Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      cebula

cebula

(20 wyników)
    • Jesli przy krojeniu cebuli ronisz łzy,zastosuj się do mojej rady: www.zaradni.pl/porada/10398,jak_pokroic_cebule_bez_placzu
    • WITAM, UWAŻAM ŻE JEST TO NAJLEPSZY I NAJPROSTSZY OMLET A CO NAJWAŻNIEJSZE NAJSMACZNIEJSZY POZDRAWIAM
    • ostatnio eksperymentuję trochę ze smalcem, tzn. do przetapiam słoninę i dodaję np. jabłko, cebulkę, majeranek, bazylię. A wy co dodajecie do smalcu własnej roboty?
    • Robię tak samo, tylko dodaję szczyptę cukru no i obowiązkowo pieprz. Cebulę kroję od razu i nie parzę wrzątkiem (zawiera wtedy wszystkie wartości). Dodaję jej bardzo dużo, ponieważ kiedy już wszystkie śledzie zjemy to ta cebula na chlebie z małsłem smakuje wtedy najlepiej. Pozdrawiam Wszystkich Smakoszy!
    • Zbliża się roczek naszego smyka. Sobotnie popołudnie,nie więcej niz 14 osób przy stole. Chcę podać cos lekkiego jednoczesnie sytego;) Grill odpada bo to blok. Myślałam o mięsku i do tego kilka sałatek plus koreczki na przekąski. Czy takie menu wystarczy? W gotowaniu nie jestem ekspertem dlatego proszę o poradę lub ewentualne przepisy na cos pysznego. Dziękuję.
    • Właśnie godzine temu wróciłam z Czech gdzie jadłam przepyszne takie kółeczka cebulowe z ciasta piwnego. Wyglądały na smażone w oleju.... Jak się je robi? Czy ktoś mógłby podać mi przepis?...
    • Potrzebuję pomocy - jak przygotować wątróbkę drobiową? Nigdy jej jeszcze nie robiłam, a muszę mieć gotową dziś wieczorem. Macie jakieś pomysły??? Help!!! Please!!!
    • Uwielbiam Jamiego :) Hucznie polecam jego przepis na pieczonego kurczaka z "Naked chef".
    • Pyszna sałatka.Co prawda użyłam gotowego sosu Knorra,ale myślę że w niczym nie ustępował robionemu.Polecam!
    • Bez urazy ale kto 10 mc dziecku daje, cebulę czosnek a tym bardziej gałkę muszkatałową.!!!!!!!!!! Trochę rozwagi 10 mc to nie 10 lat. Tak małe dziecko ma jeszcze bardzo wrażliwy przewód pokarmowy a cebula i czosnek nie należą do łagodnych. Radzę nie póbować tej zupki.
    • do dupy te przepisy
    • ( kuchcik.info) "Składniki dla 2 osób: * 1 płat ryby panga * 3 cebule * sól, pieprz * przprawa do ryb * oliwa z iliwek * łyżeczka masła Sposób przyrządzenia: Obrać i skroić w talarki cebulę. Rybę opłukać opruszyć przywami + sól, pieprz. W rondelku rozpuścić masło i zeszklić cebulę [ na bardzo małym ogniu]. Przykryć garnek i dusić tak przez około 3 minuty. Następnie dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek i układamy w garnku rybę [ polecam pokroić na 4 kawałki...
    • Witam.Trochę niezrecznie dyskutować z mistrzem,ale ja karpia obtaczamtylko w mące i smaże na oleju a potem wiorki masla i do piekarnika.(pycha)Serdecznie pozdrawiam
    • bardzo przepraszam czy ten przepis - podane składniki są kompletne???????????
    • jest świetna poprostu cudowna!!!!!!!!!!
    • cebula dla 6 miesięcznego dziecka!!!!
    • Podzielcie się przepisami na potrawy do których można dodać błonnik w proszku. Moja propozycja: ryż pierś kurczaka warzywa: - cukinia - papryka - pomidor - cebula - czosnek łyżeczka błonnika marchewkowego sól pieprz kolorowy mielony oregano curry papryka Pierś kurczaka kroimy w kostkę i smażymy. Dusimy cebulę potem dodajemy paprykę po chwili czosnek drobno posiekany pomidora i cukinię. Dosypujemy błonnik. Doprawiamy. Łączymy z kurczakiem. Podajemy z ryżem.
    • jakz jednego brokuła uzyskać i pieczrki, i cebule,i jajko, i jeszcze coś do smażenia?- powodzenia
    • proszę o prosty przepisna zupe !!!dzięuje
    • Kobieto! Jak ty sobie wyobreżasz ruskie pierogi bez cebulki i pieprzu w farszu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się