-
widziałam dziś w tesco coś takiego:
www.e-kuchenne.com.pl/images/kuchenprofi/1310392800.JPg
jak to działa? jak można tym "czymś" uzyskać kostkę?:) chyba blondi ze mnie bo raczej w mojej wyobraźni robią się paseczki, ewentualnie wiórki a nie kostka.
Może mi ktoś to łopatologicznie wytłumaczyć?:)
-
mam wspaniały przepis od koleżanki, której nie mam jak zapytać.. czy boczek do quiche lorraine ma być wędzony gotowany czy wędzony pieczony, a może obojętnie?
przesmaża się wraz z cebulą więc może to nie ma znaczenia, niemniej proszę o podpowiedź bo dziś mam zamiar w końcu chcę upiec tą tartę :)
-
Czy do tradycyjnych mielonych dodajecie jakieś dodatki które sprawiają że jest lepszy?
Po pożarciu smakowitego mielonego u koleżanki dowiedziałam się że dodaje musztardy i przecieru pomidorowego do masy mięsnej. Mnie się zdarza wrzucić natkę, moja mama dawała majeranek.
Umówmy się że klasyka to mięso, cebula, jajko, czosnek, bułka i woda/mleko, sól i pieprz.
-
Szykuje sie do uroczystosci rodzinnej .... chcialabym zrobic jakas nowa, oryginalna ale latwa w wykonaniu zupe. Tak zeby smakowala "dziadkom tradycjonalistom" i dziecom.
Macie cos co sie sprawdza?
Myslalam o cebulowej, ale z dziecmi to nie przejdzie. Latwa zupa do zrobienia, dobra na chlodne wieczory.