Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      czad

czad

(4 wyniki)
    • Mój syn miał wczoraj I Komunię św. (Warszawa). Wszystko w kościele przebiegało ok , do momentu ogłoszeń parafialnych. Szeroko został omówiony przez proboszcza sposób finansowania kościoła przez państwo. Dodatkowo padały różne kwoty, porównania, średnie krajowe itp. Brzmiało to wszystko jak przemówienie polityka, a nie księdza. Jestem zbulwersowana, uważam że ksiądz się trochę zagalopował.
    • Jakieś dwie godziny temu zaczadziło nam mieszkanie. Nagle, z kratek zaczęły wydobywać się kłęby dymu. Natychmiast zrobiło się biało i gryząco. Więc ja wte pędy ubrałam rozebraną już do kąpieli córkę i wyniosłam ją na podwórko by sobie dziewczyna gwiazdy pooglądała(polecam, zachwyt nie z tej ziemi). I powiem wam, że przestraszyłam się co nie miara. A wszystko przez wiatr(najprawdopodobniej), który zakłócił przepływ powietrza(a raczej tego smrodu) w kominie i najnormalniej w świecie go co...
    • Refleksja po dzisiejszej nocy: kto musi (bo piec/kominek/piecyk gazowy), niech sobie zainstaluje czujnik czadu. Kidyś mąż opowiadał mi, jak to jego znajomy zainstalował i tej samej nocy czujnik sygnalizował przekroczenie poziomu tlenku węgla. U nas wczoraj mieliśmy taki alarm, w środku nocy. Niby instalacja nowa a jednak...Spaliśmy na tyle twardo, że w zasadzie obudziła nas agencja ochrony. Czujka sygnalizowała, nawet głośno. Pomogło wietrzenie domu i teraz czekam na serwis pieca. Wiem...
    • jakie macie sposoby? z naszych doswiadczen (z 4,5-latkiem, ktory trafil do szpitala z powodu pekniecia czaszki): robienie zdjecia RTG: "Wojtus, teraz idziesz zrobic zdjecie twojej PRAWIDZIWEJ czachy! Ale czad! Bedziesz miec bialą czache na czarnym tle, zupelnie jak na fladze pirackiej!" - skutek taki, ze starszak prawie plakal, ze jemu tez takiej czachy nie zrobia ;) (cale szczescie, ze mial jakies dawno temu robione zdjecia rtg czaszki, tomograf i zdjecia nogi i miednicy - ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się