Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      czarny

czarny

(55 wyników)
    • Uważacie, że jeśli ktoś pobiera zasiłek dla bezrobotnych i do tego pracuje na czarno to jest oszustem, czy jest po prostu zdrową, życiową osobą i każdy logicznie myślący człowiek by tak robił jakby się znalazł w takiej okazji?
    • To niech doradzi czy lepiej samej w domu czy u fryzjera. A jak w domu to co kupić, żeby czerń nie wyszła strasznie sztucznie ? Sama jestem brunetką ale siwe wyszły i trzeba zadziałać.
    • Bo w tym roku taki urodzaj, że aż żal, żeby sie zmarnowało. Może jakieś soki, wino, konfitury? Wiem że jest wykorzystywany, ale nigdy u nas się nic z niego nie robiło, więc konkretnych przepisów nie mam.
    • Przeczytałem pasjonującą dyskusję na temat czarnej sukni na wesele. Przyznaję, pewnym zaskoczeniem jest dla mnie fakt, że tak wiele osób uważa, że w czarnej sukni nie wypada iść na wesele, bo czerń to kolor zarezerwowany na pogrzeb, ale tłumaczyć mnie może fakt że mieszkałem przez pieć lat na wsi. I mam dylemat, bo kumpel zaprosił mnie w czerwcu na wesele, mam skrojony na miarę czarny garnitur, choć myślałem o fraku od brata (do moich czarnych spodni). Frak jest matowy, klapy i guziki ...
    • Strasznie mi sie podobaja ,ale bpodobno strasznie nie praktyczne jak to jest u was ma któras moze?
    • Właśnie się dowiedziałam, że połowa dziewczyn która będzie na weselu siostry, będzie ubrana na czarno...Wiem, że siostra nie lubi tego koloru zwłaszcza w takim dniu, bo jej się kojarzy wiadomo z czym... Jak myślicie zasugerować koleżankom siostry zmianę strojów, czy też uważacie że siostra trochę przesadza?
    • tak cos czytam (nie na forum) i mi sie nie zgadza? MOże jest tu ktos z wykształceniem plastycznym, a przynajmniej obyty na tyle, że wyjaśni?
    • Ciekawa jestem skali tego zjawiska.
    • .....tatuaż. Spełniło się jedno z moich małych marzeń, w końcu udało się je zrealizować. Kolega polecił mi studio (przy okazji bardzo polecam pro-ject w Warszawie), zapisałam się i już nie było odwrotu :-) Pochwalicie się swoimi? Jakie wzory i gdzie je macie? Zdjęcia mile widziane.
    • Czy Wam też kojarzy się tylko z żałobą? Ja uwielbiam ten kolor, dobrze sie w nim czuje, wiele ubrań mam w tym kolorze. Często łącze je z innymi kolorami, ale często bywa tez tak że ubioram się cała na czarno bo tak lubię. Parę razy zdarzyło mi sie ,ze ktos mnie zapytał- po kim ty Renia żałobę nosisz? To co czarny kolor jest tylko zarezerwowany na żałobę? Starsze osoby jeszcze zrozumiem, ale młode?
    • nie wiem jaku was ale w naszzej firmie 70 pracowników przychodzi jutro do pracy na czarno. z szacunku dla papieża
    • Benedykt jako czarny papież ( murzyn w herbie), porażające zdjęcie błyskawic nad Watykanem w trakcie gdy ogłaszał abdykację , następca będzie prawdopodobnie z Włoch ( wg przepowiedni ostatni papież to Piotr Rzymianin ) i do tego świetliste kule na niebie siejące zniszczenia - deszcze meteorytów. Czyżby właśnie zaczął się koniec świata ;-)
    • Czyli kolejny wątek kinowy. Była któraś? Jak wrażenia?
    • prosba do emam po trzydziestce- czy ktoras ma jeszcze w swoich zasobach tzw. 'czarny' podrecznik do j. polskiego dla 1LO? Pod red. B. Chrzastowskiej, z ktorego uczyla sie cala Polska w latach 90- tych? Potrzebuje teksty trech wierszy, a za Boga nie moge ich znalezc w internecie: - Zofii Dormanowskiej 'Antygona' - Joanny Kulmowej - 'Do Antygony' - Urszuli Koziol - 'Larum'
    • tak wymyslilam kardynalowie niech sie zamysla, pokombinuja i wykoncypuja jesli przepowiednie glosza ze czarnoskory papiez bedzie ostatnim przed koncem swiata, to niech wybiora takiego wlasnie alesz owieczki beda karno-potulne no kto by nie byl, jak sie nostradamusy zaczna spelniac? duzo mozna ugrac tak jakos Faraon mi sie przypomnial...
    • To,ze generalnie,nie przepada sie w Polsce za czarnoskorymi,nie trzeba specjalnie nikogo przekonywac. Znam to srodowisko i wiem z jakimi problemami borykaja sie na polskich ulicach,hiper marketach itp. Mam pytanie jak to wyglada w szkolach tych zwyklych panstwowych, dokladnie chodzi mi o dziecko ze zwiazku bialej kobiety i czarnego mezczyzny,ale pytam ogolnie o czarnoskore dzieci w szkole, jak sa traktowane przez inne dzieci?
    • Któraś już była? Jakie wrażenia? Bez spojlerów proszę. Lubię Aronofsky'ego, ale trailer mnie nie zachwycił, delikatnie mówiąc. No i robi się wokół tego filmu mała histeria, a im częściej słyszę "arcydzieło" odmieniane przez wszystkie przypadki, tym prędzej mi się przekora włącza.
    • jakie przeważają? U mnie ..czarny i szary,z przebłyskami beżu( takiego bardziej cappuccino) Ostatnio rozweselilam ją kupując sobie pomaranczową prostą sukienkę z sieciówki,ale i tak przewaga jest ciemnych kolorów. A jak u Was? hahahhaha-wątek lajtowy :P
    • czytalyscie dzisiaj Pudla? wszystkie sceny taneczne wykonywala dublerka a poniej tylko dokleili glowe Portman w60.wrzuta.pl/film/7SOyBFjPAEb/czarny_labedz_-_efekty_specjalne raczej niemozliwe zeby w 1.5 roku nauczyc sie tak tanczyc ale ja dalam sie nabrac :/
    • toczy się sprawa majątkowa, osoba zwolniła sie specjalnie z pracy, dogadała się z pracodawcą i poszła na zasiłek. Natomiast pracuje nadal na czarno. Czy można podejrzenia zgłosić do urzedu pracy? jak to załatwić? nie mam 100% pewności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się