astma

(10 wyników)
  • Astma(6)

Witam:) Proszę napiszcie która z Was ma kota z astmą? Jak wygląda leczenie, jak często są objawy i jaki jest koszt leczenia. Pozdrawiam:)
  • Trwa to około roku, bywało lepiej , bywało gorzej. Dziś wiozę kota do przychodni weterynaryjnej na wyniki. Nadziei nie mam żadnej, weterynarze mowią, że raczej nic nie da się zrobić :-(. Gdzieś na blogu czytałam, że kot z astmą (kot mieszka w londynie) przy ataku duszności dostaje prochy i przynosi mu to ulgę. Napisałam do opiekunki kota, czekam na odpowiedź. Może ktos tu na forum ma jakieś doświadczenia z kotem astmatykiem? ( przepraszam za autoreklamę, ale korzystam z forum rob...
  • Proszę o pomoc bo nie wiem już co robić a Agatka, teraz 1 rok i 3 m- ce abisynka z papierami kupiona w hodowli - od 4 m-cy najczęściej zaraz po przebudzeniu robi kychy kychy kychy ...siedząc z wyciągnietą szyjką a nad podłogą nawet do 20-30 sek.Wygląda to jakby chciała wydmuchać nosem jakieś gluty,nie otwiera pyszczka a potem oblizuje nosek, który jest lekko wilgotny. Zdarzenie takie powtarza się też do kilku razy dziennie ale już nie tak długo. Agatka jest regularnie odrobaczana,...
  • Mam dwie wspaniale kotki - 13 i 8 letnie- zawsze i wszedzie z namiz nami. Moja 5 letnia córcia od roku ma napady potwornych dusznosci. Czasem przez dwa dni nie mozna tego opanowac lekami - wlacznie ze sterydami. Ma astme. Jedyny alergen w testach to kot wlasnie. Za dwa miesiace przeprowadzamy sie do nowego mieszkania. Alergolog dal wybor koty lub ciezka choroba oskrzeli u dziecka - juz w tej chiwli nie jest dobrze. Nie moze biegać. Dusi się po gimenastyce w przedszkolu.... Co robi...
  • Poradźcie, bo slysze, ze też niektóre kociaki mają astmę, czy Wam sie to tez objawia sapaniem chrapaniem i świszczeniem kotka jak śpi? moja tak ma i pani doktorka jej powiedziala ze Linka ma astmę. hmmm na razie kocie dziecko (hahaha 9 lat) dostalo zastrzyk ktory ponoc u jednych dziala miesiac, u innych pare miesiecy albo tez kilka tygodni i ma przestac sapac. Zastrzyk dostala w czwartek ale dalej jednak swiszcze... Poradźcie cos prosze. Pozdrawiam z Opola. Joanna
  • witam od kilku dni oba koty nie wiem jak to okreslic albo im sie zbiera na wymioty albo kaszla, nigdy nie slyszalam kociego kaszlu wiec nie mam pojecia o co chodzi bo odglos jest mniej wiecej heeeh heeeh nie wiem jakby sie krztusily albo nie wiem kaszlaly??!!! nie mam pojecia jednakze nie wymiotuja ale duzo czasu spedzaja na zabawie i wzajemnym wylizywaniu najczesciej robia tak rano po obudzeniu lub wieczorem przed spaniem w dzien zdarza im sie to rzadko a nastepna sprawa dostaja jedz...
  • Dzieciak, urodzony i wychowany wśród kotów, ma astmę. Rodzice też astmę mają, więc się nie zdziwili. Ale rodzice nie mają uczulenia na koty. A dzieciak ma. Maksymalne. 6 punktów na 6 możliwych. I się dusi :( Oddanie kotów nie wchodzi w grę (futra po przejściach, z azylu). Jakieś pomysły?
  • Dziewczyny, mój mąż ma alergię na kota. Wczoraj był u dermatologa-alergologa i znowu jest nagonka na naszego kocura. Mąż twierdzi, że dostanie od kocura astmy. Kot kocha mojego męża tak bardzo, że właściwie się od niego nie chce odkleić. Zresztą raczej z wzajemnością. (Kiedyś jak mąż wrócił z pracy i sądził, że mnie nie ma w domu, usłyszałam, że kot dostał buzi na powitanie.) Kot jest raz w tygodniu kąpany, czesany i w ogóle wyglada jak maskotka bardziej niż zwykły dachowiec, którym b...
  • nasza Mała jest po kocim katarze i szczegolnie w okresie jesienno-zimowym ma problemy z oddychaniem, wet stwierdzil, ze to kot - astmatyk, ma taka typowa sapke, no i niestety rowniez smarka. no fuj mowie Wam, czasem bym ja udusila, bo z chusteczki do nosa niestety nie umie korzystac :( smarknie sobie czasem 1 x czasem pare razy dziennie. buuuu a ja mam male dziecko w domu i co ta Mała smarknie lece ze szmatka i wycieram. czy ktos ma tez taki problem?? a jak u Waszych kociakow objawia s...
  • Witam:) Mam taki problem z moją kotką, którą już poznaliście. Praktycznie codziennie ma miejsce coś takiego- kot zniża się, tak przycupnie i jakby odchrząkuje, czasem kilka razy a czasem dłużej. Zwykle mija to jak wezmę ją na ręce. Zwykle występuje to raz dziennie, kot nie wymiotuje. Nie wiem co to może być, kotka odrobaczona, brała też pastę na kłaki. Podpowiedzcie proszę. Myślę, że gdyby to był np. kaszel to cały dzień coś tam by się działo. Kot struwitowy, w tej chwili mocz czysty. ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się