bruksela

(6 wyników)
  • Z dangowom fanom: "Instalacja dotycząca Polski autorstwa polskiego artysty Leszka Hirszenberga nawiązuje do historycznego zdjęcia z 1945 roku przedstawiającego zatknięcie przez amerykańskich żołnierzy flagi USA po zdobyciu japońskiej wyspy Iwo Jima. W pracy Hirszenberga wyspą jest miejsce położone na mapie powyżej Warszawy (najprawdopodobniej Toruń?), a zamiast żołnierzy widzimy ubranych w habity kleryków. Zatwierdzają oni flagę nie amerykańską, ale tęczową, która jest symbol...
  • Europejskie maniery i polski skandal Taka byla wspaniala okazja, zeby Polska odzyskala twarz w europejskich mediach. Twarz, a raczej buzie dzieciecia poslusznego, ktore te buzie trzyma w ciup albo jest juz nauczone otwierac ja w towarzystwie starszych w jednym tylko celu: by powiedziec oczekiwane przez nich - "oui!" (ewentualnie "pardon"). Niestety, bracia Kaczynscy nie skorzystali z okazji, zeby sie zamknac. "De se taire", jak to pieknie ujal kiedys w europejskim jezyku europejski ...
  • wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3028917.html Czyzby sie Polacy ustatkowali?
  • Bruksela żąda zwrotu gigantycznych pieniędzy. Komisja Europejska zażądała od Polski zwrotu 79,9 mln euro z funduszy na rolnictwo. To kara za niewystarczające kontrole wniosków o unijne wsparcie w ramach Wspólnej Polityki Rolnej. Resort rolnictwa zapowiada, że nie odda pieniędzy bez walki, a Donald Tusk komentuje: "To nie pierwszy kosztowny błąd naszych poprzedników". Bez względu na decyzję Polski o odwołaniu, Bruksela pomniejszy następne dopłaty dla polskich rolników, www.r...
  • Ja kiedys zgubilem portmonetke z kolo 400€ i pare kart kredytowych tez bylo w niej i wyobrazcie sobie, ktos ja oddal. Wczoraj syn zgubil portmonetke, nawet nie wiedzial gdzie, dzisiaj telefon, jest u Freya we Frankfurcie, tez jak ktos oddal.
  • wiadomosci.onet.pl/1311913,12,item.html Prokuratura brukselska potwierdziła oficjalnie, że dwaj Polacy są podejrzani o zabójstwo 17-latka na dworcu centralnym w Brukseli. Jeden z nich został zatrzymany w poniedziałek wieczorem. "Zatrzymanie przebiegło spokojnie, w domu, w obecności rodziców" - powiedział rzecznik prokuratury Jos Coltin. Zarówno rodzice, jak i zatrzymany 16-latek, przebywają w Belgii nielegalnie. Chłopak był wcześniej notowany przez belgijską policję. REKLAMA Czytaj...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się