cebula

(4 wyniki)
  • widziałam dziś w tesco coś takiego: www.e-kuchenne.com.pl/images/kuchenprofi/1310392800.JPg jak to działa? jak można tym "czymś" uzyskać kostkę?:) chyba blondi ze mnie bo raczej w mojej wyobraźni robią się paseczki, ewentualnie wiórki a nie kostka. Może mi ktoś to łopatologicznie wytłumaczyć?:)
  • mam wspaniały przepis od koleżanki, której nie mam jak zapytać.. czy boczek do quiche lorraine ma być wędzony gotowany czy wędzony pieczony, a może obojętnie? przesmaża się wraz z cebulą więc może to nie ma znaczenia, niemniej proszę o podpowiedź bo dziś mam zamiar w końcu chcę upiec tą tartę :)
  • Czy do tradycyjnych mielonych dodajecie jakieś dodatki które sprawiają że jest lepszy? Po pożarciu smakowitego mielonego u koleżanki dowiedziałam się że dodaje musztardy i przecieru pomidorowego do masy mięsnej. Mnie się zdarza wrzucić natkę, moja mama dawała majeranek. Umówmy się że klasyka to mięso, cebula, jajko, czosnek, bułka i woda/mleko, sól i pieprz.
  • Szykuje sie do uroczystosci rodzinnej .... chcialabym zrobic jakas nowa, oryginalna ale latwa w wykonaniu zupe. Tak zeby smakowala "dziadkom tradycjonalistom" i dziecom. Macie cos co sie sprawdza? Myslalam o cebulowej, ale z dziecmi to nie przejdzie. Latwa zupa do zrobienia, dobra na chlodne wieczory.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się