Forum Turystyka Świat Tajlandia
ZMIEŃ
      bangkok

bangkok

(12 wyniki)
    • Witam serdecznie, Mam pytanie odnośnie lokalnych wycieczek w Tajlandii- rezerwować teraz czy na miejscu. Czy cena 2450 Baht za osobę za następujący zestaw: Grand Palace Tour + Thonburi Klongs+ Tour +Floating Market jest ok ? na moje oko dużo ale problem jest następujący: wycieczki są dla moich znajomych ( w sumie 14 osób): - nie znają Angielskiego - w Bangkoku będą tylko 2 dni ( w już dzień w którym przylatują o 3,30 rano) biorąc pod uwagę powyższe doradźcie co zrobić: czy k...
    • Lecę do Australii z przesiadką w Bangkoku. Tak się zajęłam przygotowaniami, że nie pomyślałam co będę robić podczas 9 godzin jakie przyjdzie mi spędzić na lotnisku. Mam pytania do osób, które tam były - czy w sklepach mogę płacić dolarami lub euro, czy lepiej mieć lokalną walutę? Zastanawiam się też czy mogę opuścić teren lotniska - chciałabym przespać się kilka godzin w jakimś hostelu lub hoteliku, jeśli ceny nie będą zabójcze :) Z góry dziękuję za pomoc.
    • Bangkok(8)

Witam, W połowie lutego będę przez dwa dni w Bangkoku. Przede wszystkim chciałbym zapytać czym dostać się z lotniska do centrum miasta? Czy jeździ tam kolejka albo bezpośredni autobus? Nie mówię o taksówkach, bo to najprostsze rozwiązanie wszędzie na świecie, ale właśnie o transporcie publicznym. Poza tym co koniecznie należy w Bangkoku zobaczyć - takie minimum jeśli mam tylko dwa dni (no prawie trzy)? Pozdrawiam i dziękuję za informacje.
    • Mozecie poleciec jakies tanie linie, wyszukiwarka na listopad wyrzuca mi jakies 500PLN - to troche drogo.Ile trwa podroz droga lądowa- czy trzeba jechac do granicy i tam zmienic czy mozna bezposrednio?
    • czesc, chcialam sie dowiedziec jak wyglada sytuacja ze sprzetem w nbangkoku- czy oplaca sie kupowac tam sprzet fotograficzny i grajacy?czy moze znacie jakies sklepy, ktore mozna sprawdzic w necie? a jak z ciucghami? slyszalam,ze wogole sie oplaca sie zabierac ze soba ubran, gdyz na miejscu jest taniej i wiekszy wybor! jeszcze moze jakis namiar na hotel/ hostel - sprawdzony, wielkie dzieki, e-rka
    • Witajcie, Mam konkretne pytania dotyczace przejazdow i przelotow wewnatrz kraju: Chcemy pojechac pociagiem (najlepiej klasa 2 sypialna) z Bangkoku do Surat Thani, a ok. dwa tygodnie pozniej wrocic samolotem z Krabi do Bangkoku. Czy bilety kolejowe na te klase trzeba rezerwowac wczesniej? Jesli tak, to na ile wczesniej, i jak to zrobic przez internet? Probowalam na stronie kolei tajskich, ale link nie dziala. Czy przelot z Krabi do Bangkoku moge zalatwic w Bangkoku dwa tygodnie wcz...
    • Mamy wykupione bilety do Tajlandii do Bangkoku na koniec kwietnia. Biję się z myślami w świetle obecnych wydarzeń co zrobić czy jechać czy nie.Ambasada Polska w Bangkoku i nasze MSZ raczej odraza wyjazdu a w szczególności do Bangkoku.Co prawda będziemy tam tylko pare dni a potem na wyspy ale strach jest.Jedziemy na własną rękę. Jak myślicie ryzykować?
    • Planujemy w tym roku podróż do Azji. Jest to nasza pierwsza wyprawa w tamtym kierunku, wybór natomiast padł na Tajlandię. Przejrzałam mniej więcej posty na forum, ale nie mamy jeszcze własnego pomysłu na trasę. Interesuje nas zwiedzanie+ kilka dni odpoczynku. Lub na zmianę trochę zwiedzania, odpoczynek i znowu troche zwiedzania. Mamy do dyspozycji 2 tygodnie. Może ktoś nam poleci jakis sprawdzony plan? Mam na myśli miejsca do zwiedzania, hotele, transport itd. Aha i jeszcze jedna spr...
    • Kupiłam bilety WAW-BKK 1.12 - 21.12.2010, przygotowałam plan podróży korzystając internetowych informacji i przewodnika Pascala po Tajlandii: 1.12.2010 – Warszawa – Kijów - Bangkok 2.12.2010 – lądowanie 3:30 Bangkok, nocleg 3.12.2010 – Bangkok (nocleg) 4.12.2010 – Damnoen Saduak (?) i Kanchanaburi (nocleg w Kachanaburi) 5.12.2010 –Kanczanaburi (!) – Tiger Tample, wodospady Erewan, przejazd do Ajuttia i w nim nocleg 6.12.2010 – Ajutt...
    • CO NAPRAWDE WARTO ZOBACZYC?? PROSZE O PROPOZYCJE
    • niedano wrocilem i jestem strasznie rozczarowany, przerazajaca komercja, przebierancy ( plemione na polnocy), wszystko odpicowane dla turystow, jedyny maly pozytyw - Ayuttaya i Sukhotay; czy ktos z Was ma podobne odczucia
    • Witam, W styczniu jadę ze swoim chłopakiem na 3 tygodnie do Tajlandii. Wylatujemy 24 stycznia, powrót 14 lutego tranzytem przez Moskwę. W związku z tym mam parę pytań i liczę na Waszą pomoc :). Skupiamy się raczej na południu kraju i wyspach (interesuje nas tez zwiedzanie zabytków, chcielibyśmy to jakos sensownie pogodzić, przyrode, piekne widoki + zabytki, świątynie). Oto nasz plan: Bangkok Ko Thao Koh Phangan Krabi Ko Phi Phi Może dołączymy do tego Koh Samui. Z Bang...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się