Forum Dom Aranżacja wnętrz
ZMIEŃ
      buki

buki

(6 wyników)
    • Moje pytanie do Was jak w temacie. Mam w sypialni ściany pomalowane na kolor żółty, dosyć intensywny, słoneczny. Mebeli narazie bukowe, ale niedługo będzie dąb. Panele buk.Marzą mi się dodatki w kolorze śliwki, fiolecie. Póki co nie wchodzi w grę przemalowanie ścian (mąż strasznie marudzi).Dodatki jakie chcę kupić to zasłony,jakaś narzuta, poduchy,wazoniki itp. Może choć jedną ścianę pozwoli mi przemalować na śliwkę. Co sądzicie??
    • To znaczy czy Wy podchodzicie rygorystycznie do doboru mebli tylko z jednego, góra dwóch gatunków (np. tylko debowe albo tylko buk)? bo u mnie na razie zanosi się na zbieraninę. A to dlatego, że przy dębowym parkiecie jakoś dziwnie wydaje mi się dokupywanie wszystkiego w dębie. Myslę o czymś bardziej kontrastowym, ale nie w typie ciemnego orzecha czy egzotycznych drewien. Jak myslicie czy to będzie razić, jesli zmieszam np. sosnę z bukiem przy dębowej podłodze? A może unikać natur...
    • Witam jak myślicie - czy można mieszać w mieszkaniu różne kolory drewna, np. sosna, dąb, buk, itp. czy tez wszystkie drewniane elementy drewniane (podłoga, meble, blaty, itp.) powinny byc w tym samym odcieniu? Jak Wy robicie?
    • Znalazłem fajny watek www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=47750&postdays=0&postorder=asc&start=60 Nie lubię ciemnych mebli, drzwi - ale kupiłem u stolarza fajne sosnowe drzwi i znajomi sie dziwią ze niechce ich pomalowac na orzech ... Chciałbym miec jasne drzwi, zastanawiam sie czy malujac lakierobejcą na kolor olchy wyeliminuje ciemnienie sosny. Na lakierobejcy Duluxa jest napisane ze chroni przed UV - czy faktycznie to działa? Jakie są wasze doswiadczenia z drzwiami ...
    • Witam!!!! Pomalowalniśmy sypialnię kolorem Piasek Pustyni Duluxa.Wyszedł ładny, dość intensywny, lekko przybrudzony żółty kolorek. Do tego mamy używane mebelki (jak narazie nie możemy pozwolić sobie na nowe)w kolorze buk, na podłodze panele - buk, podłoga również buk. Kanapa której nie możemy niestety narazie zamienić na łóżko (brak funduszy) jest niebiesko - żółta. Nie biorę jej jednak zbytnio pod uwagę w doborze kolorków - muszę się jej pozbyć!prędzej czy póżniej!!!Trochę mdłe ...
    • Bardzo proszę podpowiedzieć mi jaki kolor paneli podłogowych będzie pasował do ścian: żółtej i zielonej (tzn.dwa oddzielne pomieszczenia). Zastanawiam się nad dębem do zielonych ścian i coś jak wiśnia(chyba w firmie Fachowiec na zywa się to Akazja) do żółtych. Bardzo proszę podpowiedzcie mi coś

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się