bruksela

(10 wyników)
  • Moze sprawiedliwosci stanie sie zadosc :) www.euobserver.com/index.phtml?sid=9&aid=14316
  • Problem, który może dotknąć naszych interesów energetycznych: Bruksela (bez wątpienia pod wpływem Gazpromu i lobby atomowego) próbuje storpedować wydobycie gazu łupkowego w Polsce. To będzie istotny punkt agendy naszego przewodniczenia w UE i generalnie kwestia warta śledzenia, dlatego wydzielam ją w odrębny wątek: forsal.pl/artykuly/513296,bruksela_i_gazprom_storpeduja_plany_wydobycia_gazu_lupkowego_w_polsce.html W sobotnio-niedzielnym wydaniu Rzeczpospoilitej bardzo ciekawie o tym, jak...
  • Przygotowania do wszczęcia przeciw Polsce, ale też Węgrom, Czechom, Słowacji, Cyprowi i Malcie tzw. procedury karnej za łamanie dyscypliny finansowej (dziura w budżecie powyżej 3 proc. PKB lub dług publiczny ponad 60 proc. PKB) w Brukseli już trwają. Nie zaczniemy waszego pierwszego dnia w Unii od karania za nadmierny deficyt - zapewniają "Gazetę" źródła w Komisji Europejskiej. Będziemy jednak zmuszeni zrobić z budżetem porządek. W nagrodę Unia ma dla Polski wizję wejścia do st...
  • Witam(21)

Pomyślałem sobie, że warto odnowić stare znajomości. Większości z Was nie chce już sie pisać na forum UE (mnie zresztą także), ale może warto kontynuować dyskusje w swoim gronie. Zresztą ma to być forum przyjaciół, więc dyskusje nie muszą dotyczyć wyłącznie UE. Z kilkoma z Was utrzymuję kontakt od czasu do czasu, dlaczego więc nie rozszerzyć tego grona? Na początek gorący temat: co myslicie od ostatnich wydarzeniach w Brukseli? Czy upór Polski nie stanie nam w gardle po akce...
  • no tak jak nie irak to iran jak nie iran to syria... i jak tu nie kochac tych latajacych pershingow i innych tomahowkow? ja bym wyslal tam pare gwiezdnych bombek popatrzyl jak sie to pali a pozniej gasnie i miec spokoj z arabami... tak sobie wszyscy patrza na iran, ale syria moze byc pierwsza w kolejce po amerykanskie "prezenty" zawsze wkurzal mnie ten kraj, zawsze macil, i jakos nigdy nie umial przestac macic, podejrzewam ze wiekszosc technologii nad ktorymi pracowal saddam tam...
  • kiedy czytam takie rzeczy. To się po prostu wydaje niewairygodne, ale jest jak najbardziej prawdziwe. Bruksela forsuje mechanizm kontroli zapasów żywnościowych po 1 maja Kary za nadmiar mleka, czosnku i pieczarek KOMENTARZ: Unijne widmo zapasów Załamanie eksportu polskiej żywności do Unii, bankructwo tysięcy przedsiębiorstw spożywczych, wielomilionowe koszty dla budżetu i zwyżka cen żywności w naszym kraju - takie mogą być konsekwencje forsowanego przez Komisję Europejską m...
  • biznes.onet.pl/ue-zgodzila-sie-na-pomoc-publiczna-dla-brytyjskieg,18543,3079051,1,news-detal chciałem, żeby to było wyraziste, dlatego nie podpinałem pod jakis stary wątek komentarze chyba zbędne, jedynie co mozna dodać to fakt, że ten złodziejski niestety bank juz raz był dofinansowany kwotą bodajże 45 mld i to w tym roku!!!!I z tego zastrzyku 2 mld funtów przeznaczono na odprawy plus na dozywotnia olbrzymią emeryture dla niespełna 50-letniego prezia
  • Sława! Jak Waszym zdaniem powinna wygladac idealna polityka zagraniczna Polski? Z kim powinnismy trzymac i kochac sie na zaboj, kogo traktowac chlodno, akogo wrecz instrumentalnie... A jak Twoim zdaniem bedzie wygladala polityka polska w rzeczywistosci? Czy bedzie bardzo odlegla od Twojego idealu..? Pozdrawiam i zapraszam na: Forum Słowiańskie
  • Nieważne, iż polska gospodarka na tym straci, ważne żeby EUkonstytucja przeszła : Przywódcy UE osiągnęli w Brukseli porozumienie co do zasadniczej rewizji tzw. dyrektywy Bolkesteina w sprawie liberalizacji usług - poinformował na zakończenie pierwszego dnia szczytu Jean Claude Juncker, premier kierującego pracami UE Luksemburga. Juncker poinformował, że budząca kontrowersje dyrektywa liberalizująca usługi nie zostanie wycofana. "Gdybyśmy ją wycofali, to dalibyśmy znak, że libera...
  • Parę dni temu widziałem krótka migawkę z wypowiedząią "polskiej" komisarz. Na pytanie, czy będzie reprezentowała interesy Polski odpowiedziała, że (cytuję z pamięci): "Interes Polski jest w wielu kwestiach zbieżny z interesem europejskim". To na wypadek, gdyby ktoś jeszcze miał złudzenia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się