Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      czad

czad

(2 wyniki)
    • Witam, mam mieszkanie w dość starym bloku, na parterze, ogrzewanie to piec gazowy dwufunkcyjny i kominek, ostatnio ze spółdzielni powiedzieli że wydobywa sie czad, chcę kupić czujnik, ale nie wiem jaki, gdzie go zamocować, czy wystarczy jeden przy piecu w łazience, czy może tez koło kominka, a moze trzeba w każdym pomieszczeniu założyć? Czy wysoko czy nisko? Wentylacja jest bardzo słaba, planuje więc zakup kratek z takimi wentylatorami.Czy to pomoże? Czy czad ulatnia sie np z tego że np jest ...
    • witam mam od dłuższego czasu problem z kominem, problem który ostatnio jest częstą przyczyną tragedii rodzinnych. Mam nieszczelny komin, dym wydostaje się do pokoi a z dymem czad...nie jestem w stanie sobie z tym poradzic, gdyż palić w piecu trzeba bo zimno ... jedyną metodą jaką stosowałem to czyszczenie komina liną....ale ten zabieg trzeba powtarzac co 3 tyg... to wszystko polega na tym ze gdy komin jest zabrudzony, gęsty dym z węgla nie moze się wydostac i wydostaje się szczelina...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się