Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      astma

astma

(3 wyniki)
    • Witam i pytam-czy borelioza lub któraś z koinfekcji może doprowadzić do zmian w płucach,oskrzelach i astmy?Pytam ponieważ od czasu zachorowania na bb mam powtarzające się infekcje dróg oddechowych- kaszel,problem z oddychaniem.Rtg i spirometria wyszły nieciekawie,dr rodzinna swierdziła że mam astmę.za dwa dni idę do pulmonologa i na bank da mi sterydy na astmę,których nie za bardzo chcę brać ze względu właśnie na bb.Dodam ,że do tej pory kaszel przechodził mi po abx,ale teraz nie...
    • Mam takie pytanie może się dowiem czegos więcej. We wrześniu miałem stwoierdzoną boreliozę, biorę antybiotryki ale niestety od 10 lat leczę sie na astmę i tu się pojawia problem ponieważ jedną z podstawową grupą leków stosowanych w leczeniu astmy sa sterydy niezalecane lub nawet przeciwskazane w leczeniu boreliozy. Nie wiem co robić poniewaz próbowałem nie brac leków na astmę niestety jestem zmuszony do wznowienia przyjmowania sterydów i nie wiem co mam robić?
    • Czy komuś z was dokuczają objawy ze strony ukłau oddechowego?kaszel, duszność, uczucie ciężaru w płucach (tak jak w astmie), czy raczej są to objawy nieswoiste dla boreliozy pozdrawiam M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się