bangkok

(109 wyników)
  • Zastanawiam się nad zafundowaniem sobie masazu stóp w Bangkoku, to podobno wspaniała rzecz. czy możecie polecić jakieś czyste sprawdzone miejsca???Może w Wat Pho Thai???
  • Czym z lotniska pod Bangkokiem można dostać się do jakiejś dobrych miejscowości turystycznych nadmorskich, wysepki? Czy są jakieś środki transportu np. autobusy, busy, żeby można dojechać w okresie sierpien-wrzesien? Jeśli tak to ile kosztuja takie uslugi, jak przebiega podróż, na ile jest bezpiecznie itd. Z lotniska w Bangkoku do Pattayi wynika, że jest m/w 115km. Jednak ta miejscowość wydaje mi się mało rajska, poszukuję w miarę pięknej miejscowości w której razem z żoną będzie...
  • Czy jesli mam wykupiony bilet na trasie Frankfurt - Bangkok i nastepnie Bangkok - Singapur (inne linie lotnicze) to czy powinienm juz we Frankfurcie zglosic na odprawie bilet do Singapuru?, tak aby nie opuszczac terminala miedzynarodowego w BKK. Nie chcielibysmy kupowac wizy wjazdowej do Tajlandii, gdyz nie bedziemy z niej korzystac. Czy na takich zasadach przesiadka bedzie mozliwa? Z gory dzieki za odpowiedz
  • Zjeździłem całą Tajlandię, praktycznie prócz Samui i najbardziej zrelaksowałem się na małej wysepce Ko Samet. Jak ktoś chce się dowiedzieć więcej proszę pisać.
  • pytanie:nie chce targać kosmetyków z PL, poza tym i tak mi się już moje ulubione konczą, a z uwagi na to iż wkrótce lecę do Bangkoku to ciekawi mnie czy na lotnisku tam, (ale po przylocie a nie po odprawie odlotowej) znajde tam sporo sklepów z kosmetykami i jak się ceny kształtują. dużo taniej? Czy dać sobie spokój i zrobić kosmetyczne zakupy dopiero w częsci odlotów?
  • Witam, Mamy zarezerwowany lot i pobyty w trzech miejscach w Tajlandii tj: - Bangkok - 3 dni - Wyspa Koh Phangan - 7 dni, - Półwysep Krabi - 7 dni Jedziemy rodzinnie (2+2) pierwszy raz w te rejony i proszę o Wasze informacje i propozycje co warto zobaczyć i co warto przeżyć w tych pięknych miejscach tak aby w ciągu planowanych trzech tygodni pobytu poczuć klimat Taljandii, Dziekuje za każde info. Pozdrawiam Andrzej
  • Koniak od 30 lat mieszka w Bangkoku? Tzn. od 1978 roku?? I autor tekstu naprawdę uwierzył w te bzdury?
  • W sierpniu lęcę do Hanoi przez Bangkok. Bilet do Bangkoku kupiłem przez inernet (flysiesta), a z Bangkoku do Hanoi w Air Asia. W związku z tym mam pytanie - czy moge nadac bagaż od razu w Warszawie do Hanoi, czy też konieczne jest odebranie bagazów w Bangkoku i ponowne nadanie go do Hanoi? Moze ktoś juz tak leciał? Czy do strefy transferowej w Bangkoku potrzebna jest wiza tajska, jeśli się z niej nie wychodzi? Będę wdzięczny za praktyczne rady.
  • z powodu protestow pro-rojalistow, oba lotniska, zarowno miedzynarodowe, obslugujace dziennie 110 000, jak i krajowe, z podobna iloscia podrozujacych, zamkniete do odwolania. niektore przyloty przekierowywane sa na lotniska regionalne, odloty odwolane. rowniez wczoraj miedzynarodowe lotnisko w chiang mai zostalo czasowo zamkniete, rowniez lotnisko wojskowe w tupao w okolicach bangkoku (przyjmujace do tej pory niektore rejsy miedzynarodowe). w takim tempie (problem pojawil ...
