-
Uważacie, że jeśli ktoś pobiera zasiłek dla bezrobotnych i do tego pracuje na czarno to jest oszustem, czy jest po prostu zdrową, życiową osobą i każdy logicznie myślący człowiek by tak robił jakby się znalazł w takiej okazji?
-
To niech doradzi czy lepiej samej w domu czy u fryzjera. A jak w domu to co kupić, żeby czerń nie wyszła strasznie sztucznie ? Sama jestem brunetką ale siwe wyszły i trzeba zadziałać.
-
Bo w tym roku taki urodzaj, że aż żal, żeby sie zmarnowało.
Może jakieś soki, wino, konfitury? Wiem że jest wykorzystywany, ale nigdy u nas się nic z niego nie robiło, więc konkretnych przepisów nie mam.
-
Przeczytałem pasjonującą dyskusję na temat czarnej sukni na wesele.
Przyznaję, pewnym zaskoczeniem jest dla mnie fakt, że tak wiele osób uważa, że w czarnej sukni nie wypada iść na wesele, bo czerń to kolor zarezerwowany na pogrzeb, ale tłumaczyć mnie może
fakt że mieszkałem przez pieć lat na wsi.
I mam dylemat, bo kumpel zaprosił mnie w czerwcu na wesele, mam skrojony na miarę czarny garnitur, choć myślałem o fraku
od brata (do moich czarnych spodni).
Frak jest matowy, klapy i guziki ...
-
Strasznie mi sie podobaja ,ale bpodobno strasznie nie praktyczne jak
to jest u was ma któras moze?
-
Właśnie się dowiedziałam, że połowa dziewczyn która będzie na weselu
siostry, będzie ubrana na czarno...Wiem, że siostra nie lubi tego
koloru zwłaszcza w takim dniu, bo jej się kojarzy wiadomo z czym...
Jak myślicie zasugerować koleżankom siostry zmianę strojów, czy też
uważacie że siostra trochę przesadza?
-
tak cos czytam (nie na forum) i mi sie nie zgadza? MOże jest tu ktos z
wykształceniem plastycznym, a przynajmniej obyty na tyle, że wyjaśni?
-
Ciekawa jestem skali tego zjawiska.
-
.....tatuaż. Spełniło się jedno z moich małych marzeń, w końcu udało się je zrealizować. Kolega polecił mi studio (przy okazji bardzo polecam pro-ject w Warszawie), zapisałam się i już nie było odwrotu :-)
Pochwalicie się swoimi? Jakie wzory i gdzie je macie? Zdjęcia mile widziane.
-
Czy Wam też kojarzy się tylko z żałobą?
Ja uwielbiam ten kolor, dobrze sie w nim czuje, wiele ubrań mam w tym
kolorze. Często łącze je z innymi kolorami, ale często bywa tez tak że
ubioram się cała na czarno bo tak lubię.
Parę razy zdarzyło mi sie ,ze ktos mnie zapytał- po kim ty Renia żałobę
nosisz?
To co czarny kolor jest tylko zarezerwowany na żałobę?
Starsze osoby jeszcze zrozumiem, ale młode?
-
nie wiem jaku was ale w naszzej firmie 70 pracowników przychodzi jutro do
pracy na czarno. z szacunku dla papieża
-
Benedykt jako czarny papież ( murzyn w herbie), porażające zdjęcie błyskawic nad Watykanem w trakcie gdy ogłaszał abdykację , następca będzie prawdopodobnie z Włoch ( wg przepowiedni ostatni papież to Piotr Rzymianin ) i do tego świetliste kule na niebie siejące zniszczenia - deszcze meteorytów. Czyżby właśnie zaczął się koniec świata ;-)
-
Czyli kolejny wątek kinowy.
Była któraś? Jak wrażenia?
-
prosba do emam po trzydziestce- czy ktoras ma jeszcze w swoich
zasobach tzw. 'czarny' podrecznik do j. polskiego dla 1LO? Pod red.
B. Chrzastowskiej, z ktorego uczyla sie cala Polska w latach 90-
tych? Potrzebuje teksty trech wierszy, a za Boga nie moge ich
znalezc w internecie:
- Zofii Dormanowskiej 'Antygona'
- Joanny Kulmowej - 'Do Antygony'
- Urszuli Koziol - 'Larum'
-
tak wymyslilam
kardynalowie niech sie zamysla, pokombinuja i wykoncypuja
jesli przepowiednie glosza ze czarnoskory papiez bedzie ostatnim przed koncem swiata, to niech wybiora takiego wlasnie
alesz owieczki beda karno-potulne
no kto by nie byl, jak sie nostradamusy zaczna spelniac?
duzo mozna ugrac
tak jakos Faraon mi sie przypomnial...
-
To,ze generalnie,nie przepada sie w Polsce za czarnoskorymi,nie trzeba specjalnie nikogo przekonywac.
Znam to srodowisko i wiem z jakimi problemami borykaja sie na polskich ulicach,hiper marketach itp.
Mam pytanie jak to wyglada w szkolach tych zwyklych panstwowych,
dokladnie chodzi mi o dziecko ze zwiazku bialej kobiety i czarnego mezczyzny,ale pytam ogolnie o czarnoskore dzieci w szkole,
jak sa traktowane przez inne dzieci?
-
Któraś już była? Jakie wrażenia? Bez spojlerów proszę.
Lubię Aronofsky'ego, ale trailer mnie nie zachwycił, delikatnie mówiąc. No i robi się wokół tego filmu mała histeria, a im częściej słyszę "arcydzieło" odmieniane przez wszystkie przypadki, tym prędzej mi się przekora włącza.
-
jakie przeważają?
U mnie ..czarny i szary,z przebłyskami beżu( takiego bardziej cappuccino)
Ostatnio rozweselilam ją kupując sobie pomaranczową prostą sukienkę z sieciówki,ale i tak przewaga jest ciemnych kolorów.
A jak u Was?
hahahhaha-wątek lajtowy :P
-
czytalyscie dzisiaj Pudla? wszystkie sceny taneczne wykonywala dublerka a poniej tylko dokleili glowe Portman w60.wrzuta.pl/film/7SOyBFjPAEb/czarny_labedz_-_efekty_specjalne
raczej niemozliwe zeby w 1.5 roku nauczyc sie tak tanczyc ale ja dalam sie nabrac :/
-
toczy się sprawa majątkowa, osoba zwolniła sie specjalnie z pracy, dogadała się z pracodawcą i poszła na zasiłek. Natomiast pracuje nadal na czarno.
Czy można podejrzenia zgłosić do urzedu pracy?
jak to załatwić? nie mam 100% pewności.