Forum Dom Materiały budowlane
ZMIEŃ
      cyklinowanie

cyklinowanie

(15 wyników)
    • witam serdecznie jaki jakier podkładowy polecacie do lakierowania, a potem jaki lakier nawierchniowy? najlepiej bezzapachowy, czy raz podkłąd i 2 razy nawierzchniowy to jest wystarczająca? i czy niedoświadczona osoba da sobie rade z polakierowaniem takim?
    • w sklepie powiedziano mi ze lepiej kupic od razu parkiet z przygotowana powierzchnia niz klasc surowy,wybielac, olejowac etc w domu. Jakie sa zalety i wady takiego rozwiazania? Jaki rodzaj drewna nadaje sie najlepiej do wybielania? Czy wubor miedzy parkietem przemyslowym (zwanym dawniej mozaika?), klepka i deska to tylko wybor estetyczny czy tez wymaga innego przygotowania podloza (zrobiono juz samopoziom kilka tygodni temu)? Czy gdzies mozna kupic parkiet przemyslowy (np debowy) bielony? N...
    • panele(14)

hej mam pytanko.ile gdzies tak wyniesie remont podlogi bo mam pokoj 20 metrow w parkiecie starym i chce polozyc panele
    • Kochani, mam pytanie zamierzam zerwać stary trzeszczący parkiet i zastanawiam się co położyć w zamian.Dziś był u nas fachowiec chcieliśmy zobaczyć czy cos da radę zrobić może z tym starym parkietem, który naprawdę wygląda nieżle jak na 30 lat użytkowania ( w międzyczasie 1 raz cyklinowany i malowany), ale pan stwierdził że jest na miękkim podłożu i nic z tym trzeszczeniem nie da się zrobić a poza tym powstały już gdzieniegdzie szczeliny.Fachowiec podpowiedział nam że w miarę dobre jakoś...
    • Witam! Kto z was ma deski z Barlinka na podłodze? Zastanawiam jak one się sprawują po latach.
    • Witam, wlaśnie zamierzam wprowadzić się do mieszkania gdzie jest 30 letni parkiet który wymaga renowacji, ze względu na ograniczone środki finansowe myśleliśmy o samodzielnej renowacji parkietu (słyszeliśmy o wiórkowaniu, pastach itp.) jednakże chcielibyśmy się dowiedzieć czy warto ma ktoś jakieś doświadczenie?! Do renowacji byłoby ok.30m2 więc cyklinowanie wyszłoby ok. 600-700zł plus dywany więc mało opłacalne...jakieś inne sposoby?!
    • WITAM, chciałam w domu położyć deskę podłogową (coś w rodzaju Barlinek), ale mamy dylemat, nie wiemy czy powinniśmy zrobić ją "pływającą" czy klejoną. Klejona podobno jest lepsza tylko pod względem tłumienia dźwięku (i tylko niektórzy tak uważaja) i ewentualnie lepsza przy cyklinowaniu. No i mam dylemat, kleje dosyć kosztują i nie wiem czy są kalkuje się deski kleić. Chyba, że są jakieś inne zalety?
    • Witam, Znalazlem juz parkiet ktory nam sie podoba. Jednak czlowiek od wykonczen powiedzial ze parkiet o gruboscu 16 mm to jakis bardzo kiepski gatunek, ze parkeit powinien miec przynajmniej 18mm. Material mojego parkietu to jesion. Co o tym sadzicie? pozdrawiam
    • witam wszystkich poszukuje dobry trwalych paneli podlogowych jaka firmę polecacie?
    • Witam Proszę mi powiedzieć któr tecnika jest prawidłowa. Spotkałem się z dwoam i powiem, że zgłupiałem. Jedna to połozenie parkietu i czekanie 3 tygodnie dopiero potem cyklinowanie, albo kładzenie parkietu suchego i po trzech dniach jak wyschnie klej cyklinowanie i lakierowanie.
    • witam potrzebuje porady, zaczynamy remont w mieszkaniu. i waham sie jaka podloge wybrac (43m potrzebujemy) juz sie sklanialam ku wszytskiemu. ale od kilku dni sadze ze chcialabym polozyc tzw gotowy parkiet. czy to jest dobre rozwiazanie. chyba troche drogie. podobaja mi sie bukowe albo jesion. a moze lepszy tradycyjny. kto mi poradzi? tych tanich paneli nie chce, a o desce barlince duzo naczytalam sie zlych opini. HELP
    • Witam, mam do Państwa pytanie, czy ktoś zna się i / lub ma u siebie położony parkiet bambusowy jasny? Zastanawiam się nad kupnem tego parkietu, ale mam troche obawy jak on się sprawdza w naszych warunkach - tzn jak reaguje na wilgoć, czy szbko się niszczy, czy można cyklinować? Sprzedawcy parkietów bardzo różnie się wypowiadają więc już sam nie wiem. Zastanawiałem się też nad parkietem jesionowym jasnym, ale bambus mi się bardziej podoba. Pomóżcie, służąc informacją. Dzięki i pozd...
    • zastanawiam sie miedzy takimi dwoma rozwiazaniami na podloge w domu. obecnie w mieszkaniu mam parkiet i jestem z niego zadowolona. po kilkunastu latach nie wyglada jak nowy, ale wystarczy go na nowo wycyklinowac i polakierowac i bedzie super. jednak nie wiem czy klasc go na podlodze w nowym domu. istotne jest to, ze bedzie on polozony na stale, podczas gdy deska barlinecka bedzie "plywajaca podloga" i nie wiem czy to zda egzamin. ale z kolei na deske nie kladzie sie juz tej calej ...
    • kupilam mieszkanie. Jest tam dobry, gruby parkiet debowy z lat 50. Niestety skrzypi bo polozony na deskach a te na lewarach. Trzeba bedzie wszystko zdjac, zrobic wylewke, polozyc ponownie parkiet, wycyklinowac i zalakierowac albo olejowac i woskowac. Te ostatnie czynnosci do decyzji. Poszukuje pilnie parkieciarza, fachowca. Na styczen lub luty. Powierzchnia to ok. 25-30m2. Bede wdzieczna na namiary
    • PARKIET OLEJOWANY!! DĄB panel z drewna. Czy polozenie takiego parkietu ma sens? Sprzedawca napisal - ... Parkiet gotowy w całości wykonany jest z drewna .Każda klepka składa się z dwóch złączonych ze sobą warstw: użytkowej i nośnej. Warstwa użytkowa (górna) parkietu to drewno lite, wykonane w tym przypadku z dębu (olejowany) Parkiet ten jest lepszy od standardowego parkietu, dlatego iż nie trzeba go cyklinować i olejować (odpadają koszty cyklinowania i olejowania!!) - jest gotowy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się