  • W Bangkoku bede za kilka dni ale tylko przejazdem, przylece rano wylatuje wieczorem. Mam kilka pytan: czy wize moge kupic na lotnisku i ile kosztuje? Jak najlepiej sie dostac z lotniska do centrum (ile to kosztuje). Co warto zobaczyc - palac krolow i co jeszcze?
  • Pytanie jak w poscie powyzej. Planuje spedzic 4 noce w Bangkoku (lece z Hong Kongu), cena nie gra roli byle bylo blisko do Sky Train'a i do wszelkich zabytkow Pzodrawiam
  • Czy ktos z Was jest/byl w ostatnich dniach w BGKu? Jaka jest sytuacja powodziowa w mieście? Media donosza o dość trudnej sytuacji miasta, lecimy tam za tydzień i troche się martwię.
  • W kwietniu wybieram sie do Wietnamu na 3 tygodnie,lot z przesiadka w Bangkoku - czy musze kupowac tajska wize tam na lotnisku czy jest jakas strefa tranzytowa? Moga byc jakies problemy z wiza (ta 15- dniowa) skoro powrot do europy mam po 22 dniach? Dziekuje za odpowiedz.
  • Czesc, mam pytanie czy ten "Flaoting Market" jest tylko tam około 90 km od Bangkoku czy też są jakieś namiastki tego w samym Bangkoku ? dziekuje
  • Wita, proszę o informację czy korzystnej jest zamowić wycieczkę w Bangkoku np. nocny rejs połączony z klacją, czy plywający targ przez operatorów na internecie czy też korzystniej jest kupić taka wycieczkę już na miejscu? Dodam iż będziemy tam dwie noce czyli dwa i pół dnia wobec czego czasu na rozeznanie rynku na miejscu nie mamy zbyt dużo. Chyba że bardzo łatwo jest znaleźć firmy oferujace tego typu usługi na miejscu. Ktoś coś poradzi?
  • Prosze o rade- mam mozliwosc wyjechania na praktyki medyczne do szpitala w bangkoku i nie wiem ktory wybrac- co radzicie? -Chulalongkorn hospital -Ramathibodi hospital, Mahidol university -Siriraj hospital, Mahidol university -Bangkok metropolitan administration medical college and Vajira hospital z gory wielkie dzieki!! ania
  • Witam wszystkich, pierwszy raz wybieram sie na wakacyjny wyjazd w sposób niezorganizowany, z plecakiem (żona jednak z walizką na kółkach). Zamierzamy zanocowac 3x na Khaosan Rd. i tu pytanie - prośba o polecenie czystego hotelu. Jako że nienawykliśmy do spania pod namiotem itp., bardzo mi zależy aby hotel był czysty. Wiem że mogę zanocowac gdzie indziej w 3 lub 4- gwazdkowym hotelu, ale nie jest to miom zamiarem. :) Zamierzam najlepiej zarezerwowac hotel przez internet, np. przez saw...
  • no wlasnie, jaki? Jedzie moj maz, w sumie wiekszosc czasu bedzie pracowal, wiec prezent musi byc latwy doz nalezienia i kupienia. Jakie sa regionalne specjalnosci, co warto sprobowac?
  • Bardzo prosze o porady osoby ktore podrozowaly po Tajlandii na wlasna reke.. jak mam do jechac do hotelu w Cha-am z lotniska w Bangkoku.. Proszę bardzo o porady..
  • Witam. Mam pytanie. W listopadzie jade na 1.5 miesiaca do Indii i pomyslalam sobie, ze skorzystam z okazji i polece na pare dni do Bangkoku z Delhi. Nie wiem praktycznie nic o Tajlandii i zastanawiam sie czy warto wydac te 500$ na bilet, zeby zwiedzic tylko jedno miasto. Czy moze to troche tak, jakby pojechac do Indii i zobaczyc tylko Delhi? Czy w Bangkoku jest duzo do zobaczenia? Z gory dziekuje za odpowiedz:) Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się