coli

(14 wyniki)
  • Zacznę od tego, że przed laty cierpiałam na przewlekle zapalenie pęcherza moczowego. Jakoś udalo mi sie to zaleczyć. Potem ciągle nawracające grzybice pochwy, latami udawalo mi się tylko je zaleczyć. Jakoś czas temu zmienilam lekarza i jest trochę lepiej ale... Do tego pojawiły się problemy z układem pokarmowym-diagnoza-zespol jelita wrażliwego. Zrobiłam w zeszlym tygodniu bakteriologiczne badanie wymazu z pochwy, bo znowu pojawiły się upławy-wynik: Escherichia coli, czyli gro...
  • Jak pozbyc sie E. coli z pecherza i cewki moczowej. Jestem w 6 tyg ciazy. Mozliwe do przyjmowania antybiotyki z antybiogramu nie poskutkowaly. Czy ktos bedac w ciazy pozbyl sie tego paskudztwa ?
  • Witam, po raz pierwszy na forum, i bardzo prosze o radę. Moje problemy z nawracjacym zapaleniem pecherza trwaja juz od roku i po kolejnych wizytach u lekarzy i kolejnych antybiotykach, które nie bardzo przynoszą efekt tracę juz nadzieje:( Nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale sam początek dziwnie zbiegł sie w czasie z rozpoczęciem współzycia,niestety... Dostawałam standardowo furagin, tony furaginu. Ktoś zasugerował przebadanie sie pod katem chlamydii trachomatis, ale wynik z ...
  • W lipcu dowiedziałam się, że mam te bakterie (i jeszcze o grzybicy, której się szybko pozbyłam dzieki globulkom). Na pałeczki coli brałam różne leki doustne (nie pamiętam bym na to jakieś dopochwowe brała), m.in. Macmiror, na który wydałam kupe kasy! Po trzecim posiewie okazało się że nie jestem jeszcze zdrowa i mam juz tego serdecznie dość! Znów kasa na lekarza i na lekarstwa :-( Zaczęłam się zastanawiać nawet czy aby lekarka nie zdziera ze mnie specjalnie pieniędzy. Głupie nie?, nie znalazł...
  • Chciałabym się podzielić z wami problemem zakażenia bakrteriami E. coli. To koszmar. Walczę z tym już dłuższy czas i nic. Najgorsze jest to, że bakterie te mogą powodować zakażenia przydatków, a nie leczone w konsekwencji zrosty i koniec marzeń o dzieciach. Z ważniejszych leków jakie stosowałam wymienię metronidazol, biseptol, unasyn, gentamycynę, którą naprawdę źle znosiłam, szczepionkę Solco Trichovac (3 ampułki), szczepionkę uro-vaxom (3 miesiące), krem Dalacin. Nie wspominając...
  • Miałm ostatnio robiony wymaz z pochwy, wykryto E. coli. jak się tego pozbyć?? wiadomo, po pierwsze uważać podczas mycia. a co z leczeniem?? co ze zbliżeniami oralnymi??
  • Czy szklanka coli lub pepsi w ciazy moze zaszkodzic dziecku?? dodam ze nie pije kawy.
  • jakkolwiek zwał czy rota czy jelitówką czy grypą żołądkową jest kilka teorii jak sobie ulżyć. Czy jest kto jest pewny na stówkę że działają czy są to przypuszczenia. Kto przeżył wie że z tym jak z jajkiem. Działa? - odgazowana coca cola - banany - dietne rzeczy typu sucharki, biszkopty,paluszki to wiem - aviomarin na mdłości - czopiki vomitusheel na wymioty= Czy lepiej jak z nas szybko wirus wyleci, możliwymi otworami i nie brać czopków ani innych tabletek przeciwbiegunkowych konkr...
  • Czy lek o nazwie nifuratio retard zakłóca działanie Cilestu? Bardzo dziękuję
  • Witam dawno mnie na forum nie było i ze zdziwieniem odkryłam, że forum przestało być ekspercki, może ktoś odpowiadając na moje pytanie poniżej odpowie mi też, co się stało z panią Moniką? Jakieś pół roku temu lekarz zalecił mi wykonanie posiewu z pochwy. Myślałam, że badanie wykryje grzybicę, a tymczasem były to pałeczki colie. Leczyłam się lekami, które wytypowano w antybiogramie, a potem jeszcze oflodinexem. Teraz pani doktor stwierdziła, że powinno być ok. i najwyżej jak chcę ...
  • Mam pytanie: czy stosowanie leku Furaginum (na zapalenie pęcherza moczowego - chyba antybiotyk) lub popijanie tabletki antykoncepcyjnej (Novynette) Coca- Colą może obniżyć skuteczność antykoncepcyjną?
  • Chodzi mi o zatrucie pokarmowe, grypę jelitowo-żołądkową. Ile razy jestem z dziećmi u lekarza mówi mi żeby piły oryginalną coca colę, że to im pomoże ze względu na zawartość kofeiny. Wczoraj gdzieś na necie wyczytałam że właśnie nie powinno się pić. Jaka jest wasza opinia na ten temat?
  • witam, wyczytalam w jednym z oani postow, ze w czasie brania pigulek, moze byc zaczerwieniona tarcza czesci pochwowej...Bylam u dwoch roznyhc ginekologow i jeden moiwl, ze widzi nadzrerke, drugi, ze jej nie widzi...Mam pytanie, byla robiona cytlogia, bylo napisaen przez patomorfologa po lacinie e..coli uteri. Wedlug mnie to oznacza chyba wlsnie nadzerke? czy co?
  • Już trzeci raz powraca do mnie zapalenie cewki moczowej. Do tej pory brałam Nifuratio lub Furaginum. Czy te leki, albo podobne można kupić bez recepty??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się