coli

(12 wyniki)
  • W wymazie z pochwy wyszedł mi: Escherichia coli - liczne i brak Lactobacillus spp. Czy w takim wypadku doktor zrobi mi drożność?? Dodam, ze wczesniej leczyłam sie z paciorkowca i tez miałam brak pałeczek kw. mlek. Teraz kończe juz drugie opakowanie Lactovaginalu i co ? - dalej mam brak!!!:(( Dlaczego jak miesiac temu robiałm posiew to wyzedł mi paciorkowiec a ta Coli nie a teraz jest? Prosze Was o porade?
  • Wczoraj odebraliśmy wyniki posiewu nasienia mojego męża. Wyszła bakteria Escherichia coli. Byłam u swojego gina i przepisał nam antybiotyk CIPRONEX 500 mg 2x1 przez 5 dni i potem 1x1 przez 20 dni. Po skończeniu szczepionka POLYVACCINUM 12 wstrzyknięć domięśniowo co 2-4 dni [;-(((((((((((((((] A potem ABAKTAL 2x tabl na tydziień. No i powiedział że czeka nas leczenie pół roku. W związku z tym wszystkim mam pytanie czy któraś z Was może miała takie leczenie chodzi mi głównie o tą sz...
  • witam was, czy spotkałyście się z opinią, że obecność E.coli u mężczyzny nie jest przeciwskazaniem do starania się o potomka. Czy wiecie coś jaki to może mieć wpływ na płód, lekarze twierdzą, że żadnego czekam z niecierpliowść
  • Dziewczyny pomożecie? Wyszło mi z badania na posiew z szyjki macicy, że mam bakterię escherichia coli. Lekarz przepisał mi antybiotyk augmentin i laktovaginal.Nie wiecie, czy ta bakteria może być przyczyną tego, że nie mogę zajść w ciążę?
  • W posiewie moim i M. znowu stwierdzono te paskudztwa, więc znów "nici" z IUI, kolejne leczenie i tak w kółko. Robię co mogę: kefiry, lactovaginal, lacrimal, wyciąg z żurawiny. Podejrzewam po cichu, że może winowajcami są słodycze, do których mam, niestety, wielką słabość. Na "Bocianie" wyczytałam, że w nawrotach E.Coli może pomóc szczepionka Polivaccilum lub autoszczepionka. Pytałam się dzisiaj o to swojej ginki. Mówi o nich jednak sceptycznie, że nie udowodniono pozytywnego ich d...
  • Przeszukałam całe forum i nie znalazłam nic na temat leczenia tych paskudnych barterii. Mam juz dość łykania antybiotyków bo one chyba bardziej szkodzą niż pomagają. Przygotowuję sie do ICSI mam już wszystkie badania tylko te paskudne bakterie nie dają mi spokoju i wszystko wstrzymują. Proszę o jakieś rady. Dzięki
  • dziewczyny ....cholera no miałam podejś do pierwszego in vitro za 2 tygodnie..a tu posiew beznadzieja..escherichia coli...staphylococcus spp i streptococcus...........cholera ....ubiłyście to dziadostwo?
  • E.coli(5)

Cześć dziewczyny właśnie odebrałam wyniki posiewu no i mam dość wyszła mi e. coli i gronkowiec złocisty lekarz przepisał antybiotyki a po kuracji znowu posiew kontrolny. Wiem że leczy się to żle może znacie jakieś sposoby które wam pomogły dziękuję pa.
  • Chciałam Was zapytać, czy bakterie, jakie mo wyhodowano (...) powinny być powodem do zmartwienia, czy nie? Otóż latem jeszcze zanim trafiłam na to Forum i dowiedziałam się, że Novomedice nie można ufać (różne posty na ten temat, euthyrox itd)robiono mi PTC, który wypadł tak, że na 12 pktów miałam 12 (punktacja szyjkowa). Ale przebadano też te nieszczęsne bakterie i wyszło,że mam wzrost b. obfity eschericmia coli (esbl), z badania mykologicznego wyhodowano candidia albicans (wzrost...
  • Odebrałam wyniki, co to za paskudztwa i czy one mogę byc powodem braku ciąży??? Escherichia coli, staphylococcus Aureus - MSSA, MLSb(-), Streptococcus Agalactiae. Prosze pomóżcie pozdrawiam
  • Czystośc pochwy: nabłonki - nieliczne leukocyty - nie znaleziono pałeczki kwasu mlekowego - liczne ziarniaki Gram+ - nieobecne pałeczki Gram- - nieliczne grzyby drożdżopodobne - nieobecne dwoinki Gram - nieobecne Trichomonas vaginalis - nie wykryto Wymaz z pochwy: badanie w kierunku Trichomonas vaginalis - ujemne W badaniu mikologicznym grzybów drożdżopodobnych nie wyhodowano Escheria coil - wzrost obfity I co myślicie?
  • ponad pol roku temu (zeby bylo meoldramatyczniej) przed drzwiami szpitala, do ktorego zielona ze strachu szlam na hsg, dostalam tel. ze mam 3 bakterie. nigdy nie mialam sklonnosci do bakterii, antybiotyki w ostatnich latach na palca 1 reki to za duzo, zeby zliczyc - prawie wogole nie bralam. od tej pory zaczela sie moja gehenna. lekarze zlewaja mnie, traktuja jako kolejny numerek - daja silne antybiotyki nie mowiac np. o kontroli kwasu mlekowego w pochwie. niewyedukowana z trudem ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się