cebula

(13 wyniki)
  • mam pytanko i prosze o szybką odpowiedź,czy na grzybice można stosować czerwoną cebule,czy tylko białą? bo tylko mam czerwoną,a dziś sie zalamałam bo grzyb po raz setny wrócił i chwytam sie ostatniej deski ratunku.
  • Jak powyżej. Cebulę wg przepisu dr Zofii (kiedyś było o tym)? Dzięki
  • Wiem ze brzmi to smiesznie, ale od paru dni mam sluz o zapachu cebuli. Dodam ze mnie nic nie piecze nie swedzi. Nie wiem co mam o tym myslec. Nie boire pigulek gdyz staram sie o dziecko. Pozdrawiam.
  • ...i jestem tym faktem ogromnie zasmucona, bo myslałam, spodziewałam się, ze znajdę super lek na moje ciągłe dolegliwości: zdrowy, tani i naturalny. A tu buuuuu........ Jestem niepocieszona, naprawdę. Nie wiem, może cos źle robiłam z tą cebulą, może za mało ją rozgotowywałam, może za krótko trzymałam tampon (w pierwszych dniach po 3-4 godz. potem, prawie całą noc i smarowałam maścią propolisową). W każdym razie znów musiałam iść do gina, wykupić kolejne ohydne globulki, i własni...
  • Pytanie j/w w temacie :)
  • oczywiscie nie zawsze tak bylo. czym to moze byc spowodowane? infekcja? a moze zjadam za duzo cebuli?pomorzcie!
  • Wiele czytałam na temat działania cebuli na różnego rodzaju zapalenia pochwy. Czy równie skuteczna jest ona w walce z rzęsistkiem, czy nie obejdzie się bez środków doustnych? Bardzo proszę o odpowiedź i dziękuję. Dociekliwa
  • jakie sa objawy zakazenia grzybica pochwy? czy wyst. swiad a moze nie? jak wygladaja uplawy??prosze o odpowiedz...moze jakies zdjecia z netu? plizz
  • czy istnieje jakiś sposób, żeby uniknac grzybicy po wizycie na basenie? bardzo lubię pływac, ale kazda wizyta na basenie konczy sie dla mnie własnie grzybicą. pomóżcie
  • Wczoraj dostałam bardzo wysokiej gorączki prawie 41 stopni. Mój spanikowany mąż zadzwonił po pomoc. Jest taka goraca linia tu gdzie mieszkamy. Otóż pani doktor kazała mu nagotować cebuli i włożyć w to moje stopy albo zrobić okłady z vinegret;) Dopiero, dzisiaj, jak nieco oprzytomniałam, zdałam sobię sprawę z idiotyzmu tej propozycji:) czy ktoś się spotkał z podobnymi zaleceniami?:)
  • Zapach(7)

O jakiegoś czasu niepokoje się gdyz moja wydzielina z pochwy ma bardzo dziwny i dosc mocno wyczuwalny zapach. tak jakby cebuli.. przepraszam za okreslenie ale to najbardziel zblizona nazwa tego zapachu. czy powinnas isc do lekarza?
  • I znów to samo, wiele z nas ma ten problem. Stosowałam wczesniej gynalgin, clotrimazolum odpada, a nystatyna jest tylko na jeden szczep bakterii. Napiszcie jeśli stosowałyście inny lek, najlepiej globulki bez recepty. Pozdrawiam
  • hej, kiedys wyczytalam, ze Pani dr.Gornicka proponowala zrobic odwar z cebuli, zamoczyc w nim tampon i zalozyc do pochwy...Jedna z was ten sposob podala i napisala, ze tak zrobila...Ja akurat mam zamiar zrobic to z szuwia i tymiankiem, ale problem polega na tym, ze te nasze tampony kupione w aptece rozpulchniaja sie po namoczeniu i przez to nie mozna ich za brdzo zalozyc...Wiec teraz pytanie, jak zrobic taki tampon samemu i zeby on byl bezpieczny, zeby tam w srodku nie zostal n...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się