anglia

(13 wyniki)
  • Jak w temacie- na poczatek sierpnia mam zarezerwowany urlop w Anglii,jednak w obliczu obecnej sytuacji- świńska grypa- zastanawiam sie nad wyjazdem.Z jednej strony na te wakacje czekałam rok czasu ,a z drugiej jedziemy z dzieckiem i o nie w szczegolności sie obawiam.Nie wiem co robić:-( Lena
  • jw. Zastanawiam się z mężem nad podróżą do Anglii wlasnym samochodem. My + nasze dzieci. Dzieciaki zaprawione w długich podróżach autem, więc nie ma obaw, że to będzie dla nich męka. Może ktoś podpowie, gdzie przenocować w Niemczech tak, by nie były to ceny hotelu z 5 gwiazdkami. A jak jeszcze byłoby cos fajnego do zobaczenia (lub miejsce fajne dla dzieci) to jeszcze lepiej. Czas by nas bardzo nie gonił; w końcu to byłyby wakacje. Jaką drogą pojechać? Czym dostać się na Wyspy - prom, eurot...
  • Wszystkim bedacym w Kent polecam Canterbury - male miasteczo, znane z cudownej katedry.. Warto tez wpasc do Kanterberyjskich pubow - 'Simple Simon' czy 'The Canterbury Tales', wszystkim lubiacym jazz, blues polecam 'Orange Street Music Club' :)
  • Zamierzam wynająć samochodzik i parę dni poswięcić na śorkową Anglię, wycieczka będzie wraz z dzieciakami 6 i 9 lat, co polecacie , czy ktoś był w alton towers, jakie wrażenia, coś jeszcze ciekawego, po za Londynem na deser?
  • gniazdka? Czy nasze urządzenia będą tam działać, czy też tak jak w USA jest zupełnie inny prąd?
  • Trasa: Folkestone,Greenwich, Londyn, Cambridge, York, Edynburg, Pitlochry, Inverness, Loch Ness, Fort William, Glencoe, Loch Lomond, Liverpool, Chester, Cardiff, Bristol, Bath, Salisbury, Stonehenge , Folkestone 27.06.09 Odjazd autokaru z Wrocławia o 10.30 i mkniemy przez Niemcy na nocleg w okolicach Koblencji. O, spaliśmy tu przed rokiem w maju jadąc podziwiać Ogrody Keukenhof i Benelux(chyba to opiszę). 28.06.09 Wczesne i obfite śniadanie i w drogę Podróż przez Niemc...
  • "Popularnym materiałem budowlanym jest też występujący tu krzemień - już człowiek pierwotny używał go do obróbki narzędzi" - jedno zdanie, a aż dwa błędy! Krzemień nigdy nie był materiałem budowlanym i nie używano go do obróbki narzędzi, ale to z niego wyrabiano narzędzia, bo jest twardy, ale łupliwy, a uzyskane odłupki mają ostre krawędzie. Można więc z niego wytwarzać np. noże, groty, przekłuwacze, wiertniki, drapacze i wiele innych typów narzędzi.
  • pytanie jak wyzej
  • Gazeta powinna pisać tylko o polskich zabytkach, a nie promować obcy kraj. My nie gęsi!
  • Stonehenge, niezła sprawa, był ktoś? można zobaczyć: skarby-swiata.pl/anglia/anglia/stonehenge.html
  • Witam, chcielibyśmy z mężem wkrótce spędzić nietuzinkowy weekend (ew. + 1, 2 dni) gdzieś w Europie. Zastanawiamy się również nad WB - może Szocja? Chciałabym, żeby to był niezapomniamy wyjazd - trochę zwariowany, trochę romantyczny, i bardzo interesujący. Słowem: żeby nie ograniczał się do zwiedzania muzeów. Będę wdzięczna za sugestie i rady.
  • Hej! W poniedzialek wybieram sie do Anglii. Czy przy przekroczeniu granicy wymagane jest przedstawienie paszportu czy wystarczy dowod osobisty?
  • Witam. Córka wybiera się na 2 tyg. do Anglii i nie wiemy czy np. ładowarkę do komórki można bedzie właczyć bez problemów do sieci. Jeżeli nie to czy są jakiegoś typu "przejściówki"? Z jakiej sieci najlepiej korzystać w roamingu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się