Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      chrypka

chrypka

(8 wyników)
    • Witam! Proszę o poradę.Moja3,5 letnia córka ma lekki katarek i okropną chrypkę której nie może odchrząknąć.Boję się aby to nie był początek krtani,co mogę kupić jej z leków homeopatycznych na tą chrypkę i jak dawkować? Proszę o szybką poradę .Pozdrawiam
    • Mały ma tylko chrypkę. Nie kaszle, nie katarzy, nie ma gorączki. Co byłoby najlepsze? Dodam tylko, że do pediatry homeo się wybieramy, ale na 1. wizytę trzeba b. długo czekać... (do dobrego, tj. sprawdzonego lekarza).
    • Niestety muszę znowu prosić Was o pomoc, ponieważ nie mogę się zdecydować co podać. Dodam, że mam problemy z otwarciem skanów Jonki. Chodzi o moją córkę 3 lata. Byliśmy we wtorek na wyjeździe i się przeziebiła. Wczoraj jak wróciłam z pracy miała chrypkę, potem kaszel (wieczorem największy, a w nocy nie kaszlała). Podałam jej belladonę D12, ale w nocy doszedł katar to dałam jej alium cepa 9CH. Spała niespokojnie, budziła się. Rano nadal chrypka, kaszel (tylko czasami odksztusza), k...
    • Roczny synek złapał od starszego zapalenie gardła-czerwone obrzęknięte gardło z małymi pęcherzykami nawet na języku.Gorączka pod 39 dwa pierwsze dni.Dostawał beladonnę 200 z wody potem mercuriusa 200 z wody.U starszego ładnie zeszło.U malucha doszła krtań-rura (ale niewielka w porównaniu do innych infekcji) duże zaflegmienie-rano odkrztusił zieloną flegmę wielkości paznokcia.Nie kaszle-znaczy sporadycznie jak coś go sprowokuje..Podawałam laring apis-zawsze skuteczny przy krtani.Przez kilka dn...
    • mam prośbe,prosze mi doradzic czy tabletki homeovox na chrypke,moge podać 5-letniej córce.od naszej homeopatki dostala lek na krtań,ale ta chrypka trwa i trwa.
    • Witam! Moja wiedza w dziedzinie homeopatii jest niewielka, ale jestem zaniepokojona ogromem leków zaaplikowanych mojemu dziecku (9,5 m-ca). Mianowicie: Quentakehl D5 - 2x3 krople, Larynx/Apis - 3x5 granulek na wodzie, Phos30 - 4xłyżeczka roztworu, i to wszystko w ciągu jednego dnia. Przerwy między lekami mają być 0,5h, przed lub po posiłku 15 min. Zaczęło się od chrypki, po kilku dniach wyskoczyła nagle wieczorem gorączka 39 st. i równocześnie wymioty. Ale był to incydent jednorazow...
    • Moja 3,5 letnia córeczka od 9 m-cy ma chrypkę ;( Do tego dochodzą powiększone węzły. Laryngolog stwierdził obrzek strun głosowych albo na skutek nadwrazliwości, albo alergii. testy alergologiczne - negatywne. A dziecko chrypi cały czas. Badania na pasożyty-negatywne. Candida wyszła jeden plus (nieliczna). Nie mam już sił, i nie wiem co robić? Homeopatia pomoże?? Doradźcie. Co mogę podawać? Będę wdzięczna za pomoc, Pozdr, Asia
    • Poradźcie coś. Moja mała była 3 dni w przedszkolu po kolejnej anginie z antybiotykami.(Trzymałam ją długo w domu i wszystko było juz O.K.) Dzisiaj ma znowu czerwone gardło i chrypkę i na razie 37 stopni. Jutro ma dostać drugą dawkę thymuline i oscillo. Co podać dzisiaj? A tak się cieszyła, że pójdzie na sanki :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się