśnie. Autobusy z Londynu (np. National Express) wyjeżdżają ok. 11.00 a znane mi autobusy przyjeżdżają z Polski do Londynu ok. 13.00 – trzeba noc...
    • Witam wszystkich! Wybieramy sie ze znajomymi w połowie października do Anglii konkretnie 100km od Londynu -Chetenham. W zwiaku z tym mam gorąca prosbę o wszystkie przydatne informacje dotyczący wybrania trasy przejazdu (chcielibyśmy zwiedzić w jedna stronę Paryż) , na kosztach podróży(autostrady) i czy wybrać przeprawę promowa czy most? Jakie koszty tego i tego, czy trzeba wcześniej rezerwować miejsce na prom. I wogóle jak się poruszać po Anglii, może podzielicie się waszymi...
    • Prosze o odpowiedź - czy moge do Anglii wjechać na dowód osobisty, czy potrzebny jest paszport? dzięki
    • Może ktoś był w tym roku albo jest właśnie w Anglii i odpowie na moje pytanie jakie są ceny w angieldkich puba'ch, hipermarketach, sklepikach lokalnych (chodzi mi o produkty codziennego użutku np. pożywienie jak i o alkohol i papierosy jak i równioż ciuchy np. firmowe obuwie, koszulki klubów piłkarskich). A może ktoś wie ile może kosztować bilet na mecz Premiership np. Arsenalu czy Chelsy? Chcę wiedzieć na ile mi starczy 200 funtów! Z góry dzieki i pozdrawiam!
    • Bardzo chciałabym wyjechac.Do Anglii?!wolałabym Irlandię,ale w celach zarobkowych - Anglia daje radę. Szukam kogoś takiego, kto również miałby ochotę wyjechać. Na parę miesięcy, może rok. Ja mam 20 lat i..byłby to dla mnie wielki krok. JakieśTam spełnienie marzeń, albo zarobek, zeby własnie swoje marzenia pospełniac?! troche sie boję tak w pojedynkę - mam jeszcze studia..Nic. Czekam na chętnych do wspólnego wyjazdu, tez na zachętę i wsparcie...dzięki
    • zamierzam leciec z dublina do londynu - czy na tej trasie tez czeka na mnie oficer imigracyjny?? jak wyglada kontrola?? prosze o jakies informacje!
    • Anglia(5)

Jak mozna najtaniej dostać się do Wielkiej Brytani
    • Będę tam pierwszy raz, przez kilka dni. "co warto" - mam na myśli produkty lepsze jakościowo i oczywiście w atrakcyjniejszej cenie niż w kraju.
    • Jezu! Za kilka dni jade do Birmingham i sie troche przestraszylam po przeczytaniu kilku informacji. Mam nadzieje ze mnie Angole wpuszcza bo nie jade tam do pracy tylko w ramach szkoly( takie niby- praktyki). Ale mam wiekszy problem, bo slyszalam ze tam jest duzo drozej niz u nas. Czy ktos moze sie podzielic informacjami jak wygladaja ceny produktow zywnosciowych- bulki, jogurty, napoje itp? No, zeby jakos nie umrzec z glodu przez ten czas... Wiem tylko ze papierosy sa makabrycznie...
    • czy moze ktos wie czy we wszystkich sieciach w wb sms-y przychodzace sa platne??
    • Mam pytanko, w marcu wybralem sie samolotem do UK jednak na lotnisku nie spodobalem sie urzednikom i po serji pytan "przesłuchaniu" i pobycie w celi z jakimis typami postanowili zabronic mi wjazdu do UK ( heh juz tam bylem pzreciez, wczesniej 1 rok) skreslili mi w paszporcie pieczatke wprowadzili moje dane do kompa i odprawili mnie w droge powrotna do wawy.I teraz postanowilem ze nie dam sie tak latwo.Wyrobiełem sobie nowy paszport i tym razem postanowilem ze przekrocze granice w...
    • Czy ktos sie orientuje jak wygladaja mozliwosci znalezienia pracy w Londynie (legalnie i na czarno). I co zrobic, zeby praca byla legalna? :-))
    • W połowie stycznia wybieram się na klika dni do Birmingham. Będzie to moja pierwsz wizyta w Anglii. W związku z tym czy ktoś mógłby podzielić się kilkoma informacjami?? Jak najefektywniej podróżować po Angli ? Pociągiem czy autobusem ?(ang. Coach) Z jakiego dworca w Londynie najłatwiej jest dostać się do Birmingham. Ląduje na lotnisku Stansted. Czy pociągi Bitsh Railways odjeżdżają z tego samego dworca, co Stansted Express ? Z góry dzięki.
    • z mojej strony sluze Anglia (pn-zach.) Wyzywienie: -woda mineralna w supermarkecie £0,19/1,5l - sok £0,65l - piwo £0,4 0,5l (preferowane 4-paki) - chleb £0.19 bochenek 800g (najtanszy), od £0,51 - dobry - bulka £0,15 - maslo £1 (przewaznie solone) - ser zolty typu cheddar 300g - £1,60 - kielbasa £0,80 za 8 szt. surowych kielnbasek sniadaniowych (nie polecam) - jogurt 250g - £0,35 - pizza mrozona - £1,00 Bary sz...
    • szukam pracy w Anglii na wakacje mam 18 lat, i do tego kilka osób z którymi można by się zabrać.
    • Bardzo prosze o info, jesli ktos wie. Ile mniej wiecej kosztuje podroz samochodem (2 ososby) na promie a ile tunelem z Dover do Calais i z Dover do Ostende? I jeszcze jedno: czy gdy teraz Polska jest w Unii, to czy mozna wracac z Anglii tylko na dowod?
    • ANGLIA(9)

witam chcialbym jechac do angli wlasnym samochodem w 4 osoby w tym jeden obywatel niemiec.co potrzebne jest aby na granicy raczej wpuscili do kraju bo slyszalem ze nie kazdego wpuszczaja a mamy wszyscy od20 do 24 lat!! i moga pomyslec ze jedziemy do pracy.czy musze miec zaproszenie i ewentualnie co jeszcze? ? ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się